Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Paranormaal Algemeen / Gezellig Kletsen / Verworven, ontwikkeld of aangeboren?
Ingezonden:  15 Mei 2013 10:55
Hallo allemaal,

Gewoon uit interesse....
Ik lees hier over enorm veel verschillende gaves, maar hoe onstaat een gave?
Is dit aangeboren, of heeft iedereen wel een gave (lees ik hier), en moet je dat verder ontwikkelen.

Of word een gave die latent aanwezig is getriggerd, waardoor je dus ook op latere leeftijd dingen gaat waarnemen?

Vb. je praat met iemand, en je ziet dat de persoon in kwestie liegt, en je weet ook waarover hij/zij liegt zonder dat je beschikt over beinvloedbare informatie.
Je hebt vervolgens altijd feiloos door dat iemand tegen je liegt.

Komt dit door je eigen levenservaring (antenne onwikkeling), dus verworven?
Of moet je daar ook een gave voor hebben, aangeboren en verder ontwikkeld?

Ben benieuwd naar antwoorden.

Rose.
Ingezonden:  15 Mei 2013 12:23
Iedereen heeft van nature bepaalde gaven, dit kan zijn in tekenen, toekomst kijken, zingen, dansen, rekenen, met entiteiten praten en nog veel meer. Je kan er hier meerdere in hebben. Als je nog nooit gerekend hebt en het ook nog nooit iemand heb zien doen, dan weet je ook niet dat je het goed kan. Door flink te oefenen met rekenen terwijl je hier geen talent in bent, dan kan je het wel leren maar zul je moeilijk ooit zo goed worden als iemand die even veel oefent maar wel het talent ervoor heeft. Hetzelfde geld voor "paranormale" aspecten als telepathie of toekomst kijken. Sommige mensen worden er zich bewust van door een bepaalde trigger, bij andere gaat het van nature en bij weer andere is het puur de wens en doorzettingsvermogen die hun er goed in maken.
Hopelijk snap je het beeld dat ik hier probeer te schetsen
Ingezonden:  17 Mei 2013 12:48
ja,psyfor,zo kan je de chiromantie ook leren(is handlezen) maar als je niet in kunt voelen en niet goed kan duiden is het zonde van je energie daar in te steken,dat leer je niet uit boeken...je kan het of niet,simpel gezegt,telt ook voor anderen zaken,het meest belangrijk is toch jou voeten op de grond tehouden(al wil je nog zo graag laten zien of weten)wat jij denkt te kunnen,,,een simpel voorbeeld van invoelen is,als jij iemand wilt helpen met een gebroken been,kan jij zeggen,oooo,wat zielig,en wat een pijn,,,,,maar als jij nooit iet,s gebroken hebt,hoe weet jij dan wat de pijn is,,,,begrijpt jij mij?????met grt van antota
Ingezonden:  17 Mei 2013 19:57
Nee antota, dan begreep je mij niet goed denk ik. Ik zei dat je alles succesvol kan leren alleen zal het voor de 1 veel moeilijker zijn als voor de ander. Maar het is zeker niet onmogelijk, als je maar de wil ervoor hebt.
Ingezonden:  18 Mei 2013 14:46
sorry nu ben ik met jou niet een,s of wij begrijpen elkaar verkeerd,als je de chiromantie wilt beoefenen,en je kan niet in voelen of duiden,is het verloren energie,zoek dan naar anderen mogelijkheden als je denkt of weet dat je paranormaal bent,,,,met grt van antota
Ingezonden:  19 Mei 2013 01:45
Ook chiromantie kan je leren als je er geen talent voor hebt, het leren voelen/duiden valt te leren voor iedereen, maar het zal vele wel heel zwaar vallen en hebben veel hulp nodig. Maar ondanks dat het moeilijk zal zijn zal ik er niemand van weerhouden als ze het echt willen. Want juist dan hebben ze de motivatie die hun een kans van slagen geeft.