»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Spiritueel / Reïncarnatie / Reincarnatie dier
Ingezonden:  31 Okt 2011 13:34
Ikzelf geloof in reincarnatie,er is daar een site van heel veel info erover,die heb ik grondig doorgelezen.
Maar ik heb vragen: Is er ook reincarnatie voor dieren?En op die hemel daarboven,zijn daar ook dieren,computers,winkels,of moeten we daar maar saaitjes praten en spelen met elkaar?
Ingezonden:  01 Nov 2011 19:46
Nee, dieren zijn in een ander level.
computers is zwaar achterhaald daar, dus nee die heb je daar niet, en ook geen winkels.
Praten en spelen met elkaar heb je niet veel tijd voor, vaak ben je bezig anderen te helpen of op weg naar een volgend leven.
Ingezonden:  02 Nov 2011 15:21
Ja Roosmarie,das jammer dat er geen dieren zijn.HEEEL JAMMER...
Wel goed dat reincarnatie bestaat dat je dan terug bent op deze wereld.
Maar dus de dieren zijn daar ook op weg naar volgende levens,maar ik bedoel,gaan we dus altijd,na bv 100 levens weer doorgaan en doorgaan met nieuwe levens of gaat deze wereld weg en gaan we allemaal op die daarboven zijn?Awel,ik bedoel,wanneer we mss allemaal op de werled daarboven zijn,zijn er dAn dieren of zijn ze dan nog steeds in een ander level?
Ingezonden:  02 Nov 2011 19:52
Nee, het is echt niet jammer, dit is het aardse denken zoals je doet.
Iedereen gaat naar boven, en al gelang de levenslessen die je nog moet leren ga je reincarneren. Evenals een dier.
En de een leert gewoon sneller dan de ander. Dus de een zal vaker moeten reincarneren dan een ander.
En je kan zeker altijd hierboven bij ze op bezoek hoor, als je bent overleden.
Ingezonden:  06 Nov 2011 20:19
Nou dan hoop ik dat ik zo eentje ben die nit snel leert want ik heb het goed op deze aarde met alles,dieren,computers,zwembaden,villas,alles,geld,liefde,alles,alles alles!
Kan je niet altijd reincarneren?Of als God zegt: Jij hebt al genoeg geleerd blyf maar by my.
Kan jij dan zeggen: Oh nee ik wil nog eens op Aarde?
Ingezonden:  06 Nov 2011 21:27
En wie weet heb je in een volgend leven niks... en wie weet moet je juist iets leren door alle materialistsche dingen om je heen?

Afhankelijk van wat je leerlessen zijn ga je ergens naar toe. niet perse de aarde, er zijn meer planeten en in de hemel kan je ook leren.
Ingezonden:  22 Okt 2012 13:53
Beste Dierenliefhebber,

Het is een oud topic, maar neem toch het risico om er op te reageren, wie weet lees je het nog. Wil je graag antwoorden naar mijn eigen inzicht en ik hoop dat je er wat aan zult hebben.

Reïncarnatie bestaat er ook voor dieren. Dit omdat dieren ook een ziel 'hebben' net als wij. Ik heb hebben tussen haakjes gezet omdat we in feite zielen zijn en een omhulsel hebben gekregen hier op aarde. Dat is wat je bijvoorbeeld of mens of dier maakt. Er bestaat geen aparte hemel voor dieren, om het maar even zo te zeggen. Er is dus geen katten hemel of honden hemel bijvoorbeeld. Als ziel zijnde keren we allemaal weer terug naar dezelfde bron.

Er bestaat geen standaard aantal levens die we moeten leiden of hebben. Elke keer krijgen we weer de kans om terug te keren en af te maken wat we af willen maken en leren. Het is te vergelijken met een computerspel, maar dan zonder een beperkt aantal levens. Het is dus niet zo dat als je het na zoveel keer nog niet is gelukt het dan gewoon over is. Je keert net zo lang terug tot je ziel alles ervaren heeft en compleet is, om zich dan weer bij de bron te voegen.

Maar is het daarmee gedaan? Zitten we dan voor de rest van ons leven 'boven'? Nee, dat niet. Wij kunnen ervoor kiezen dan zelf gidsen te worden. Dit kan op energetisch vlak, maar ook op aards vlak. Dan ben je een gids, maar wel weer opnieuw met een lichaam. Er zijn veel zielen die ook na het hele reïncarnatieproces terugkeren naar de aarde uit liefde en welwillendheid. Helemaal niets mis mee en juist mooi om te zien. God zal dus nooit tegen iemand zeggen, jij bent klaar en nu moet je bij me blijven. Wij hebben de vrije keus om nog te gaan en daar te genieten en anderen te helpen.

Als de aarde door de ascentie heen is, komen er weer andere tijden. Dit is ook maar slechts een dimensie waarin we reïncarneren, en zoals Roosmarie al zei, zijn er ook nog andere planeten om te leren, zo ook dimensies. Als we in alle dimensies zijn gereïncarneerd kunnen er twee dingen gebeuren. Het reïncarnatieproces reïncarneert zelf en we gaan nog verder evolueren, of we vibreren eeuwig in een staat van Zijn. Nu kan ik me bij dat laatste ook maar weinig voorstellen, maar dat is meer omdat je gewend bent altijd dingen te doen. Denk dat we ons daar nog helemaal niet druk om hoeven te maken. Voorlopig bestaat de aarde gewoon en zijn we nog niet klaar.

In liefde en licht,

Aurelia
Ingezonden:  22 Okt 2012 14:09
Misschien een hele vreemde vraag, om zo even in te haken. maar nu je dit allemaal weet, aurelia, ben je dan ook minder bang voor de dood?

En het is toch wel zo dat sommige mensen bijv voor het laatste keer op aarde zijn? dan is mij in elk geval vertel. en wat betekend het eigenlijk als je vrij vaak bent gereincaneert? betaan er ook mensen die nog nooit zn geïncarneerd dus echt puur zijn?
Ingezonden:  22 Okt 2012 14:15
Dat is geen vreemde vraag hoor. Nee ik ben niet bang voor de dood, gezien ik weet dat ik in feite altijd in leven ben. Alleen mijn lichaam sterft dan af.

Sommige zielen zijn inderdaad al heel ver, echter is de aarde ook maar een dimensie en evolueen we samen daarna toch weer verder. Tot die tijd kunnen ze ervoor kiezen te fungeren als energetische of aarde gids. Het wil niet per direct iets zeggen als je vaak bent gereïncarneert. Het wil niet meteen zeggen dat je dan ook wijs bent, want misschien is er wel voor gekozen echt de tijd te nemen voor deze lessen. Iedereen bewandelt zijn pad op zijn eigen manier.

Zo wil het ook niet zeggen dat iemand die nog nooit gereïncarneert is ook puur is. Wij zijn allen puur, dat is namelijk onze kern. Onze daden hier in de dualiteit kunnen onpuur zijn, met een negatieve intentie. Ook deze mensen hebben er dan voor gekozen dit te leren. Net zoals geld zelf niet slecht is of goed. Het is neutraal. Het ligt er maar net aan wat je mee doet.

In liefde en licht,

Aurelia
Ingezonden:  22 Okt 2012 15:27
wauw, helder.. mooi zeg
Ingezonden:  22 Okt 2012 23:11
Om even aan Aurelia's verhaal iets toe te voegen:

Wat roos denk ik bedoeld met ander level voor dieren is dat de geest van dieren nog minder complex is. Dit is ook makkelijk te zien bij gedachten lezen van dieren. Er zijn hier een aantal uitzonderingen in, denk aan sommige filosofische katten. Klinkt misschien raar maar een oude kan van ons hield er een paar heel mooie filosofische gedachten op na. In geval van reïncarnatie willen echter veel entiteiten/geesten niet terugkeren in dieren omdat ze dan te beperkt zijn. Vandaar de uitzondering van katten, dit is wel gewenst omdat deze een vrij rustig en makkelijk leven lijden als huiskat, dus tijd voor filosofie en af en toe ander vermaak.

Ook kiezen veel entiteiten ervoor om op andere planeten terug te keren. Dit is vaak beperkt zo de wat oudere entiteiten omdat het een grote omschakeling kan zijn. Ik zou je graag de naam ervan noemen maar die is op aarde nog niet bekend en mag daarom helaas nog niet genoemd worden. Ik kan dat dus ook niet ook al zou ik het willen, voelt als iets wat op het puntje van je tong licht maar je kan er net niet op komen... heel vervelend
Ingezonden:  22 Okt 2012 23:41
Ik ervaar het dierenleven als een verrijking, maar dat is ook iedere geest voor zich he. Ben heel goede vriendinnen met mijn kat Luna, die ik al van andere levens ken. Ze komt ook juist altijd bij mij liggen en kroelen. We voeren hele gesprekken, wel heel aangenaam. Ze komt me troosten als ik het moeilijk heb en heeft me ook al veel geleerd. Ik ervaar haar in alles als mijn gelijke (wetende wie ze echt is), maar geniet tegelijkertijd van haar als kat in huis. Zou me al geen leven meer voor kunnen stellen zonder haar.

Maar goed, ik begrijp het wel. Misschien is de geest op het moment van incarnatie minder complex, de ziel is dat in mijn ogen niet, en daarin ligt nog steeds alle informatie, wijsheid etc in opgeslagen. Ik vind het mooi dat sommige zielen die je hebt gekend in het leven en hebt moeten loslaten op deze manier soms bij je terugkomen. De wisselwerking en de band die er dan tussen ontstaat is altijd heel mooi.

In liefde en licht,

Aurelia
Ingezonden:  20 Jan 2013 23:07
Hoi,

Wat interessant, Aurelia, wat je verteld! ik kan me erg goed vinden in jouw woorden.
Hoe kan het, dat de kat die je van andere levens kent, ook weer in dit leven bij je is? Hebben jullie dat afgesproken of gebeurd dat gewoon? en hoe ben je daar achter gekomen?
Ingezonden:  28 Feb 2013 23:39
Wat ik al vaker gehoord heb is dat ieder mens op de aarde is met een taak om te vervullen of een doel te bereiken. Komt op hetzelfde neer.
Wat er ook gezegd word is dat de familie kring altijd het zelfde blijft. Weet niet hoeveel generaties. Maar als je zo leest had je moeder in een vorig leven jou dochter kunnen zijn.
En dit is eigenlijk het mooie ervan dat er vele verhalen over zijn.
Je zou dit eigenlijk nooit willen weten hoe het zit. Waarom zou je dat willen? Je moet genieten dat er een leven na de dood is, is duidelijk. Anders zouden er geen mensen zijn als ons.

Mij is gezegd door iemand. Je moet 2 dingen, keuzes maken en dood gaan. De rest mag je het zelf invullen
Ingezonden:  08 Mrt 2013 19:01
Maar ik heb dan ook een vraag misschien een beetje raar maar wordt je dan zegmaar herboren ofzo? wordt je dan weer een baby? en dan begint het weer van vooraf aan? of kun je dan ook gewoon een dier worden?misschien beetje veel vragen maar nu ben ik toch wel een beetje nieuwschierig
Ingezonden:  08 Mrt 2013 19:22
Je wordt opnieuw geboren, en leert andere lessen, of lessen die je in het leven ervoor niet hebt kunnen of willen leren.

Je reincarneerd in alles, meestal in mens.
Ingezonden:  08 Mrt 2013 19:44
okee maar hoe weten jullie zo zeker dat je reincarneerd? of is het je gelooft het of je gelooft het niet?
Ingezonden:  08 Mrt 2013 19:46
Ik geloofde er niet in, totdat ik een paar van mijn vorige levens tegenkwam. Ook de dieren die ik toen had, kwamen in dit leven ook op mijn pad.
MAar lees ook eens wat over zielengroepen op internet.... de zielsverwanten etc. Dan kom je ook tot de conclusie dat niet alles in 1 leven kan...