»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  17 Feb 2016 21:16
Hallo allemaal,
Ik zal me eerst even voorstellen ik ben Esther en ik zit met vragen waarop ik hier antwoorden op hoop te vinden. Mijn partner heeft op 28-12-15 zelfmoord gepleegd. Ik was op dat moment niet thuis er was op de vrijdag ervoor iets voorgevallen waar door ik dat weekend niet thuis was. Heb hem dus ook niet meer gesproken. Dat maakt het extra zwaar. Nu was ik aan het zoeken op zelfdoding en het hiernamaals en wat ik dan allemaal tegen kom maakt dat ik met het idee dat ik tot nu toe had,(of beter dat het voor mij makkelijker maakte nu ook weg is) namelijk dat hij nu rust zou hebben maar dat is bij zelfdoding niet het geval begrijp ik. Kan iemand me helpen met hoe het nu zit. Ik zou zo graag zijn foto laten lezen maar ben nu ook zo bang dat hij nu nog steeds ongelukkig en niet op zijn rust zou zijn. Ik weet het gewoon even niet meer. Als iemand me kan helpen met dit hoor ik het heel vaag.   Alvast bedankt voor het lezen. Esther
Ingezonden:  18 Feb 2016 07:37
Lieve Esther. Allereerst gecondoleerd met het verlies van je partner. Wat verschrikkelijk voor je om zoiets mee te maken. Hij heeft zijn rust gevonden hoor, daar kan je vanuit gaan. Het is alleen wel zo dat hij in een volgend leven deze problemen waar hij nu voor weggelopen is weer zal krijgen. Een vriend van mij heeft een paar jaar geleden zelfmoord gepleegd en iemand van het forum kon me dingen over hem vertellen die klopten en waaruit bleek dat hij nu heel gelukkig en vredig was. Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je een beetje gerust gesteld ben.
Ingezonden:  18 Feb 2016 19:54
Ten eerste gecondoleerd.

Weet je, er zijn altijd engelen bij hem, om hem te helpen. Dat was tijdens het leven al, en erna ook.

En op het moment krijgen zielen heel snel ook de levens na elkaar, dus echt tot rust komen... dat is discutabel.
Hij zal zeer waarschijnlijk dezelfde lessen opnieuw krijgen in het volgende leven, om te kunnen groeien. Niet altijd gemakkelijk hoor.

Het kan zeker zijn dat hij (voor nu) even rust heeft.

Een foto lezen kan jou rust geven, omdat hij mogelijk wel boodschappen kan doorgeven zodat jij verder kan.
Ingezonden:  19 Feb 2016 08:00
Dank jullie voor de reacties.
Weet je ik zei altijd nooit weg gaan of gaan slapen met ruzie, je weet nooit wat er gebeurd.
en nu is het gebeurd.
En dat maakt het zo extra moeilijk voor me.
De tweede of derde avond heb ik iemand boven om het bed heen horen lopen, de poes keek zelfs naar het plafond, daar was is wel even van geschrokken. En heb nu dan ook het idee dat hij spijt had van dat hij het had gedaan, omdat hij zo duidelijk aanwezig was. Ik neem aan dat hij het was.
Zoveel vragen en weet niet wat ik ermee moet.
Ingezonden:  19 Feb 2016 09:38
Weet je, veel mensen die zelfmoord plegen, hebben vlak nadat e het hebben gedaan spijt, maar kunnen het niet meer omdraaien.
Praat gewoon tegen hem, hij hoort het.
En weet daar hij zal antwoorden, vaak op subtiele manieren, zoals een liedje, een herinnering, een droom.
Hij wordt daarboven geholpen, evenals jij hier.
Ingezonden:  19 Feb 2016 23:36
Is er misschien iemand die me kan helpen met foto lezen?

Roosmarie,
hoe bedoel je dat het dat hij zal antwoorden met een liedje of herinnering?
Dromen onthoud ik helaas nooit zou zo graag eens over hem dromen
Ingezonden:  21 Feb 2016 19:12
Vraag het hem gewoon, ook dat je dan wel de droom zal onthouden.
Je hebt hem al ervaren. Hij is niet meer fysiek aanwezig, maar dat betekent dus niet dat er helemaal geen contact meer is. alleen is dit meestal heel subtiel, en niet altijd direct als wij mensen dit vragen.
Maar wij kennen tijd, hun niet. Daarom is het soms niet meteen als wij het willen maar het antwoord komt eigenlijk altijd.