»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Mediums / Chakra's en Aura's / Edelstenen hulp gevraagd
Ingezonden:  27 Apr 2015 22:18
Hallo allemaal, ik weet niet of dit in het goede topic staat maar ik dacht van wel...? In ieder geval...
Ik ben, zoals ik het zelf noem ' spiritueel zoekende'.
Ik geloof wel, ik geloof niet, ik geloof wel..Het gaat een beetje heen en weer. Toch blijft er altijd iets in mij dat wel gelooft. Om mezelf niet helemaal gek te maken heb ik besloten dat ik 1 bepaald iets zou uitzoeken wat ik interessant vind waar ik me op kan focussen en ik kwam uit op edelstenen. Ik las dat bepaalde edelstenen kunnen helpen bij het vinden van rust en het in contact komen met bv je gids. Dit lijkt mij ideaal voor mij.
Ik heb inmiddels 2 edelstenen uitgezocht die ik bij mij vind passen en dat zijn aquamarijn en seleniet.

Is er misschien iemand die mij de 'basis' dingen van deze edelstenen uit kan leggen? Hoe gebruik je ze precies?
Ik wou de aquamarijn dragen in een ketting en de seleniet  gewoon op mijn kamer neerleggen. Ik weet inmiddels dat je ze beiden beter niet met water kunt reinigen maar hoe dan wel? En heb je bijvoorbeeld perse veel karaat nodig, of maakt de hoeveelheid karaat niet uit?

Vragen, vragen, vragen....
Ingezonden:  28 Apr 2015 09:52
Waarom heb je voor deze stenen gekozen, en op welke manier?

Contact krijgen met je gidsen, kan je niet forceren, ook niet met kristallen. Het komt als zij vinden dat jij er klaar voor bent. Je twijfelt nog veel, dus de kans is reëel dat je hun niet zou opmerken, dat je denkt dat je het zelf bent.

Hoe je ze gebruikt, bij je dragen, mediteren, op een vaste plek, soms water van maken.. je kan er veel dingen mee doen.
Kijk eens op de site van spiritual garden, kan je erg veel van leren over het gebruik van de kristallen.
En bij beide heb je geen karaat van hoor.

Kleine kristallen helpen vaak bij de persoon, iets groter bij een ruimte een een hele grote bij een huis/verder. maar hangt ook van hun kracht af. je hebt ook kleine kristallen die qua werking erg krachtig zijn.

Links is de hand om te voelen. Hou de kristallen eerst daar eens in, om ze te leren voelen. Kan je de energie door je arm en verder voelen gaan? Hoe voel je je erbij, wat doet het met je lijf?

Ik vermoed dat de seleniet een ronde trommelsteen is en de aquamarijn ruw? Voel eens de verschillen hiertussen.
Ingezonden:  28 Apr 2015 20:06
De stenen kun je gebruiken om te mediteren. Op kleur, op deze chakra´s zijn ze het meest effectief. [ http://thespiritscience.net/wp-content/upload ... ]
Ook is het inderdaad goed om hem op je kamer te houden waar je slaapt, dat is ook goed, máár, je ziet het beste de resultaten als je ze skin to skin gebruikt.

Je zou het heel erg moeten merken als je hem als een ketting draagt ! Denk er alleen wel aan dat ze uiteindelijk, als je ze veel draagt, het effect zich mindert. dus mischien is het goed om bijvoorbeeld hem 's nachts beneden te laten en eens in de paar maanden hem effe niet te dragen ? Het beste is om op te letten wanneer je zelf het idee hebt hij minder werkt.

Mischien kun je de volgende keer dat je stenen koopt kijken of je ergens een spiritueel winkeltje kunt vinden en daar op je gevoel een steen of stenen uit zoekt. Dit is een manier van [?] om jou te helpen, luister naar ze.

En zoals Roosmarie als zij, je kunt niks forceren jammergenoeg. :( Alleen als je al spirituele ervaring hebt, kunnen stenen dit versterken.

Ik raad je aan de stenen te wassen met water als je ze koopt en daarna niet heel veel. Het ligt ook erg aan hoe je eigen energie is. Ben je erg negatief, agressief of depressief ? Dan zou ik ze meer wassen. Ze houden gewoon jou energie vast. Sommige stenen kunnen ook slecht tegen water, hou daar ook rekening mee. (Zoals de hematiet die ik als ring heb. Erg slim. Maak een ring die slecht tegen water kan.)
Ingezonden:  28 Apr 2015 20:20
Ik moet een kleine aanvulling doen, de chakrakleuren, zijn niet meer zoals ze op die foto staan. Er zijn ondertussen chakra's erbij gekomen, en de kleuren zijn verschoven. Dus als je ze op een plek wil leggen, luister naar je gevoel.

Persoonlijk moet ik er ook bijzeggen dat als je hem draagt, er nog 1 reserve moet hebben. Een kristal kan je echt binnen een week (of minder) leegzuigen, waarna die niet meer volledig kan werken wat je ook doet.

Reinigen bij kristallen die je koopt, of wil opladen kan ook met zon, volle maan, wierrook, muziek bijvoorbeeld. Kijk eerst dus op welke manier de kristallen niet gereinigd mogen worden. zodat je een alternatief kan doen.

Seleniet is zelfreinigend, dus extra reinigen hoeft niet. beter gezegd, leg de aquamarijn bij de seleniet, en de seleniet zal de ander ook reinigen.
Ingezonden:  30 Apr 2015 22:58
Ik had gelezen dat seleniet je kan helpen bij spirituele groei etc en dat aquamarijn rustgevend werkt. Bovendien las ik dat aquamarijn kan helpen bij luchtweg problemen en die heb ik mijn hele leven al. Daarom vond ik deze 2 stenen wel bij mij passen. Blauw en wit zijn ook nog eens mijn favoriete kleuren haha.

Seleniet kon niet met water omdat het dan zou oplossen had ik gelezen. Dat moet natuurlijk niet.

Dus ik zou bij wijze van eens in de zoveel tijd de seleniet in bv het maanlicht kunnen leggen om op te laden? Werkt dat ook bij aquamarijn? Ik had ook ergens gelezen dat je ze een nachtje in aarde kon leggen om te reinigen. Klopt dat? Of hoef ik ze dankzij de seleniet sowieso niet te reinigen?

Ik ga volgende week naar een winkeltje hier in de buurt om eens rond te kijken.
Ingezonden:  01 Mei 2015 06:59
In aarde leggen is ook niet een goed idee. want wat zit er ook in aarde? juist water.

Daarbij is een nachtje vaak echt te kort.

Lees die website eens die ik eerder doorgaf, daar heb je heel veel info.