Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Paragnosten / Paranormaal / entiteit kat... hoe mee omgaan na verhuizing?
Ingezonden:  10 Apr 2014 12:01
Hallo!

Net nieuw op het forum en meteen een vraag

In ons oude huis hadden wij met regelmaat een entiteit van een witte kat rondlopen. Ik, mijn vriend en meerdere vrienden hebben hem of haar weleens heel kort gezien terwijl die door de gang liep of in de huiskamer. Meestal een flits van een seconde. Mijn eigen (levende haha) katten reageerden er ook op en leken soms te spelen met iets wat er niet was.
Nu zijn we sinds een aantal dagen verhuisd, en met opruimen van ons oude huis heeft mijn vriend de kat een aantal keer duidelijk langs zien lopen, de verhuizers ook... die vroegen of we de kat niet zouden vergeten met verhuizen

Maar nu mijn vraag, het voelt op een of andere manier niet goed om het daar achter te laten. Zonder mijn katten... Naar het licht begeleiden hebben we regelmatig geprobeert, maar het lijkt hier niet vast te zitten. Soms zag je het maanden of jaren niet en later hobbelde het weer spelend door het huis.
Wat moeten wij hiermee? Laten op de plaats waar het graag terug komt of op een of andere manier meenemen naar mijn katten... of ben ik dan erg gek bezig?
Ingezonden:  10 Apr 2014 12:10
Catwoman

misschien hoef je helemaal niets te doen en neemt ze zelf een besluit..
Ik raad je aan om rustig aftewachten.

Zelf denk ik dat ze gewoon mee verhuist met jullie en dat kan en zal ze zelf doen. Geef haar wel aan dat ze welkom is en dat je blij zult zijn dat ze mee gaat. Wacht een dag of zeven in het nieuwe huis en ik denk dat ze zich dan wel weer laat zien.
Ingezonden:  10 Apr 2014 12:20
Dieren zitten niet vaak vast op aarde. Ik ken een overleden kat die andere overleden katten helpt overgaan naar het licht. En die zit dus echt niet vast hier.

Als ze meewil kan je haar inderdaad uitnodigen hiervoor en het verder aan haar overlaten wat te doen. Als ze besluit dat het huis waar ze is haar plek is, moet je deze beslissen van haar ook respecteren.
Ingezonden:  22 Mei 2014 22:24
Bedankt voor de antwoorden.
Opvallend was trouwens dat vlak na onze verhuizing mensen die binnen waren in het oude huis. De witte kat ook hebben gezien. Terwijl daarvoor het een beperkt groepje was.
Ik heb haar uitgenodigd mee te gaan en gezegd het te zullen respecteren wanneer ze bleef.
Een van mijn katten was de eerste paar dagen in het nieuwe huis erg aan het zoeken, roepen en van slag. Logisch na een verhuizing. Maar na een paar dagen sloeg zijn stemming om en pakte hij zijn oude gewoonten weer op. (S'nachts alleen in huis spelen). De zelfde dag dat hij rustig was geworden heb ik volgend mij het witte beestje in de huiskamer zien wegflitsen. Dus ik denk toch dat ze deels mee is. Deels, want in het oude huis heefr mijn man haar ook nog gezien.
Ingezonden:  23 Mei 2014 09:04
ze kunnen gewoon op meerdere plekken zijn, en hoeven niet op 1 plek te zijn.