»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  28 Feb 2013 09:05
Ik probeer te mediteren, en nou denk ik niet dat het echt goed gaat. Ik heb heel veel onbewuste gedachten.
Als ik helemaal nergens aan probeer te denken, begin ik kleuren en lijntjes te zien. Alsof ik aan het tekenen ben. Alsof ik mijn eigen gedachten aan het tekenen ben. Dit zie ik dan voor me.
Als alles eindelijk mijn hoofd uit lijkt te zijn, zie ik BLOEMEN voor me. Één bloem per keer, maar toch wel minstens een keer per meditatie(poging). Het zijn altijd bloemen die ik nooit eerder heb gezien, en die dus meest waarschijnlijk ook niet bestaan. Gisteren zag ik een blauwe roos. Heel mooi. Ik zie vaak blauwe bloemen. Mijn gids houdt van blauwe bloemen, weet ik. Is hij het die me de bloemen laat zien?
Iemand heeft me gezegd dat hij me waarschijnlijk wil zeggen dat ik vredig en gelukkig moet zijn. En dat hij me misschien wil zeggen dat hij er voor me is.

Is het normaal dat ik dat tekenen in mijn hoofd doe? Alsof mijn onbewuste aan het tekenen is?
En die bloemen, die ik niet ken, laat mijn gids die me zien?
Ingezonden:  28 Feb 2013 12:04
Je geeft je eigen antwoord al.
En voor jou is het jouw manier dat je tekent, laat het er zijn.
En je kan het langzaam uitbreiden, ga eens vragen ofdat het van je gids is, en als dat zo is dat de bloem dan dichtgaat bijvoorbeeld.
Ingezonden:  28 Feb 2013 15:37
Dus dat tekenen is normaal? Dat dat mijn manier van mediteren is? Want dan ben ik toch ergens nog mee bezig. Iets wat door mijn drukke gedachten is voorgesteld, ga ik tekenen als ik denk de gedachten eindelijk buiten te hebben gesloten.
Zo kwam ik er achter dat hoe mensen meestal zitten tijdens mediteren, ook wel lotushouding ofzo wordt genoemd. Ik zette de gedachte van me af maar toen ging ik een lotus tekenen. -.-"
Ingezonden:  28 Feb 2013 15:39
Bij jou is dat tekenen normaal. Het kan zijn dat dit over een tijd weer een andere vorm gaat aannemen.
Ingezonden:  28 Feb 2013 15:40
Ieder heeft zo zijn eigen manier, er is niet 1 manier DE manier, er zijn er velen....
Ingezonden:  28 Feb 2013 15:44
Ja wat je net zei weet ik, maar ik betwijfelde het omdat het tekenen voortkomt uit gedachten, zeer bewuste gedachten. Dan dacht ik dat ik klaar was met die gedachten en ging ik ze nog eens tekenen. Best apart.
Maar goed, het is dus minder ernstig dan ik dacht.
Ook merkwaardig dat ik nou net weer ga tekenen in mijn hoofd, want ik teken al heel veel in mijn drukke leven en dus ook nog eens in mijn hoofd als ik tot rust probeer te komen. Misschien dat ik daarom altijd rustig wordt van tekenen?
Ingezonden:  28 Feb 2013 15:46
En dat met die bloemen, ik zal het hem eens vragen of hij het is. Ik kan hem alleen niet horen. Dat wil ik dus bereiken met meditatie.
Ingezonden:  28 Feb 2013 15:46
Tijdens tekenen kan je je hoofd helemaal leeg maken...

En ook de kleuren en vormen etc geven vanalles door. Misschien iets om je eens in te verdiepen
Ingezonden:  28 Feb 2013 15:48
Je kan altijd het vragen of hij/zij het wil doorgeven op een voor jou zichtbare manier.

Heel vaak krijgen we in het leven al vele kleine signalen van boven door, maar beseffen niet dat dit van hun afkomstig is.
Ingezonden:  28 Feb 2013 15:54
Ja... het enige wat ik met hem ooit heb bereikt is drie tikjes op mijn bureau. Dat was alles. En ik moest eerst huilen en smeken voordat dat al gebeurde...
Daar in tegen is hij wel pro hoor! Hij gaat achter me aan als ik fiets, omdat hij blijft melden dat ik voorzichtig moet zijn! Dat heeft een medium verteld, en ik herkende meteen het gevoel dat ik ineens moet opletten of om moet kijken, en laat dat dan net altijd zijn als er iets aan komt in het verkeer, ook als ik het zelf niet merk. Het is net alsof er iets verteld wordt, maar je weet niet wat. Toch is het in het verkeer toch het duidelijkst van wat hij zegt.
Ingezonden:  28 Feb 2013 15:56
Er zijn mensen (o.a. ik) dit wel van alles doorkrijgen, maar bijvoorbeeld geen merkbaar contact hebben met hun gidsen.
En daar moet ook in worden berust....
Ingezonden:  28 Feb 2013 16:01
Maar dan komt dat toch nog wel? Hoop ik!
Is echt niet leuk hoor als je blijft praten en smeken maar je krijgt niks terug.
Ingezonden:  28 Feb 2013 16:06
Het antwoord weten alleen hun, niet ik..

Maar als jij stiller kan worden vanbinnen, sta je het wel beter toe, en mogelijk levert dit meer op....
Ingezonden:  28 Feb 2013 16:09
Vast wel. Sinds ik kan lichtwerken merk ik het beter als iets om mijn aandacht roept. Tenzij ik het zelf verzin maar dat gaat wel erg ver.
Ingezonden:  28 Feb 2013 16:43
Ik wil nou ook wel eens weten wie me kwam knuffelen, hihi. Ik lag een keer in bed, en dacht dat ik me toen op dat moment toch wel alleen voelde. Ineens werd ik geknuffeld!
Ik hoop ook dat ik er achter kom wie mijn andere gids is. Het is een vrouw, familie, de medium die me dit vertelde zei alleen dat ze iets van 'tante' door kreeg, maar ja hoe veel tantes zijn er? VEEL. Deze gids is ook nog gids van de hele familie! Ik weet alleen totaal niet wie.
Ingezonden:  28 Feb 2013 16:52
Op een dag krijg je duidelijk door wie dit is geweest. Alleen is dit in de meeste gevallen pas als je zelf overgaat naar de hemel toe.
Ingezonden:  28 Feb 2013 17:03
Hmm ja dat kan nog een tijdje gaan duren. Het is natuurlijk geen probleem, ten slotte weet ik dat die gids er is en dat is het belangrijkst. Alleen jammer dat ik ze niet hoor... Of niet bewust. Ik bedenk ook vanalles zelf volgens mij. Maar ja wie bevestigt dat.
Ingezonden:  28 Feb 2013 20:04
Ik weet dat het heel even offtopic is maar weet iemand hoe je buitenvolk uit je huis krijgt? Ik kan niet met ze praten en ze niet zien, dus niet zo makkelijk als ik zou willen.
Ingezonden:  28 Feb 2013 20:07
Gewoon tegen ze zeggen, net zoals je tegen vrienden zou doen, vriendelijk verzoeken om weg te gaan. Ook visualisatie, gebruik van de violette vlam, luchten, etc zijn manieren.
Ingezonden:  28 Feb 2013 20:11
Oké, ik zal het eens proberen. Ze komen steeds weer terug helaas want er zijn hier bomen weggehaald, ik woon naast een bos.
Ingezonden:  28 Feb 2013 20:17
Toen ik net nog mediteerde zag ik trouwens een dichte bloem.
En ik zie nu nog meer dan kleuren en lijntjes. Ik zie hele beelden. Ik weet niet of dat nog normaal is als je mediteert? Vooral omdat je dan echt aan iets denkt.
Ingezonden:  28 Feb 2013 20:21
JE kan beelden doorkrijgen, maar probeer alleen te kijken naar het beeld, niet vorm te geven
Ingezonden:  28 Feb 2013 20:39
Ik krijg beelden door van mijn eigen onderbewuste. Is wel heel interessant maar ik moet er wat minder mee bezig zijn.
Ingezonden:  01 Mrt 2013 20:55
De bloemen verschijnen niet meer, waarschijnlijk heb ik de boodschap begrepen dan. Ik voelde mezelf wat dieper gaan tijdens de laatste meditatie. De tijd leek ook ineens te vliegen.
Ik merkte dat het "praten" van mij wat makkelijker ging op dat moment. Ik zei, ook met mijn stem fluisterend, dat ik de bloemen mooi vond. Ik voelde heel zwakjes een gevoel van vreugde. Maar mogelijk ook omdat ik zeker weet dat hij het leuk vindt dat ik de bloemen leuk vind.

Maar lijkt dit allemaal oké nu? Het tekenen is ook weg sinds ik er over gepraat heb. Ik zie soms nog wel iets totaal willekeurigs voor me, ook dingen die ik niet ken.
Ingezonden:  02 Mrt 2013 17:42
Wie weet waar mijn gids het allemaal over heeft?
Het lijkt hem niet uit te maken hoe verdrietig ik ben dat ik hem niet hoor. Alsof hij er niet voor me is. Soms lijkt hij iets terug te zeggen maar als ik vermoed wat hij zegt is het toch altijd iets wat ik nou zelf ook wel kan bedenken.

Vandaag zag ik TRAPTREDEN tijdens de meditatie... Wat is dit nou weer...