»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Stromingen / Reiki / Burn out - energie verlies?
Ingezonden:  29 Okt 2011 19:22
De huisarts heeft de diagnose Burn out bij mij geconstateerd. Erg lastig met twee bedrijven maar merk ook wel dat ik ontzettend moe ben en minder scherp qua reactie en het lontje ietwat korter is
Heb hulp gezocht en ben 40 uur minder gaan werken in de week.
De hulp bestaat oa uit een psycholoog die meer doet dan alleen psychologie. Afgelopen week legde hij mij de theorie uit (ik heb een medisch achtergrond) over betha, alpha enz. trillingen. Zo kwam hij op 10Hz en over reiki.
Ik heb hem verteld dat heel vaak mijn handen tintelen. Hij heeft mij even snel iets verteld over pendelen boven een hand en onderscheid tussen een hand en een hand die energie geeft.
Uit nieuwsgierigheid heb ik dit 's avonds met mijn man uitgetest en bleek de pendel (ring aan draadje) bij mijn hand zowel de bovenkant als onderkant dezelfde kant op te draaien (dit was bij mijn man verschillend)ook ging de pendel heel hard draaien en nam een zeer grote cirkel aan. Mijn man riep toen ook "wat gebeurd hier?".

Afijn: ik word nu geconfronteerd met iets waarvan ik (nog) niet weet wat ik er mee aan moet.
Wat ik mij nu afvraag, kan het zo zijn, doordat ik niet weet hoe ik er mee moet omgaan, dat ik veel energie verlies vanuit mijn handen? Burn out is geen energie meer hebben. Ik krijg nu een beetje het gevoel dat het dweilen met een kraan open is

Mijn ouders/familie hebben zich nooit met dit soort dingen bezig gehouden en staan er ook niet open voor. Ik ben dus een beetje verward
Ingezonden:  29 Okt 2011 21:34
Beste Kado,

Laat ik eerst zeggen dat ik het jammer vind dat je een burn out hebt. Het lijkt mij verschrikkelijk en ik hoop dat je er gauw uit bent.

Ik wil hier graag op reageren. Ook ik kom uit een omgeving waarin weinig tot niets wordt gesproken over het paranormale of pendelen. Zelf heb ik ook wel trillende handen gehad ik dacht dat het meestal te maken had met te veel koffie drinken. Dat kan het veroorzaken maar toentertijd dronk ik twee koppen koffie op een dag en de rest van de dag orderpikken en dus veel lopen (ong. 10/15 KM op een dag als zaterdags baantje). Achteraf denk ik dat het bij mij te maken had teveel aan spanningen. Want ik heb koffie gedronken als water (op een dag vier koppen koffie) en daar kreeg ik wel eens schuddende handen van.

In je tekst geef je aan twee bedrijven. Leidt je twee bedrijven of werk je bij twee bedrijven? Dat lijkt mij dat je het niet doet vrijwillig. Want anders zou één bedrijf je wel kunnen onderhouden. Maar ik weet totaal niets af van jouw situatie. Maar werken bij twee bedrijven (als ik zo veronderstel) lijkt mij bijzonder zwaar en dan spanningen? Dat lijkt mij een tijdbom, dat kan niet goed gaan.

Ik hoop toch niet dat je 's avonds nog loopt te malen van de dag? Dit heb ik wel eens en dat betekend het dat de dag erop of de hele week mij iets dwars zit. En dat moet eruit en dat gaat er ook uit.

Ik wens je veel succes toe en ik hoop dat het weer snel bergopwaarts gaat . Het paranormale geneuzel laat ik aan anderen over.
Ingezonden:  29 Okt 2011 23:37
Ik heb twee bedrijven. Ontstaan uit een echtscheidingsituatie en de keuze bijstandsmoeder worden of vechten voor onafhankelijkheid. Drama echtscheiding gehad en de afgelopen 9 jaar ook nog treiterijen. Alimentatie van 50euro per maand per kind en ook dat werd niet betaald.
Durf wel te zeggen dat ik heel hard gewerkt heb en lastige keuzes heb moeten maken.

Ik drink geen alcohol, koffie of thee. Rook niet en beweeg veel. Eet boven gemiddeld gezond. Slaap eigenlijk best wel goed en gebruik geen medicijnen. Neem wel wat supplementen maar niet obsessief.

Geestelijk ben ik nog vrij stabiel, alleen heb ik nog maar zeeeeeer weinig energie. Ik red het gewoon niet meer om langer dan drie uur te werken. Studeren, deed ik vorig jaar nog erbij, red ik niet meer.

Het tintelen in mijn handen heb ik al zolang ik me heugen kan. Ik voel ook regelmatig zachte trillingen. Bv van de houten toonbank, net of er zachte stroom door gaat. Ik heb heel lang gedacht dat iedereen dat voelde maar dat blijkt dus niet zo.

Ik probeer heel erg om geen zweefteef te worden maar wil er wel meer van weten, verdiepen om uiteindelijk het te kunnen verklaren.
Het lijkt me ook niet handig, stel dat het zo is, dat ik rust hou om mijn accu weer op te laden en ondertussen energie via mijn handen verlies dmv mijn kop in het zand te steken.
En stel? Dat er "meer" is dan zou ik daar graag mee willen werken in mijn vak ( werk met dieren) zodat er iets moois mee gedaan wordt.
Ingezonden:  30 Dec 2011 20:41
Kado....doe je niet te veel? En wat voel je nog meer dan tintelingen in je handen? of ervaar je?