»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Mediums / Chakra's en Aura's / edelsteen.tijgeroog jaagt de demonen en zwarte magie weg
Ingezonden:  03 Nov 2012 16:19
de vraag was ik heb een paar mooie steen blijkbaar hebben ze magie mijn top edelsteen is de tijgeroog en daar van zou ik meer willen weten om  dat het de zwarte magie buiten houdt
Ingezonden:  03 Nov 2012 19:53
zoek op werking tijgeroog, en dan vindt je alveel goede info.
Er zijn trouwens meerdere kristallen die dit doen.
Ingezonden:  03 Nov 2012 19:58
De Tijgeroog beschermt je en richt zijn aandacht naar binnen dus naar het grotere geheel.Hij beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf.De steen helpt ook om afstand te nemen en het helpt om je doelen te bereiken.
De tijgeroog helpt bij overgeprikkeldheid en geeft rust.
Maar tevens is het een zeer krachtige steen die ook averechts kan werken indien je er niet bestendig voor bent.
De tijgeroog kan verlichten bij astma, pijn in de keel, tevens kan hij een helpende hand zijn voor mensen in een depressie.

Maar let wel kijk uit het is een zeer krachtige eigenwijze steen. Als je niet stevig in je schoenen staat kan hij boven je eigen kracht uit gaan steken.

groet medium de Witte Duif
Ingezonden:  04 Nov 2012 20:20
Vind dit altijd wel grappig, dat de steen dermate krachten worden toegeschreven alsof het een eigen bewustzijn heeft.

Geen enkele kristal, edelsteen of andere mineraal heeft degelijke krachten vanuit zichzelf. Dit is allemaal puur placebo effect of aangebracht door mensen. Al dan niet onbewust door de drager omdat die weet wat het toegeschreven is dan wel bewust door een ander persoon. Vele kristallen, edelstenen en mineralen kunnen energie opslaan, de een meer dan de ander. Dit maakt het dan ook een geschikt medium om bepaalde eigenschappen te geven.
Dit is ook de reden dat je altijd erg moet oppassen wanneer je een kristal, edelsteen of ander mineraal koopt. Met name als het een 2e hands is, het kan energieën bezitten die dingen kunnen beïnvloeden op een manier die jijzelf niet wilt.
Ingezonden:  07 Nov 2012 19:27
HET tijgeroog beschermt je tegen kwade invloeden van buitenaf dus een tijgeroog ketting of armbandje om hebben beschermt je als persoon , maar een tijgeroog voor je huisdeur leggen aan de binnenkant houdt je huis vrij van ongewenste krachten en verschijningen
Ingezonden:  08 Nov 2012 22:18
Ik zelf moet me neerleggen bij wat psylor schrijft. Een steen kan geen krachten vanuit zichzelf hebben. Het is wat voor ideeen er toe geschreven zijn.

Ik weet dan ook niet waar dat rare gebruik vandaan komt.

als ik een amulet maak en ik vul het met energie van blijdschap heb ik toch een amulet van geluk? het is maar hoe je er naar kijkt hoor. Als je ergens in gelooft dan versterkt die kracht t. heeft niets te maken met een steentje of wat dan ook. lariekoek vind ik t .. volgens mij gewoon bedacht om mensen stenen te kopen die niks waard waren maarja das een vaag vermoeden en geen feit
Ingezonden:  09 Nov 2012 15:40
Ik kan het niet laten dus even voor de duidelijkheid, magie is niet zwart of wit. Het is magie. Een persoon met goede intenties kan toch de magie verkeerd gebruiken.

Alles is energie, hoe je energie gebruikt, is aan jou.

Dat is de kracht van gedachten. Daarmee dus jouw eigen kracht, niet die van een steen. De trilling van de energie van de steen kan je daarbij ondersteunen.
Ingezonden:  09 Nov 2012 16:21
Precies, alleen noem ik het liever sturing, magie klinkt zo... harry potter (commercieel/nep/product uit entertainment industrie)
Ingezonden:  09 Nov 2012 19:49
Toch merk ik wel dat de ene kristal niet de andere is.
Sinds kort is mijn liefde voor met name (draken)schedels en engelen aangewakkerd bij de kristallen. En tot mijn eigen verbazing maak ik contact met de kristal (hoewel nog erg oppervlakkig en veel beelden). Maar met een onbewerkte kristal, voel ik amper iets. Ook de pyramidevormen geven energie af die ik kan waarnemen.
Ingezonden:  09 Nov 2012 20:18
Elke edelsteen heeft een energieveld dat altijd in beweging is.Elke steen heeft zijn eigen golflengte.
Door een steen te dragen smelten je eigen energieveld en dat van de steen als het ware samen er zal dus een reactie komen.

De ene persoon voelt het beter aan dan een ander, maar het geeft sowieso een reactie als je een steen draagt.
Ingezonden:  10 Nov 2012 00:01
Quote:
Maar met een onbewerkte kristal, voel ik amper iets.

Dit vindt ik dan weer raar, de bewerking bewerkt niet het kristalstructuur, het is puur uiterlijk. Dus bij onbewerkt zou het ook moeten werken volgens jullie theorie. Tenzij de bewerker door de bewerking er zelf energie in stopt.

@ De Witte Duif
Ik weet wel dat vele kristallen, edelstenen en mineralen energie kunnen vervormen welke je er zelf in stopt. Deze vervorming kan mogelijk die eigenschappen hebben, maar het komt dus in principe niet uit de steen maar is energie uit jezelf. Vele kristallen, edelstenen en mineralen kunnen wel energie opslaan, dankzij sommige door mensen energievelden kunnen de stenen ook energie uit licht opslaan. Kan heel handig zijn.
Ingezonden:  10 Nov 2012 09:03
Ik kan de energie voelen als die er door de carver eruit is gehaald, maar ik moet ook zeggen dat ik heeeeel slecht energie kan voelen (in het algemeen al). Bij mij ligt het hieraan.

De ruwe vorm is minder intens, dan als de carver datgene eruit heeft gehaald wat bij die steen hoort.

Als hij er iets uithaalt wat er niet inzat, klopt het ook niet. Dat kan ik soms dus wel zien aan een kristal.
Ingezonden:  10 Nov 2012 12:40
@Psylor
Een edelsteen heeft van zich zelf al een universele energie (UE).Alles op aarde heeft deze energie.
Doordat we een steen dragen en we de steen dus met onze energie vermengen kan het zijn werk gaan doen.
Als je niet de juiste steen hebt kan het dus zijn dat deze averechts gaat werken.

Doordat onze universele energie geblokkeerd wordt door stress, angst of ziekten, kunnen we deze weer gaan helen met een edelsteen die het UE bij zich heeft.We kunnen door het dragen van een steen dit UE opnemen in ons lichaam.

Deze opname wordt gedaan door onze chakra's. En heet Chi en volgens het Yin-Yang principe komt het in ons lichaam.

Dus een edelsteen heeft weldegelijk een energie bij zich. Voor de een kan deze geneeskrachtiger werken dan voor de ander het is maar net waar de mens het steentje voor nodig heeft.
Ingezonden:  10 Nov 2012 13:19
Beste Witte Duif,

Ik ben bang dat we het dan helaas in dit geval niet eens worden. Ik ben namelijk ook zeer sterk in het voelen en sturen van energie. In welke kristal, edelsteen of mineraal dan ook heb ik nooit een energie aangetroffen welke die er zelf in heeft gestopt. (De kleine hoeveelheden geabsorbeerd vanuit warmte niet meegenomen) Wel heb ik geobserveerd dat vele  kristallen, edelstenen en mineralen zeer goed zijn in het absorberen en omvormen van energie die er door iemand ingestopt wordt. Hierdoor lijkt de steen net een eigen energie veld te hebben maar is het daadwerkelijk je eigen energie die door de steen omgevormd is. Dankzij dat kristallen, edelstenen en mineralen goed zijn in het absorberen van energie is het voor vele ook mogelijk bepaalde schilden en andere energie velden om kristallen, edelstenen en mineralen heen te leggen. Deze kunnen vele functie verrichten en zo ook de steen weer automatisch qua energie laten opladen.

Misschien als we elkaar een keer in het echt zien dat we deze discussie kunnen voortzetten. Maar ben bang dat we elkaar over het forum niet verder zullen kunnen begrijpen. Vind het wel mooi om andere visies erover te horen


M.v.g.
Psylor
Ingezonden:  10 Nov 2012 13:23
Quote:
Misschien als we elkaar een keer in het echt zien dat we deze discussie kunnen voortzetten.


Wie weet...............
Ingezonden:  12 Nov 2012 11:39
ze zeggen altijd bij het kopen van edelstenen: je mag ze niet aanraken want eenmaal ze aangeraakt zijn heeft het een energie van een ander..

en dan ga jij zeggen dat stenen energie van zichzelf hebben..

Deze twee die gaan niet goed samen in het vormen van een feit.
Ingezonden:  12 Nov 2012 12:07
Quote:
ze zeggen altijd bij het kopen van edelstenen: je mag ze niet aanraken want eenmaal ze aangeraakt zijn heeft het een energie van een ander..


Nog nooit over gehoord, altijd gehoord dat dit o.a. de manier is om te ervaren welke steen er bij jou past...
Ingezonden:  12 Nov 2012 12:34
Maar alles wat je aanraakt kan een stukje van je energie krijgen. Volgens mij is het niet echt te merken voor veel mensen, eerder in een winkel dat de kristal niet opgeladen is.
Ingezonden:  12 Nov 2012 12:59
Hoe voel je of een steen is opgeladen of niet?
Ingezonden:  12 Nov 2012 19:07
Ik voel het niet (ben ik slecht in) ik zie het op een of andere manier. Ik krijg de behoefte om ze een tijd in de tuin neer te zetten bijvoorbeeld.
Ingezonden:  15 Nov 2012 09:58
Ik ben het met Witte Duif eens, alle stenen hebben de eigen energie, je hebt zowel positieve als negatieve energie.ik voel de energie van een steen door bv. mijn hand er boven te houden, dan kan ik de straling van de steen voelen, een voorbeeld van positief en negatief, een lapaz lazulie kan ik niet in mijn linkerhand vast houden, dan doet heel mijn hand zeer, pak ik hem met rechts dan is er niets aan de hand, dat heb ik ook met een tijgeroog,zelf draag ik veel een magnetiet om de pijn in mijn rug te verdrijven en dat ik weer een beetje fatsoenlijk kan lopen zonder pijn.
Quote:
ze zeggen altijd bij het kopen van edelstenen: je mag ze niet aanraken want eenmaal ze aangeraakt zijn heeft het een energie van een ander..


Je kan een steen als je hem koopt rustig aanraken,
je voelt zelf of een steen goed aanvoelt of niet, en thuis kan je hem altijd weer eerst ontladen en dan weer opladen.

Quote:
Ik voel het niet (ben ik slecht in) ik zie het op een of andere manier. Ik krijg de behoefte om ze een tijd in de tuin neer te zetten bijvoorbeeld.


Ik voel het wel en het rare er van is, ik draag altijd een kettinkje met een tot drie stenen er aan.als ik een tijdje de zelfde stenen heb gedragen,
kan ik er gif op innemen dat die in de knoop geraakt. een seintje dat de energie opgebruikt is.
Als je ze in de tuin zet, ontlaad je ze dan eerst?
Ingezonden:  15 Nov 2012 10:10
Ik zet ze in de tuin met de intentie dat alle negatieve energie wordt losgelaten en daarna weer wordt opgeladen. Meestal hebben ze haast alle elementen erbij (aarde, water, zon en maan).
Ik pak diegene er dan weer uit die het aangeeft.
Maar je kan ook reinigen met wierrook bijvoorbeeld.
Ingezonden:  15 Nov 2012 12:43
Ik ontlaad bepaalde stenen een tijdje onder de kraan om al het negatieve er af te spoelen en laad ze dan op in de zon, weer andere bij volle maan.
Water reinigt het best, doe mijn handen ook onder de kraan om het negatieve weg te spoelen, en dan sta ik werkelijk voor de kraan te sidderen en voel je al het negatieve uit je vloeien.
Ingezonden:  19 Nov 2012 11:41
Ik moet eigenlijk best wel hard lachen om het berichtje van Univers.
Je verwacht dat het gebeurt als je het verwacht gebeurt het ook. Dat werkt als een placebo. Geloof niet echt in die lariekoek.
Maarja als jij denkt dat het goed voor je is zal het ook wel zo zijn. succes ermee
Ingezonden:  19 Nov 2012 13:58
Quote:
Maarja als jij denkt dat het goed voor je is zal het ook wel zo zijn. succes ermee


Dat ben ik ook
Ingezonden:  30 Jul 2014 16:02
Bij de een werkt dit bij de ander weer wat anders,maar laat mekaar in de waarde..weet dat dit een oud bericht is maar moest hier even op reageren...