Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  23 Mei 2013 16:05
Hallo,

Het is inmiddels al heel wat maanden uit tussen mij en m'n ex. Na intotaal (beetje een knipperlicht relatie) langer als een jaar gehad te hebben was het over. Ik miste hem elke dag, het is nog een paar keer goed gegaan gewoon voor een middag waarbij ik me dan lichtelijk gebruikt voelde, kon het hem niet kwalijk nemen het leek alsof hij met z'n gevoelens worstelde, maar daar kan ik niet over oordelen.

Nu heb ik een maand geleden een nieuwe jongen ontmoet. Hij is 6 jaar ouder dan mij. Toen ik hem ontmoette had ik die leeftijd nooit bij hem geschat dus ik was geschrokken. Toch liet iets me bij hem blijven en we hebben sinds een weekje of 2 een relatie. Het verloopt goed ik zie hem elke dag we doen leuke dingen en ik kan mezelf bij hem zijn.

Het probleem is alleen, ik sluit mijn gevoelens heel erg voor hem af. De avond dat ik hem had ontmoet voelde ik heel veel voor hem. Maar ik had verwacht niks meer van hem te horen en hem nooit meer te zien, waardoor ik iets had van 'ik moet m'n gevoelens wegstoppen' door dit mis ik mijn ex heel erg, sta nog eerder op het punt om te huilen dan te lachen. Ook als ik bij hem ben is mijn ex heel de tijd in m'n gedachtes. Ik zie m'n ex nog een paar keer in de week en dan krijg ik een kwade / verdrietige blik van hem. Hij weet dat ik een ander heb omdat de neef van mijn vriend de vriend van m'n ex is. Er word dus ook niet heel positief over mij gepraat als ze me zien. Daar trek ik me niets van aan maar ook mensen in de omgeving zien dat m'n ex me kwaad en verdrietig aankijkt dit doet hij al maanden.

Ik droom nog vaak over hem, en gister nacht droomde ik dat ik hem tegen kwam en alles goed kwam, in 1 klap liet ik m'n huidige vriend vallen voor hem.. Wat betekend dat ik nog alles voor m'n ex over heb en hem zo voor m'n huidige vriend zou inruilen wat ik een vreselijke gedachte vind.. M'n huidige vriend is een heel goed persoon, té goed voor mij. Hij doet alles voor me is altijd bij me en krijg alle aandacht. Dit heb ik heel graag maar het verstikt me omdat ik met de gedachtes zit dat ik zo graag gewoon een knuffel van m'n ex wil hebben. Ik lieg m'n huidige vriend niet voor want ik voel wel wat voor hem, maar alleen in mijn gedachtes omdat ik m'n gevoel heb afgesloten voor hem.

Ik loop dus nog dagelijks met liefdesverdriet rond over mijn ex, terwijl ik blij hoor te zijn met mijn huidige vriend..

Ik heb geen idee wat ik er mee aan moet en wat ik er mee moet doen. Mijn huidige vriend laten vallen voor niks heeft ook geen zin. Overigens heb ik geen contact meer met mijn ex, hoe graag ik dat ook zou willen, een ander persoon is er ook niet in zijn leven en ik kan gokken dat dat de eerste 2/3 jaar er nog niet inzit het was al een wonder dat ik in zijn leven was. Hij heeft altijd gedacht dat ik zijn 2e keuze was wat nooit zo is geweest, en nu nog steeds niet..

Ik wil niemand het gevoel geven dat ik m'n huidige vriend misbruik omdat hij alles voor me doet etc. Maar hij is té goed voor me, en ik heb het zo gezellig met hem, maar mijn ex is en blijft mijn alles..

Wie kan me hier duidelijkheid over geven? Ik denk dat ik namelijk in de knoop met mezelf zit, en ik heb nu zelfs weer een verliefdgevoel als ik m'n ex ergens zie..

Ik hoop dat iemand me een beetje kan helpen. Mailen is ook mogelijk als dat liever gedaan word.

Liefs,
Ingezonden:  23 Mei 2013 16:31
Ik was nog vergeten iets er bij te zetten, en ik weet niet hoe ik het kan bewerken / aanpassen dus dan maar in een reactie.

De reden dat ik nog heel erg over mijn ex in zit is omdat ik er echt een hele goede band mee had, we waren voordien hele goede vrienden en hij was de enigste persoon waarbij ik alles kwijt kon en waar ik open tegen was.

Ik ben nu heel terughoudend en vooral afwijzend wat mijn huidige vriend vervelend vind omdat dat alles zeer beperkt heb liever niemand aan me etc. Ik vertel mijn huidige vriend ook niet waar ik mee zit ik kan dat niet ik ben gesloten en stil gevallen.

Ook omdat mijn ex er een einde aan wilde maken wilde hij niét dat ik met een ander kreeg. De reden daarvan weet ik niet en blijft voor mij altijd een vraag. We zouden zoals iedereen belooft goede vrienden blijven, maar als ik zoiets beloof hou ik me er ook echt aan waardoor ik er niet bij mijn hoofd bij kan dat hij dat niet doet terwijl ik er alles voor probeerde. Hij heeft me nog zoveel dingen gezegt en belooft in gesprekken wat alleen maar door me rond blijft spoken alleen met de gedachtes van 'waar is het mis gegaan waarom is het niet goedgekomen' Vaak lopen relaties weer stuk als ze het voor een 2e keer proberen maar voor mij was en is het nogsteeds alles waard.

Ik zit er zo mee in de knoop, ik ben voor alles en iedereen ongevoellig behalve bij mijn ex. Ook snap ik mijn eigen gedrag niet tegenover hem dat ik in het begin bot deed toen het eindigde tussen ons. Dat ik zo koud kon zijn snap niet waar het vandaan kwam.
Ingezonden:  30 Mei 2013 18:31
Wat een egoistische ex eigenlijk, dat hij er een eind aan wilde maken als je een ander zou krijgen, maar jou wel gewoon aan het lijntje zou willen hebben...

Relaties hoe zie jij een relatie?
JE deelt samen een pad, en soms komt er een moment (vaak onbewust) dat de een een andere kant op groeit. Dan betekent houden van ook loslaten. jullie hebben niks meer, dus ga niet vasthouden aan het verleden. Het verleden is niet voor niks het verleden, en je leeft in het heden...
er is zoveel moois om je heen, laat je dat voorbijgaan aan jezelf? Of ga je jezelf bij elkaar schrapen en zien hoe mooi het leven is?

Ga van jezelf houden, en richt je op het nu en jezelf.
Ingezonden:  31 Mei 2013 11:56
Hoi Roosmarie,

Bedankt voor je antwoord.

Hij is best egoistisch en omdat ik zijn ego verkleinde in plaats van dat ik het liet groeien was ook een reden waarom hij er een einde aan maakte. Ik kon zijn egoistme wel hebben zolang we maar samen waren en de tijd vliegt voor bij zonder hem maar het gemis gaat niet weg. Ik laat mezelf hier heel erg onder lijden. Ookal heb ik een ander het gevoel gaat niet weg waardoor ik me ook heel schuldig voel. Af en toe heb ik het gevoel dat mijn ex elke keer als het goed met me gaat me weer omlaag wilt krijgen. En op andere momenten lijkt het alsof hij het best vind dat alles goed met me gaat en laat hij me leven. Ik snap er niks meer van.

De band die ik met hem had heb ik totaal niet met mijn nieuwe vriend. Ik zou hem echt niet zomaar opgeven maar ik mis wat ik had en wat ik voelde bij mijn ex. Houden van betekend inderdaad ook loslaten alleen dat is moeilijker dan het lijkt. Ik ben er onbewust nog zoveel mee bezig dat ik er over droom. Meestal droom ik dat het goed kom maar vannacht droomde ik dat hij met een ander meisje was. Zulke gedachtes maken me zo onrustig en van slag terwijl dat niet nodig is zelf heb ik ook een nieuwe vriend.

Er is inderdaad zoveel moois om me heen en ik kan het nu gewoon niet inzien ik wil het wel maar heb geen idee hoe. Hij heeft me echt een klap in me gezicht gegeven hier mee. Het was wel nodig want ik was niet altijd op deze wereld en het was eens nodig dat er iemand goed kwaad op me werd alleen zo erg gekwetst als dat hij me heeft heeft nog nooit iemand gedaan, puur doordat ik nooit bewust door het leven ben gegaan.
Ingezonden:  31 Mei 2013 14:43
Jammer dat je je zo goor hem laat beinvloeden....

Loslaten, is erg moeilijk ik weet het.
Maar iedere keer dat je aan hem denkt, en er bewust van bent, roep jezelf weer even terug naar het hier en nu, waar je mee bezig bent op dat moment fysiek, en richt je daar weer op, niet op de gedachten.
Door dit te doen, kom je al verder.

Vergelijk je huidige vriend niet met hem, niemand is hetzelfde, gelukkig maar....
Ingezonden:  31 Mei 2013 16:14
Ja, ik had ook iets van ik moét wel verder gaan. Ik ben blij met mijn nieuwe vriend en zonet kwam ineens de klap komen mensen naar me toe ja wat heb ik nu gehoord dus ik vroeg me af wat er nu was. Ik was een paar dagen afwezig en toen zijn er dingen over mij verteld door mijn ex. Hij noemde me ik vind het erg om hier zo openbaar op internet te zeggen, maar kankerwijf, en al dat soort dingen. Dit heeft me zoveel pijn gedaan toen ik dit te horen kreeg. Hij ontkent nu ook alles. Hij zegt dat hij er niet bij was terwijl zelfs een vriend van hem zegt dat hij er bij was.. Ik heb hem niks misdaan waarom deed hij dit? Zegt hij zulk soort dingen doordat hij beinvloed word door een vriendin van hem, doordat hij zich gekwetst voelt of doordat hij werkelijk haatgevoelens voor me heeft?

Ik voel me nu zo gefrustreerd machteloos en verdrietig
Ingezonden:  02 Jun 2013 20:38
Waarom hij zoiets zegt, dat moet je loslaten, dat is van hem, en niet van jou.
Neem daar afstand van en laat dat stuk van hem zijn.
Ingezonden:  03 Jun 2013 13:33
Ja klopt het is alleen dat ik het me zo aantrek. Ik zit heel deze week met hem opgescheept en het begon vandaag allemaal hij blijft alsmaar zo naar me kijken en je ziet zon treurige blik in zijn ogen en blijft alsmaar kijken. Geen idee ik kan daar niet mee omgaan op een of andere manier en ik zorg er voor dat ik er niet naar omkijk of er verdrietig van ga kijken zodat hij het niet merkt ik blijf gewoon lachen maar het doet zoveel met me. Ik vraag me gewoon af, wat wil hij gewoon nog van me en ik weet zelf ook dat die vraag onbeantwoord blijft maar me er van af zetten lukt me niet.