»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Stromingen / Reiki / Hamster
Ingezonden:  18 Feb 2014 21:08
Hey,

Ik heb een wat rare vraag maar het is het stellen waard. Als allereerst ik weet niet of ik het topic juist heb geplaatst, als dit fout is hoor ik het graag en zal ik hem verzetten.

Mijn hamster is binnen enkele dagen opgezwollen/dik geworden. Ze is letterlijk zo groot als een tennisbal. Haar buik is blauw en ik heb het gevoel dat ze best wel wat pijn heeft. Haar vacht is verward en uitgevallen ze kijkt somber maar als ze wakker is en ze weet dat je er ben is ze graag bij je. Ik had dingen gevonden die het evt konden zijn. Een tumor, een darmverstopping en nog wat. Vandaag was ik bij de dierenwinkel en die vertelde dat er evt. gas in haar buik kon zitten. Dat er gas in jaar buik zit kan netekenen dat ze het niet meer red. Er zit gas in haar buik doordat ik haar teveel mensenlijk voedsel heb gegeven, dit is 1,4 jaar goed gegaan, en ik had er ook niks verkeerds mee bedoeld. Dacht overigens dat alleen sla slecht was en gaf haar vooral banaan en komkommer omdat ze er gek op is.

Ik ga donderdag met haar langs de dierenwinkel om een wat betere diagnose vast te stellen, en mocht ze lijden zullen zei er een eind aan maken voor haar. En het klinkt misschien raar maar dit beestje behandel ik als mijn eigen kind, soms misschien iets teveel. Wat betekend dat ik zielsveel om het beestje geef ookal is het voor de meeste mensen maar een hamster. En ik vind het vreselijk om haar zo te zien en niks voor haar te kunnen betekenen, naar de dierenarts gaat ook niet aangezien hun het ook maar als een hamster aanzien. Ik vind wel dat ze hulp verdiend want waarom dat beestje laten lijden terwijl andere dieren wel zo worden geholpen. het is tenslotte wel een leven..

Ik vroeg me af of jullie hulp konden bieden, in de hoop dat zei zich weer wat fijner en gelukkiger kan voelen in haar fijne hamsterleventje.

Ik hoor graag van jullie,

Liefs Livinginadaydream.

Ik zou als ik morgen over een pc beschik er nog een foto van haar bij kunnen plaatsen als daar intresse in is.
Ingezonden:  19 Feb 2014 10:51
Ga vandaag een dierenarts bezoeken! Die heeft medische kennis.
Dan zoek maar een andere dierenarts die er anders instaat.

Dierenwinkels hebben over het algemeen ook te weinig medische kennis, en dan gaan hun het beestje euthanaseren? Je kan dan beter het diertje bij de dierenarts laten inslapen als het dat is, dat is pijnlozer en sneller dan een dierenwinkel.
Ingezonden:  19 Feb 2014 14:45
Ik hoop dat het je gelukt is om een dierenarts te vinden.
De meeste dierenartsen vinden hamsters ook echt de moeite waard, ze zijn niet voor niets dierenarts.
Veeartsen kunnen een ander verhaal zijn.

Maar door haar niet naar de medische hulp te geven laat je haar mogelijk onnodig lijden.
Daarbij kan je op internet veel vinden, maar er is er maar 1 die een diagnose mag stellen een dierenarts.

Ik ga er ook van uit dat je weet op welke wijze een dierenwinkel de hamster zo nodig uit het leven verlost.

Paranormaal is er ook wat mogelijk om een healing te geven, maar in acute gevallen, zoals bij jouw hamster nu, zou ik direct bij de dierenarts aankloppen, en niet wachten totdat (ooit) iemand het aanbiedt te helpen.

Het is niet verkeerd bedoelt van mijn kant uit. En in mijn ogen kunnen beide werelden elkaar aanvullen. Maar als de spoed hoog is, dan handelen.
Ingezonden:  20 Feb 2014 22:00
En heb je al contact opgenomen met de dierenarts?
Ingezonden:  24 Feb 2014 23:34
Hey,

Sorry voor het late antwoord. Had het nogal druk de afgelopen dagen. Ben er inderdaad mee naar de dierenwinkel gegaan. Er is inmiddels een tumor bijgekomen, maar ze houd zich sterk. Ze heeft geen pijn aan haar buik aanraken kan je het nog en ze is lief tegen je. Ze is iets dunner geworden maar haar buik is blauwer, ze word wat actiever als je haar langere tijd op de hand houd maar ze word steeds duffer. Haar lever werkt schijnbaar niet meer (niks meer aan te doen) en ze zit zichzelf dus langszaam te vergiftigen en zal hoogstwaarschijnlijk in coma raken. Ondanks dat ze nog actief is merk je aan haar dat ze weet dat het allemaal geen zin meer heeft.

En inderdaad een dierenwinkel draait grof gezegt gewoon haar nek om, dus weet ook niet of ik het daar laat doen. Maar er zijn niet echt ingrepen mogelijk en als er een mogelijkheid is de overlevingskans is te klein. Zo'n beestje kan eigenlijk zo'n operatie niet aan.

Het klinkt appart dat ik me zorgen maak om een hamster, maar het gevoel blijft in me opkomen dat elk dier netzoals elk mens recht heeft op hulp wat voor dier het ook is. En het enigste wat ik nu kan doen is aanzien hoe ze met de dag duffer word en het op een gegeven moment begeeft. Elke dag moet hiermee ook lang duren voor dat beestje wat ik gewoon verschrikkelijk vind.. Je kon alles met haar gewoon doordat ze zo tam was.
Ingezonden:  25 Feb 2014 19:51
Als je haar echt héél graag ziet ga dan naar een dierenarts die kunnen haar helpen en desnoods iets geven tegen de pijn .
Ingezonden:  26 Feb 2014 11:20
Houden van betekent ook loslaten en ingrijpen als het leven lijden wordt.
Ingezonden:  02 Mrt 2014 20:53
Helaas is ze vandaag overleden..

Ik wilde haar zó graag helpen. Ik had dierenartsen gebeld maar die wilde/konden haar ook niet meer helpen. Bij de dierenwinkel geweest die zeiden dat ze waarschijnlijk in een coma zou belanden. Ik voelde me zo ten einde raad, omdat ik niet wilde dat ze na 1,4 jaar de wereld al zou verlaten ookal weet ik dat ze het nu goed heeft, het doet me echt zoveel pijn. Maar pijn haalt haar niet terug. En ik zal het ook wel gaan accepteren maar het laatste wat ik wilde is dat ze op deze manier zou overlijden. Dat ze ziek zou worden.. Voel me er zo beroerd door ookal weet ik dat ze het nu fijn heeft, het was gewoon mijn kleine favoriete baby'tje.. Morgen laten we d'r cremeren