»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  21 Jan 2013 22:06
Vandaag zat ik met mij dochterje van 2 jaar in de auto en op een gegeven moment zei ze dat ze boos was en oma sterretje ook maar oma sterretje mij moeder is sinds een halfjaar niet meer dus nu vraag ik me af zou mij mama boos zijn op mij?
Ingezonden:  22 Jan 2013 14:13
Ik denk het niet brandy, ik denk dat die kleine van jou steeds bijdehanter word en oma sterretje er bij haalde om haar boosheid kracht bij te zetten tegen jou.
Ingezonden:  22 Jan 2013 14:48
bart b ja dat hoop ik dan maar
Ingezonden:  22 Jan 2013 14:58
Kinderen kunnen wonderbaarlijk uit de hoek komen, ik zou me nergens bezorgd over maken, je moeder zal eerder trots zijn dat je een goede moeder wil zijn.
Ingezonden:  22 Jan 2013 15:11
Ja daar heb je inderdaad gelijk in kinderen zeggen van alles  vond het gewoon beetje raar dat ze in een keer dat zei  ik ben boos en oma sterretje ook ik schrok daar van
Ingezonden:  23 Jan 2013 09:09
Zei ze ook waarom?
Ingezonden:  23 Jan 2013 09:15
we moesten naar een vriendin van mij iets ophalen en me dochtertje speelt met haar zoontje normaal als ik daar ben maar dat ging die dag niet dus ik zei ja je kan vandaag niet daar spelen daarom was mij dochtertje boos maar dat snap ik dan wel dat zij boos was maar vond het raar dat ze zo uit het niks zei dat oma sterretje boos was want we hebben het de hele dag niet over haar gehad
Ingezonden:  23 Jan 2013 09:36
Grote kans dat ze Oma Sterretje goed kan zien en mee kan communiceren. Echter lijkt mij dit inderdaad geen rede voor oma om boos over te zijn. Zal dus inderdaad meer zijn van wat Bart zegt. Of ze misinterpreteert dat wat je oma tegen haar zei om haar mogelijk te troosten.
Ingezonden:  23 Jan 2013 09:45
Hoe kan je daar achter komen dat ze met haar communiceert is wel beetje moeilijk bij een kind van 2 .
Ingezonden:  23 Jan 2013 10:15
Maar toch is ze wel heel erg net me moeder bezig wan ik vroeg aan haar had he lekker geslapen vandaag en waar had je over gedroomd en toen zei mij dochtertje dat ze over oma sterretje en toe zei ik ja dat kan mama droomt ook wel eens over ons sterretje en gaf mij dochtertje als antwoord oma sterretje dood ik he. Wel een keer tegen haar gezegt dat oma sterretje dood is
Ingezonden:  23 Jan 2013 10:43
Onderschat het communicatie vermogen van een 2 jarig kind niet. Doch ze verbaal nog niet goed communiceren kunnen ze dat wel al in gedachten. Dit is ook wetenschappelijk vastgelegd in een onderzoek door kinderen vanaf hun geboorte gebarentaal te leren. Dit konden zij al snel vele malen beter dan verbale taal. Sommige zelfs vloeiend op hun 2e.
Alleen al dat ze zo met je moeder bezig is, welke zij amper gekend heeft en snel vergeten voor een jong kind, is al bewijs op zich. Verder kan je vragen stellen welke alleen je oma het antwoord op weet. Vraag het dan wel aan je oma en vraag je dochter het antwoord van je oma te herhalen. Hier durf ik geen garantie op te stellen door de verbale beperking die je dochter nu nog heeft.
Ingezonden:  23 Jan 2013 10:56
is inderdaad moeilijk maar ik geloof er wel in dat kinderen dit goed aanvoelen toen k klein was heb ik zelf ook zoiets meegemaakt allee. Maar 1 keer e toen was ik4 of zo dus kan me niet echt herinneren. Ik hoop dat mij moeder alleen goede bedoelingen heeft en haar niet bang maakt
Ingezonden:  23 Jan 2013 13:09
Daar mag je bijna wel vanuit gaan, anders had je het al veel eerder aan je dochter gemerkt dat er iets mis was.
Ingezonden:  29 Jan 2013 11:38
Brandy maak je geen zorgen, als het al zo is dat je kleine oma kan zien/voelen, als het al zo is dan zal oma haar NOOIT bang willen maken. Ben je surinaams of antilliaans?

Als jongetje, maar jaren ouder als 2, had ik ook wel eens dingen waarvan ik wist daar geven pa en ma geen gewoon antwoord op terwijl ik het heel serieus bedoelde, daar stond ik dan, en ik begreep dat ik sommige dingen voor mezelf moest houden, niet echt positief dus, en daarom, bij dit soort zaken, snoer haar niet de mond, laat haar lekker vertellen! Ik heb het gevoel dat je een goede moeder bent.
Ingezonden:  29 Jan 2013 13:30
Hallo Bart b bedankt voor je reactie ik ben gewoon Nederlands waarom dacht je dat ? Als ik vragen mag. Naar het is ook met vlagen dat me dochtertje heg over me moeder heeft nu is het al een tijdje niet voor gekomen  ik laat haar zeker lekker praten als ze wil ik ben er niet bang voor. Ben jij paranormaal? Ik niet zover ik weet gihihih vroeger toen ik klein was heb ik wel wat mee gemaakt alleen een keer maar daarna nooit meer.
Ingezonden:  29 Jan 2013 14:09
Dat komt Brandy door de naam 'Brandy', aan de ene kant beetje een gok, omdat het er aanvankelijk over ging dat oma beetje boos zou zijn, in die culturen komt het voor dat men wel eens vreest dat een overleden fam.lid een negatieve rol speelt ook al waren ze bij leven de beste maatjes...Ik was bang dat dat misschien een beetje jouw uitgangspunt kon zijn en zou je dan gerust stellen, want het idee dat een lieve tante (bv)DAN ineens niet meer lief zou zijn is in mijn ogen onzin. Ik ben medium Brandy, en vanaf de 1e t/m de laatste dag zal ik hierin nooit perfect zijn. Maar zo te lezen red jij het zonder mij ook wel.
Ingezonden:  29 Jan 2013 20:12
oke bart b wat grapig over de naam brandy mij ik denk ook niet echt dat ze boos is heeft ze geen reden toe er wordt niet slecht over haar gepraat of niks mis haar nog steeds iedere dag en laat nog vaak traantjes ik heb na haar overleiden 2 boeken van loes van loon gelezen en vond het zo interresant dat ik er opzich nu een beetje vreden mee heb dat ze er niet meer is en weet dat ze nu andere dingen aan hetdoen is ipv op ons boos te zitten wezen wat voor medium ben jij eigenlijk dan als ik vragen mag?
Ingezonden:  30 Jan 2013 11:06
Wat voor medium....eh...dat kan ik niet benoemen Brandy, maar het begon toen ik 19 was (als kind waren er natuurlijk al voorvallen)en nu ben ik 50..