»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Mediums / Contact met Overledenen / Heeft iemand van jullie ooit een overledene in de hel gezien?
Ingezonden:  24 Nov 2014 20:53
Hallo, Ik heet Stefan en ben 30 jaar. 1 keer in mijn leven heb ik contact gehad met iemand met paranormale gaven die kon zien dat iemand die ik gekend heb na haar overlijden in de hel was beland. Ik geloof absoluut dat er zowel een hemel als een hel bestaat en verwacht zelf na dit leven ook naar de hel te gaan. Helaas ben ik die pesoon die me dat vertelde uit het og verloren en tegenwoordig tref ik alleen nog maar mensen die de goede en positieve kant kunnen zien. Dat is ongetwijfelt heel goed en troostvol voor mensen die dat zoeken maar ik wil juist meer over de duistere kant weten, warvan veel mensen die paranormaal zijn wel zeggen dat die er is maar dat ze er niets mee te maken willen hebben. Wie van jullie heeft ooit de hel gezien, en hoe overledenen het daar hebben? Btw. dit is absoluut een serieuze vraag. Groeten, Stefan
Ingezonden:  25 Nov 2014 07:27
Een vriendin van mij heeft de hel gezien.  En het is daar echt niet leuk.  Je kan om vergeving vragen,  vanuit je hart. Als het niet oprecht is, weten ze dat direct.
Ik geloof dat je tijdens ieder leven Hoe slecht je ook was,  jezelf kan beteren waardoor je een niveau hoger komt.

Hoezo Denk je dat je opnieuw dat terecht komt?
Ingezonden:  25 Nov 2014 07:41
@roosmarie: Hoe komt het dat je vriendin de hel heeft gezien? Ik zou eigenljik weleens met haar willen praten over wat ze gezien heeft. als ze geen lid is van dit forum kan je haar mijn mailadres gevengeen zorgen dit is niet mijn hofdmailadres dus alshet gespamd word is er niets aan de hand)
Ikzelf denk dat ik naar de hel ga omdat ik me heel erg definitief tegen god heb gekerd en mijn afweer zo groto is dat ik ook niet wil terugkeren. Maar ik wil vooral graag weten hoe een overleden vriendin van me het nu zal hebben, zij wist zeker dat ze naar de hel gign en dat is ook al ooit door iemand bevestigd.
Ingezonden:  25 Nov 2014 11:22
Door een meditatie is ze er geweest. Ze is lid maar of ze reageert, dat is aan haar (en ze is nu al een tijd niet echt meer actief op fora). Wat ik weet, vergelijk het met lichamelijke en geestelijke pijnen die je kan hebben. Maar je bent zelf diegene die het kan veranderen. Er komen regelmatig engelen om voor deze zielen te zorgen en te kijken hoe het gaat. Als een ziel inzicht heeft gekregen kan die verder.

Waar komt jouw afkeer vandaan? Weet je dat ook? Ik merk namelijk bij velen dat het of opgelegd is vanuit de opvoeding, of verkeerd begrip.

Ik kan me niet vinden in de huidige verhalen van god, maar ik weet ook dat er bij de vertalingen heel veel dingen anders zijn geschreven dan de echte bedoeling was.
Daarbij ben ik ooit het boek van Neal Walsh tegengekomen: in gesprek met god, en dit was voor mij veel meer wat ik er zelf van bij vond passen. Leven vanuit liefde, licht, oprecht naar anderen zijn.

En ondanks dat je er een aversie ertegen hebt,als je hart goed is, en je handelen ook, kom je er echt niet zo snel in terecht. Dit staat los van dit stuk. Ja, je mag fouten maken, als je er maar van leert, en verder groeit. Die groei is vaak velen malen belangrijker.
Ingezonden:  25 Nov 2014 15:15
@roosmarie: als het een vriendin van je betreft zou je haar e.v.t op dit berich tkunnen wijzen zodat ze er p zou kunnen reageren als ze dat wil.
Je schrijft dat ik me misschien heb afgekeerd van god omdat ik het niet goed heb begrepen: maar wie weet wat klopt en wat niet? Ik vermoed daardoor dat e bijbel vertelt hoe god eht bedoelt, als wij mensen eht anders voeln wil dat niet zeggen dat dat ook klpt natuurljik eh tkan ook dat god gwoon minder prettig en goed is dan wij hadden gewild. Hoe an ook momenteel ben ik veel meer geïnteesseerd in de andere kant, he tprobleem is alleen dat mensen die ook aan dei andere aktn stan zich zelden bekend maken.
Ingezonden:  25 Nov 2014 16:12
Waarom Denk je dat God minder goed en prettig is dan bedoeld?
Ingezonden:  25 Nov 2014 16:24
Dat is een heel verhaal. In het kort komt het erop neer dat ik heel erg teleurgesteld ben in god en de manier waarop hij de wereld lijdt en dat ik daarom besloten heb mij leven in dienst van satan te stellen ipv van god. Wat me heel erg verbaast is dat algemeeen bekend si dat er mesnen zijn die de duistere kant kunnen zien of daaruit leven maar dat je ze nergens kutn vinden/je nooit met ze in contact kan komen. Dat is toch vreemd?
Ingezonden:  25 Nov 2014 16:35
Omdat de mens niet wil leren, vooral niet als er macht bijkomt.
Hij kan ingrijpen, maar dan leren we niet, dus een verloren leven. Moeten we weer opnieuw reïncarneren. komen we in een nog slechtere wereld terug.

Nee is niet zo raar. Het negatieve is bij mensen te vinden die bijvoorbeeld erg lijden door verslaving.(een van de vele voorbeelden)
En ze zullen echt wel te vinden zijn.
Maar dan mag je me uitleggen, waarom dan nog meer negativiteit proberen te veroorzaken?
Daarnaast aansluiten bij satan, zou ik niet doen, die is al gevallen.
Ingezonden:  25 Nov 2014 16:45
@roosmarie: dat is dus precies het probleem. Ik wil niet bij een god horen die de mensen als een soort speelgoed heeft ontwikkeld, om te kijken wat ze kunnen leren zonder in te grijpen. God heeft de macht de wereld volmaaakt en geweldig te maken maar dat doet hij niet. Ik heb niet gevraagd om dit leerproces dus weiger ik er ok aan mee te doen, ik kies dus bewust vor de hel en de andere kant. Waarom ik mensen wil kennen die daar ook voor gekozen hebben? Gewoon om lotgenoten te kenen, samen te zijn met anderen die hetzelfde voelen en te wachten staat.
Ingezonden:  25 Nov 2014 16:55
Jouw ziel heeft zelf de aarde uit gekozen om hier de lessen te leren die je in de hemel had afgesproken.
Je kan hem wel de schuld geven,  maar als het hier perfect zou zijn zou je jouw lessen niet kunnen leren. Hoe zwaar ze soms ook zijn.  Dus niet de schuld bij een ander leggen.

Daarnaast zijn er meerdere levens in de hemel te vinden.  Het boek mijn leven aan gene zijde van emed vertelt er meer over.  Misschien eens lezen.
Ingezonden:  25 Nov 2014 17:09
@roosmarie: waarom stel je je eigen aannames voor als feiten? Jij gelooft dat he tzo werkt, jij gelooft in reïncarnatie en dus ook dat mijn ziel dit zelf wilde. Je citeert boeken die ik best wil opzoeken, maar ook die boeekn zijn door mensen geschreven er zijn net zo goed boeken te vinden die het tegendeel beweren. Ik ben gebroken met he tchristelijk geloof maar ga er wel vanuit dat de keuzes van hiernamaals zoasl in de bijbel beschreven de juise zijn, dus eeuwige hemel of eeuwige hel. Ikzelf geloof niet in reïncarnatie, het is jouw goed rech tom dat wel te doen maar vanuti mijn visie vind ik god een onrecchtvaardige dictator en beland ik nog liever voor eeuwig in de hel dan als ziel naar hem te moeten terugkeren.
Ingezonden:  25 Nov 2014 17:57
Ik heb heel veel dingen die ik schrijf ook zelf ervaren het zijn mijn ervaringen van de afgelopen 20 jaar. 
Soms is het haandiger om naar een boek te verwijzen zodat een ander zijn weg erin kan zoeken.  Aan diegene om dat te doen of laten.
Zelf ben ik ook geen christen, alleen trouw aan mijzelf eigenlijk.
Ieder heeft zijn eigen visie en je hoeft het ook niet met mij eens te zijn.  Jouw leven, jouw keuzes en visie. .
Als ik kijk naar de mensen die met het negatieve omgaan ( of eigenlijk omging) zag ik afzakken en velen zelfmoord plegen, ze vonden hier niet hergene wat ze zochten.  .  En dan komen ze ook in de hemel terecht.  De hel bevindt zich namelijk ook daar.maar dat realiseren de mensen zich niet of eigenlijk te laat.

Er zijn heel veel boeken over bijna dood ervaringen.  Misschien hier eens in duiken om er meer over aan de weet te komen.
Ingezonden:  26 Nov 2014 10:46
Ik moet er even bijzeggen dat ik alleen kan praten over de mensen die ik in mijn omgeving zag, er zullen ook andere mensen zijn die misschien het tegenovergestelde hebben.

Toch vraag ik me af wat je ermee hoopt te bereiken. Misschien wil je dat nog delen.
Ingezonden:  26 Nov 2014 15:14
Ik hoop niets te bereiken. Het enige wat ik ooit hoop is meer mensen te kennen die naar de hel gan, zodat we dar nie ttotaal alelen zijn zonder bekenden en vrienden. maar ik betwijfel zelfs of je in de hel iets hebt an vrienden dus misschien is dat wel nuteloos.
Ingezonden:  26 Nov 2014 15:46
Dan kan je gewoon beter vrienden nu maken om in dit leven nu steun te hebben aan elkaar.  Daar heb je geen hemel of hel nu voor nodig.  Ook nu mag je mensen om je heen hebben waar je lief en leed me kan delen. Hoef je niet voor te wachten voor als je ooit overgaat. En vrienden hoeven niet perse dezelfde mening hierover te hebben.  Dat is het mooie aan vrienden.  Die zitten het moois in ieder en zijn er gewoon zonder dat je moet praten (mag)
Ingezonden:  26 Nov 2014 15:56
ik heb hier wel vrienden, die bevidnen zich alleen niet an de duistere kant. Dus die zal ik na de dood nie temer zien, het verbaasd me eigenlijk dat hier aleen maar mensen zouden zijn die de positieve kant van paranormale gaven gebruiken, maar mensen die ook satan dienen in hun leven reageen blijkbaar niet, of er zij gewoon erg weinig actieve leden.
Ingezonden:  26 Nov 2014 17:06
Zij kunnen jou wel bezoeken.  Jij hun niet.  Daarbij zou jij hun niet eens opmerken daar je zo met jezelf bezig bent waardoor je niet het licht van de hemel kan zien. Alleen maar je eigen leed.  Lees dat boek van emed eens.  Daar staan wat verhalen  in hierover. 
En je vrienden zouden verdriet hebben dat je er zo aan toe bent.  Alleen weten hun ook dat jij diegene bent die het hart zal moeten openen.

En het spijt me wel je voelt eerder aan als een verdrietig/lichtelijk boos iemand dan iemand die slecht is in zijn hart.
Ingezonden:  26 Nov 2014 19:44
Mensen die met het negatieve  werken zitten niet vaak op forums waar er wordt getracht vanuit liefde te werken.  Ze zullen dus amper een forum als deze vinden. 
Zegt misschien onbedoeld ook wat over jou?
De wereld van negativiteit wordt steeds kleiner ondanks dat er nu flinke chaos is.  In  channelings is hier al over te lezen.
Ingezonden:  17 Dec 2014 10:53
De hel is hier op aarde, ! nooit daar ""boven""
Ingezonden:  17 Dec 2014 11:40
De hel is ook hier inderdaad. En je kan er ook zelf een hemel van maken.
Ingezonden:  25 Dec 2014 12:22
Persoonlijk geloof ik niet in een hel, niet zoals vaak omschreven in elk geval. Als hierboven ook al gezegd is, is naar ik weet de "hel" gewoon hier op aarde daar waar wij nu zitten. "hel" is alleen niet de plaats waar mensen heen gaan om gestraft te worden, maar om te leren. Leren opdat je een zuivere ziel kan worden welke kan opgaan in de volgende dimensie.

Er is overigens wel een plek, dimensie, waar zeer veel demonen zijn. Hier wordt je alleen niet heen gestuurd als je stout bent geweest Negatieve entiteiten trekken elkaar aan, hoe sterker de negatieve entiteit, hoe groter de kans dat die naar de plek kan gaan (vinden). Ze zitten daar echter helaas niet vast.
Ingezonden:  27 Dec 2014 09:45
Ieder mens heeft een trillingsgetal. Bepaalde mensen teken je aan of stoten af.  Je zal dan ook weinig aansluiting vinden bij deze mensen en hun denkwijzen.
Ingezonden:  05 Mei 2015 13:59
Er is een ding wat ik wil vragen waarom denk je dat je naar de hel gaat
Ingezonden:  11 Jun 2015 20:51
ik moet zeggen ik schrik hier een beetje van... Ik heb nooit gedacht dat er een ¨hel¨ of een ¨duistere¨ kant na de dood is...

Ik zal zeggen, ik ben zelf ook geen christen. Het is niet zo dat ik niet in een god geloof, maar ook niet dat ik dat wel doe. ik weet het niet, maar zoals dingen in de bijbel beschreven staan... daar kan ik me vaak niet in vinden... wel in het idee van liefde, zoals jij roosmarie ook zei. Maar een man die de wereld bestuurd... persoonlijk kan ik me dat niet voorstellen...

Maar mijn gedachte is altijd geweest dat ieder van ons lessen te leren heeft. In het ene leven een andere les dan in het volgende. Ik heb altijd gedacht dat iedereen wel eens een moordenaar is geweest, of zal zijn, en iedereen wel eens vermoord werd/zal worden... Gewoon omdat overal lessen te leren zijn. Daarom heb ik nooit gedacht aan een ¨hel¨ of duistere kant. Hoe kan je gestraft worden voor een ¨duistere les¨ die je te leren had? Als het zo had moeten zijn heb je daar toch weinig invloed op, dacht ik? Of heb ik het mis?

Ik bedoel, ik probeer mijn leven ¨goed¨ te leven. Respectvol te zijn naar de natuur, dieren en medemensen.. maar dat is door wat ik denk, voel, waar ik waarden aan hecht. Andere mensen hebben anderen ideeën over het leven, maar dat is toch niet meteen ¨slecht¨?

Ik voel me een beetje verward nu eigenlijk, sorry... Ik vraag me dan vooral af... wat zou de reden zijn dat je naar de hel/duistere kant gaat? Dat je je les niet geleerd hebt? Dat je anderen pijn hebt gedaan? Ik kan het me gewoon niet goed voorstellen...
Ingezonden:  12 Jun 2015 09:18
Ik geloof niet in god in de zin van de bijbel, die is niet meer zoals die echt bedoeld is, en teveel beïnvloed is door o.a. de kerk.

Ieder heeft lessen te leren, maar iemand die in dit leven crimineel is, omdat hij in een vorig leven slachtoffer was, moet wel leren dat dit ook niet de oplossing is, en gaan leren het goede te zien. Dit kan totaan het moment van overgaan.

Je hebt geen duistere lessen om te leren, maar moet leren het licht te vinden, en soms is er het duister even voor nodig.

Er zijn meerdere lagen (7 hoofdlagen), en hoe meer je leert te handelen vanuit je hart, hoe hoger je door de tijd/levens heen komt. Je wordt dan verlicht.
De aarde kan je ook zien als een hel, en je kan het zelf ook nog zwaarder maken, door bijvoorbeeld drugsgebruik.
Maar er is altijd een engel bij je, vanaf je geboorte, en die probeert je te helpen, om de lessen te zien of leren om verder te kunnen groeien.
Ingezonden:  16 Nov 2019 14:47
Dit is een heel oud topic van mij, maar de vraag leeft nogsteeds.
Zonder daarmee iemand te willen kwetsen ondermijnt het feit dat vrijwel niemand overledenen in de hel an zien voor mij een beetej de geloofwaardigheid van paranormale waarnemingen. Dat geeft mij een beetje het gevoel dat dergelijke waarnemingen gekleurd worden door wat men verwacht/hoopt te zien.
Maar er zijn 5 jaar verstreken, dus daarom nog maar een keer de vraag misschien zijn er inmiddels veel nieuwe leden bijgekomen. Zijn hier mensen die overledenen in de hel hebben gezien?
Ingezonden:  18 Nov 2019 16:53
Na deze tijd, blijf ik nog steeds bij wat ik gezegd heb, alleennu gesterkt door eigen ervaringen...