Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Mediums / Mediums / enegrie invoelen
Ingezonden:  09 Nov 2012 20:42
is het mogelijk om op iemand in te voelen? dus bijv dat je met iemand contact maakt, zijn energie en daaruit bepaalde vragen kan beantwoorden? en zo jar, hoe noem je dit?
Ingezonden:  09 Nov 2012 21:18
Dat is energetisch voelen en ja hoe het werkt weet ik niet.
Je voelt het gewoon, je kunt je helemaal in de ander zijn energie stoppen.
Je kunt het verdriet, de angst enz ervaren zoals de ander die ervaart.
Ingezonden:  09 Nov 2012 21:22
dank je wel. is het een beetje hetzelfde als een foto of gedachte lezen? en moet je daarvoor toestemming hebben om het te doen bij de betreffende persoon?
Ingezonden:  09 Nov 2012 21:23
Voor een week terug heb ik een zogenaamde familie opstelling gedaan. Ik was het zogenaamde zoontje van de moederfiguur waar het om ging. Het was echt bizar om mee te maken, maar ik nam de energie totaal over. Dit is niet perse iets omdat ik die gave ofzo zou hebben, maar de andere personen bij mij hadden het ook (voor hun personage). Ik denk dan ook zeker dat zoiets kan! Maar misschien bedoel je dit wel niet... Maar ik geloof wel dat het kan.
Ingezonden:  09 Nov 2012 21:23
en is dit een vorm van psychologie of echt paranormale gaven?
Ingezonden:  09 Nov 2012 21:30
Ja, geen idee!

Het enige dat ik weet is dat ik de jongen nog nooit had gezien, maar dat ik kon ervaren wat hij voelde. En we zo een situatie konden schetsen wat voor haar veel duidelijkheid schetste. Zij zei zelf niets over de situatie overigens, pas achteraf. Maar ik denk dat jij iets anders bedoelt? is dat niet 'gewoon' heldervoelend?
Ingezonden:  09 Nov 2012 21:31
nana, ik begrijp je antwoord niet? ik bedoel gewoon het invoelen van hoe iemand zich voelt, en evt vragen kunnen beantwoorden via de betreffende persoon.
Ingezonden:  09 Nov 2012 21:33
neee, heldervoelend is meer het waarnemen van gevoelens van personen. het is ook anders dan bijv een horloge hebben van een persoon en voelen wat voor persoon het is. wellicht heeft het allemaal linken met elkaar en staan ze dichtbij elkaar, maar ik bedoel idd wat jij zegt, bijv jij gaat invoelen op mij en doormiddel van mij vragen beantwoorden voor iemand.
Ingezonden:  09 Nov 2012 21:36
Nuchtermeisje

energetisch voelen gaat dieper dan een foto lezen.Een foto lezen kan men zonder daadwerkelijk de diepgaande gevoelens van die persoon te voelen met energetisch voelen voel je als het ware die gene zijn of haar gevoel.
Met gedachten lezen dat weet ik niet heb ik nooit gedaan.
Ingezonden:  09 Nov 2012 21:46
Oja, haha ik zie dat mijn antwoord niet echt duidelijk is !

Ik probeer het nog eens uit te leggen....
De vrouwfiguur wilde haar situatie graag schetsen. Omdat ik haar het meeste aan haar zoon deed denken (die ik niet ken of ooit gezien heb) mocht ik haar zoon zijn in die situatie. Daarnaast had ze nog twee personen aangewezen die haar ouders mochten zijn. Op het moment dat ik werd toebedeeld als haar zoon voelde het zo alsof het zo was. Er kwamen allerlei dingen bij me op die ik wou zeggen en die ik voelde. Achteraf gezien kon ze zich heel erg herkennen in wat ik allemaal zei en hoe ik me gedroeg op dat moment. En dit terwijl ik de jongen dus niet ken. We gingen op dat moment echt niet 'diep'  in de situatie, maar ik denk dat als we dat hadden gedaan we tot hele mooie inzichten zouden kunnen krijgen en ik ook antwoorden voor haar zou kunnen geven over haar zoon bijvoorbeeld.

Hopelijk is het nu duidelijker !
Ingezonden:  09 Nov 2012 21:46
witteduif en nana dank jullie wel voor het antwoorden, ik vind het reuzen interessant en zal eens me er in gaan verdiepen.
Ingezonden:  09 Nov 2012 21:47
Oja, wat je tijdens zo'n opstelling doet trouwens is de mensen in de ruimte (bv kamer) neerzetten en je voelt dan wel vanzelf aan hoeveel afstand je t.o.v. elkaar neemt of hoe je je voelt in verhouding tot de andere personen.

Hoe dan ook een bijzondere ervaring!
Ingezonden:  09 Nov 2012 21:50
mooi nana, jij hebt dus ook gevoelt wat die gene denkt? en hoe die gene gaat handelen in een bepaalde situatie, vragen kan je beantwoorden etc?
Ingezonden:  10 Nov 2012 00:16
Quote:
is het mogelijk om op iemand in te voelen? dus bijv dat je met iemand contact maakt, zijn energie en daaruit bepaalde vragen kan beantwoorden? en zo jar, hoe noem je dit?

Kan jij blind voelen aan de hand van de energie wie de kamer binnen komt? Dit is namelijk de beginsel die je moet hebben. Probeer vervolgens de energie structuur van een persoon die je goed kent de bekijken. Hieruit kan je als jij je al afvraagt veel informatie halen.
Ingezonden:  10 Nov 2012 08:47
Hi psylor,

Dank voor je reactie, ik hoef het zelf niet te kunnen, maar vroeg me af f het fenomeen bekend was en wat de naam er van was, hoe het werkt.
Ingezonden:  12 Nov 2012 11:42
Ja het is mogelijk om op iemand in te voelen. Ik voel altijd verdriet op plaatsen. soms moet ik me inhouden om op bepaalde locaties niet in janken uit te barsten ik voel dan de pijn van die locatie.. er is dan vaak achteraf ook wat gebeurt.
Op begraafplaatsen voel ik altijd heel veel verdriet maar gisteren heb ik mee moeten lopen in een stoet omdat de mensenrechten waren geschonden en dan nog wel hier in europa.. toen we kwamen bij de plaats niemand huilde maar ik voelde het verdriet van de mensen en kon precies aanwijzen wie allemaal zijn baan was verloren.
Ingezonden:  15 Nov 2012 17:54
*Marantha Anastasia

Ik voel het zelfde wat je daar beschrijft. als ik naar de begraafplaats dan sluit ik gelijk alles af.
Het beste voel ik als ik iemand aanraakt, soms met het contact kan ik ook in iemands lichaam kijken, ik zie dan alles stromen en bewegen, zo kom ik ook obstakels tegen die er niet horen te zitten.
Maar ieder voelt op zijn eigen manier, je kan het ook moeilijk beschrijven.
Ingezonden:  15 Nov 2012 23:11
Quote:
mooi nana, jij hebt dus ook gevoelt wat die gene denkt? en hoe die gene gaat handelen in een bepaalde situatie, vragen kan je beantwoorden etc?


Hi Nuchtermeisje,

jaa, ik nam de energie behoorlijk over. Heel bizar was dat. Ik kon haar (moederfiguur) goed vertellen wat hij dacht en voelde.
Ingezonden:  16 Nov 2012 15:17
Ik weet het ook niet precies, denk dat ieder zo zijn eigen manier heeft =)
Maar ik had eens een medium op tv gezien die best goed was en toen zij vertelde hoe ze dat deed, trok dat mij erg aan: Ze zij dat ze heldervoelend en helderziend is en daardoor een gevoel binnen kreeg van het betreffende persoon, maar ze zag ook kleuren bij de chakra's.

Wat ze beschreef leek wel op de manier waarop ik het zie, alleen had ik nooit bedacht dat het met chakra's in verband stond die kleuren, dat vond ik wel intressant.