»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  20 Jan 2014 13:41
Mijn lieve moeder is sinds 17 maanden overleden. In het begin gaf zij vele tekens (wat mij veel kracht gaf, omdat ik dan weet dat ze bij mij in de buurt was) nu sinds 2 maanden, merk ik niets meer. Ze streelde vaak mijn wang, zelfs dat voel ik niet meer. Het stemt mij zo verdrietig... we hadden zo'n fantastische band. Ik denk dat ze het misschien nu te druk heeft met andere dingen. Dat maakt mij ook wel verdrietig. Soms vraag ik in gedachten en soms hardop of ze wat wil laten weten, maar het lijkt veel moeizamer te gaan, dan toen ze net was overleden (misschien enkel nog vage tekens) Het is niet zo dat ik hier constant mee bezig ben.
Mijn vraag is hoe dit kan? En waar heeft het mee te maken dat ze nu bijna niets meer laat horen? Ik zou het fijn vinden om af en toe nog een teken van haar te ontvangen.
Ingezonden:  20 Jan 2014 15:00
Als iemand overgaat heeft die eerst even nodig om tot rust te komen. Soms is dat wat later omdat ze proberen te helpen bij het verwerken van het verdriet.

En op aarde de mensen om het verdriet te verwerken. Als jij daaraan werkt, zal je haar echt wel weer gaan opmerken. Weet dat ze jou gewoon hoort.
Ingezonden:  20 Jan 2014 16:24
Dat wat roos zegt plus dat ze waarschijnlijk wilt dat je wat meer zonder haar het moet doen. Het is voor haar ook erg confronterend. Probeer het een tijd goed zonder het haar te leren doen, mogelijk komt ze over weer 15 maanden (nu 13) dan weer eens af en toe langs.
Ingezonden:  23 Jan 2014 13:06
Bedankt voor de reacties!

Groetjes Thiska