»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  27 Jan 2013 23:27
Hallo,

Ik ben nieuw hier.
Ik heb drie kinderen waaronder een zoon van zesenhalf.
Onze buurman is pas overleden en nu vertelde mijn zoon vorige week dat de buurman via een soort muziekje hem wat had verteld. Ik heb geen ervaringen rondom paranormaal begaafdheid maar t heeft me wel aangegrepen. Ik heb hem er gewoon in ontvangen. Wie ben ik om te zeggen wat niet kan.
Kan een overleden persoon wel al zo snel contact maken met iemand? En mag ik mijn zoontje vragen of hij ook zelf iets kan vragen aan de buurman? Of moet ik volgen wat hij zelf doet of verteld?
Zeer bijzonder vind ik dit.
Ingezonden:  28 Jan 2013 16:27
Hallo mamame,

Ikzelf ben van mening dat een overleden persoon wel snel contact kan maken.
Ik denk dat het iets beter is als jullie eerst wachten tot jullie buurman nog een keer contact probeert te maken i.v.m. de leeftijd van u zoontje.
En ook als uw zoontje bang zou worden/zijn om een bepaalde reden, dat u hem dan probeert te troosten.
Verder zou ik willen zeggen dat ik geen ervaring heb met geesten en contact met overledenen.
Groetjes,
Psykid96
Ingezonden:  28 Jan 2013 17:31
Ik zal mijn zoon altijd serieus nemen in dit soort dingen. En natuurlijk troosten als dat nodig is...
Ingezonden:  29 Jan 2013 12:03
Mevrouw,in wat ik lees merk ik dat uw reactie goed is, geen paniek, geen euforie, maar wel bijzonder. Het kan een emotionele reactie zijn van die jongen die zich op deze manier heeft geuit, d.w.z. niet paranormaal. Het kan dus zo zijn dat ie wel een bovengemiddelde gevoeligheid heeft, sporadisch bij zo'n indrukwekkende gebeurtenis of zowiezo. Hoe dan ook, voodat dit duidelijk is zijn we jaren verder, spring er niet boven op, belaad hem niet met theorieen en waarschuwingen, u bent duidelijk een goede moeder en dat is al wat hij nodig heeft, met woorden over dit onderwerp kan hij nog niet uit de weg, dat verward alleen maar. Maar u wilt wel weten wat er gebeurd in dat koppie, vraag het langs u neus weg, niet te vaak, en in een relaxed sfeertje, zijn antennes voelen uw eventuele angst/zorgen en dat zal aan hem kleven met de kans dat hij besluit er niet meer over te praten, de buurman is in de hemel, die jongen is 6 jaar... Tot slot wil ik u adviseren om hem niet aan te moedigen initiatief in contact leggen te nemen, laat hem maar schuiven, als ie weer wat verteld weet u meer. Met kalmte bent u op het goede pad.
Ingezonden:  29 Jan 2013 12:24
By the way, de vraag word gesteld of overledenen 'zo snel contact kunnen maken', ja zeker, sterker nog, voor zeer velen is dat juist de enige keer dat ze nog even contact maken, een paar uurtjes/daagjes in niemandsland en op zoek naar de werkelijkheid,ik heb meerdere malen van deze visites gehad, ze verplaatsen zich met grote snelheid langs me om te zien of ze opgemerkt worden, vervolgens bevestig ik dat door hun naam te noemen en te zeggen dat het oke is, vrijwel onmiddelijk daarna valt dan het kwartje, en tegen de verwachting in waren dit niet altijd overledenen die 'onverwachts' overleden.
Ingezonden:  29 Jan 2013 12:45
Bedankt voor je compliment Bert, ik ben graag een goede moeder voor mijn kids. Ik zal er idd niet teveel aandacht aan besteden en wat komt dat komt, en zo niet ook goed. Als een kind zich er maar prettig bij voelt!
MAar jij zegt contact met overledenen te hebben gehad. Mijn zoon vertelde dat hij niet echt met de buurman praatte maar het via een muziekje hoorde. Kan dit ook? De buurman was wel een echte muziekman.
Ingezonden:  29 Jan 2013 12:46
Bedankt voor je compliment Bert, ik ben graag een goede moeder voor mijn kids. Ik zal er idd niet teveel aandacht aan besteden en wat komt dat komt, en zo niet ook goed. Als een kind zich er maar prettig bij voelt!
MAar jij zegt contact met overledenen te hebben gehad. Mijn zoon vertelde dat hij niet echt met de buurman praatte maar het via een muziekje hoorde. Kan dit ook? De buurman was wel een echte muziekman.
Ingezonden:  29 Jan 2013 13:35
Ja dat kan,ik heb iedere dag niet zozeer contact, maar allerhande 'geesten' komen dagelijks langs, om te kijken of iets te zeggen, van hoog tot laag, en niet altijd zit ik daar op te wachten.Om een zinnig voorbeeld te geven;een engelbewaarder ontvangt een overleden familielid maar deze kan zich nog niet orienteren op de situatie en het is zo dat tussen mij en de andere kant een heftiger dan gewoonlijk gebied bestaat, een overkoepeling, een hal tussen twee werelden, men gebruikt mijn/ons gebied om deze nieuwkomers bewust te maken, het verschil te tonen. Het is geen centraal station, ik word beschermd en ken mijn pappenheimers, soms komen er  typen die zich niet aan de regels houden die mijn engelbewaarders/begeleiders hebben gesteld, maar hun energie is te verwaarlozen en ze krijgen van mij indien nodig een 'speech' waarbij anderen komen helpen om hun op het goede pad te zetten, ik doe bijna niets alleen, dit ook niet. Van mijn vaste bezoekers zijn er geen twee hetzelfde, ieder heeft zijn eigen herkenbare sfeertje, er is ook humor/kritiek/verdriet, het is na 31 jaar business as usual, werk bijna. Angst heb ik niet, soms baal ik er wel van maar als ik het nuttig inzet geeft het positieve energie af.