Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  18 Mrt 2014 17:46   Laatst gewijzigd door: meredith
Ik wist niet goed waar ik dit moest platsen, maar ik doe het even hier. Ik wou weten wat voor soort goden of god er bestaat. Ik zelf hou veel van Griekse goden. Maar om de een of andere reden spreekt Lilith mij heel erg aan. ( Lilith is de storm godin. Dus niet die slang vampier.)
Ingezonden:  18 Mrt 2014 19:45
Waarom zouden ze niet bestaan?
Ingezonden:  18 Mrt 2014 19:47   Laatst gewijzigd door: sousey
Laat maar kan iemand dit wegdoen ?
Ingezonden:  18 Mrt 2014 22:56
De aanwezigheid van een of meerdere 'goden' is nooit empirisch bewezen. Er zijn echter wel een aantal godsbewijzen. Degenen die deze bewijzen hebben uitgedacht zien god echter niet al een man op een wolk, maar eerder als een soort natuurkracht dat in alle materie berust, of als een eerste beweger.
Ingezonden:  19 Mrt 2014 09:12
Er is zo veel daarbuiten waar wij niks vanaf weten, en zo veel verhalen hier op aarde over goden. Is het je wel eens opgevallen, dat er over de hele wereld in allerlei culturen over dezelfde goden wordt verteld? Alleen in een andere benaming. Empirisch bewijs hebben we niet, maar je kan hier wel uit opmaken dat er in elk geval een kern van waarheid achter schuilt.
Ingezonden:  19 Mrt 2014 19:29
De kerk houdt nog teveel achter.... En als je nagaat hoe de procedure hierbij loopt, kan je je vraagtekens neerzetten.
Een aanvraag wordt beoordeeld, maar als die wordt toegekend duurt het jaren voordat je echt het mag lezen, en dan nog alleen binnen een bepaalde tijd.

De kerk heeft heel veel geheimen, en daar ligt ook veel info over god. En als dat naar boven komt, stort de kerk helemaal in. Het geloof is niet datgene wat wordt voorkauwt door de kerk.

Daarbij zouden de mensen zelf toen ook minder open voor de goden en profeten en anderen hebben gestaan als die van een ander uiterlijk was geweest.

Maar langzaam aan is al ontdekt dat de bijbel verkeerd is vertaalt bijvoorbeeld. (wel dat de personen hebben bestaan)
Ingezonden:  19 Mrt 2014 20:30
De zaken 'daarbuiten', waar wij niets van af weten lijken we door dit soort beweringen toch wel iets van af te weten, dat denken we thans.

Ik ontken niet het bestaan van een of meer algemene krachten, die in alle zaken, of in alle natuur zit(ten) besloten, of een soort eerste beweger, maar ik zeg slechts dat we god niet als een man met een baard op een witte wolk moeten zien.

De kerk heeft overigens helemaal niets spiritueels meer te verbergen. Misschien dat ze nog wat bloedgoud op gestolen relikwie├źn of dergelijke aanverwante zaken hebben liggen, waar de rest van de wereld niets van afweet, of dat het Veticaan vreemde contacten met de Italiaanse maffia heeft of wat dan ook, maar spirituele geheimen, nee.

En dan even over de Bijbel gesproken. Zaken daaruit kunnen inderdaad niet geheel juist vertaald zijn, maar vertalen is altijd lastig. Zo kent het Grieks veel meer woorden dan het Latijn, wat het aangeven van nuances bij de Bijbelvertaling van toen zeer moeilijk maakte, en zijn er voor de Latijnse woorden weer zeer veel betekenissen in het Nederlands te bedenken. (Er zijn bijvoorbeeld woorden in het Latijn, die dan zo ongeveer op tien verschillende manieren in het Nederlands vertaalt kunnen worden.) Maar niet alleen de Bijbel is zo 'verkeerd' vertaald, ook veel andere, modernere literatuur is op een foutief te noemen manier naar een andere taal omgezet, zoiets is altijd moeilijk. Ook staan er natuurlijk veel metaforen in de bijbel, iets wat al helemaal lastig te vertalen, laat staan te interpreteren is.

Dat de meeste personen uit de Bijbel hebben bestaan, is in de westerse geschiedenis altijd al zo aangenomen, maar concrete, wetenschappelijke bewijzen voor bijvoorbeeld het bestaan van Jezus Christus zijn pas in ons moderne tijdperk naar voren gekomen.

Enfin, het Christendom heeft interessante opvattingen rondom normen en waarden en levensinrichting gepredikt, maar hun godsidee is enigszins onwaar te noemen. Ik denk dat wij god meer moeten zien als een eerste beweger, de veroorzaker van al wat bestaat, al wat is, en/of dat we god(en) moeten zien als een kracht, of meerdere krachten, die in alle natuur terug te vinden is.

Amen. (Om het maar even toepasselijk af te sluiten.)

Wetenschap