»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  22 Dec 2014 16:19
Hallo Allemaal,

hoop dat iemand me kan helpen een broertje van mij is 24 jaar en maakt steeds met mij ruzie en beschuldigd me van dingen, dat doet me echt zeer en maakt mij verdrietig eerst reageerde ik er heftig op, nu zeggen sommige mensen dat ik dat moet negeren, nu weet ik ook niet meer wat te doen, mijn vriend word hem ook spuugzat zo verlaat hij mij door hem.

waarom doet mijn broertje zo?

En wat moet ik nu doen? nou heb egt zin in kerst zo!

gr
Ingezonden:  25 Dec 2014 12:50
Hey,

Een beetje zwak als je vriend je verlaat omwille van je broertje om eerlijk te zijn. Je weet dan wel meteen wat je aan hem hebt, dat is dus dat je niet op hem kan rekenen in zware tijden...

Je broertje doet zo omdat hij al dan niet onbewust jaloers op jou is. Dit kan op meerdere vlakken zitten. Voorbeelden zijn, jij hebt/had een relatie en hij niet, jij doet het beter op school/werk, jij krijgt (in zijn ogen) meer aandacht/spullen van je ouders. Verder kan dit ook deels komen omdat jullie in sommige karakter eigenschappen erg op elkaar kunnen lijken, dit kan botsen.

Heb je al eens met heb erover geprobeerd te praten? Zo ja hoe ging dat?

Pas als redeneren met hem niet helpt dan is negeren je enige optie.

Ik heb zowel een oudere als jongere broer, dus ken het maar al te goed Het is pas eigenlijk compleet omgeslagen toen iedereen ging samenwonen. Nu zijn we echt vrienden, maar daarvoor zag mijn broertje mij echt als concurrent ofzo.