»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Mediums / Chakra's en Aura's / magnetisme op hoofd
Ingezonden:  16 Jun 2011 19:00
Dag allemaal,

ik vind het een beetje raar om hier wat te posten. Ik heb nooit echt geloofd in paranormale dingen en vond het zelfs een beetje eng; ik heb me er nooit in verdiept of het toegelaten.

Echter, ik wil toch heel graag iets met jullie delen. Misschien wordt het me dan duidelijker.

Het zit zo; zolang ik me kan herinneren heb ik wel eens last van druk op mijn voorhoofd, tussen mijn wenkbrauwen. Het is me al langer opgevallen dat ik objecten die zich vlak voor mijn voorhoofd bevinden kan voelen met mijn ogen dicht, en de precieze locatie kan bepalen, zonder dat het voorwerp mijn hoofd aanraakt. Ik heb hier nooit wat speciaals van gedacht. Ook had ik er wel eens last van als ik 's avonds in bed lag.

Ik zou het echter niet als 'last' willen beschrijven, omdat het me, ondanks mijn spirituele scepsis, wel een soort van energiek gevoel gaf.

Wat me gedurende de mijn jeugd (ben nu 23) ook regelmatig is opgevallen is dat ik heel goed in staat ben om emoties van mensen in te schatten. Daarnaast heb ik tijdens mijn jeugd een aantal momenten gehad waarbij ik enkele seconden voordat iets ging gebeuren, ineens wist dat het ging gebeuren. Zo heb ik regelmatig doelpunten tijdens voetbalwedstrijden 'zien' vallen, luttele seconden voordat het daadwerkelijk gebeurde. Deze ervaringen heb ik al geruime tijd niet meer meegemaakt, overigens.

De reden dat ik op dit forum terecht ben gekomen is omdat ik, na wat rond te hebben gegoogled, ben gestuit op het derde oog-fenomeen en op chakra's. Ik heb het idee dat mijn chakra's bijzonder actief zijn de laatste tijd.

De laatste twee weken voel ik enorm veel magnetisme rondom mijn 'derde oog' en mijn 'kruinchakra'. Zoals ik zei, had ik vroeger wel eens druk op mijn derde oog en stond ik daar nooit bij stil, maar de manier waarop ik het nu ervaar, is totaal anders. Ik voel echt ongeveer 70% van de tijd van de dag magnetisme rond mijn derde oog én rond mijn kruin. En niet alleen als ik slaap of in bed lig, maar ook als ik me concentreer op allerlei dagelijkse activiteiten. Bovendien is het geen vervelend gevoel; sterker nog, ik kom er door tot rust.

Nu is het zo dat mijn vriendin en ik twee maanden geleden uit elkaar gegaan zijn, waar ik bijzonder door geraakt ben. Ik zou het heel erg graag goed willen maken, meer dan wat dan ook, maar zij houdt de boot heel erg af. Ik ben hierdoor heel erg gekwetst en ben bang dat het nooit meer goed gaat komen. Ik wil me hier echter niet bij neer leggen.

Ik ben dus emotioneel niet echt stabiel, de laatste tijd. En dan nu de relatie met die druk op mijn derde oog en mijn voorhoofd; iedere keer als ik die druk voel, kom ik tot rust en heb ik een soort van gevoel dat mijn ex en ik binnenkort weer samen gaan komen. Ook heb ik weer een aantal gebeurtenissen aan voelen komen, zoals ik vroeger ook wel eens had; en dit keer met betrekking tot de liefde. Mijn ex nam contact op met me op een moment dat ik wist dat ze dat ging doen en ook van andere geïnteresseerde dames (waar ik geen interesse in heb overigens) kon ik aanvoelen hoe ze zich zouden gedragen t.o.v. mij.

Het belangrijkste is dat als ik zoveel magnetisme voel, ik het idee heb dat het goed gaat komen. Nu weet ik ook niet zeker of ik bewust deze twee dingen aan elkaar koppel, of dat dit toch onbewust gebeurd.

Ik weet wel dat als ik geen druk voel (ook nog geruime tijd van de dag), dat ik me dan heel erg instabiel en verdrietig voel; iets wat ik niet voel als ik het magnetisme voel.

Nou, hopelijk hebben jullie verhelderende antwoorden, want ik weet niet wat ik hier mee aan moet en zoals gezegd, ben ik nogal sceptisch. Ik vind het dus een beetje een grote stap om hier wat te schrijven, dus hopelijk weten jullie raad met mijn situatie.
Ingezonden:  17 Dec 2018 20:19
Hoi Hero, waarschijnlijk zit je nu al lang niet meer in de situatie met je vriendin, en misschien speelt magnetisme nu 7 jaar later geen rol meer. Maar ik wou even iets uitleggen over het 3e oog (zesde chakra) en het kruinchakra bovenop je hoofd. Toevallig heb ik hier een boek over gelezen. Zelf ben ik erg geinteresseerd in de samenwerking tussen aura, chakra's en psychologie en neurowetenschappen

Zowel de energie in je 3e oog, als de energie op je kruin zijn ook verbonden met de delen van de hersenen die ermee verbonden zijn.

-Het 3e oog is vooral verbonden met intuitie, je beeldvoorstelling koppelen aan gevoelens, dromen van dingen, dromen over de toekomst, patronen (willen) zien in het leven. Deze dingen kunnen zowel spiritueel bekeken worden, maar ook psychologisch in de hersenen.

-Dit geldt ook voor de kruinchakra: hier zit denken, kennis vergaren, eenheid ervaren als liefde met alles in het heelal, maar ook de mogelijk hebben te ontsnappen uit het aardse en contact maken met een kracht die boven ons staat. Ook hier zitten zowel spirituele als hersenfuncties aan verbonden.

Dit hierboven gelezen hebbende, kan ik er waarschijnlijk uit opmaken wat er aan de hand is , begrijpelijk in jou toestand situatie:

Je voelde je geheel met je toekomst verbonden en met je vriendin verbonden, en je zag je leven met haar voor je, zo heb je dat uiteraard altijd gezien in de relatie zelf en je leefde je leven en liefde voor haar.
Nu het helaas uit is, wordt de wereld (het aarden, en het aardse) volledig onder je voeten weggeslagen, je gaf zelf al aan bijzonder hard geraakt te zijn, dat het uit is, en dat je je zeer instabiel voelt, dus niet meer geaard bent.

Wat is het gevolg, het gevolg is dat je je dus niet meer (goed) verbonden bent met de lagere chakra's, met andere woorden, je kan op dit moment niet goed met het dagelijkse leven overweg.

Logischerwijs schiet je ziel en persoonlijkheid hierdoor automatisch in je hoofd, je zit dus vast in je bovenste twee chakra's (3e oog en kruin) omdat de onderste chakra's te veel pijn doen op dit moment, want je kan niet je dagelijkse leven volluit gelukkig en licht door leven. Aards leven doet pijn, en je schiet in je hoofd.

Het magnetische kun je verklaren dat dus deze pijnenergie volledig vastzit in je hoofd, het kan niet wegstromen de aarde in. Je bent dus "topzwaar", de energie zit alleen boven in je lichaam vast.

Ik ken jou persoonlijke situatie natuurlijk helemaal niet, je moet zelf kijken of je je hierin kunt vinden: Dat je ineens een vredig gevoel krijgt, zou te maken kunnen hebben met dat je ontsnapt uit de pijnlijke realiteit ontsnapt, als een hersenreactie-mechanisme, wat ook wel "dissociatie" wordt genoemd.

Je zegt al dat je je vaak instabiel, verdrietig en erg gekwetst voelt. Soms kun je daar zo letterlijk gek, zoniet instabiel, van worden, dat je hersenen als enige oplossing hebben zich van deze gevoelens uit te schaken, je komt vervolgens in een stille vredige roes terecht, maar dan vanuit verdoving van pijn. Vredegevoel is in dit geval eigenlijk een verdoving die je hersenen hebben ingezet als een neurologisch mechanisme.

Dissociatie valt onder een ernstig psychiatrisch symptoom, het is geen geestziekte. Het is een normale en menselijke reactie op heel veel stress en onverwerkte dingen die maar aan je blijven knagen, en die je niet in je hoofd opgelost krijgt. Je hersenen dissocieren als laatste oplossing.

Nogmaals ik ken je situatie niet, en misschien interpreteer ik het helemaal verkeerd, maar dissociatie maak ik uit je verhaal op dat je vanuit pijn, verdriet, en kwetsing, ineens heel snel kan overslaan naar een volledig gevoel van vrede en rust, dat kan betekenen dat je hersenen gevoelens abrupt afsplitsen als overlevingsmechanisme.

In een normale situatie (waar jij toen niet inzat) ervaart je eenheid in gevoelens: Je voelt je toch blij, maar tegelijkertijd kun je nog boos of verdrietig over iets anders zijn, je voelt eenheid, en je hebt het gevoel het te kunnen verwerken, en je kunt op zeer lange termijn vredig blijven functioneren, maar vooral alle gevoelens in elke situatie integreren, dus het tegendeel van dissociatie. 

Bij jou in een niet normale levenssituatie : Het gaat dan vooral om de snelheid en de grilligheid waarmee dit op momenten opkomt wanneer je aan je ex denkt en dan druk op je hoofd krijgt. Je hersenen kunnen die gevoelens en gedachten niet aan en schakelen dat deel uit, om jou (ziel) te beschermen.  Teminste,  als ik het goed opmaak dan uit je verhaal.