»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Spiritueel / Reïncarnatie / reincarnatie van bekende personen
Ingezonden:  29 Okt 2014 09:54
Omdat dit onderwerp vrij recent speelt op meerdere fora, wil ik alvast een klein stukje hierover vertellen.

Het komst steeds meer voor (op menig forum) dat mensen zeggen iemand te zijn, die anderen kennen.  Denk aan Maria Magdalena, Jezus, Gandi of andere mensen/wezens/god(in)/engelen.

Maar kan dit wel? Tuurlijk. Alleen is het meestal niet altijd zo.
Het zijn vaak verbindingen met deze persoon/wezen/god(in) die ze herkennen van een ander leven. Ze waren in contact met die persoon/wezen, maar waren in dat leven niet desbetreffend persoon/wezen. Het levert in eerste instantie veel verwarring op, en het ego zal er op in haken, waardoor iemand een innerlijke strijdt bezig is of het wel of niet klopt. Daarbij zitten we ook nog eens te kijken met ons menselijke gedaante waardoor we beperkt zijn in ons denken en doen.

Mensen gaan er dan zo heilig in geloven, dat ze er helemaal van in de ban raken, met alle gevolgen. (denk er eens aan dat diegene er achter komt dat het niet klopt, dan kan de wereld helemaal in elkaar storten)
Daarbij zijn ze nu mens, om te leren, waarvoor ze op aarde zijn gekomen. En dat wordt vaak vergeten.
Ook komen andere mensen soms met vragen aan, waar gewoon geen energetisch goed antwoord op terug komt. Dus luister altijd naar je eigen gevoel! Hoe mooi een ander ook zegt te zijn, blijf bij je eigen gevoel.
Ingezonden:  06 Nov 2014 22:28
Kijk even op google: doppelganger
Ingezonden:  06 Nov 2014 22:33
Wacht je kan beter hier op kijken celebrities en hun hystorische ik.

http://www.playbuzz.com/katewalker10/45-peopl ...
Ingezonden:  07 Nov 2014 07:20
Ik had de titel beter iets kunnen aanpassen.

Die link ken ik. een mooi voorbeeld van uiterlijke kenmerken. Helaas zijn dit niet de zielen zelf, want dat zou het al mogelijk een stuk gemakkelijker maken.

Iedereen ziet er ieder leven anders uit, van geslacht, kleur en de rest. Hoewel dit ook niet helemaal klopt, want soms reïncarneer je bijvoorbeeld als buurjongen/-meisje, om snel iets door te kunnen geven. Maar door de levens heen is iedereen wel eens een persoon van ander geslacht geweest, arm, rijk, lief, crimineel, etc.

Het ging mij meer over de spiritueel verlichte meesters onder andere.
Ingezonden:  07 Nov 2014 19:11
Ik vind zelf eigenlijk de link geheel los staan van reïncarnatie. Uiterlijk is compleet irrelevant.

Als ik foto's naast elkaar leg van mijn familie, daar waar we allemaal dezelfde leeftijd hadden, dan lijkt 80% wel een dubbelganger van de ander... Doe je dit globaal dan heb ik zeker minimaal 100 dubbelgangers rondlopen. Delen deze dan een ziel link? Zeer onwaarschijnlijk, het is maar uiterlijk.

Overigens, wel leuk samengesteld zo'n lijst, zit ongetwijfeld veel werk of erg slimme software achter
Ingezonden:  07 Nov 2014 19:48
Oh oké ja iemand op de Facebook  paranormaal inzicht vertelde dat dit met de reïncarnatie te maken had. Vanwege dat je ook vaak in dezelfde familie reïncarneerd
Ingezonden:  07 Nov 2014 21:31
Ik sluit me volledig bij Psylor aan. Iedereen heeft wel een dubbelganger. Ik denk ook zeker niet dat we ook maar iets van aards uiterlijk meenemen in ons volgende leven.
Ik zelf geloof en hoop ook echt dat we ook als dieren terug kunnen komen. Zeg nou zelf als je buiten uit je raam kijkt en al de sterren om je heen ziet en als je eens goed nadenkt over wat wij hier wel allemaal niet kunnen doen en maken op de aarde.
Als al die wonderbaarlijke dingen zoals het universum, geboortes, het leven kunnen gebeuren dan is het toch helemaal niet zo gek dat wij ook als dieren terug kunnen komen.

Ik heb een poes (dana) Nou denk ik echt dat dana het zwaar heeft gehad in haar vorige leven. Toch heeft ze er het beste van gemaakt en heeft ze goed voor iedereen gezorgd. Daarom is dana als poes terug gekomen om even een poezenleven lang lekker uit te rusten en een lekker leventje te hebben.

Ingezonden:  07 Nov 2014 21:38
Wat mooi geschreven roosmarie!
Ingezonden:  12 Nov 2014 14:30
Dieren reïncarneren meestal als dieren, daar ze op een ander energetisch niveau zitten. Heel soms reïncarneren ze in een ander leven naar mens (amper terug naar dier toe). Vaak hoor je deze mensen graag een bepaald dier te willen hebben, of zouden zijn.

Ik heb me ooit laten vertellen door Hans Stolp, dat als de mensen al hun lessen hebben geleerd, de dieren bezig gaan met de lessen te leren die wij hebben geleerd...
Ingezonden:  17 Dec 2014 11:34
Geloof nooit zomaar iemand die zegt een of andere meester te zijn.
Vaak zijn het mensen die het denken te zijn, maar strijden met innerlijke conflicten. Ze kunnen nooit echt specifieke antwoorden geven, en je merkt dat als je ermee gaat praten en gewoon vragen stellen, dat het niet wordt gewaardeerd, de antwoorden zijn onvolledig.
Het hiernamaals is heel erg mooi, en iedereen wordt liefdevol opgevangen, ook zielen die slecht hebben gehandeld op aarde.
Boven krijgen mensen de tijd om te herstellen, en te overleggen welke nieuwe lessen ze willen leren, als mens maar ook als zielengroep.

Moeder aarde is aan het veranderen, maar wel ten goede. Ze gaat door processen om verder te groeien naar de toekomstige hemel op aarde. wel hebben we nog veel lessen te leren, en ja, ze zal zeker nog rommelen, maar om mensen wakker te maken of te helpen. Ze is ontzettend sterk, maar niet meer de aarde die ze bijvoorbeeld 50 jaar terug was, en dat kan ook niet gezien welke trillingsveranderingen er zijn geweest.
Ingezonden:  17 Dec 2014 16:43
Hahahahahaha komop
Ingezonden:  18 Dec 2014 07:20
Je bent vrij om te geloven wat je wilt, sluit je alleen niet af voor andere visies.
Ingezonden:  25 Dec 2014 12:15
Inderdaad