Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Paragnosten / Paragnosten / Waar kan ik mij nou het best op richten? carriere
Ingezonden:  07 Nov 2012 23:21
Hallo

Ik heb al sinds jongs af aan, vele dromen en droom eigenlijk nog steeds om iets te berijken.
Maar tegelijkertijd neem ik ook veel beperkingen mee en de grootste beperking op dit moment: is toch eigenlijk dat ik nog niet zoveel vertrouwen heb dat het mij gaat lukken.
Uiteindelijk doe ik niets en dat maakt mij futloos.

Nu vraag ik mij af of een helderziende zou kunnen waarnemenL waar mijn beste qualiteit ligt, in het rijtje hieronder:

Psychologie
Zang
Kunst
Schrijven

Advies zou fijn zijn, ik heb zelf het gevoel goed te zijn in deze dingen. Maar of dat echt waar is, is mij nog onduidelijk voor mijzelf.
Dat komt ook wel omdat ik toch wel last heb van faalangst en daarom weinig durf te laten zien.
Misschien dat ik hier en daar eerst iets anders moet kunnen overwinnen? Voor ik aan een mogelijke carriere begin?

Alvast bedankt
Ingezonden:  08 Nov 2012 10:50
Jij bepaalt je leven, niet een paragnost of medium. Als er iets is wat jij leuk vindt, moet je je daar op richten.
Zolang jij weinig durft te laten zien, zal er ook weinig uitkomen. Dus daar zou ik (als ik jou was) eerst op richten voordat de richting wordt gekoZen van werk.

Daarnaast denk ik dat het niet verkeerd is om bewust te worden wat financieel  het beste is op dit moment, met vele massa ontslagen nog in het verschiet...
Ingezonden:  08 Nov 2012 12:34
Dat wat roos zegt, plus ook de kans van slagen. Zang, kunst en schrijven kan je zeer veel mee verdienen, alleen de kans dat dat lukt is zeer klein. Een stabiel inkomen zal met kunst (denk aan tekenen en design) nog het grootst zijn, bij de andere 2 is de kans erop veel kleiner.
In psychologie heb je de grootste kans op een boven modaal inkomen en dat je ├╝berhaupt aan de bak komt. De opleiding schijnt wel zwaar te zijn, met name op universitaire graad.

Maar het belangrijkste is en blij wel, wat vind je leuk om dagelijks te doen.


Ikzelf vind koken erg leuk, helaas zijn de werktijden erg rot en verdient het vaak onder modaal. Chemie lijkt erg op koken en vindt ik ook leuk, verdient modaal tot boven modaal en er is zeer veel vraag naar chemisten. Daarbij ook nog vaste werktijden. Dit was/is voor mij dus veel idealer en vandaar dat ik daarop mijn keuze gebaseerd heb.
Ingezonden:  08 Nov 2012 17:18
Bedankt voor jullie reactie's

Ja het is waar, eerst moet ik het durfen anders pakt het ook niet uit.
Een goed inkomen is niet bepaald wat het hem voor mij doet, ik zal best in een winkel kunnen werken en daarnaast mij bezighouden met tekenen, wat ik nu ook van plan ben. Maar vraag mij soms af of ik daarin niet de makkelijkste weg kies, hierin geloof ik dat ik het kan.

Terwijl zingen gepaard gaat met plankenkoorts, psychologie is niet eens haalbaar voor mij dat niveau maar was van plan iets daarover te schrijven zoals ik het zie. Schrijven gaat gepaard met een gebrek/beperking in taal beheersing. Dus daarom blijft tekenen over =)

Hoopten ergens wel dat een helderziende kon zien of de andere mogelijkheden vroeg of laat misschien wel goed konden aanpakken, dan zou ik er wat meer vertrouwen in hebben.
Ingezonden:  08 Nov 2012 20:26
Laat ik het zo stellen: wil jij zelf je leven leiden? Of ga je leven naar de woorden van de ander, wat misschien niet eens jouw weg is?

Jij moet aan je vertrouwen werken, dan kom je al een heel stuk verder.
Ingezonden:  08 Nov 2012 23:47
Een gebrek/beperking in taal moet je niet kunnen belemmeren in schrijven. Ikzelf ben dyslectisch en zal gemiddeld vast vaker de spelling correctie gebruiken als iemand die er geen last van heeft. Ik las ook altijd heel traag, maar vond de verhalen wel leuk. Hierdoor ben ik heel veel gaan lezen en lees ik vandaag de dag een heel stuk makkelijker en met veel plezier.
Ingezonden:  09 Nov 2012 16:47
Ik begrijp jullie mening =)

Het was alleen niet zo bedoeld als het lijkt, ik zoek niet de bevestiging van iemand anders, in wat ik wel en niet kan.
Ik dacht misschien zijn er nog blokkades die ik zelf niet zie, of posetieve invloeden die ik nog niet zie.

Maar toch bedankt voor jullie reactie, jullie hebben wel gelijk, mijn eerste stap is meer zelfvertrouwen maar daar zocht ik nog een steuntje in de rug bij, als dat mogelijk is.
Ingezonden:  09 Nov 2012 20:45
aaah lastig FFom, ik kan je helaas geen advies geven, maar ik denk dat je diep van binnen wel weet waar je hart naar uitgaat. ik zou je juist niet laten belemmeren door bijv de crisis. ik denk altijd dat als het echt jouw pad is, en je talent je er wel komt. kun je niet bijv meelopen met iemand uit boven staande/ een stage zodat je een beter beeld kan krijgen? succes
Ingezonden:  16 Nov 2012 02:01
Ik ben helemaal vergeten je te antwoorden nuchtermeisje, wilde wat posten toen maar vond dat achteraf nergens opslaan dus poste het niet =P

Maar het kwam erop neer dat ik de weg naar de carriere niet zoek via school of werk, maar door zelf iets te beginnen. Niet omdat ik mij te goed zou voelen, in tegendeel het is niet mogelijk via school of werk omdat ik daarin niet aan de eisen voldoe om aangenomen te kunnen worden. Daarom knaagt het ook een beetje aan me dit gedeelte,
Ingezonden:  29 Dec 2012 01:46
en ben je er al uit FFOM?