»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Stromingen / Meditatie en Yoga / Flitse beelden na mediteren bij slapen gaan?
Ingezonden:  19 Feb 2013 14:32
Hallo iedereen,

Soms als ik een tijdje gemediteerd heb en na mediteren naar bed ga, dus als ik na mediteren ga slapen, krijg ik na kwartier/half uur plotseling beelden die meestal te vaag en onduidelijk is om te kunnen beschrijven wat ik zag, maar de beelden triggerde wel mijn emoties, alsof het een onverwerkt onderdrukt materiaal zo naar boven kwam om de blokkade te verwerken. Een keer kwam het zelfs voor dat ik bewegende beelden kon zien, ik zag dan symbolen of zoiets, of ik zag tekeningen die bewogen. Het is beetje moeilijk om te beschrijven wat ik toen zag en te onduidelijk.

Dit alles gebeurde in de toestand tussen waken en slapen en ik vond het vreemd dat ik beelden kon zien terwijl ik gewoon wakker was, want normaal zie je pas beelden als je al in lichte droomslaap bent verkeerd, maar ik was gewoon bij volledig waakbewustzijn alleen mijn lichaam was wel in zo diep ontspannen(dromerige) toestand waarbij ik gevoel had gewichtloos te zijn of mijn lichaamsbewustzijn door de diepe ontspannen soms niet kon voelen, het is beetje een gevoel hebben dat je zweeft en je lichaam zo ontspannen is dat je lichaam bijna niet meer voelt.

Dat met die beelden terwijl ik wakker was had ik volgens mij ook toen ik nog een klein kind van 3, 4 of 5 jaar was, ook toen stond ik open voor iets waar een volwassen iemand niet open voor zal staan, ik zag toen ook beelden die in werkelijkheid er niet zijn, maar ja nu eenmaal jongvolwassen en redelijk veel met mediteren bezig ben, lijkt dit verschijnsel weer terug te komen zo lijkt het.

Heeft iemand ook zoiets meegemaakt? ook dat het misschien met mediteren te maken kan hebben? Ik las wel ergens op internet dat het wel vaker voorkomt bij mensen die al een tijdje meditatie-ervaring opgedaan hebben, ook die krijgen bij het slapen gaan beelden te zien maar ook gewoon tijdens het mediteren dus zonder dat ze in droomslaap verkeren.

Maar waar ik benieuwd naar ben is of jullie ook zoiets soortgelijks ervaren hebben.

paranormaal,
Ingezonden:  20 Feb 2013 21:17
Hallo paranormaal,

Ja, ik herken wel wat je zegt... Bij mij gebeurt het meestal als ik overdag even op de bank ga liggen om bij te slapen. Soms voel ik dan al dat mijn lichaam of iig mijn hoofd ofzo begint te trillen en dan weet ik dat als ik mijn ogen dicht doe, mij volledig focus op het trillingsniveau en op een gegeven moment mijn ogen weer open er dingen verschijnen. Er zijn dan inderdaad vaak tekeningen of een soort van filmpjes als in een tekenfilm. Ook zie ik wel eens een gezicht bijvoorbeeld op de muur die dan wat uitdrukt of wat lijkt te vertellen.

Zie je ze ook in kleur en snap je ze?
Is dit een beetje wat je bedoelt? Ik denk namelijk wel dat we hetzelfde bedoelen..

Hoe het kan, ik weet het niet precies. Het is mij in ieder geval nog nooit gelukt vanuit een meditatie. Maar wel dus tussen waak en slapen (andersom trouwens ook).

Liefs Na Na
Ingezonden:  20 Feb 2013 23:00
Na Na

Ja, dit is wat ik bedoel, echter zie ik ze niet echt in kleur. Het is beetje lichtbruin tot zwartwitachtig dus geen echt duidelijk felle kleuren. En ja ik heb ook een gezicht gezien op de muur, heh? op de muur zei je? verrek! dat had ik dus ook. Dit was in toestand tussen waken en slapen.

Mij is het tijdens meditatie ook niet gelukt, maar na mediteren en dan slapen gaan had ik het keer.

Wat interessant dat je ook soortgelijks ervaren hebt, wauw! dank je wel voor je reactie.

Paranormaal,
Ingezonden:  21 Feb 2013 10:55
Haha, ja ik ben ook 'blij' dat iemand dit herkent. Het is bij mij meestal een soort oranje / bruin achtige kleur. Pas een keer was op het plafond een hele plattegrond van een stad uitgetekend. Haha..

Meestal kan ik er niet echt wijs uit worden eigenlijk. Maar tis wel apart.

Wat voor soort dingen zie je nog meer tussen waak en slaap of tussen slaap en waak?

Liefs Na Na
Ingezonden:  21 Feb 2013 15:00
Na Na

Ja ik ook. Nu hebben we een overeenkomstige bevestiging dat we iets ervaren hebben dat paranormaal genoemd wordt.

Ik heb ook een beeld doorgekregen van een glimlachende kindergezichtje, zomaar plotseling en het beeld wat ik zag was in een zonnige prachtomgeving. Misschien een beeld uit mijn (verre) verleden? Dat was ook in de nacht waarvan ik voor slapengaan 20 minuten gemediteerd had.


Groeten Paranormaal
Ingezonden:  21 Feb 2013 19:02
Ik ken dit ook!
Maar bij mij is dit altijd geweest, ik hoef hiervoor alleen mijn ogen dicht te doen of in een donkere ruimte te zijn =).
Het zijn inderdaad plaatjes en tekeningen die achterelkaar volgen, overvloeien of zelfs een film die steeds over gaat in andere beelden of gebeurtenissen.

Ik zelf denk dat dit te maken heeft met opgeslagen beelden, die net zoals in je dromen opduiken,maar dan in moment van rust.
Ook denk ik, dat het denken in beelden dit fenomeen sterk verhoogt.
Aangezien mensen die denken in beeld, ook denken in het onderbewuste (32 beelden per seconden), wat ze bewust dus niet door hebben, maar wel beelden creëren of opslaan.
Ingezonden:  21 Feb 2013 20:39
Interessant dat er nu drie mensen zijn met soortgelijke ervaringen. En FFOM, mensen die sterke aanleg hebben met beelden staan inderdaad dichter bij hun onderbewuste en staan daar inderdaad meer open voor.

Het kunnen ook hypnagoge beelden zijn en dat wordt vaak als helderziende waarnemingen beschouwd, het komt vooral bij kleine kinderen, paranormale mensen voor maar zeker ook mensen met redelijk wat meditatie-ervaring. Zoek op google wat dat is, hypnagoge beelden.

Verder heb ik ook wel eens gehad dat ik geluiden hoorde die er werkelijk niet zijn.
De geluiden die ik hoorde was vergelijkbaar met een speelgoed die ik heel vroeger als klein kind ermee gespeeld heb.

Groeten Paranormaal
Ingezonden:  22 Feb 2013 21:49
Ik kan er helaas weinig over vinden.
Wel fijn om te weten dat er meer mogelijk kan zijn.
Toen ik mij besefte dat niet iedereen deze beelden ziet, dacht ik als eerste ook aan iets spiritueels, maar mijn theorie leek logischer.
Ik zie wel hypnagoge hallucinatie's, weet niet of dat hetzelfde is?
Ik heb hier weleens op het forum gepost, dat ik dit een tijd had nadat ik wakker werd: dat ik dan allemaal insecten zag lopen op mijn bed, dit was levensecht de eerste keer schrok ik hiervan.
Ingezonden:  22 Feb 2013 23:56
Hypnagoge hallucinaties betekent inderdaad hetzelfde als hypnagoge beelden.

Insecten op je bed, nou, wat een horror

Paranormaal,