»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Spiritueel / Reïncarnatie / Reïncarnatie, graag een uitleg
Ingezonden:  20 Aug 2012 19:39
Hallo

Ik zou graag eens een uitleg krijgen over reïncarnatie. Kan het bijvoorbeeld dat mijn overleden hondje een reïncarnatie was van mijn grootvader die 24 jaar geleden overleden is?

Ik bedoel, ik had een zeer sterke band met mijn grootvader. Ik heb toen zijn dood aangevoeld . Hij is overleden als ik zes was aan kanker (longkanker).

In 2006 is Zilla (mijn hondje) geboren. Hij heeft zes jaar geleefd en is gestorven aan kanker. Ook met hem had ik een zeer sterke band en heb ik zijn dood aangevoeld.

Hoe gaat reïncarnatie in zijn werk en hoe ziet het leven hierna eruit?
Ingezonden:  20 Aug 2012 20:42
Het is mogelijk dat een mens terugkeert als een dier, doch deze dan zelden nog wat weten van een vorig leven. Evenals bij mensen die opnieuw geboren worden, reïncarneren.

Als je dood gaat heb je vele keuzen, al dan niet om naar het licht te gaan of hier te blijven spoken, wat voor veel entiteiten een hel is. Wel naar het licht te gaan en af en toe terug te komen om als gids te fungeren of gewoon om even te kijken hoe het met de rest gaat. Als je je levenslessen nog niet allemaal geleerd heb dan zal je vroeg of laat (deels wanneer je zelf wilt) weer terug naar aarde kunnen keren om deze te leren. Hoe het leven hierna verder eruit ziet is lastig uit te leggen, dit kan je beter aan je gids of aan god vragen, die kan je het mogelijk met beelden laten zien
Ingezonden:  22 Okt 2012 13:24
Redlotuske,

Dit is een wat ouder bericht en ik weet niet of je hier nog actief ben maar ik waag voor jou een poging om vanuit mijn eigen ervaring en weten te antwoorden op je vraag en te vertellen.

De ziel is in weze perfect, dit is ook onze kern. Wij weten wat liefde is, wij weten wat houden van is, wij weten...Maar net zoals een kind weet dat het aanraken van een heet fornuis niet goed is voor hem of haar, heeft het het nog niet ervaren. Vroeg of laat probeerd hij of zij het uit. Nu is het een ervaring rijker. Dit is slechts een simpel voorbeeld om het een klein beetje te kunnen vergelijken. We komen natuurlijk niet hier voor gevaar, maar om te ervaren wat we weten en in actie om te zetten. Om ons Zijn toch weer verder te laten evolueren.

Dit kan niet in 1 leven. Daar is 1 leven veel te kort voor. Daarom dat we er voor kiezen om weer terug te gaan. We kiezen onze geboortefamilie uit, plaats, juiste tijd die ons het meeste kan leren, waarin we de juiste ervaringen kunnen opdoen voor onze ziel. Dit is ook een van de redenen waarom lichtwerkers/werksters tegenwoordig vaak een leven kiezen van weerstand en strijd. Ze hebben vaak al veel levens achter de rug, en deze volstaan niet meer om verder te leren. Dan zijn deze levens nodig om de ziel verder te laten komen, te ervaren. Je ziet vaak dat deze een zwaar leven achter de rug hebben gehad alvorens te werken aan hun opdracht. Soms hebben ze bepaalde lessen ook laten liggen en pakken ze deze in een keer op, maar in een keer is dat wel loodzwaar om te doen.

Om deze lessen te leren kan er ook voor gekozen worden om terug te keren als dier. Alles wat leeft heeft een ziel namelijk. Dieren dus ook. Je ziet het heel vaak dat mensen een ongelooflijk sterke band hebben met bijvoorbeeld een hond, kat, of paard etc. Het kan een zielsmaatje zijn. Of inderdaad iemand die je in een ander leven goed gekend hebt. Die toen een familielid van je was, of je liefdespartner. Het is voor deze mensen dan ook extra moeilijk als deze weer overgaat naar gene zijde. Ik ben ook van mening dat dit een goede manier is om lessen te leren. Wij leren zelf al heel veel van dieren en door er een te zijn leren we weer de lessen die daarbij horen.

Als we dan overgaan zijn we in gene zijde. Iedereen noemt dit zoals hij of zij dat zelf wilt. De ene noemt het hemel, of hiernamaals etc. We keren allemaal weer op onze tijd terug naar de bron. Hier is alles op zielsniveau, alles liefde en alles eenheid. Veel zielen rusten hier uit voor hun volgende leven of wachte op hun zielengroep om daar ook te komen zodat ze weer naar aarde kunnen komen voor de volgende lessen. Ik ben vaak naar deze plek mogen afreizen. Dit doet mijn verlangen naar 'thuis' vaak groeien, maar tegelijkertijd geeft het me ook heel veel rust daar even te mogen zijn geweest. Bij dierbaren van mezelf of van anderen. Als je hier beelen van wilt kun je inderdaad wat Psylor al zegt deze aan je gids(en), engel(en) en/of aan God vragen. Ik kan je wel een schets geven maar hoe mooi is het als je het zelf aanschouwt? Neem maar van mij aan dat het gewoon kan en mogelijk is, vraag er naar in liefde en vertrouwen.

Heb je vragen, stel ze gerust.

In liefde en licht,

Aurelia
Ingezonden:  22 Okt 2012 22:42
Sommige die alle lessen al geleerd hebben keren alsnog weer eens terug naar aarde. Vaak is het dan om andere te helpen hun lessen te leren. Deze vaak zeer oude geesten vallen vrij sterk op, ze voelen vaak vertrouwd en wijs aan.
Ingezonden:  04 Feb 2013 13:56
Wauw wat mooi over reïncarnatie te lezen. Ben van huis uit christelijk opgevoed, maar heb jij in reïncarnatie het beste kunnen vinden. Ook ik heb mij of gevraagd of ik ' oud' of 'nieuw' ben. Ik las over het vragen aan gidsen en engelen. Hoe weet ik dat ik gidsen heb en hoe kan ik mijn vragen aan deze gidsen stellen?
Ingezonden:  04 Feb 2013 16:20
Ik ben ook christen Massie, maar dat sluit niet uit dat ik hiervoor open sta. Sterker nog, je zou zelfs kunnen opvatten dat de bijbel er ook over spreekt. Hier wordt namelijk gezegd dat iedereen nog een kans krijgen als ze nog niet goed genoeg geleefd hebben om de hemel in te gaan. Er staat hier niet bij hoe je nog een kans krijgt, dit zou dus vrij realistisch via reïncarnatie kunnen zijn. Het goed leven is puur je levenslessen leren. Dit wordt nog eens extra onderbouwd omdat er nergens over een hel in de bijbel gesproken wordt. Plus, het zou ook niet erg eerlijk zijn als een baby die in zijn eerste levensjaar overleed zo naar de hemel mag omdat die niets fout gedaan heeft in zijn leven.

Hoe je weet of je een oude of nieuwe entiteit bent is moeilijk te zeggen. Ik weet het van mezelf puur door herinneringen en doordat gidsen en hogere entiteiten dit zeggen Evenals dat ik weet dat ik en mijn vriendin ook al meerdere levens samen zijn.

Begin eer je het aan je gids vraagt eerst eens goed in balans te komen door meditatie. Leer jezelf goed kennen. Vraag vervolgens aan een gids, of god zelf, om een teken. Kan iets simpels zijn als een half uur eerder wakker worden dan dat je normaal opstaat (zonder wekken natuurlijk )
Ingezonden:  04 Feb 2013 16:43
Dank je wel voor het antwoorden Psylor. Je hebt gelijk wat het geloof betreft. Alleen jammer dat de christenen in mijn omgeving hier niet voor open staan en dit heidens vinden. Vandaar misschien mijn vooroordeel van het geloof. ga zeker werken aan het mediteren. Zou ook eens fijn zijn om mijn hoofd leeg te maken af en toe. Maakt het eigenlijk uit hoe je zit of moeten echt je voeten op de grond staan?
Ingezonden:  04 Feb 2013 17:50
nee, gewoon een houding die jij fijn vindt (en waar je niet van in slaap valt)
Ingezonden:  09 Feb 2013 12:08
Dank je wel Psylor.