Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  10 Feb 2014 00:39
hallo
sinds een paar jaar ben ik van scepticus naar twijfelaar gegaan.
door een aantal ervaringen, gebeurtenissen.
zo heb ik een aantal keren meegemaakt dat ik iets gestuurd wordt door een overleden familie lid.
krijg ik iets inzicht in het idee van een collectief bewustzijn.
ik ben ervan overtuigd dat er meer is, meestal komen dit soort dingen op momenten dat ik de slaap niet kan vatten.
dan heb ik de rust en stilte om me voor dingen open te stellen.
soms kom ik op hele conclusies, bedenkingen en conclusies waarvan ik daarvoor niet gedacht heb en nadien denk waarom had ik daar niet eerder aan gedacht.
nu kan ik niet elke keer slapeloze nachten gebruiken, en meestal slaap ik juist heel goed, (op de dromen na)
ik zou het fijn vinden als ik het proces van bewustwording en ervaring uit kan breiden door mijn eigen toedoen.
wie heeft er tips om dit te bereiken?
er is zoveel meer waar ik nog niets van weet
Ingezonden:  10 Feb 2014 23:21
Probeer eens tot rust te komen door je te mediteren, je gedachten tot rust te brengen en 1 te worden met je eigen energie. Dit kan je dan tevens gebruiken om andere gaven te verbeteren, maar hiervoor moet je wel eerst in balans zijn
Ingezonden:  10 Feb 2014 23:23
en hoe doe ik dat?
Ingezonden:  25 Feb 2014 11:38
Een scepticus en een twijfelaar zijn precies hetzelfde.
Dat je inzicht krijgt in een begrip (in dit geval het begrip 'collectief bewustzijn') is eerder rationeel dan 'paranormaal' te noemen.
De overtuiging dat er meer is, is een innerlijke kwestie en bewijst niet de aanwezigheid van paranormale activiteiten.

Meer wetenschap volgt.
Ingezonden:  25 Feb 2014 12:40
Overigens draai je de zaken om in het punt waarin je zegt dat je de slaap niet kan vatten. Juist doordat je constant loopt te piekeren, kun je niet in slaap komen.
Dat je tot conclusies komt waar je eerder niet aan gedacht hebt, heeft niets met paranormale zaken te maken. Dat je jezelf soms verwondert over een van je eigen conclusies, dat je dus beseft 'waarom heb ik hier niet eerder aan gedacht', is ook niet verbonden met paranormale activiteiten en is gewoon een natuurlijke reactie op een nieuwe, eventueel verhelderende ingeving. Waarom je er niet eerder aan gedacht hebt, komt zo door het feit dat de gedachte nu pas naar voren komt.
Je zegt goed te slapen op je dromen na. Dromen zijn een natuurlijk verschijnsel en bevatten vaak zaken die je in het verleden beleeft hebt. Als je dromen vaak beangstigend zijn, dus als je vaak last hebt van nachtmerries, raad ik je aan een psycholoog te raadplegen.
Je bewering dat je het fijn zou vinden om het 'proces van bewustwording en ervaring uit te kunnen breiden door eigen toedoen' is overigens een nietszeggende zin. De begrippen 'bewustwording' en 'ervaring' zijn zeer brede begrippen en kunnen dus op meerdere manieren uitgelegd en geïnterpreteerd worden.
Er zijn inderdaad meer zaken waar je niets van weet. Zoals realiteit en wetenschap.
Ingezonden:  25 Feb 2014 23:56
het is altijd goed om een breed blikveld te houden.
niet alles klakkeloos aannemen.
het is alleen een verandering die de laatste aantal jaren ingezet is (vanaf 2007 ongeveer) waarbij ik daarvoor ook sceptisch was, en al het andere resoluut afdeed als fantasie van minder labiele mensen.
dit is echter iets anders, ik ervaar het anders.
alsof er een sturende kracht achter zit waar ik geen grip op heb.
helaas kan ik nog niks met die sturende kracht, al zou ik dat graag willen.
Ingezonden:  26 Feb 2014 09:58
Het is inderdaad goed om je blikveld breed te houden, zoals jij pleegt te zeggen. Het is echter zo, dat jij dat niet doet, gezien het feit jij mijn bericht niet goed gelezen hebt.
Daarnaast ben jij wel bezig om de verhalen omtrent paranormale activiteiten klakkeloos over te nemen. Terwijl voor deze dergelijke activiteiten geen bewijs aanwezig is.
Als je aanvoelt dat je aan een abnormale of ongewone verandering onderhevig bent, raad ik je toch nogmaals aan om een bezoek aan een psycholoog te brengen. (Of de zaak in ieder geval aan je huisarts voor te leggen.)
Overigens neem ik aan de je met het tekstdeel 'minder labiele mensen', juist 'labielere mensen' bedoelt. Let alsjeblieft op grammatica en spelling om communicatieve ongeregeldheden te voorkomen!
Ingezonden:  26 Feb 2014 10:02
ik maak nog altijd zelf wel uit of ik grammaticaal juist bezig ben op een open forum.
het is geen sms-taal en dus best leesbaar.
het is aan jouw om ervoor te kiezen deze tekst niet meer te lezen.
Ingezonden:  26 Feb 2014 19:11
Beste Dubje, uit jouw reactie heb ik opgemerkt dat ik zelf aan mijn opmerking heb gezondigd. Ik was in mijn voorgaande bericht niet duidelijk omtrent hetgeen in met mijn laatste zin bedoelde. Nu wil ik dit graag even verhelderen.
Deze laatste zin slaat op de voorgaande zin, waarin ik inging op een door jou gedane uitspraak die nogal verwarrend was. Dit was slecht een constatering, waarbij ik eigenlijk op confirmatie wacht vanaf jouw kant of er dus inderdaad sprake is een een zogeheten schrijffout, of dat je daadwerkelijk bedoelde wat je geschreven had.
De laatste zin is dus slechts een zijdelingse opmerking om je erop te wijzen dat het handig is om je teksten te controleren op dergelijke fouten om zo dus communicatieve chaos te kunnen voorkomen.
Ingezonden:  27 Feb 2014 10:44
ik vraag me af wat je op dit forum doet?
zijn er geen wetenschaps forums? (oja streepje ertussen)
of ben je van de nederlandse psychologen vereniging en probeer je zieltjes te winnen?
of ben je echt in de waan dat je mensen wat "rede" aan kunt praten?
Ingezonden:  27 Feb 2014 16:34
Ik ben op dit forum om mensen hun blik te verbreden en ook om mijn eigen blik te verbreden.
Het is wetenschapsforum, zonder streepje en aan elkaar geschreven. (Maar dat is niet belangrijk, het ging mij om taalfouten die communicatieve chaos teweeg brengen, niet zozeer om slechte spelling.)
Ik hoef geen zieltjes te winnen, ik wil slechts dat mensen ook eens naar een andere manier van denken kijken. Houdt je blik breed en blijf kritisch, niet alles maar klakkeloos aannemen.
Ik ben zeer zeker niet in staat de mensen rede aan te praten. Dit ligt echter meer aan het niveau van de mensen, dan aan mijzelf.

Daarbij ben ik hier ook om slecht opgebouwde verhalen en argumentaties af te breken en de spreker/schrijver ervan te zeggen dat wat gesteld wordt totaal niets zeggend is, of dat zaken anders geïnterpreteerd zouden moeten worden.
Maar dat is mijn mening, het gaat mij er slechts om dat de mensen hier ook eens anders tegen de dingen aankijken, dan dat zij normaliter doen.
Ingezonden:  27 Feb 2014 17:37   Laatst gewijzigd door: de witte duif
Quote:
goed zo c. dubje, zet hem op! sla die stomme trollen weg van dit glorieuze forum!

@KKK dit forum is net als andere fora glorieus geworden door wat een ieder erop zet dus ook de berichtjes van wetenschap zijn daar een deel van.

Quote:
Ik hoef geen zieltjes te winnen, ik wil slechts dat mensen ook eens naar een andere manier van denken kijken.


@wetenschap Wat bedoel je met een andere manier van denken, kijk pas jij dan wel op dat men niet jouw denken overneemt want dan zou het nog niet hun eigen denken zijn.

Zie hier onder wat Wikipedia zegt.
"Wetenschap is zowel systematisch verkregen en geordende objectieve menselijke kennis, als het proces van kennisverwerving en de gemeenschap waarin deze kennis wordt vergaard. Deze gemeenschap heeft haar eigen wetenschappelijke methodes en conventies" 

zelf vind ik dat een ieder het recht heeft om zijn of haar mening te geven maar waarom ik nu iets meld is omdat volgens mij we off topic gaan.
Ingezonden:  27 Feb 2014 17:50
Een andere manier van denken. In dit geval dus in plaats van te kijken naar de wereld met een, ik zal maar even zeggen, 'paranormale blik', kijk je naar de wereld vanuit een ander soort idee. Dus in dit geval op een wetenschappelijke manier.
Dit is verstandig te doen, omdat je op deze manier kritisch naar de wereld om je heen blijft kijken. Je krijgt nieuwe, verse en verfrissende informatie binnen en kan op die manier je mening over het leven, en de natuurverschijnselen bijstellen, wijzigen of anderzijds.

Ik ben het overigens niet geheel eens met de definitie die Wikipedia geeft aan de term 'wetenschap'. Maar dat is een ander verhaal.
Ingezonden:  27 Feb 2014 18:02   Laatst gewijzigd door: de witte duif
Wetenschap mag ik jou vragen wat je onder paranormaal verstaat.
Kijk ik spreek even voor me zelf als iets niet wetenschappelijk is vast te stellen dan zou men er van uit kunnen gaan dat iets paranormaals kan zijn.
Zelf ben ik een medium (ja geloof het of niet) maar al zou jij me zeggen dat je een levende gouden olifant in je tuin had staan dan wilde ik die met mijn eigen ogen eerst komen bekijken voor ik jou verhaal verder zou gaan vertellen.

Dus ook ik bekijk het nuchter maar heb nog steeds geen verklaring voor hetgeen waarom ik bv met overledenen kan praten en de nabestaande boodschappen kan door geven die alleen hen kunnen weten. Zonder eerst een praatje met ze gemaakt te hebben. Ik treed de mensen blanco te gemoed ook ik heb er geen verklaring voor en weet je Wetenschap het is voor mij ook niet van belang hoe het in elkaar zit en of er verklaringen voor zijn en al zeker  is het voor mij niet van belang wat een ander er van denkt, zeker niet nadat ik zie hoe blij nabestaande met me zijn.
wetenschappelijk of paranormaal het maakt mij niets uit zolang ik maar zuiver mensen kan blijven helpen. Misschien dat ik van beide een portie heb. Dus het is gewoon in evenwicht. 

Sta stevig in de schoenen op het aardse en toch kan ik paranormaal bezig zijn.

fijne avond wetenschap. En bedankt voor dit leuke gesprek.
Ingezonden:  04 Mrt 2014 14:26
Dat je met overledenen kan praten, dat wil, neen, dat kan ik niet geloven. Je loopt of de mensen te bedonderen of je hebt een soort psychologische aandoening. In dat laatste geval zou ik, als ik jou was, een psycholoog of psychiater bezoeken.

Daarnaast zie ik 'paranormaal' als een religie. Een zaak waarin mensen zekerheid, veiligheid en orde proberen te vinden. Maar het is helaas een zaak die niet waar is; het is pure nonsens. Er is namelijk geen enkele redelijke onderbouwing aanwezig voor zo een dergelijke geloofsvorm. Het is, zoals die ene term al zegt, puur geloof.
Ingezonden:  04 Mrt 2014 15:04   Laatst gewijzigd door: de witte duif
Wetenschap ik vind wel dat je er een duidelijke mening over hebt en ben ook blij dat je die toont.
Maar wat ik dan weer wel minder  vind is dat je me meteen naar een psychiater wil hebben, alleen maar o0mdat JIJ een andere mening bent toegedaan.
Waar ik jou bedank voor je gesprek schop jij me naar de spyg.....Maar zoals ik al zei maakt het me niet uit wat mensen ervan denken en zolang ik me recht in de ogen kan kijken zal het mij een zorg zijn wat jij of een ander er van denkt.


Maar wat me wel teleurstelt is dat je mijn vraag niet beantwoord. Maar misschien heb je hem over het hoofd gezien.


Quote:
Wetenschap mag ik jou vragen wat je onder paranormaal verstaat.
kijk volgens wetenschappers is alles wetenschappelijk te verklaren dus kan je mijn vraag beantwoorden? Kijk ik ben een medium maar ook ik weet niet op alles een antwoord. En nu maak je je er wel makkelijk van af om het onder religie te stoppen. Weet je dat de kerk heel lang tegen dat gene wat jij onder religie wil stoppen is geweest. Het waren juist de gene die gelovig waren, die de mensen die paranormaal waren op de brandstapel gooide. Dus ik vraag je om wetenschappelijk een beter antwoord te geven.


Groetjes en ps ik vind dit gesprek nog steeds leuk.
medium de witte duif.
Ingezonden:  05 Mrt 2014 10:32
Beste Witte Duif,

Ik wil je niet naar de psycholoog hebben, maar ik raad je sterk aan om een psycholoog te bezoeken. Zo'n persoon kan je misschien verklaren waarom je zogenaamd overledenen kan zien, horen, voelen en zo verder. Ik heb namelijk het vermoeden dat 'paranormale gaven' te verklaren zijn aan de hand van degelijk psychologisch en wetenschappelijk onderzoek.

Ik heb je vraag wel degelijk beantwoord. En om in te gaan op jouw antwoord omtrent deze, zal ik je nu nogmaals, weliswaar helderder, zeggen waarom ik dit zo zie.

Een religie bouwt zich om onverklaarbare verschijnselen in de natuur. Zeer vroeger waren dit zaken als onweer en dergelijke natuurrampen. Maar ook zaken omtrent het menselijk doen en denken; wat men moet doen en denken.
Religie probeert verklaringen te geven voor de zaken om ons heen, zaken die we moeilijk te verklaren vinden. Maar religie is heden ten dage verdrongen door wetenschap, welke de natuurverschijnselen en de menselijke identiteit (hoewel deze laatste nog niet geheel) kan verklaren met behulp van wetenschappelijke analyse, in plaats van fraaie mythen en zweverige verhalen.
Zo ook plaats ik 'paranormaal' onder de categorie van religie, daar men hier niet op een wetenschappelijke, maar eerder op een religieuze manier denkt en doet.
Men leest de zogenoemde 'geloofsliteratuur', boeken over het paranormaal zijn en de paranormale natuur (welke geen wetenschappelijke onderbouwingen bevatten), men voert 'geloofsrituelen' uit, het contact maken met overledenen, vormen van meditatie, en men heeft zelfs een soort 'kerkelijke instelling'. Je zou de media en paragnosten namelijk als een soort priesters kunnen zien.

Dus al met al komt dit redelijk als een 'geloof' over. Het draait ook alleen maar om geloof, daar er nog nooit een wetenschappelijke onderbouwing voor de zogenoemde 'paranormale zaken' is geweest.

Dat in het verleden paranormalen (ik heb het vermoeden dat je hiermee mensen als 'heksen' en 'alchemisten' en andere ketters bedoelt) op de brandstapel zijn gezet, is geen argument dat 'paranormaliteit' geen religie zou zijn. De christenen zijn ook door de moslims achter de broek gezeten, en vice versa. Heden ten dage worden er overigens nog steeds geloofsoorlogen gevoerd, waarbij men altijd de eigen religie als de enige ware propagandeert.

Daarnaast wil ik overigens nog even kwijt dat degenen die jij als 'middeleeuwse paranormalen' ziet, niet paranormaal waren, maar om verschillende redenen verdacht waren (en ik zeg slechts verdacht, want degelijke bewijzen zijn er nooit geweest, in die tijd was verdacht zijn al voldoende om veroordeeld te worden) dat ze als 'heks' werden gezien. Maar in de gehele middeleeuwen en de zestiende en zeventiende eeuw is er nooit gesproken over de verbranding van 'paranormalen' en is dit ook nooit zo gebeurd.

Nogmaals: het waren heksenverbrandingen en heksenjachten, geen 'paranormalenverbrandingen' en 'paranormalenjachten'.

Nu kom ik toch nog even terug op de psycholoog. Ik raad je sterk, zeer sterk, aan om zo een psycholoog eens met een bezoek te vereren en hem je paranormale verhaal te vertellen. Dit is een kritische manier van met de 'paranormale zaak' omgaan, daar je naast het erover praten met, ik zal maar even zeggen 'medegelovigen', je er ook analytisch over zal spreken met een persoon die de zaken anders ziet. Zo krijg je een andere kant van het verhaal te zien, een andere verklaring voor het feit dat jij 'paranormaal' bent.

Blijf kritisch, neem niet klakkeloos dingen over van anderen, naam niet klakkeloos de zaken aan. Dingen zijn niet zoals ze zijn, ze zijn te verklaren.

Ondertekend,
Wetenschap
Ingezonden:  05 Mrt 2014 11:14
Wetenschap.

Er is jaren terug een onderzoek geweest naar het verschil tussen mensen die psychische ziekten hadden en mensen die paranormaal waren (en geen psychische ziekte hadden), daar er in de hersenen bijna eenzelfde gebied betreft. Ga daar maar eens naar op zoek. Ik weet zelf niet wat eruit is gekomen. Maar misschien kan jij meer duidelijkheid geven.

Je probeert heel hard hier de andere mensen te overtuigen dat het niet mogelijk is, en dat er eigenlijk een logische verklaring voor is. Maar wie hou je nou eigenlijk echt voor de gek? Ja, soms is er inderdaad een verklaring voor, maar ook soms niet.

Hier zijn er thuis dingen gebeurd die zelfs mijn nuchtere partner kippenvel deden bezorgen, terwijl ik "zag' wat er gebeurde.
Je hoeft mij niet te geloven, vraag ik niet van je.
Maar niet direct zeggen dat iets niet kan. Neem niet klakkeloos aan dat dat alles is te verklaren. 

Geloof onder de paragnosten? Nee, kan ik me niet in vinden. Het enige wat ik wel kan bevestigen is dat ze door ervaringen weten dat er meer is tussen hemel en aarde.
Ingezonden:  05 Mrt 2014 13:32   Laatst gewijzigd door: de witte duif
Beste wetenschap

duidelijke uitleg , zonder in detail te treden heb ik ook consulten aan psychologen gegeven. Met het zelfde resultaat als bij een consult voor iemand met een ander beroep.
Dus ja misschien ben ik dan wel niet te helpen (lol)

Maar zoals ik al zei maakt het mij niet uit hoe bepaalde mensen er over denken, zolang ik me recht kan blijven aankkijken.
En helaas misschien voor jou met jouw kennis in de wetenschap,  kan ik dat nog steeds.

Misschien moet jij eens een foto reading laten doen en dan het geen er uit komt  daar zul je dan met eer en geweten naar moeten gaan kijken.
Misschien dat je dan tot een andere conclusie komt.

Ik had graag zelf de test die Derek had onder gaan ook gehad maar ja ik ben maar een gewoon huis tuin en keuken medium dus die krijgt die kans niet om aan een experiment mee te doen.

Kijk en wat het geloof en heksen betreft vroeger scheerde men alles over een kam en was een ieder die iets anders was een heks. Als men iets kon voorspellen,  als men dingen door kon geven,  of als men met kruiden dingen kon genezen, maar al die dingen zijn toch hetzelfde als waar men nu op het paranormale mee bezig is. Dus het woordje heks is een beetje verbasterd.


en even deze wijziging ik zie me echt niet als een priester, ik ben een gewoon mens die ook haar ups en downs heeft , en die als ze niet eet ook ziek wordt.

Alleen met iets erbij waar ik geen verklaring voor heb en had gehoopt dat jij als wetenschapper dit wel zou hebben. gewoon uit nieuwsgierigheid. Want ik weet wat ik zie en welke gesprekken ik voer zonder dat daar een verklaring voor is. En net wat ik al eerder zei ik ben een nuchter mens die bepaalde dingen ook eerst zelf moet zien of mee moet maken voor ik het geloof.
Dat is ook mijn lijfspreuk mensen moeten niet af gaan op wat men hoort maar wat men zelf mee maakt. En als mensen waar ik geweest ben de mond op mond reclame zo laten werken dat ik door heel nederland reis. Dan mag jij het zelf invullen waar dat dan aan ligt.Nog steeds een leuk gesprek.

groetjes
medium de witte duif
Ingezonden:  05 Mrt 2014 14:37
even tussen door als t mag, wetenschap witte duif heet mij vaak geholpen en zat niet altijd maar wel vaak bij het rechte einde, sommige zaken kon ze gewoon niet weten, ze vraagt niks en komt met dingen aan die zij gewoon niet weten kan, ja sorry hoor maar hoe verklaar jij dat dan?
overigens witte duif die liefde is er nog steeds niet
Ingezonden:  05 Mrt 2014 15:57
Witte duif

Het is leuk om te zien hoe een gesprek zich ontwikkelt.
Ingezonden:  05 Mrt 2014 20:24
ik lees het al niet meer, dit topic mag dicht hoor.
gaat nergens meer over.
Ingezonden:  05 Mrt 2014 20:27
inderdad dubje, ik ken witte duif en die is alles behalve een neppe account en je maakt speciaal een forum naam aan om dit te melden? heel apart
Ingezonden:  05 Mrt 2014 20:27   Laatst gewijzigd door: de witte duif
pedocirapator/ Walter.

Ik zal heel graag willen dat men dan hier even een paar IP adressen na trekt. Dit6 kan de admin.
Want wat jij hier verkoopt weet ik niet maar wil je wel mijn naam daar buiten houden.
De andere die je noemt ken ik niet buiten dit forum maar voor je mijn naam misbruikt zoek dan eerst even het een en ander uit. Dit is dus 1 van de reden dat ik mijn naam gekocht heb en heb laten registreren zodat deze onzin die jij verkoopt onderbouwd kan worden.

ik wens hier even uitleg van je....

groet medium de witte duif
Ingezonden:  05 Mrt 2014 20:34
En meteen offline heel triest walter,
Ingezonden:  05 Mrt 2014 21:39   Laatst gewijzigd door: bella
geloof er geen hout vn sorry. je schrijft namelijk precies het zelfde als je broertje, ook nauwlijks interpuntie, zelfde fouten et. en voor iemand van 12 vind ik dat hij wel hele bijzondere zinnen schrijft. maar zou wel fijn zijn als jij of je broertje niet meer dit soort rare dingen scrijft op een openbare fora.
Ingezonden:  05 Mrt 2014 21:45
Schrijfstijl zegt niets. Als zijn broertje veel schrijft, dan kan het zo zijn dat zijn zinsbouw en vocabulaire al aardig ontwikkeld zijn, dat deze boven het gemiddelde niveau van zijn leeftijdscategorie liggen.
Ingezonden:  05 Mrt 2014 21:55
wetenschap

Nu kan ik je wel zeggen wat ik eerder al wilde maar ik dacht ik houdt het hier rustig.
Zullen we samen een afspraak maken bij het geen waar jij me naar toe wilde hebben. Dan gaan we samen en ga ik mee om te kijken of jij wel echt gaat.en misschien als onder steuning. Want ik begin me nu toch echt zorgen om je te maken en tevens
heb je me dan toch bij de psych al is het dan om een andere reden dan jij zou willen.

Fijne avond
Ingezonden:  06 Mrt 2014 13:22
bedoelde het niet verkeerd hoor.
Ingezonden:  06 Mrt 2014 19:54   Laatst gewijzigd door: Wetenschap
Witte Duif,

U vat hem nog steeds niet. Ik verklaar u niet voor gek. Ik zeg niet dat wat u ziet er niet is. Ik zeg alleen maar dat het misschien eens 'leuk' (beetje vreemd uitgedrukt misschien) zou zijn als u ook eens een andersoortige verklaring, of in ieder geval een wetenschappelijke verklaring voor uw paranormaliteit zou horen. Dat dat tot andere inzichten kan leiden, nieuwe, verfrissende inzichten.

Daarbij vind ik het wat vreemd om met een wildvreemde naar de psycholoog te gaan. Bovendien zou in het door u hier voorgestelde plan niet u, maar ik bij de psycholoog op de divan liggen. (Iets wat overigens al geheel uit de tijd is, bij de moderne psychologische instellingen.)

U hoeft zich overigens geen zorgen om mijn geestelijke gesteldheid te maken, hoewel ik zo gek ben als een deur. (Hoe kan een deur overigens gek zijn?) Maar ach, gek zijn we allemaal een beetje.

Nogmaals, ik zeg niet dat u gek bent, ik zeg slechts dat het ook interessant zou zijn om naar een psychologische verklaring voor uw paranormale gave te kijken. Dat brengt nieuwe ideeën.

Ik heb trouwens allang gemerkt dat u niet van de zweverige categorie bent (niet dat ik alles in hokjes loop in te delen, slechts bij wijze van spreken). U staat sterk in het leven en denk redelijk kritisch. Maar het kan geen kwaad om de gedachten van tijd tot tijd aan te scherpen. Gewoon even kijken waar men ook alweer mee bezig is.

In ieder geval een fijne ochtend/middag/avond/nacht (afhangend van het huidige tijdstip en de tijdzone) toegewenst!

Met vriendelijke en loyale groeten,
Wetenschap