»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  13 Mrt 2016 20:44
Lieve mensen van het paranormaalforum..

Dit gaat vast een onsamenhangend en warrig verhaal worden maar ik ben 'op zoek' naar wat antwoorden en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

De afgelopen anderhalve heb ik voor mijn stervende opa gezorgd. Het ging elke dag wat slechter, dinsdag had hij een enorme opleving en moest er nog van alles geregeld worden en wilde hij nogmaals allerlei diepgaande gesprekken voeren en de bevestiging hebben dat hij echt wel wat nagelaten heeft op deze wereld.
Woensdagochtend zei hij dat hij slaperiger werd. Later die ochtend riep hij zich bij hem en vroeg ik wist wat er vandaag gaat gebeuren. Ik wist wel waar hij op doelde maar hield mij van de domme en zei; ik weet het niet opa, wat gaat er vandaag gebeuren? Hij bleef even stil dus ik vroeg; denk je dat je vandaag gaat? Hij antwoordde; nee vandaag is nog een te mooie dag, morgen ga ik.

Hij is uiteindelijk afgelopen vrijdagnacht om 1.00 overleden. Maar als wij niet allemaal tot zo laat (23.30) waren gebleven was hij vast donderdag al gegaan, zoals hij had gezegd. De wakende familieleden hebben donderdag naar elkaar uitgesproken; hij gaat vast als iedereen weg is. En dat gebeurde ook..

Nou zit ik met een aantal vragen.. Mijn opa geloofde niet dat er iets was na de dood. Ik geloof daar wel in, wat ik precies geloof weet ik niet, ik ben mij suf aan t googlen naar allerlei antwoorden. Ik geloof namelijk wel dat de ziel los komt van t lichaam maar wat er dan daarna mee gebeurd ben ik niet helemaal over uit. Heeft iemand van hier daar een uitleg over?

Zoals ik eerder noemde, mijn opa geloofde dat er niets is na de dood.. Ik heb hem vergeld dat ik wel in iets geloof en we hebben 'afgesproken' dat hij het mij laat weten als er iets is. Ik weet dat dat zo misschien niet werkt maar ik vind t wel een fijn idee! Maar omdat opa in niks geloofde vraag ik mij steeds af; is hij zich niet rot geschrokken als er wel iets blijkt te zijn?

Mijn opa is nog maar kort overleden, stel er is iets na de dood, hoe lang kan het dan duren voor ze contact kunnen maken (als hij dat ├╝berhaupt gaat doen, dat weet je natuurlijk nooit). En hoe weet je dat ze contact maken/hebben gemaakt. En is t zo dat wanneer een overledene contact maakt ze dan niet over zijn? Daar lees ik namelijk wisselende dingen over.

Ik sta helemaa voor dit soort dingen open, ik denk ook dat ik van andere overledene wel tekenen krijg.. ik ben ook enorm nieuwsgierig maae Google bevredigt die nieuwsgierigheid niet haha! Misschien kunnen jullie mij helpen?
Ingezonden:  14 Mrt 2016 06:43
Engelen zijn al bij iemand, voordat diegene zelf in de gaten heeft dat zijn/haar leven ten einde is. De engelen begeleiden de ziel over naar het hiernamaals. Hier kan de ziel tot rust komen, terugkijken op het leven op aarde, wat is er geleerd, wat ging fout/goed. Hierna gaat de ziel door naar het niveau waar de ziel op zat, en zodra de ziel weer verder wil leren, kan het verder groeien.

Nee, hij zal zich niet rotgeschrokken zijn dat er meer bestaat. In eerste instantie ziet hij namelijk iedereen die hem in het hart droeg. Dus een warm aangenaam welkom.

De ene ziel is al heel snel de andere langzamer en heeft meer tijd nodig om tot rust te komen. En dan heb je ook nog wij op aarde, want we hebben vaak blokkades waardoor we minder opvangen dan we bewust zijn.
Bij contact zegt dit niks of de ziel is overgegaan of niet. Meestal blijven zielen die onverwacht zijn overleden, of die niet goed durven door bijvoorbeeld het slechte leven waar ze bewust van waren, op aarde hangen.
Hoe je weet dat hij het is? Geen idee, het eerste wat dan bij je opkomt. En ze kunnen op verschillende manieren zich laten zien, een liedje, een vlinder die echt opvalt, een wolk, een zin die hij vaak zei, een droom, of soms de verschijning van hemzelf.
Nou, een mooi begin om mee kennis te maken
Ingezonden:  14 Mrt 2016 08:21
Hijj zal ongetwijfeld jou een teken gaan geven op de een of andere manier. Maar dat kan ook best nog een poosje duren. Mijn moeder is bijna een jaar geleden overleden en ze was er ook van overtuigd dat er meer was tussen hemel en aarde. Al lang voor ze ziek werd spraken we af dat ze zich als een vogeltje kenbaar zou maken na haar dood. Dat is nog niet gebeurt, dus zal ze meer tijd nodig hebben omdat ze een moeilijke tijd in het verpleeghuis had gehad waarin ze zowel lichamelijk als geestelijk steeds meer achteruit ging en ze uiteindelijk helemaal afhankelijk van anderen was. Het schijnt dat je aan de andere kant in een soort 'sanatorium' terecht komt om helemaal op te knappen en aangezien tijd daar niet bestaat duurt het vaak langer voor we wat horen dan we willen.
Ingezonden:  14 Mrt 2016 15:33
Hallo

Gecondoleerd bij het overlijden van je opa en veel sterkte aan jou en familie.
Je hebt een duidelijk verhaal! Ik heb veel bewondering bij de/jullie zorg om je opa. Ik wil graag met je delen naar mijn eigen ervaringen Er zijn mensen die contact maken met overledenen. Heb altijd begrepen dat dit even kan duren, maar heb me door iemand laten vertellen dat dit ook onmiddellijk kon? Weet niet of dit klopt? Ik heb het uitgetest (mijn nieuwsgierigheid)en die persoon kon me toch rake dingen vertellen. Voor mezelf....... bij een overlijden kreeg ik nadien ,een geur, een bekend gezicht, een handeling, hun naam, etc. als je er maar voor openstaat. En ja, ook denk ik dat jou opa contact zoekt/neemt. Je schrijft ,"ik denk wel dat andere overledene contact nemen" . Waaraan merk je dit en welke signaaltjes geven ze ? Weet zeker dat er meer is tussen hemel en aarde. Succes met je zoektocht!

Liefs
Ingezonden:  14 Mrt 2016 16:47
Bedankt voor jullie antwoorden!

Ik ben vanaf zijn overleden tot gisteren enorm onrustig geweest. Vanochtend was dat ineens over en is er een complete rust voor in de plaats gekomen, heel gek.

En dank je wel ulma! Ik vind het ook heel bijzonder dat we dat zo hebben kunnen doen voor opa. Zoiets had nooit gekund als hij nog in het ziekenhuis of later het verpleeghuis had gelegen. Hij is thuis gekomen om te sterven, is 6 goede dagen thuis geweest.
Mijn moeder en ik hebben hem ook verzorgd toen hij was overleden, gewassen en aangekleed, ook heel bijzonder om dat te mogen doen.

Ik denk dat mijn andere opa wel eens 'contact' zoekt.. Ik zit soms helemaal alleen op de bank en dan ruik ik ineens een vlaag van een mannenparfum. En het is geen parfum van een jonge gozer zeg maar. Dat is al een paar keer gebeurd. Die opa is 20 jaar geleden gestorven. Ik heb 2 weken terug aan mijn vader gevraagd welk parfum opa altijd droeg en hij heeft mij de naam van het parfum gegeven. Alleen omdat we toen ineens druk werden met mijn andere opa ben ik nog niet in de gelegenheid geweest om het te gaan ruiken in de winkel zodat ik zeker weet dat dat mijn opa is die 20 jaar geleden gestorven is.

Ik ben hooggevoelig en sta heel erg open voor dit soort dingen! Ben er ook erg nieuwsgierig naar dus ik hoop veel van jullie te horen!
Ingezonden:  14 Mrt 2016 16:51
Oh en ik heb nog wel een ervaring denk ik.. De beste vriend van mijn man is vorig jaar overleden. Was 30 jaar toen hij overleed aan een hersenbloeding. Een aantal maanden terug ben ik met zijn vrouw zijn kleding uit gaan zoeken om er een deken van te laten maken, toen we bij die mevrouw kwamen die de dekens zou gaan maken pakte ik zijn kleding uit de tas en ik voelde gewoon dat hij er was.. Een bepaalde energie ofzo..
Sinds zijn dood gaat hier ook vaak speelgoed van m'n zoontje van 2 spontaan aan. Altijd s avonds, mijn zoontje ligt dan al op bed en het speelgoed staat gewoon vrij op de grond. Misschien is t toeval maar ik vind t mooi om te denken dat het mijn mans beste vriend is die dat doet.
Ingezonden:  22 Mrt 2016 08:54
Daarbij komt ook dat er zielen zijn die niet willen communiceren, gewoon gerust willen gelaten worden. Dat heeft dan meestal een reden. Er zijn er die vrijwel meteen contact zoeken na overlijden, er zijn er die inderdaad tijd nodig hebben. Dan is het ook, al willen ze contact maken, in sommige gevallen moeten ze dan zelf nog ontdekken hoe. Ik vergelijk het eigenlijk met je hebt verbinding met iemand, is de lijn zuiver dan zullen de boodschappen correct overkomen/geinterpreteerd worden, zijn er storingen bvb eigen projecties van de ontvanger zal het minder zuiver doorkomen al kan de intentie wel even oprecht zijn.
Ingezonden:  06 Apr 2016 19:45
Nou misschien vinden jullie het wel grappig om te weten.. Ik had zoals ik in m'n beginpost al had genoemd een teken afgesproken. Hij geloofde niet in iets na de dood en ik heb toen gezegd als er wel wat is laat je dan ergens in huis een lamp knipperen?
En dat gebeurde dus begin van de avond.. Ik heb 2 lampen in m'n vensterbank en 1 daarvan knipperde en ging toen uit. Lamp was niet kapot want ik kon m daarna gewoon weer aanzetten. Daarna heeft hij niet meer geknipperd. Ik dacht bij t knipperen gelijk hey das opa! Haha stom he! Misschien is t stom toeval al geloof ik niet in toeval maar ik vind t een hele mooie gedachten om te denken dat opa dat was!
Ingezonden:  07 Apr 2016 05:17
Twijfel niet aan jezelf, je ingeving klopt.
En toeval bestaat niet
Ingezonden:  20 Apr 2016 19:24
Nee dat zeg ik inderdaad ook altijd, dat toeval niet bestaat.
Opa zit sinds vanmiddag de hele tijd in mijn hoofd, ben verdrietig. Zit alles weer terug te kijken op m'n telefoon. Zie ik net dat het de 40e dag na z'n overlijden is. Ik ben niet gelovig maar heb wel veel gelezen over de 40 dagen na de dood. Ik heb net maar een kaarsje aangedaan.
Aankomende vrijdag mogen wij zijn as ophalen en ik ben zo blij dat hij dan weer bij ons is om het zo maar te zeggen. God wat mis ik hem..