»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Paranormaal Algemeen / Beurzen / GNOSIS: DE EEUWIGE WIJSHEID
Ingezonden:  01 Sep 2012 23:16
Hallo forum-leden,

Ik zou jullie graag op de hoogte brengen van een nieuwe cursus in Amsterdam over GNOSIS.

Gnosis is een universele spirituele leer die met een precieze didactiek de mens tot een diepe en waarachtige transformatie brengt. De gnostische school is praktisch; zij is er op gericht ons terug te brengen bij onszelf en helpt ons om bewust en intelligent te leven.

Hoe? De kennis die Gnosis biedt laat ons de werkelijkheid ervaren van dingen die vaak als mysteries of raadsels worden gezien, zoals existentiële vragen over wie wij zijn (onze identiteit), ons levensdoel, de dood, en de krachten die onze (innerlijke) wereld beheersen. Gnosis legt uit hoe wij onszelf kunnen overstijgen en diepgaand kunnen veranderen. Gnosis is daarom ook een levensstijl.

Gnosis is altijd aanwezig geweest als dezelfde wijsheid die in verschillende vormen alle culturen heeft geïnspireerd. Deze cultureel-antropologische uitingsvormen in wetenschap, kunst, mystiek en filosofie worden door ons aandachtig bestudeerd. De huidige vorm van het Gnosticisme is een antwoord op de morele crisis en de sociale en geestelijke onrust die wij momenteel meemaken.

In de oudheid was er een gezegde: “Mens, ken uzelf, dan kent u het universum’’. Door eerst onszelf te leren kennen, zien wij waar onze gebreken en fouten zitten die de oorzaak zijn van ons lijden. Gnosis biedt ons vervolgens de kennis en vaardigheden om ons een fysieke, psychische, sociale en spirituele transformatie te laten bereiken. Dit betekent een werkelijke verandering voor het welzijn van onszelf en onze naasten. Gnosis leert ons de ‘’modus operandi’’ om in een persoonlijk en direct contact te komen met een superieure, innerlijke kracht die sterker is dan de geest. De bron van Gnosis ligt in onszelf, het is aan de mens om deze te ontdekken.Voor eventuele vragen kan je me altijd even een berichtje te sturen.