»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Stromingen / Meditatie en Yoga / Angstig gevoel bij meditatie door aanwezigheid voelen..
Ingezonden:  14 Aug 2014 12:27
Ik ben al paar dagen bezig met mediteren, maar op een of andere manier voel ik wel een soort van angst, terwijl ik wel probeer om ontspannen te blijven. Want ik voel me altijd bekeken door aanwezigheid die ik voel (entiteit denk ik?). Waardoor ik dus door die 'angst' me ogen niet dicht kan doen als ik wil mediteren. Ik heb de stappen van Psylor in de topic http://www.paranormaalforum.nl/article4704.htm gelezen. Ik probeer ze te volgen. Maar hoe kan ik me geest ontwikkelen, als ik die angst voel?
Ik probeer wit licht om me heen te maken, maar alsnog voel ik dat die aanwezigheid door het witte licht heen gaat.

Dus, hoe kan ik me meditatie 'verbeteren'?

Liefs,

Noza
Ingezonden:  14 Aug 2014 20:36
Vraag je gidsen om hulp en vertrouw er op. 
Het kan ook heel goed,  wat ik vermoed,  dat het een gids van je is die je voelt.
Het onbekende kan eng zijn omdat je het niet kent.  Echter betekent het niet dat het ook echt eng is. ..
Ingezonden:  17 Aug 2014 20:53
Ik begin erop te vertrouwen waardoor ik me wel beter voel. Bedankt!
Ingezonden:  17 Aug 2014 21:33
Mediteren is je verstand op nul zetten. Leren je te beheersen onder alle omstandigheden. Zonder je te storen aan stilte, verveling, angst enz. Wanneer je toch aanwezigheid voelt laat het er zijn. Laat het dat het er mag zijn en zeg dat jij de hoofdbewoner bent. Het kan een spiegel van jezelf zijn die je voelt of zoals Roosmarie zegt, je gids. Maakt niet uit, maar met deze woorden maak je je sterker.
De makkelijkste manier en eerst stap van leren mediteren is door te tuinieren, zingen, sport, wandelen, dansen of creatief bezig zijn. Dan richt je jezelf ergens op in je eigen tempo. Het moet uiteraard wel een ontspanning blijven.
Wat heb jij als vrijetijdsbesteding?
Ingezonden:  12 Sep 2014 18:30
Ik heb al een tijdje hier niet op gereageerd, maar ik zal even wat vertellen.

De aanwezigheid die ik voel is volgens mij echt mijn gids en beschermer. Ik heb namelijk laatst een gesprek met ze gehad, tenminste zo voelde het. Ik heb het gevoel dat ik een vrouwelijke (die vooral positief denkt) en een mannelijke stem (die vooral negatief denkt) in me hoofd heb. En ik kwam erachter dat het mannelijke me op weg wil helpen naar de volwassenwereld zeg maar (ik ben nu 16) door 'negatief' te doen. Iets 'negatiefs' is bijvoorbeeld  dat hij zegt: "Daar krijg je later echt problemen mee hoor, dus ik zou het maar nu het nog kan oplossen!". En op momenten wanneer ik me niet lekker voel (meestal hoor ik vrolijk te zijn), voel ik vooral de zachte en lieve vrouwelijke stem die zegt: "Denk positief! Kijk eens naar de positieve kant" en "Het komt wel goed! Vertrouw erop en geloof in jezelf!".

Als de stemmen zich met elkaar gingen 'mengen' kreeg ik dit gevoel: positief + negatief = goed advies van me gidsen/beschermers (voor het dagelijkse leven).

Hopelijk is dit te volgen, want het is allemaal best lastig uit te leggen.
Heeft iemand misschien ook zo'n ervaring?

Liefs,

Noza

PS. Ik heb ook het gevoel dat ik, doordat ik (eindelijk) met die stemmen in contact ben gekomen, eigenlijk altijd aan het mediteren ben (vooral als ik bezig ben met iets paranormaals in het dagelijkse leven, zoals aura's proberen te zien/voelen. Ga voor meer info over aura's zien/voelen naar me andere topic).
Ingezonden:  13 Sep 2014 10:52
Een gids zal nooit en te nimmer slecht zijn, en zal jou nooit iets willen laten doen wat jij niet wilt. Een gids mag jou ook niks opdringen.

Iedere gids is anders, dus niet met elkaar echt te vergelijken.
Ingezonden:  13 Sep 2014 18:44
Dat bedoel ik, me gids is ook niet slecht maar hij wil me  gewoon op weg helpen.