»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Mediums / Mediums / Nieuwe mensen hier op het forum. wat ik even kwijt moet
Ingezonden:  27 Okt 2012 17:39
Valt me op dat mensen zich even aanmelden om hun foto te laten lezen en vervolgens niks meer posten, natuurlijk het is een forum, en iedereen moet kunnen posten wat hij/zij wilt. maar ik heb nu een beetje zoiets van, het kost veel energie en alsof die mensen denken: 'lekker makkelijk, gratis mijn foto laten lezen'

Ook mensen die even advies nodig hebben, en zelf zijn die vaak zo opdringerig en ongeduldig.. En vervolgens help je ze, en komen ze nooit meer terug. Vind dat echt een vreemde gewaarwording.

Ik hoop dat alle nieuwe mensen beseffen, dat dit normalisten gewoon tegen betaling is, daarnaast ook dat er niet 24/7 iemand op het forum zit om meteen je te kunnen helpen. Uiteraard kiezen de ervaring mediums er voor om hun gavens te delen,gratis welteverstaan en dat maakt dit forum ook zo mooi.. vind het daar juist zo jammer dat mensen, er beetje onbewust misbruik van maken.

Misschien stel ik mij aan, maar het valt mij de laatste tijd heel erg op, en vind dat echt jammer.
Ingezonden:  27 Okt 2012 17:41
daarnaast merk ik ook op dat die mensen zich niet eens even voorstellen, wat natuurlijk wel zo leuk is.maar meteen wel hulp (op)eisen/vragen.. maar misschien dat ik mij aanstel hoor.
Ingezonden:  27 Okt 2012 20:03

Helemaal met je eens..
Ingezonden:  27 Okt 2012 21:55
ach, ben het allang gewent...
Ingezonden:  27 Okt 2012 23:55
Ja idd roosmarie xD
Ingezonden:  28 Okt 2012 21:45
fijn dat ik dus niet de enige bent, die het opvalt.. jammer he roosmarie, ik ben er natuurlijk nog niet zolang als jou, maar het viel mij de laatste tijd enorm op, vandaar mijn frustratie, lucht op haha.
Ingezonden:  28 Okt 2012 23:41
Dat ze zich niet even voorstellen kan ik mee leven, met name als ze toch niet de intentie hebben om nadat ze geholpen zijn nog terug te komen op het forum. Echter wordt het altijd zeer gewaardeerd om bedankt te worden voor de hulp. Gelukkig gebeurd dit wel eens, maar lang niet door alle. Sommige stellen een vraag, krijgen reacties en daarna hoor je niks meer van ze.
Met name het laatste type vindt ik erg jammer, ik hoor namelijk altijd graag na een paar weken/maanden om die persoon nu echt geholpen blijkt te zijn of dat het gebeuren weer teruggekeerd is.
Ingezonden:  29 Okt 2012 12:07
Het is inderdaad een algemene bekendheid. Het gebeurd ook helaas niet alleen maar hier, maar op nog vele andere fora. Mensen worden aangetrokken tot de gratis hulp en consulten, registreren zich, ontvangen de hulp maar 'vergeten' de mensen die energie hebben gestoken in het bieden van deze hulp zowaar te bedanken. Ik weet dat er mensen zijn die het echt vergeten, maar 9 v/d 10 keer in zo'n geval gaan mensen gewoon pleite omdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Echter, zijn mediums, paragnosten, spiritueel coaches, lichtwerkers/werksters etc ook gewoon mensen. Energie hoort te stromen en we leven in een wereld waarin energie eigenlijk ook beantwoord wilt worden. De bakker bakt met alle liefde brood, maar wilt ook geld zien (energie-ruil) zodat hij ook zijn huur kan betalen, leuke dingen kan doen etc. Veel mensen bieden gratis hulp zoals readen omdat het er makkelijk naast kan, maar wat niet wilt zeggen dat een bedankje dan niet meer op zijn plaats is. Al moet ik er wel bij zeggen, het leeft een stuk rustiger als je het niet verwacht. Het blijft een jammer gegeven, maar het is een keuze die langs beiden partijen is gemaakt. De keuze om gratis hulp te bieden en de ander maakt de keuze om daarna te verdwijnen zonder wat te zeggen. Als jij naar eer en weten hebt gehandeld kan je het denk ik makkelijk(er) van je afschudden. De ander blijft dit tegenkomen en wordt zo tot inzicht geleidt. Sinds ik met en in mijn praktijk werk heb ik hier nog maar weinig last van gehad. Vaak krijg ik reactie, en zo niet dan maakt mij dat niet zoveel uit. Heb er vertrouwen in dat het goed is gegaan (immers als het niet goed was hoorde je dat vast en zeker wel, zo zitten veel mensen ook weer in elkaar!). Plus, zij hebben al iets tegenover mijn energie, tijd en belastingsplicht gezet. Voor 4 jaar lang heb ik moeten leren het van mij af te laten glijden, was mijn enige dank en insteek de glimlach van een ander. Nu zie ik het niet veel anders, maar weet ik dat het wel een stuk 'eerlijker' verloopt en ik meer mensen kan bereiken zo.

In liefde en licht,

Aurelia
Ingezonden:  29 Okt 2012 13:13
Precies, ik lig er daarom ook niet wakker van, maar jammer blijft het altijd wel. Maar ook juist omdat ik het niet verwacht waardeer ik het juist meer als mensen wel netjes bedankt zeggen.
Ingezonden:  29 Okt 2012 13:29
Ja, jammer blijft het wel. Betekent ook niet dat niemand er ooit eventjes van balen mag. Maar wat je op het laatst zegt is wel een goede insteek, die ik zelf ook hanteer. Juist die momenten waardeer je dan des te meer, en dat maakt het ook zo leuk om te blijven doen. Uiteindelijk doe je het toch niet uit eigenbelang.

In liefde en licht,

Aurelia
Ingezonden:  29 Okt 2012 19:51
oooh ik lig er ook niet wakker van ofzo, maar het viel mij gewoon op.. en ik vind het jammer al dan niet irritant. niet zozeer dat ik nu mensen op dit forum geholpen heb, maar het idee, dat je niet even bedankt voor hulp, of nog blijft door forummen vind ik gewoon merkwaardig. Maar  wat voor mij normaal is, hoeft natuurlijk ook niet zo te zijn voor een ander. Sommige mensen zitten zo in de knoop en vergeten ze het, dat snap ik dan ook wel weer. ik snap jullie wel hoor Psylor en Aurelia,maar vind wel dat oa jullie, door jullie kennis en gavens zoveel geven aan het forum.. een 'simpel' bedankje is dan wel gepast Door mensen zoals jullie, zijn zulke forums alleen maar leuker en fijner.
Ingezonden:  29 Okt 2012 21:37
Ik hoop niet dat ik zo over kom bij jullie. Laatste tijd niet veel meer gezegd hier, maar dat heeft zijn redenen.

Dan een kleine vraag aan Aurelia: ben je dat persoon die bovenaan haar website heeft staan "welkom bij Aurelia"? Ik probeer geen reclame te maken vandaar de geheimzinnige beschrijving.
Ingezonden:  29 Okt 2012 22:11
shadowslayer, nee hoor. geen zorgen bedoelde er niemand specifiek mee, meer in het algemeen.
Ingezonden:  29 Okt 2012 22:17
Denk het, de enig andere is medium angel, lijkt me niet dat het die is.
Ingezonden:  29 Okt 2012 22:23
is dat haar site, ziet er goed uit zeg!
Ingezonden:  29 Okt 2012 22:43
Shadowslayer, ja dat klopt. En volgens mij was reclame hier sowieso niet toegestaan dus maakt mij niet uit hoe vaag het er staat

En dankje nuchtermeisje.
Klopt wel dat een bedankje op zijn plaats is. Of iemand nou goed is geholpen of niet, er is immers energie, tijd en liefde ingestoken. Maar je zegt het al, wat voor de een normaal is. Daarom is het wel goed er een soort olifantenhuid(je) er voor te hebben. De tijd en energie gaat toch vooral uit naar mensen die het echt nodig hebben en ook dankbaar zijn voor de ontvangen hulp.

In liefde en licht,

Aurelia
Ingezonden:  30 Okt 2012 07:10
Ja, eerlijk gezegd heb ik me voor een deel wel aangemeld om een foto te laten lezen. Maar ook om gewoon topics te lezen enzo.
Ik interesseer me hier namelijk al langer voor, maar sinds ik weet van het bestaan van de gidsen vind ik het nog interessanter...
Ik zal dus niet echt kunnen reageren op topics, of topics kunnen starten verder.
Ingezonden:  30 Okt 2012 12:09
Ik vind het vervelend dat je forum misbruikt word door deze mensen helaas kan je daar niets aan doen. Het beste is gewoon hun omroep te negeren en wanneer je het zie hun berichten te verwijderen. Wat je ook zegt.. het blijft terugkomen. Ik heb zelf ook een forum gehad waar ik dit probleem had.

Wat ik ook jammer vind is dat mensen met depressies naar dit soort forums komen. Ik ben er vanovertuigd dat deze mensen proffesionele hulp moeten zoeken en niet opzoek moeten gaan naar dit. dat is slecht voor de ziel.
Ingezonden:  30 Okt 2012 14:48
Als die depressieve mensen van ons echt hulp kunnen gebruiken (en dan niet op de manier van gewoon hun tekst lezen) kan ik het wel begrijpen. Al is het forum er niet echt voor bedoeld, behalve als het er toch echt wat mee te maken heeft... Ach ik weet dat zulke mensen vaak niet naar professionele hulp gaan. Maar door hier gewoon je verhaal neer te zetten help je niemand mee nee...

En Aurelia, ik heb je nog mailtjes gestuurd maar geen antwoord gekregen. Voor als je het niet wist, ik heet Marriëlle in het echt. Nu ken je me wel hè?
Ingezonden:  30 Okt 2012 14:52
Behalve dat hun even hun stukje (emotie) kwijt zijn, en hier misschien juist wel het gevoel hebben/krijgen dat er naar hun geluisterd wordt en dat kan echt niet iedere professionele hulp......
En hier kunnen mensen ook ervaringen van anderen lezen, zowel die ook in hun schoenen hebben gestaan, als geliefden/familie/vrienden.
Ingezonden:  30 Okt 2012 14:57
Hoe je het draait of keert die forum heet; Paranormaal forum en niet emo forum.

Hier kunnen mensen ervaringen van anderen lezen die ook in hun schoenen hebben gestaan? really?
Ingezonden:  30 Okt 2012 14:59
Ja je hebt wel gelijk, ugh ik ben niet goed in dat soort dingen verwoorden. Ik kan er misschien beter niks meer over zeggen dan, ik weet wat je bedoelt dat wel.
Vaak zijn het wel die mensen die juist hier heen komen omdat in zo'n forum goede mensen zijn met goede bedoelingen en goede woorden. Vaak zijn ze daar aan toe. (Ik dacht toch echt dat ik niks meer zou zeggen eigenlijk...)
Ingezonden:  30 Okt 2012 15:01
Shadowslayer ja dat bedoel ik dus.
Ingezonden:  30 Okt 2012 15:03
Shadowslayer, ik heb geen mailtjes ontvangen van Marriëlle (jou dus, hihi dit is ook een beetje verwarrend zo). Even goed kijken naar het adres op de site, kan niet missen, staat bij contact. Als je het straks nog even wilt proberen graag, want ik antwoord altijd zo snel mogelijk.
Ingezonden:  30 Okt 2012 15:04
Wat, Marantha? Sorry ik ben snel de draad kwijt.

Toch zou je het niet met emo's moeten vergelijken. Ik ben zelf depressief geweest en toch echt geen emo.
Ingezonden:  30 Okt 2012 15:07
emo is een afkorting voor emotioneel
Ingezonden:  30 Okt 2012 15:07
Ach, dus als iets niet paranormaal is, dan mag er niet over gesproken worden.....
Nou ja, dan moet je maar niet op die topics gaan reageren als ze af en toe langskomen
Ingezonden:  30 Okt 2012 15:08
Slechte zorg is ook slecht voor de ziel....
Ingezonden:  30 Okt 2012 15:09
Ehm Aurelia...
Ik heb in totaal 3 e-mails verstuurd (ja serieus!). Staat het niet in de spam/ongewenst? Ik heb zelfs een gmail account gebruikt, je weet het nooit of hotmail het misschien niet doet. Maar als je die niet hebt ontvangen is er iets anders aan de hand. Ik heb ook een andere computer op andere locatie gebruikt, en ook zeker weten het goede e-mail adres. Hoe dan ook heb ik erg last van een entiteit hier en ik ben er letterlijk ziek van. Niet echt prettig.
Ingezonden:  30 Okt 2012 15:13
Ik gebruik Thunderbird om mijn mails binnen te laten komen, daarin heb je geen ongewenste box, alles komt gewoon binnen en kan je zelf bekijken of dat spam is of niet. Dus dan moet er inderdaad wel wat anders aan de hand zijn dat het niet lukt, want voor de rest ontvang ik gewoon alles. Is er ergens een plek waar ik jouw e-mail adres zou kunnen vinden? Dan mail ik jou en dan moet het vanaf daar wel te doen zijn denk ik zo.