»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Mediums / Chakra's en Aura's / Mensen en kleuren
Ingezonden:  18 Aug 2015 18:40
hee,

Ik heb misschien een rare vraag, maar het is iets wat ik me pas sinds kort ben gaan afvragen..

Ik ben zelf niet zo thuis in welke kleuren wat betekenen. Ik heb me daar, zal ik eerlijk zeggen, ook nooit echt in verdiept. Het is nu pas dat ik er over na ga denken en het heel interessant vind.

Maar laatst had ik het toevallig met mijn moeder over hoe ik mensen zie, en opeens realiseerde ik me dat ik, mijn leven lang al, voor iedere persoon een soort ¨kleur¨ zie/voel. Ik weet niet goed hoe ik dit moet omschrijven, maar een ¨kleur¨ past er denk ik het beste bij, maar ook is het of ik een bepaalde structuur voel. Van heel fijn (als een fijn geweven stof) tot grof en brokkelig (als een soort berg met losse stenen). Dat gevoel van ¨structuur¨ en ¨kleur¨ gaan ook samen. Ik kan bijv. bij iemand ¨blauw¨ en een ¨grove structuur¨ voelen, maar ook (net een lichtere) kleur ¨blauw¨ en juist een hele ¨fijne structuur¨. Dit gevoel heb ik al zo lang ik me kan herinneren, en op een of andere manier heb ik altijd al geweten dat ik de enige was die dit zo ervaart, dus ik heb er nooit over gesproken. Maar zo kon ik wel zien of mensen wel of niet bij elkaar passen. Zo had mijn moeder een hele andere kleur dan mijn (ex-) stiefvader. Weliswaar dezelfde structuur, maar niet dezelfde kleur. In mijn ogen pasten zij dus niet bij elkaar, waarover ik overigens (tot op de dag van vandaag) nooit gesproken heb, maar uiteindelijk kreeg ik hierin wel gelijk. En zo heb ik dus vaker dat soort dingen. Mensen met de zelfde kleuren en/of structuur kunnen goed met elkaar overweg, over het algemeen dan. (Hoewel als mensen direct vragen; welke kleur heb ik dan? Ik niet onmiddelijk een antwoord kan geven, omdat een ¨echte kleur¨ en mijn variant niet helemaal hetzelfde zijn).

Maar door het gesprek met mijn moeder kwamen we er ineens op dat dit misschien wel eens met de kleuren van aura´s/chakra´s te maken kan hebben? Zoals ik eerder schreef, ik ben hier niet echt in thuis, en wat ik van die kleuren weet is beperkt. Één omschrijving per kleur bijvoorbeeld, terwijl de structuur en de kleur zelf (donkerder of lichter) voor mij nooit hetzelfde is/voelt. Soms zie/voel ik blauw bij 2 personen, maar bij de een donker en de andere veel lichter, waardoor ik deze mensen ook niet bij elkaar vind passen. Die nuances heb ik nergens daarin terug kunnen vinden. Misschien is het ook heel iets anders, ik weet het niet, maar ik begon het me af te vragen...

Daarnaast heb ik met kleuren nog iets, wat trouwens misschien nog veel raarder is... Sommige getallen hebben ook kleuren/structuren, eigenlijk meer structuur dan kleur, maar toch ook weer wel... ik weet het niet, het is moeilijk in woorden te omschrijven... het is eigenlijk niet zo exact en concreet als ¨blauw¨ of ¨groen¨ Het is gewoon iets tussen gevoel, kleur en structuur in... Maar goed, bij getallen heb ik, en ik moet zeggen dat vind ik zelf gewoon raar maar goed, dat 2 getallen (onder 10) met dezelfde kleur/structuur samen 10 vormen. Bijv. 3 en 7, 2 en 8, en 5 en 5 spreekt natuurlijk voor zich... overigens heb ik dit niet (zo concreet) met getallen boven de 10 (uitgezonderd dan 80 en 20 ofzo). Maar daardoor zijn sommige rekensommetjes voor mij geen kwestie van uitrekenen, maar van voelen. De meesten niet, maar sommetjes als 40 - 7, waar overigens de meesten waarschijnlijk ook niet na hoeven te denken, maar dat terzijde, ik kan even geen beter voorbeeld verzinnen, de uitkomst daarvan zie/voel ik zonder te denken. Daardoor verwissel ik ook vaak dingen als ik het niet goed herinner. Bijv. of mijn moeder nu geboren is in 1966 of 1964... Die (laatste) getallen komen voor mij te erg met elkaar overeen...

(Trouwens, respect voor degene die mijn geraaskal nu nog volgt, want ik maak het wel erg lang volgens mij...)
Maar ik vroeg mij af of iemand van jullie dit herkent, of een idee bij heeft? Zoals ik zei, misschien betekent het wel helemaal niets en is het gewoon iets wat mijn geest gecreeerd heeft ofzo, simpelweg om dingen te onderscheiden. Dat heb ik tenminste altijd gedacht; ik onthoud dingen nu eenmaal op een andere manier. Maar misschien is het wel iets heel anders...?

Ik ben erg benieuwd wat jullie hiervan denken!

Groetjes,
Kahyn
Ingezonden:  18 Aug 2015 19:11
alles, maar dan ook alles is energie.
En energie uit zich ook in vormen/kleuren. zoals aura's inderdaad. Maar ook blokkades.
Kleuren zijn persoonlijk en soms heel wat anders dan de algemene betekenis. Maar hier kan je er wat over vinden:
http://paranormaalheelnormaal.webs.com/aurase ...

voor mij hebben ze een iets andere betekenis, bijvoorbeeld rood kan liefde of woede zijn, geel blokkade, en groen voor rust bijvoorbeeld.

cijfers hebben ook hun energie, hoewel ik hier minder in thuis ben. maar ook cijfers hebben een betekenis, hier heeft doreen virtue veel over geschreven en kan je terugzoeken.