»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Waarzeggers / Kaartleggen / Tarot kaarten leren
Ingezonden:  08 Dec 2014 18:44
Ik ben al een hele tijd geïnteresseerd in de tarotkaarten. Nu neem ik de tijd om de kaarten stuk voor stuk te leren op inhoud en symboliek. Dat is wel een werk zeg!
Ik ben nu 1½  week bezig en ik heb nu 7 kaarten gehad. Ik schat in dat ik over maanden de grote Arcana heb gehad. Dan ben ik 22 kaarten verder. Jemig wat een werk zeg! En dan de kleine Arcana nog, die andere 56. Ik hoop dat het loont! Het is wel erg leuk om te leren! Wie heeft ervaring met het leren van de tarot?
Ingezonden:  09 Dec 2014 13:28
Ik heb zelf het Levenspad jaren geleden gedaan (vooropleiding voor de officiële tarotopleiding). Vond het erg leerzaam. Ook alles wat er verder omheen werd verteld.
De lenormand trekt mij bijvoorbeeld dus totaal niet. En die is iets moeilijker om te leren.
Ingezonden:  11 Dec 2014 13:23
Waar ik nu mee bezig ben is de kaarten goed bestuderen. Want heel veel symbolen die beschreven zijn, zijn voor mij nog onbekend.  Wat ik doe is niet klakkeloos plaatjes uit mijn hoofd leren, maar tegelijkertijd probeer ik eigen oude ervaringen op te roepen en op die manier mij in te leven in de kaart. Ik leer op deze manier niet alleen over de symbolen en de verhalen van elke tarotkaart, maar tegelijkertijd leer ik van mezelf. Erg leerzaam. Ik leer meteen ook door te zetten, want het vergt veel geduld en zelfacceptatie.
Wanneer ik dit proces heb afgerond, wat nog even duurt, probeer ik echt gevoel uit de kaart op te nemen. Waar ik nu mee bezig ben is het kennismaken met de kaarten. Misschien doe ik in de toekomst nog wel eens een cursus. Alles op z’n tijd.

De Lenormand trekt mij ook niet. Voor mijn gevoel is lijkt dat meer op het stampen van plaatjes. De kaarten staan in uitleg al gepint op één vast antwoord heb ik het idee. Maar daar ken ik de kaarten niet goed genoeg voor, dus is het maar gissen.
Ingezonden:  17 Dec 2014 10:51
Heb het ook zo gedaan 3 maanden, raider,marys , en hanjo banzhof.
Is veel werk maar je zult er veel plezier van hebben.
Ingezonden:  18 Dec 2014 15:32
Joppo, fijn om te weten dat ik er plezier aan zal hebben. Ik ben de kaarten een voor een in een notitieboek aan het opschrijven en daarbij kom ik alle symbolen tegen. Symbolen die later in andere kaarten terug komen en niet beschreven zijn, herken ik dan. Het gaat niet snel, maar 'k leer veel. Voor de grote Arcana moet ik er nog 7.