»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Paranormaal Algemeen / Voorstellen / reincarnatie bestaat
Ingezonden:  15 Okt 2014 10:00
Dag Mensen,
vanuit mijn jonge jaren had ik heel veel deja vu gevoelens die ik niet kon plaatsen. Totdat ik met de leer over reincarnatie in kontakt kwam. Sinds dien wil ik van reincarnatie een wetenschap maken. Ik zou graag in kontakten komen met gelijkgestemden om over reincarnatie te discussiëren.

Patrick
Ingezonden:  29 Okt 2014 09:23
Reincarnatie bestaat zeker, er zijn voldoende verhalen, en bewijzen hierover.

Echter niet iedereen krijgt herinneringen van vroeger door die kloppen, de engelmens. die hebben vaak herinneringen die pas echt gaan kloppen als ze met hun echte innerlijke reis bezig gaan.
Ingezonden:  06 Nov 2014 10:58
Marianne RHA
-18 reincarnatieverhalen
-Past lives

Zijn een van de vele verhalen. daarnaast zijn er al velen voor je gegaan, al dan niet erover geschreven.
Ingezonden:  06 Nov 2014 19:29
Ben er zelf ook niet onbekend mee, ik sta ook open voor discussie hierover. Wel een mooi punt om mee te beginnen is dat de bijbel reïncarnatie niet uitsluit
Ingezonden:  06 Nov 2014 20:39
Ik vind reïncarnatie erg interessant.

Zelf heb ik altijd het idee dat ik vroeger "mis". Niet dat er iets mis is nu ben hartstikke gelukkig maar ik heb het idee dat ik ergens rond 1879 heb geleefd. Eik vind alles van nu veel te modern. Heel gek
Ingezonden:  07 Nov 2014 07:23
Je zou eens bij een regressietherapeut kunnen kijken of je er meer van kan achterhalen.

Maar onthoud ook dat het soms nare dingen naar voren kunnen komen, daar iedereen in een vorig leven wel eens een moordenaar is geweest bijvoorbeeld, of dat je zelf nare dingen zijn overkomen.
Ingezonden:  07 Nov 2014 19:40
Roosmarie heb jij wel eens regressietherapie gedaan of weet je meer over je vorig leven?
Ingezonden:  12 Nov 2014 11:44
Ik ben heel erg blij dat er meer gelijkgestemden zijn. Ik ben een blanke man in een zwarte lichaam. Ik ben opnieuw geboren op 28 maart 1976.

@Phylon: De bijbel sluit volgens mijn weten reincarnatie wel uit, vroeger stond er wel in de bijbel dat reincarnatie bestaat maar tegenwoordig niet meer.
Ingezonden:  12 Nov 2014 14:20
De bijbel is ook niet meer echt origineel (welk geloof wel door de eeuwen heen?).

@ Michelle, ik weet van meerdere leven stukken, en ze zijn niet allemaal zo leuk geweest.
Ingezonden:  12 Nov 2014 20:19
@patrick

In de bijbel staat dat je tot op het laatste moment een kans krijgt de hemel in te komen. Niet staat er geschreven hoe. Een nieuwe kans in de vorm van een nieuw leven zou dan logisch zijn.
Zou overigens dan ook anders niet helemaal eerlijk gaan. Dat kinderen die helaas jong overlijden maar hierdoor dus nog een behoorlijk onschuldig leven hebben direct naar de hemel gaan. Waar mensen die een gezond en lang leven lijden wel heel veel moeite moeten doen om maar in de hemel te mogen komen. Dat klopt toch niet?
Ingezonden:  13 Nov 2014 16:38
Ik herinner me het verhaal van Jezus nu. Hij werd samen met twee zware criminelen gekruisigd.
van de criminelen vroeg er 1 om vergeving aan Jezus en werd door hem vergeven, en deze kwam in de hemel.

Voor kinderen kan het een levensles zijn om alleen het gevoel te mogen krijgen dat ze gewenst zijn. Een korte les. Voor ouders vaak erg intens verdrietig.

Gezond en lang leven is niet altijd de manier waarop er geleefd moet worden, we hebben wel onze levenslessen die we moeten leren. En als we deze niet leren komen we vaak weer terug.
Ingezonden:  24 Nov 2014 13:06
@Psylor,
Ik neem de bijbels verhalen niet als een leidraad voor het leven. Ik zie de spirituele wereld als een wereld rondom de wereld van de mensheid. Voor mij bestaat er geen engelen dit is maar een bedrog voor de mensheid. Er bestaat geen karma, de mensheid leert samen met de spirituele wereld van de fouten die ze gemaakt hebben. De geest keert steeds terug naar het leven van de mens. Dit is een cirkel.
Ingezonden:  24 Nov 2014 13:27
@Phylon,
De bijbel is voor mij gewoon een boek om de mythische argumenten van het leven, proberen te verklaren. Bijvoorbeeld, hoe is het leven op aarde ontstaan. Zonder de bijbel zou het leven van de mensheid nog ingewikkeld zijn. Daarom is er een God. Maar de mens die voor zich nog vragen stelt over het leven kan niet alleen leven met een God die de mensheid heeft geschapen. Er is meer, onze leven houd niet op alleen bij een God.
Ingezonden:  24 Nov 2014 13:46
@phylon,
Ik wil wetenschap en het filosofie van de bijbel bij elkaar te brengen omdat deze kunnen niet zonder elkaar. De mensheid is aan het veranderen, wij moeten als mens meer onderzoeken doen naar de geest van de mens. Ik zou graag een onderzoek stichting op richten naar mensen die opnieuw geboren zijn. Ik wil zowel wetenschappers en geloviger onderzoeken.
Ingezonden:  10 Dec 2014 23:19
Vind ik een beetje raar Patrick, daarmee zeg je dus dat wetenschappers per definitie geen gelovige zijn?

Ik ben wetenschapper en ik geloof dat er meer is, maar ik ben daar nu niet bepaald zeldzaam in. Ik heb collega's uit allerlei religie stromen. Sterker nog, ik ken vele verhalen dat veel wetenschappers die initieel atheïst waren door de wetenschap zijn gaan geloven dat er iets meer is. Op discovery zag ik zo ook een interview met Stephen Hawking dat hij serieus begind te twijfelen of er daadwerkelijk niets is, ik quote in NL "Het universum is zo verbluffend dat er wel meer moet zijn".

Het kan zijn dat ik je hierin niet goed begrepen hebt, maar het kwam mij zo over