Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Paranormaal Algemeen / Gezellig Kletsen / Kaarten leggen en het spirituele
Ingezonden:  04 Jun 2013 10:21   Laatst gewijzigd door: Jeffrey
Hallo Allemaal,

Sinds kort is mijn vriendin geinteresseerd in het leggen van kaarten. Ik weet niet welke vorm ze precies beoefend maar ze weet hiermee het heden te verklaren en de toekomst te voorspellen.

Mijn vriendin is echter erg gevoelig voor het paranormale, zo heeft ze eens een entiteit gezien in het park en voelt ze een nare energie bij een verlaten huis in de buurt. Ongetwijfeld zijn er ook nog andere dingen waarover ze me niet heeft verteld.

Mijn angst is nu dat doormiddel van de kaarten zij juist contact met het spirituele opzoekt en met haar onervarendheid, per-ongeluk kwade dingen over zich afroept. Zorgen de kaarten voor een connectie met de spirituele wereld?

Mijn vraag is dus of het kwaad kan om kaarten te leggen zonder begeleiding van een professionel.

Groetjes,
Jeffrey
Ingezonden:  04 Jun 2013 12:39
beste jeffrey,klikt op antota en leest dat stuk wat ik geplaatst heb over dat onderwerp....met grt van antota
Ingezonden:  04 Jun 2013 13:30
Beste Antota,

Bedankt voor de reactie. Ik heb je verhalen gelezen, maar door een gebrek aan interpunctie en alinea's is er geen touw aan je verhaal vast te knopen.

Is er iemand anders die hier nog wat vanaf weet? Mijn vriendin wil deze donderdag al gaan 'kaarten' met haar kleine nichtje.

Groetjes,
Jeffrey
Ingezonden:  04 Jun 2013 16:03   Laatst gewijzigd door: de witte duif
jeffrey

als je vriendin haar kaarten eigen heeft gemaakt, dan zal de legging alleen maar een hulp middel zijn.
Maar ook met kaarten kan men verschillende kanten op, kijk uit zich zelf zal er niets kwaads gebeuren tijdens of na een kaart legging, maar juist door wat er gezegd wordt tijdens een legging kan gevolgen hebben.


Kaarten kan men gebruiken zoals gezegd als hulpmiddel maar men kan ze ook voeden. Hoe, dat is bepalend hoe je ze legt, op welk tijdstip, met of zonder volle maan, voor het raam, of gewoon in een kamer. Het is van verschillende factoren afhankelijk.

Maar ik neem aan dat je vriendin het alleen maar als oefening wil gaan doen de donderdag. Gewoon als aanvulling en dus als hulpmiddeltje.

Maar je zegt dat ze dat met een kleiner nichtje wil gaan doen en dat ze zelf erg gevoelig is voor het paranormale met dat gegeven erbij, zal ik aanraden dat ze eerst maar eens uitzoekt waar alle afbeeldingen voor staan en dat ze informatie bij elkaar zoekt voordat ze een legging doet.

groet medium de witte duif
Ingezonden:  04 Jun 2013 16:04
Wat Antota schrijft heel veel te maken met de zg 'levensvragen' en misschien daarom iets te verwarrend.

Zolang als het paranormale al bestaat stelt men de vraag "zal ik daar wel aan beginnen"?

Logisch omdat je ongetwijfeld voldoende verhalen hebt gelezen of gehoord dat je bezig houden hiermee ook negatieve gevolgen kan hebben.

Antota schrijft dat als we er vanuit gaan dat het paranormale echt is en er dus zg 'hoge' entiteiten bestaan die over ons waken dat deze bestaan met een reden.

Volgens Antota houden deze entiteiten zich o.a. bezig met het voorbereiden van de mens en waar men heen gaat nadat men overlijdt (in dit geval andere planeten).

Vervolgens zegt hij, als het niet de bedoeling zou zijn dat we ons bezig hielden met zaken zoals kaart leggen dan zouden er niet zoveel boeken over bestaan en zouden we daar dus ook volledig niets over weten. Verder zegt hij dat het je verdiepen in die wereld juist een voorbereiding is voor de volgende stap als mens om te groeien (Antota corrigeer me als ik het verkeerd uitleg).

Met andere woorden de interesse die je vriendin heeft is niet slecht en zolang ze uit nieuwsgierigheid kaart gaat leggen om zodoende inzicht te krijgen in de vragen die ze zelf heeft dat daar iets mis mee is want, zoals Antota uitlegt, die stap is de juiste om zelf verder te kunnen.

Er zijn voldoende boeken over het leggen van kaarten en Antota geeft zelfs een goede tip voor je vriendin door met de zg kleine arcana kaarten te beginnen.

Ik heb er zelf nooit mee gewerkt maar ik ken ze wel en ze brengen je gewoon de 1e stappen voor het kaart leggen bij.

Ze leggen dus uit hoe je kaarten moet trekken en leggen en hoe je ze kan interpreteren.

Kaarten leggen is gewoon een tijdsbesteding en je vriendin heeft duidelijk behoefte aan wat meer info over wat er allemaal zoal gaande is op deze wereld.

Het kan uiteraard niet goed uitpakken als ze hulp zou vragen maar daarbij moet je denken aan mensen die hun energie te vrijblijvend openstellen waardoor (negatieve) energieen, die we normaal niet zouden zien of willen zien ineens zoiets hebben van "he daar is iemand die aandacht heeft voor mij"

Als je eigen energie teveel uitnodigend openstaat kan je dat ongeveer vergelijken met een vuurtoren die 's nachts brandt, die is ook van heel ver te zien.

Of om het nog simpeler uit te leggen in alledaagse termen, stel je voor je staat te koken en je laat je voordeur openstaan en hangt een bordje op de deur met de tekst "gratis eten".  Hoe lang denk je dat het duurt voordat de 1e over de drempel stapt (en na de 1e volgen er meer).

Dus voorzichtigheid is geboden mits je vriendin geen gekke dingen doet. Zolang ze voor haar plezier samen met haar kleine nichtje een kaart legt is er nagenoeg geen probleem. En zodra ze de behoefte heeft aan meer uitleg kan ze altijd via deze site of op internet op zoek gaan naar iemand die zich specialiseert in het leggen van kaarten zodat die haar verder de stappen kan uitleggen om op een verantwoorde en veilige manier daarmee door te gaan.

En mocht je vriendin toch iets gevoeliger zijn (je schrijft dat ze al eens een entiteit gezien heeft) dan kan ze leren zich daarvoor af te sluiten.

In dit universum is nog steeds jouw wil de wet (althans zo is mij uitgelegd) en als jij dus niet wil lastig gevallen worden moet men dat respecteren.

Succes met je vriendin, hopelijk heb je nu wat meer duidelijkheid.

vrgr
Rolleke
Ingezonden:  04 Jun 2013 19:10
bedankt rolleke,ik had het niet beter kunnen verwoorden,bedankt daar voor ,en ik weet nu ook dat er goed over na gedacht wordt, wat ik neer zet,(en uiteraard ) is dat mijn bedoeling..en ik beloof dat ik verder gaat,al ga ik zelf al tot de grens van het mogen weten,en zij mij nog steeds bij staan,en leren....sorry,jeffrey,ik kan niet anders,als jij op school in de 8 klas zou zijn,en jij moet terug naar de tweede,zou  het ook  moeilijk voor je zijn,deze leerstof geintereseerd te blijven volgen , ik hoop dat jij dat begrijpt,( ik zeg zo vaak ik ben niets),,, daar, ik  mee zeggen wil,ik moet ook nog zoveel leren,en verder gaan ,ik leer  jullie,en jullie mij..dat zie je nu ook aan de reactie van rolleke,waar ik zeer  verheugd om bent, om mij daar op te corrigeren,en als ware mij er mee te helpen ,het begrijpelijk te maken,op mensen die zich op het paranormale pad begeven,,nogmaals, ik kan niet anders,,,,,veel succes,met jullie weg,naar beter weten,,,veel zon op jullie levens pad ,,met grt van antota....
Ingezonden:  05 Jun 2013 10:12
Beste Antota,

De verhalen die je schrijft zijn zeer interessant en openen voor mij deuren om het acceptatieproces van mijn spirituele ervaringen te vergemakkelijken. Heel erg bedankt voor alle moeite die je hierin stopt. Wat ik mij afvroeg is wat er toe leidt dat jij een dergelijk distinctieve schrijfstijl hanteert, daarmee bedoel ik voornamelijk het overvloedige gebruik van komma's zonder daadwerkelijk opzichzelfstaande zinnen te bewerkstelligen? Het feit dat je misschien geen gebruik maakt van hoofdletters is begrijpelijk als je daadwerkelijk moeite hebt met  spelling/schrijven.. Het komt bij mij echter over alsof je niet schrijft vanuit jezelf maar gedreven wordt door een bepaalde kracht die namens jou spreekt? Zit hier wellicht een kern van waarheid in?
Ingezonden:  05 Jun 2013 10:37
Beste Rolleke69, witte duif en Antota

Bedankt voor de hulp, voor mij is hiermee de kwestie afgerond. Ik zal mijn vriendin vertellen dat ze zich niet als vuurtoren moet gedragen.

Vrijdag zal ik ook nog even vertellen hoe het is gegaan.

Groetjes,
Jeffrey
Ingezonden:  05 Jun 2013 17:39
Dat lijkt me een goed idee, er is niets mis met voorzichtig zijn. Leg haar uit dat ze zich rustig kan orienteren zoals de witte duif schrijft.

Eerst maar eens lezen hoe het 'spel' werkt en zolang het voor de lol is met het kleine nichtje erbij, geen probleem.

Ik ben benieuwd hoe haar 1e sessie is verlopen.

gr
Rolleke
Ingezonden:  07 Jun 2013 18:03
beste sjoerd,ik ben erg verbaasd en verheugd ,ik was expres op zoek naar mensen (sorry voor de andere) naar serieuse lezer,s en uiteraard zo als het mij verteld werd,dat ik echt een antota bent,en het bewijs is,  dat ik zelf moet lezen wat ik op de site zet en vaak tegen mij vrouw zegt ,leest even mee,wat ik nu  weer op deze site gezet heb,vergeet ook niet dat ik hard naar de 80 loopt en de entiteiten zelf  mijn gedachten als ware overneemt,ook mijn schrijf stijl,zo als die ik nu  een maal  geleerd heb op school,blijft mij volgen als je wilt,ik heb mijn ziels gelijken  gevonden,en daar zeer verheugt over,ik weet niet of ik haar naam mag noemen,(is niet belangrijk) ik leer haar ,en zij corigeert mij,en ik leer van haar,,,wat wil ik nog meer,ik wou bijna stoppen,,,maaar mocht dat zelf niet van hogere hand en weet ik  zeker dat jullie op mijn pad kwamen,en nu durft ik verder te gaan met esoteriche stukken te schrijven,met veel zon op jullie levens pad  met grt van antota,,,
Ingezonden:  17 Jun 2013 17:16
ik heb zelf kaarten leren leggen aan de hand van mijn gidsen en mijn gevoel want ik verstond de uitleg eerst niet goed in de boeken disneyfreakje