»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  06 Mei 2014 23:54
Lieve leden,

Ik ben toevallig op dit forum terecht gekomen. Ik zal mezelf even voorstellen, mijn naam is Maureen, ik ben 23 jaar en ik woon, sinds kort in Twello.
Bijna een jaar geleden, op 29 juli 2013, is mijn moeder overleden. Mijn trots, steun en toeverlaat en beste vriendin. Ze heeft een ziekbed gekend en wist dat ze zou komen te overlijden, maar kon hier niet over praten. We hebben samen, zoals meer moeders en dochters, ontzettend veel meegemaakt en met elkaar gedeeld. We waren ontzettend close, niet van elkaar te scheiden; soms tot irritaties aan toe. Tijdens de periode van ziek zijn van mama is mijn oma ook overleden (met zijn drie├źn vormden we de drie musketiers). Mijn moeder was toen echter net van de Intensive Care af en was niet in staat naar de begrafenis te gaan. Ik ben bij mijn moeder gebleven en we hebben de begrafenis 'live' via de telefoon mee kunnen luisteren. In het kleine jaar sinds ze is overleden, hebben veel veranderingen plaats gevonden; mijn vader had na vijf maanden een nieuwe vriendin, ik ben gaan samenwonen omdat ik het niet aan kon in een huis te zijn waar nog zoveel van haar was maar zijzelf, in levende vorm, niet meer, en nog een aantal dingen.
Het is sinds de laatste maanden dat ik me ontzettend 'leeg' voel en dat ik moet zoeken naar de zin van dit alles. Ik heb bijna iedere nacht sinds haar overlijden nachtmerries gehad over haar en twee 'mooie' dromen; voelde niet als dromen, maar het was ook geen aardse ervaring. Mijn moeder kwam me als het ware troosten. Ik weet niet of ik er van uit kan gaan of zij het echt zelf was of dat het iets anders te betekenen heeft.
Wat ik me vooral heel erg afvraag; Is mijn moeder samen met mijn oma? Kan ze mij nog zien? Hoe heeft ze alles, het gehele ziekteproces ervaren? Is ze boos op mij om dingen die in het verleden zijn gebeurd?
Ik vroeg me af of er iemand is die contact met haar (en mij ) zou kunnen maken. Het zou mij ontzettend helpen om 'verder' te kunnen gaan, ik merk dat ik geen rust heb nu.
Ik ben te bereiken op het e-mailadres; meen1991@hotmail.nl , ik hoop dat er iemand is die mij verder kan helpen!

Lieve groetjes,
Maureen
Ingezonden:  16 Mei 2014 16:27
Ze zijn samen en ze is eigenlijk altijd bij je als je aan haar moet denken. Ze kijkt liefdevol terug naar alles.
Toen ze leefde waren dingen anders dan ze nu ziet.
Ga naar buiten toe, en praat tegen haar, ze hoort je, ze heeft rust, en gunt jou dat ook.