Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Mediums / Contact met Overledenen / mijn overleden kat
Ingezonden:  26 Jul 2010 17:17
Lieve mensen,
gisteren is tot mijn grote verdriet mijn allerliefste noorse boskat Diño doodgereden vlak
bij ons huis. Hij was pas 4 jaar. Ik heb altijd een enorme hechte band met hem gehad en vind het dus ook
hartverscheurend dat ik er niet bij was toen hij zijn laatste adem uitblies. Ik wil zo heel graag contact met hem maar wanneer kan ik dit gaan doen via een medium? Staat er een bepaalde tijd voor dat zijn ziel boven is? Ik mis hem zooo ontzettend erg en heb het gevoel alsof er een deel van me met hem mee is gestorven. Ik hoop dat iemand mij een antwoord kan geven. Liefs Sasja
Ingezonden:  26 Jul 2010 20:58
Dag Sasja,

Wat verschrikkelijk dat dat je kat is overleden. Ik wens je veel sterkte met dit verlies.

Waarom wil je precies contact met Diño? Het is nog maar de vraag of contact met overledenen mogelijk is, dat geldt dus ook voor contact met overleden dieren. Er is een goeie kans dat je iemand vind die wel wil proberen contact met Diño te leggen, maar hoe wil je ooit weten of je niet wordt belazerd? Als dit gebeurt is je herinnering aan Diño altijd verbonden met je herinnering aan iemand die deed alsof 'ie contact met geesten kan leggen.

Of je contact gaat proberen te leggen of niet, dat is aan jou. Realiseer je wel dat je misschien een paar minuten blij bent omdat je (denkt dat je) contact met Diño hebt, maar de rest van de tijd moet je zonder hem door. Hoe pijnlijk het ook mag lijken, tijd heelt alle wonden en hoe eerder je op een realistische manier afscheid van Diño neemt, des te eerder kun je gelukkig verder. En dat gun ik je van harte.
Ingezonden:  27 Jul 2010 15:27
Beste Sjaak, bedankt voor je input maar ik geloof zelf zeer sterk in leven na de dood en dat het contact absoluut mogelijk is. Diño en ik heb een hele sterke band gehad en die zal nooit weggaan maar ik blijf met vragen zitten waar ik zo graag een antwoord op zou krijgen. Ik weet dat het lang gaat duren voor ik het verdriet een plekje kan geven.
Maar in ieder geval bedankt.
Ingezonden:  27 Jul 2010 18:42
sci, als je geduld hebt zal dino wel zelf contact met je zoeken op een dag zal je hem opmerken op zijn plekje waar hij altijd lag of zat of je zal hem voelen langs je benen of op je schoot springen in de zetel het kan allemaal en zeker omdat jullie zo een hechte band hadden ik heb dat ook met mijn poes en ze is ook nog steeds bij me en we gaan samen over de regenboog brug later als het mijn tyd is.veel liefde en licht gewenst disneyfreakje
Ingezonden:  27 Jul 2010 19:36
Dank je wel voor je lieve berichtje, disneyfreakje.
Dat doet me heel goed. Ik weet dat hij bij me is en ik hoor hem soms mauwen en dan kijk ik maar is hij er niet. Maar is het mogelijk om contact met hem te krijgen via een foto om te horen of hij gelukkig is enzo?? Of kan dat alleen bij mensen.
Ingezonden:  27 Jul 2010 19:59
scj, je kan de foto plaatsen maar ik kan je niet beloven want de de ene keer gaat het beter dan de andere keer dus afwachten.disneyfreakje.
Ingezonden:  27 Jul 2010 20:27
Ik weet niet zo goed hoe ik een foto moet plaatsen hier. Mag het ook via de mail?
Ingezonden:  28 Jul 2010 21:35
Contact met dieren is wel een heet hangijzer. Ik zie dat er wel veel vraag naar is hier maar slechts een enkeling durft het aan. Misschien omdat volgens de Bijbel allen mensen een ziel hebben? (Inderdaad, God heeft niet voor elk dier een zoon naar de aarde gestuurd om de weg naar het hiernamaals open te zetten.)

Ik interpreteer eeuwig leven (zoals in de Bijbel staat) als het voor altijd levend gehouden worden in de herinneringen en harten van de nabestaanden. In dit geval heb jij het vermogen om Diño levend te houden, door hem nooit te vergeten en regelmatig aan hem en aan de fijne tijd die jullie samen hadden te denken. Zo krijgt Diño een plaatsje in je hart en hoef je nooit meer zonder hem.

Ik wens je alle sterkte toe en ben er van overtuigd dat Diño een heel bijzonder plaatsje bij je krijgt.
Ingezonden:  28 Jul 2010 22:12
Soms is het niet relevant of het waar is of niet. Het geloof dat iets waar is kan voldoende troost bieden om het verlies te vergemakkelijken.
Ingezonden:  29 Jul 2010 08:25
Ik heb inmiddels een dierenmedium ingeschakeld en die wil mijn kat even de tijd geven voor de overgang en over een aantal weken gaat ze een reading voor me doen. Ik ''moet'' dit voor mezelf en hem doen want anders kan ik het verdriet geen plekje geven. Tuurlijk heb ik veel mooie herinneringen aan hem maar het verdriet overheerst alles. Iedereen bedankt voor de lieve woorden, dit doet een mens goed. Ik moet dus nog een aantal weekjes wachten maar misschien is dat juist wel goed. Groetjes SCJ
Ingezonden:  30 Jul 2010 08:52
Mooi experiment! Als het lukt zit de Bijbel er naast! (Zou niet de eerste keer zijn.)
Ingezonden:  30 Jul 2010 14:52
Ik zie het niet als een experiment hoor. Ik weet gewoon dat het mogelijk is. Mijn geloof daarin is sterker dan in de bijbel en het hele ''god'' gebeuren
Ingezonden:  30 Jul 2010 19:43
sci. ten eerste sterkte met het verlies. Mijn hondje is in maart overleden, en heb er nog steeds verdriet van, maar het verdriet wordt "anders". Ik wil ook nog eens naar een medium, laat het me weten wat je er van vond. Ik hoop dat er veel voor je uitkomt! Ik weet hoe je je voelt, verschrikkelijk, nogmaals sterkte!!!
Ingezonden:  30 Jul 2010 21:44
kaily , ik vind het enorm mooi hoe je scj liefdevol ondersteund en en toespreekt alhoewel je zelf toch nog veel pijn hebt ik wens jullie beide veel sterkte en moed toe en dat jullie pijn mag verzachten en hou allebei een stukje vrij in jullie hart voor jullie schatten disneyfreakje
Ingezonden:  31 Jul 2010 08:40
Kaily bedankt! Ik vind het verschrikkelijk dat jouw geliefde hondje er niet meer is, ik deel je pijn. Ik ben al wat rustiger , maar vandaag word hij uitgestrooid en dat geeft me weer veel spanning. Ik weet dat hij er nog is maar momenteel voel ik hem niet. Denk dat hij zijn plekje aan het zoeken is over de regenboogbrug. Zodra hij zijn rust heeft zal hij weer terugkomen bij me. Daar ben ik van overtuigd.
Ingezonden:  31 Jul 2010 20:05
scj. dat is een mooie gedachte en ga dan ook maar vanuit, Geloof ook dat bij je terug komt, ik lees hierboven ook teksten waarvan ik denk, is dit nu om je te steunen. Denk daar niet aan, waarom zouden mensen wel naar de hemel gaan en dieren niet, God heeft dan toch ieder lief?? En in ons mensenleven kan je nog meer aan een hond of kat hebben of aan de mensheid zelf.

Nee hoor.... Je kat laat vast ook aan jouw weten dat ze nog bij je is, en dat je dus helemaal niet aleen bent, ook al voelt het soms zo.

Toen mijn hondje is overleden heb ik een paar dagen erna een "droom" gehad dat ze me om mn gezicht inlikte. dat deed ze wanneer ze zo blij was mij weer te zien, na die tijd heb ik ook niets meer op deze manier vernomen.

maar echt, ik geloof er ook in wanneer je zo van iemand houdt dan komt het teken vanzelf.

Ik hoop dat dit je goed doet, ook omdat de uistrooing vandaag was, ik hoop dat je hier iets aan hebt, en dat dit ietsje helpt. Disneyfreakje jij hebt mij toen op deze manier gesteund, daarom blijf ik ook wachten op een teken.

Ik vind het gewoon superfijn dat er mensen zijn die zo van hun dier houden! Wat moeten ze dan nu voldaan in de hemal zijn!
Ingezonden:  31 Jul 2010 21:06
scj,waarschijnlijk denk je dat je dat je het gedroomd hebt maar heb je echt contact gehad want je geeft het zelf aan dat ze dat altijd deed je likken op je gezicht . je hebt het niet gedroomd ze heeft het echt gedaan ze was bij je maar je ervaarde het als een droom wat mooi ik ben zo blij voor je en ik heb ook een kaarsje gebrand voor dino en ook voor kailly haar hondje, disneyfreakje.
Ingezonden:  31 Jul 2010 21:13
disneyfreakje. dat is lief van je, een kaarsje te branden voor onze lieverds. Ik zal ook een kaarsje aansteken voor onze trouwe 4voeters, dan moet het goed komen voor ons allen.

bedankt!
Ingezonden:  31 Jul 2010 21:16
kailly,dat is een goed idee  maar ik zag te laat dat eigelijk het uw hondje was die u likte in een droom je hebt het niet gedroomd hij was echt bij je heb je hem gevoeld en kunnen aanraken?
Ingezonden:  31 Jul 2010 22:47
disneyfreak.

ja. ik had haar op schoot, en ze bleef maar likjes geven in mn gezicht. Als ik vroeger van mn werk weer kwam, deed ze dat ook op die manier, het leek dan als ik jaaaaaren weg was geweest terwijl ze dan altijd bij mn ouders was, want ik wilde haar nooit alleen laten.

Maar na die tijd is het rustig, ik snap eingelijk zelf niet waarom....
Ingezonden:  01 Aug 2010 09:05
kailly, omdat het soms voor het dier ook nog wenen zal zijn na het overgaan maar hij heeft je al wel bezocht om je te laten weten dat het goed met hem gaat . dat is toch lief niet mischien heeft hij nog andere taken dat wij niet weten .en als het rustiger wordt zal hij nog meer langs komen.disneyfreakje kan ik ook eens wat vragen is meer gericht op alle leden van het forum er is in belgie een dierenasiel dat de dieren niet verzorgt en er loopt een petie voor kunnen jullie daar zo veel mogelijk voor tekenen dat deze sluit tik dierenasiel maasmechelen en je vind de petitie hartelijk dank voor wie ze tekent disnyfreakje
Ingezonden:  01 Aug 2010 17:53
disneyfreakje.
ik zal dat opzoeken op internet, even een vraag voor jouw, misschien verklaar je me wel voor gek... maar toch:
ik heb op mijn bank afscheid van kaily genomen, de heeft daar haar spuitje gekregen, ze mocht ook altijd graag op een kussentje op de bank liggen slapen, nu heb ik een poos geleden een nieuwe bank gekocht, en nu moet je oude vertrouwde bank weg. Morgen wordt hij opgehaald maar ik heb er moeite mee omdat ik niet weet als ik hier goed aan doe, het voelt weer alsof ik weer wat van haar kwijt ben.

Ik heb al aan de ene kant spijt dat ik een andere bank heb gekocht... wat vind jij ervan en wat zou kaily hier van vinden, de witte duif heeft me eens een mail gestuurd dat ik kaily dr kussentje van de stoel weer terug moest leggen( die had ik uitgewassen) en nu heb ik de bank verkocht...
Ingezonden:  01 Aug 2010 18:42
Is het misschien een idee om zelf een topic te starten? Nu denk ik elke keer dat er een reactie is op mijn gestarte topic en da's best teleurstellend
Ingezonden:  01 Aug 2010 18:44
inderdaad! snap ik. mijn excuses!
Ingezonden:  01 Aug 2010 19:35
kailly, ik begrijp je volkomen maar je moet je niet schuldig voelen over die bank , mijn poes is ook in mijn armen gestorven op mijn vorige bank ,en deze heb ik kort erna ook vervangen dat doet er niet toe jou hondje gaat jou daar niet minder graag voor zien leg zijn kussentje maar op de nieuwe bank als bewijs dat je hem verwacht en je zal zien dat hij komt als hij wil en bedankt als je de petitie wil tekenen erg he wat daar gebeurt met die dieren als je kan wil je zo veel mogelijk mensen laten tekenen voor de arme dieren zo dragen ook wij een steentje bij om iets goed te doen he disneyfreakje
Ingezonden:  24 Mei 2011 13:55
Beste scj,

Ik zie dat het al weer even geleden is sinds u dit forumtopic begon.
Ik zou graag willen weten of u bij het dierenmedium bent geweest en wat uw ervaringen hiermee waren.
Afgelopen zondag heb ik mijn hondje van 15 in moeten laten slapen en ook ik ben kapot vn verdriet.
Ik hoop troost te vinden in de gedachte dat mijn allesie misschien nog wel bij mij is. Verder heb ik, ondanks dat ik van binnen wel weet dat ik er goed aan heb gedaan, een enorm schuldgevoel.
Ik mis haar vreselijk en heb ook nog vragen.

Dus misschien kunt u mij uw ervaringen laten weten en bij positieve ervaringen een telnr van uw medium??

Groeten
Ingezonden:  25 Sep 2014 16:55
Lieve allemaal,
na het lezen van verschillende gerelateerde topics in dit forum, en ook in het bijzonder deze, wil ik alle betrokkenen personen die hier geschreven hebben bedanken voor de informatie.
Na het lezen hiervan heb ik op diverse vragen duidelijke  antwoorden gekregen.

Een aantal van de beschreven ervaringen hier komen zelfs exact overeen met wat ikzelf beleefd en ervaren heb, sinds mijn lieve kater Silly verdween, op 23 juli jl.

Een ervan was, dat ik hem, ongeveer 14-16 dagen na zijn vermissing, over mijn linkerschouder heb voelen lopen en mij kopjes gaf, terwijl ik in bed lag op mijn rechterzij.
Dit was onder andere ook een sterke aanwijzing voor mij dat hij er wellicht "niet meer was "..

Ik ben blij hier te mogen lezen dat ook anderen soortgelijke ervaringen hebben gehad met hun overleden huisdier.

Mijn lieverdje is tot op de dag van vandaag fysiek niet gevonden, helaas.
Na een paar weken zoeken heb ik
de hulp ingeschakeld van een dierencommunicator / medium, en ook om een second opinion gevraagd, onder meer ook hier.

In totaal 6 hebben een fotoreading gedaan ( twee tegen betaling, vier anderen niet en geheel vrijwillig) .
Vier van de zes gaven aan dat hij helaas een ongeluk heeft gehad....twee vertelden onafhankelijk van elkaar zelfs hoe, en dat kwam met elkaar overeen.

De vraag hoe het kwam dat de twee anderen aangaven dat hij nog zou leven, is na het lezen van de antwoorden hier in diverse topics in dit forum ook voor mij afdoende beantwoord en ik begrijp het volkomen.

Het is waar, mijn lieve Silly heeft dus zelf contact met mij gezocht om afscheid te nemen, ook al heb ik hem niet kunnen vinden. Maar hij is bij mij en in mijn hart, en na het lezen van alle informatie hier, kan ik hem beter loslaten en hem naar het Licht laten gaan.

Elke dag zal mij dichter bij de Regenboogbrug brengen waar ik hem ooit weer hoop te mogen zien.

Heel hartelijk dank dat ik de mogelijkheid heb gehad om al jullie berichten en antwoorden te lezen.
Het geeft mij moed.

Met vriendelijke groet,

Sillysmoeder
Ingezonden:  14 Jun 2015 21:02
Veel sterkte !
dit is al even geleden en geen bericht meer dus denk nog steeds vermist ?
Het is heel fijn dat hij zich nog even aanwezig heeft gemeld om afscheid te nemen dit lees ik vaker.

Mijn poes is 5 juni j.l. ingeslapen en ik heb hoop dat ook zij nog even afscheid komt nemen op een of andere manier voor zij naar t Licht gaat dat zou ik super vinden, gewoon wetende dat alles ok is en vlakbij is.
Heb haar bijgezet naast 2 andere urnen van eerdere overleden katten van mij, hoop dat de ziel dan ook in de buurt van de as blijft...
Ik sta open voor elke aanwijzing, maar mischien dat dat dan weer juist belemmerend is en bij ieder geluid of gevoel denkt dat t van haar komt ...
zit er een beetje mee in de knoop , kan dingen juist te graag willen en dan werkt dat niet meer vrees ik.
Wat ik zeker doe is mijn andere 2 katten goed in de gaten houden op hun gedrag maar tot nu toe niets vreemds gemerkt aan hun.
Ingezonden:  14 Jun 2015 21:41
Lieve Gothic,

wat erg voor je dat je kat is overleden, voor mij is dat elke keer net alsof ik zelf ook een beetje doodga.

Silly is tot op heden niet gevonden, helaas, al zijn er wel mensen die beweren dat zij hem gezien hebben maar als ik er aan kom zie ik een andere kat, die wel veel op hem lijkt.

Tot nu toe heb ik er heel veel moeite mee om te  geloven dat hij dood is, het voelt niet zo.
Toch merk ik wel dat hij in mijn dromen heel erg echt is, en dat hij bij mij was toen ik ziek was en erge koorts had, toen droomde ik 3 nachten achter elkaar van hem, normaal zitten er een paar weken tussen.

In ieder geval is het zo dat ik, wanneer er een kat van ons overleed, ik pas ongeveer 10-14 dagen na hun overlijden van hun droomde.  Dat is misschien de "standaard " tijd die ze nodig hebben voor hun overgang?   Ik denk dat je snel van je lieve poes iets zult horen of zien, het kost nl. heel erg veel energie om zich aan je kenbaar te maken dus je moet geduld hebben maar ik denk dat je binnenkort wel iets zal merken.
Veel sterkte met het verwerken van je verdriet.

liefs

Sillys Moeder
Ingezonden:  14 Jun 2015 21:54
Dank je voor de steun! 
hoe dan ook er over kunnen praten dat lucht op
is goed dat er forums zijn als dit, dingen opkroppen maakt t ondragelijk.
Zoals je zegt toen je ziek was veel meer over hem gedroomd kan goed, mensen staan bij koorts veel meer open en zal je kat mischien minder moeite hebben gehad om door te komen, iets meer dan een droom alleen.
Prachtig dat hij je steunde, typisch voor katten die voelen dat aan en zijn vrienden voor t leven