»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  31 Jul 2012 20:01
Beste Witte Duif,

Jij hebt me onlangs gesteund door de foto van m'n grootvader te lezen.  Ik geloof nu dat hij me hoort wanneer ik met hem praat.  Ik had je vermeld dat m'n grootmoeder erg onrustig is.  Dit speelt hard in onze kleine familie.  Voor dat hij naar de kliniek vertrok, (voor onderzoek maar tijdens het onderzoek overleden is) vroeg opa nog expliciet aan m'n moeder om voor oma te zorgen.  Omdat m'n moeder enorm veel tijd in oma steekt, raakt zij (m'n moeder) enorm uitgeput.  Zij vraagt zich af of ze het wel goed genoeg doet.  Er is de laatste tijd wat te doen rond oma.  (problemen met haar oog)  M'n moeder vraagt zich telkens af :"Wat wilde hij nou exact zeggen met zorgen voor...."   
Heb jij nog iets opgevangen??
Ik merk dat precies er wijzigingen aan de site gebeurd zijn.  (Vind m'n topic niet terug)

bedankt & grtjs
Ingezonden:  04 Aug 2012 17:33
Tommeke

Het kan niet de bedoeling van opa geweest zijn dat je moeder door de zorg voor oma er aan onder door gaat.
Mijn inziens bedoelde opa dat je moeder oma en beetje in de gaten moest houden maar niet dat je moeder er door uitgeput raakt.

Opa was een beetje angstig dat oma zich teveel terug zou trekken zich meer aan huis zou gaan binden. Hij deed immers best wel veel voor oma hij nam haar vaak dingen uit handen, en hij dacht dat oma als hij er niet meer was geen zin meer zou hebben in het leven. Hij was immers de drijfveer van hun tweetjes.

Je moeder moet niet vergeten dat ze ook haar eigen leven mag leven de zorg voor oma moet niet ten kosten gaan van haar eigen gezondheid.

groetjes medium de witte duif
Ingezonden:  13 Mrt 2013 20:20
Beste witte duif,

Echt voor 100% herkenbaar! Dit is idd de situatie. Voelde hij die bewuste dag dan aan dat hij niet meer thuis zou komen?

Deze posting had ik niet gezien van je, raar dat het me nu pas opvalt...
Ingezonden:  14 Mrt 2013 00:44
tommeke: Ik heb de zelfde belofte aan mijn vader gedaan, om na zijn dood voor mijn moeder te zorgen, dat heb ik met de beste mogelijkheden gedaan, niets was goed, op den duur weet je niet meer wat je goed kan doen, ik heb toen contact met mijn vader gezocht,en die mij van de belofte ontslagen, en het leek net of er dan een druk van je schouders afglijdt.
Je opa heeft het zo echt niet bedoeld.
Laad je moeder bij een foto van je opa, een bosje witte bloemen neerzetten, en stel in gedachten een vraag, wie weet krijg je een antwoord.
En witte duif heeft gelijk, haar gezondheid van je moeder gaat toch boven alles, als ze niet gezond is kan ze ook niet voor haar moeder zorgen.