»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Stromingen / Meditatie en Yoga / Meditatie leren
Ingezonden:  02 Mei 2014 15:44
Hoi,
Ik zou graag meer met de innerlijke ik willen omgaan en veel raden me meditatie aan.
Alleen ik kom niet verder dan in een fijne houding zitten!
Kun je me een paar stappen sturen?
Grt Roos
Ingezonden:  03 Mei 2014 12:47
Stap 1, is inderdaad een ontspannen houding vinden (voorkom wel dat je er makkelijk bij in slaap valt

Stap 2, probeer je gedachten leeg te krijgen. Sommige vinden het behulpzaam om in het begin een constant geluid te maken of door te focussen op je ademhaling. Maar uiteindelijk moet je zonder dat kunnen. Zelf zulke herhalende gedachten zijn gedachten.

Stap 3, als stap 2 na enkele weken tot maanden perfect lukt probeer dan tijdens meditatie je eigen geest en energie te verkennen in je lichaam. Je kan het eerder proberen maar je ziet het veel helderder als meditatie beter gaat.

Stap 4, uittreden. Doe dit pas wanneer jij je eigen ik in stap 3 heel goed kent. Kan noodzakelijk zijn bij het terugkeren naar je lichaam. Uittreden is in feite hetzelfde als stap 3, alleen dan buiten je lichaam. Let hier wel op dat jij je lichaam in een beschermend schild achterlaat Lees vooral de tips over uittreden hierover in andere topics
Ingezonden:  04 Mei 2014 13:24
Hallo Roos,
Ik ben nu zo ongeveer 15 jaar bezig om me in deze tak te verdiepen, en ik kan je wat vertellen wat waar is, maar wat niet waar lijkt volgens anderen. Het maakt me ook niet uit wat anderen vinden want ik geloof in mezelf. Meditatie is zo simpel, maar niet wat jij denkt. Je zult de verhalen wel kennen dat je je leeg moet maken en nergens aan moet denken maar dit is niet waar. Waar het op geestelijk gebied om gaat is dat je je bewustzijn vergroot. De makkelijkste manier om dit te doen is aandacht te besteden aan alles wat er om je heen gebeurt, alle geluiden alle geuren alles wat je ziet. hoe meer je in je opneemt hoe meer je je bewust bent van alles om je heen, en als je je ervan bewust bent, dan groeit je bewustzijn. Als je hulp nodig hebt laat het dan maar weten ik help je graag. Groetjes Daan
Ingezonden:  04 Mei 2014 17:37
Daan, dat wat jij noemt werkt ook maar is geen meditatie. Dat is je bewustzijn verbreden. Meditatie is een oefening om je geest te disciplineren en dus sterker te worden in aspecten als gedachten lezen of het verbreden van je bewustzijn
Ingezonden:  30 Jul 2014 13:43
Meditatie is; hoofd leeg! Ik ben ook net begonnen en t is zeker in t begin niet makkelijk! Je word er steeds beter in. Ik leer heel veel over dit alles van Sandy Anastasi. Google maar es!!! Echt super!!
Ingezonden:  02 Aug 2014 12:43
Meditatie is gewoon je energiebanen voelen. En je eigen levendsenergie. Uitreden zou ik niet doen. Tword een beetje gevaarlijk voor mensen aan de andere kant..
Ingezonden:  02 Okt 2015 19:42
Ik heb ook een tijdje geprobeerd te mediteren maar heb het idee dat ik er niet zoveel geduld voor heb.
Ook heb ik eens gelezen dat je door meditatie meer openstaat voor het paranormale, is dat zo?
Ingezonden:  03 Okt 2015 07:18
Nee, dat hoeft dus echt niet. maar je leert wel bijvoorbeeld jezelf kennen, bij je gevoel te komen.
Ingezonden:  06 Okt 2015 11:27
Hey voor het eerst sinds lange tijd ben ik het niet volledig met Roosmarie eens

Met meditatie leer jij je eigen gedachten, energie en lichaam veel beter kennen. Dit verhoogt je bewustzijn van alles om je heen, hierdoor vallen paranormale signalen je dan ook beter op.

Sommige horen entiteiten in hun gedachten tegen zich praten, echter als je niet goed bewust bent van je eigen gedachten dan verwar je die van entiteiten ook wel eens met je eigen gedachten. Dan kan je denken "he, ik fantaseer maar wat".

Met mediteren verbreed je ook je bewustzijn, kan je beter energien om je heen voelen. Entiteiten maar ook emoties zijn energie, deze kan je hierdoor dus beter herkennen. Maar het kan ook helpen met b.v. energie sturen.

Je eigen gedachten leren herkennen helpt ook met gedachten lezen. Soms vang je onbewust gedachten van een ander op. Deze herken je niet altijd omdat je het als je eigen gedachten ziet en er daardoor aan kan gaan twijfelen. Bijvoorbeeld met een potje kaarten, in ene zie je sterk de harte boer voor je. Je kan denken dat dit van jezelf komt en het daardoor wegvegen. Echter als je goed je eigen gedachten kent dan kan je op den duur herkennen wie dit denk en misschien zelfs waarom. Je kan je hiermee dus ook leren afsluiten tegen gedachten lezen.
Ingezonden:  11 Okt 2015 07:12
@ Psylor: niet???

Laat ik het een stukje toelichten... Ik ken mensen die mediteren. En een aantal hebben op deze manier ervaren dat ze meer gingen open staan, en kregen ook contact met gidsen. Maar ook een aantal niet. Was niet hun pad.

Je moet leren om stil te zijn in jezelf, dat je alleen je ademhaling nog hoort en geen gedachten meer, en soms kan dat ook op hele andere manieren dan mediteren. Sommige mensen krijgen dat bijvoorbeeld met het strijken, dat ze hierin zo opgaan dat ze in een "mediatieve" staat komen, zonder dus te mediteren op een gewone manier.

De manier om stil te worden, dat is dus per persoon anders.
Ingezonden:  12 Okt 2015 12:43
Ik denk dat we het dan toch met elkaar eens zijn qua concept alleen dat we de term mediteren anders definiëren

Ik vat jou omschrijving van een mediatieve fase bereiken tijdens het strijken namelijk ook onder mediteren.
Ingezonden:  12 Okt 2015 19:23
De meeste mensen gaan voor mediteren bewust zitten. Terwijl er meer mogelijk is om dit te bereiken.

Alleen dat beseffen mensen vaak niet daar dit ook kan door bezig te zijn, en toch stil te zijn.

Maar fijn dat we het weer meer elkaar eens zijn!