Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Mediums / Mediums / energie
Ingezonden:  22 Feb 2014 11:57
even een vraagje, is er verschil met vrouwlijke en mannelijke energie?
Ingezonden:  22 Feb 2014 18:15
In welk opzicht? In principe is energie in alles hetzelfde, dus in dat opzicht nee. Maar ik denk dat jij iets anders bedoeld?
Ingezonden:  22 Feb 2014 18:50   Laatst gewijzigd door: bella
ja klopt Psylor ik bedoelde: als je energie aan t lezen bent,is er dan verschil in een mannelijke of vrouwelijke energie oppikken?
Ingezonden:  22 Feb 2014 20:22   Laatst gewijzigd door: Psylor
Bedoel je aura's? Dan ja. In wezen is er eigenlijk geen verschil in de energie van een man of een vrouw, maar opvoeding en cultuur hebben invloed op het karakter van iemand en dus ook op diens aura. Dit verschil is veel kleiner dan het verschil gevormd door de persoon eigen karakter, deze overstemt dan ook het verschil in geslacht. Pas als je iemand goed leert kennen (of je heel ervaren bent in het lezen van aura's/energieën van personen) dan kan je dit verschil zien.

Beantwoord dit je vraag?
Ingezonden:  22 Feb 2014 20:43
zeker uitgebreid, maar bedoelde idd aura ja. vond het namelijk altijd zo raar als mediums zeiden/of zeggen ik voel een mannelijke energie bij jou vandaar.
Ingezonden:  23 Feb 2014 13:29
Ik kan zelf bij overleden personen (waar ik geen foto van heb) ervaren of die persoon mannelijk of vrouwelijk was in het leven.
Maar eigenlijk is het beiden een. Maar ja leg dat maar eens uit tegen iemand, die kan dan de persoon vaak niet meer plaatsen waar ik het over heb.
Ingezonden:  23 Feb 2014 17:34
ik snap je wel hoor roosmarie, maar het ding is meer dan je dus wel voelt of het een man of vrouw was/is
Ingezonden:  23 Feb 2014 19:44
nog een vraagje he aan jullie, is dit mogelijk en het liefst zo kort en bond mogelijk antwoord

Stel ik heb een ruzie met iemand en  een medium zegt, ik voel een vrouw om je heen en je hebt er woorden mee gehad, omdat ze dit kan aanvoelen kwa enegrie. Maar kan het dan ook zo zijn dat ze eenzijdige energie voelt en die vrouw niet met mij beizg is maar eigenlijk alleen mij energie voelt?
Ingezonden:  23 Feb 2014 19:47
kort en bondig, hangt van het medium af en op welke manier zij de dingen voelt.
Ingezonden:  23 Feb 2014 19:49   Laatst gewijzigd door: bella
hahaha wat een onduidelijk antwoord nee maar gewoon een goed ervaren medium. iemand waar bij je dus geen uinfo zegt echt helemaal niks en zij zelf er mee komt. ik bedoel eigenlijk meer dan als dat kan en mogelijk is, en dan energie oppikt,  het dan toch niet eenzijdige energie kan zijn als je dus een vrouw om iemand heen voelt ?

of ben ik nu gek?
Ingezonden:  23 Feb 2014 19:54
Nee, nog steeds blijft mijn antwoord het zelfde. er is niet 1 manier van waarnemen. Iedereen neemt anders waar.
Er is dus geen "standaard" antwoord.
De een krijgt een beeld door van de ruzie,
De ander voelt de spanning van de ruzie
de volgende ziet de vrouw waar je ruzie mee hebt,
de andere hoort de woorden van de ruzie
Weer een ander weet de oorzaak van de ruzie
en vul maar menig scenario hierover in.

Ik kan alleen van mijzelf praten, en afhankelijk van wat diegene die bij iemand is, doorgeeft.
Ingezonden:  23 Feb 2014 19:55
nee ik enk niet dat je snap wat ik probeer te uit te leggen
Ingezonden:  23 Feb 2014 19:56
probeer het dan eens anders te verwoorden.
Ingezonden:  23 Feb 2014 19:58
het gaat neit om het waarnemen, het gaat mij er om of het kan, dat een medium dus aanvoelt dat er een energie om je heen is, nou dat kan.
het is me duidelijk dat zij of hij dan kan aanvoelen of het om een man of vrouw gaat, maar wat mijn vraag is en dat probeerde ik uit te leggen; of het kan zijn dat wanneer je dus niks zegt tegen een medium, en deze meteen een energie oppikt hoe ze dat ook doet maakt me niks uit, maar of het dan kan zijn dat het jouw eigen energie is,(dus eenzijdige energie) of dus van die vrouw die om je heen zit waarmee je ruzie mee hebt. dus dat je 1 energie voelt en dat je dan voelt of het van de vraagsteller is, of dat je 2e energie voelt en dat dat van iemand is die om je heen hangt om welke reden dan ook,
Ingezonden:  23 Feb 2014 19:59
Ja sorry roosmarie, ik ben ook niet duidelijk misschien dat je me nu snapt ?
Ingezonden:  23 Feb 2014 20:02
Het kan allebei.
Ingezonden:  23 Feb 2014 20:04
Ook mijn antwoord is lastig.
Het gaat ook namelijk om een stukje van jou en het proces hierin.
En zo zijn er nog meerdere puzzelstukjes erin die allemaal hun eigen aandeel hebben.
Ingezonden:  23 Feb 2014 20:04
Oke duidelijk!  maar als zij al voordat je iets los lat zelf over die vrouw begint lijkt me dan dat ze twee energieën voelt toch?
Ingezonden:  23 Feb 2014 20:09
Nee, hoeft dus niet. Wat als ze bijvoorbeeld het beeld ervan ziet van de ruzie, dan hoeft ze niet de ander te voelen. Of ze voelt de ruzie, het hoeft dus niet perse dat ze die andere vrouw ook voelt.

Het hangt af van hoe zij de dingen oppakt.
En dit kan door voelen, weten, dromen, horen en zien (en dan zijn er nog een paar) maar iedere manier is dus op een andere manier.

Dan zou je gewoon dit aan diegene moeten vragen, die kan er het beste antwoord op geven op welke manier ze het oppikte.
Ingezonden:  23 Feb 2014 20:12
Nee t was gewoon een voorbeeld, maar is het dan neit zo wanneer ze dat meteen oppikt en ze ziet dat zij er ook nog mee zit ze dan wel haar energie voelt ? Ik vind het maar ingewikkeld hoor energieeen. zelfde dan als je een andere goed aanvoelt zegt maar
Ingezonden:  23 Feb 2014 20:14
maar ik snap nu dan wel dat het dus bijv kan zijn dat niet elke medium geschikt voor je is, en daardoor mediums dus verschillende dingen kunnen vertellen omdat ze de dingen anders opvatten?
Ingezonden:  23 Feb 2014 20:24
Het hangt er helemaal van af op welke manier ze dingen oppakt, en hoeveel ze ervan kan interpreteren.

Ieder medium zal in principe de grote lijnen het zelfde verhaal vertellen, alleen (andere) details erover.

Daarnaast kunnen ze ook het nog eens fout interpreteren (hoe goed ze ook zijn) omdat ze mens zijn, en soms een slechte dag hebben om welke reden dan ook.

Laat ik het zo vertellen. een vriendin van mij ziet overleden familieleden van mij, terwijl een andere vriendin met mijn engelen praat.
Is de een hierdoor minder/slechter dan de andere? Nee, alleen op een ander niveau.

Wel is het belangrijk om niet naar de woorden te gaan leven, maar gewoon je eigen leven te leven, met de keuzes die je moet maken.
Mediums zien maar een stukje. Soms een groot stukje. Soms kunnen ze wat van andere mensen oppikken. Soms van de anderen om ons heen.

Maar ieder doet het op zijn eigen manier.

En als je er geen goed gevoel bij hebt, laat het los.
Wil niet zeggen dat mediums alleen dan maar positieve dingen moeten vertellen. Want soms moet een boodschap doorgegeven worden die wat minder leuk is.
Maar niet alles mag doorgegeven worden dat is ook weer een ander verhaal.
Ingezonden:  23 Feb 2014 20:29
duidelijk en helder Roosmarie dankjewel. Hoop alleen wel dat ze alleen de dingen door geven van wie dan ook als dat mag, en niet zomaar als je snapt wat ik bedoel. zou het heel naar vinden om te merken namelijk als andere vragen over mij hebben en ik dat niet wil

i8k geloof ook niet in slechte of goede mediums, enige die ik wantrouw zijn  de mensen die je eerst helemaal uithoren en vragen stellen, dat vind ik bijzonder raar maar goed dat is mijn kijk er op hoor
Ingezonden:  23 Feb 2014 21:09
Het is een stukje dat in vertrouwen gaat, dat mensen bijvoorbeeld eerst toestemming vragen van anderen als ze hun foto willen laten lezen.
Als dat niet is gegeven (en dat merk je vaak aan de reactie) dan doe je het gewoon niet.


Vragen stellen hoort eigenlijk niet. hoewel dit wel gebeurd bij mensen die net beginnen ermee. en ook ik heb het soms nog hoor.
Maar dat is ook het verschil bij mensen die er misbruik van maken en er geld uit willen halen.
Ingezonden:  23 Feb 2014 23:16
Om nog eens te benadrukken hoe gevarieerd voorspellingen/lezingen zijn van mediums het volgende verhaal.



Quote:
Een Oosterse, wijze leermeester ging eens met zeven leerlingen een ochtendwandeling maken, terwijl de dauw nog over het land lag. Na enige tijd brak de zon door en de dauwdruppels schitterden dat het een lieve lust was!

Bij een grote dauwdruppel liet de oude meester halt houden. Hij schaarde zijn leerlingen zodanig rondom de druppel dat de zon erop bleef schijnen en vroeg hen welke kleur de druppel had.

"Rood," zei de eerste.
"Oranje," zei de tweede.
"Geel," zei de derde.
"Groen," zei de vierde.
"Blauw," zei de vijfde.
"Paars," zei de zesde.
"Violet," zei de zevende.....


Ze stonden verbaasd over de verschillen en omdat ze allemaal zeker waren van de kleur die de druppel had, ontstond er bijna ruzie. Toen liet de oude meester hen enige keren van plaats wisselen. En heel langzaam drong het tot hen door dat, ondanks de verschillen in hun waarneming, ze toch allemaal de waarheid hadden gesproken.

Nadat er zo enige tijd verstreken was, liet de oude meester hen weer hun oorspronkelijke plek innemen. Maar omdat intussen de zon gedraaid was, kaatsten er weer heel andere kleuren terug vanaf de grote dauwdruppel. En de meester sprak:

"Hoe u de waarheid ziet, hangt af van de plaats en de tijd die u in het leven inneemt, zoals u daarnet een deel van het licht hebt gezien en dat voor de waarheid aanzag...

Laat uw medemensen in volle vrijheid hun eigen weg bewandelen, hun eigen plaats innemen en hun eigen deel van het licht waarnemen. U heeft allemaal waarheden nodig, want alle tezamen vormen zij het werkelijke spectrum als geheel; de volle waarheid...

Tot u zelf een van de groten bent geworden en de zeven kleuren als ??n kunt waarnemen, zal ieder afhankelijk van zijn situatie een ander standpunt innemen en de waarheid op een andere manier zien...

Wees daarom niet alleen tolerant, want dat is slechts het dulden van andermans mening, maar wees zelfs blij dat er andere meningen zijn. Zolang u zelf nog niet het volle licht kunt zien, heeft u uw medemens als medeleerling nodig om de volle waarheid te leren kennen."
Ingezonden:  23 Feb 2014 23:16   Laatst gewijzigd door: Psylor
Verder, dit heeft roos al in andere woorden uitgelegd, om op jou voorbeeld door te gaan Bella. Stel dat je ruzie hebt en je gaat naar een medium. Het medium kan aan jou aura zien en/of voelen dat er iets met je is. Om uit te vinden wat er is kan deze medium jou aura gaan analyseren, maar hieruit kan die alleen concluderen dat je ergens mee zit en zeer waarschijnlijk ruzie hebt. Er moet dus verder gezocht worden.
Met name wanneer jij sterk aan een persoon denkt, bijvoorbeeld door ruzie, vormt er zich een trilling tussen de tijds/levenslijnen van jullie beide, deze valt te volgen waardoor het medium dus automatisch bij een ander persoon komt. Het is alleen niet zeker of dit de goede is, voor hetzelfde geldt dacht je aan je partner. Een meer ervaren medium kan de verschillende vormen in trillingen over deze lijnen herkennen en zo weten of en band is uit b.v. ruzie, liefde, vriendschap of een mengeling van verschillende vormen. Deze medium heeft dus een grotere kans bij de juiste persoon uit te komen.
Een andere manier is door al dan niet bewust jou gedachten te lezen, deze manier is makkelijker alleen ethisch is gedachten lezen niet bepaald netjes. Het kan echter wel zijn dat jij deze gedachten uitzend door vragen die het medium stelt, bijvoorbeeld:

Medium (voelt aan je energie dat je ruzie hebt) zegt: "ik voel dat jij met iemand onlangs ruzie hebt gehad"

(hierbij gaan jou gedachten direct naar het voorval, al dan niet bewust, de medium pikt hiervan signalen op en weet hierdoor beter om wie het gaat)

Medium zegt: "dit was met een vrouw, jij zit hier erg mee"

(hierdoor gaan jou gedachten wederom weer naar het voorval en de aanleiding of reden hiervan, het medium krijgt hierdoor meer details binnen en kan er meer over zeggen)

Medium zegt: "de reden van dit voorval was... enz."


Dit is een zeer gebruikelijke vorm van lezingen doen door mediums welke geen cold reading is.


Conclusie
Nee een medium leest geen energie van een ander levend persoon in of om jou energie/aura heen. Het is zo goed als niet mogelijk dat andermans energie om of in die van jou hangt, ik zal je niet met de uitzonderingen vermoeien
Ingezonden:  24 Feb 2014 01:34
mooi verhaal psylor alleen hoe kan het dan dat bijv sommige zonder iets te zeggen ik voel een mannelijke energie om je heen. dus eigenlijk zeg je dat alles wat een medium zegt of voorspel je eigen energie is en zij daarvan afleest? dan kun je dus ook geen overledenen lezen.. want hoe vaak zeggen ze ik voel de energie van pietje of pukje hier.
Ingezonden:  24 Feb 2014 01:36
en hoe zit het dan met dat ze soms zeggen ik zie iemand op je pad die je kent van het verleden weer terug komen in het heden het voelt heel dichtbij... ik snap je punt hoor psy maar vind ergens dat je ook roosmarie haar verhaal onderuit haald
Ingezonden:  24 Feb 2014 09:28
Overleden personen, of ook wel entiteiten in het algemeen, is een ander verhaal. Deze kunnen daadwerkelijk bij jou in de buurt zitten. Ik sprak nu alleen over nog levende personen.

Als ze iemand op je pad zien dan volgen ze je tijdslijn, heeft dus niets met je aura te maken. Dat is wat ik zij over trillingen tussen tijds/levenslijnen.
Ingezonden:  24 Feb 2014 10:25
en wat als ze allemaal dingen verteld over iemand v/m die op je pad is, of komt dan is dat wel degelijk energie toch, of over die vrouw wat ik niet weet verteld, dan is dat ook haar energie. het kan niet anders lijkt me. mediums zijn geen goden , ach iedereen neemt anders waar zoals roosmarie al zei

zelfde als een targist kaarten gaat leggen voor twee personen dan voelt e toch ook twee energieën