»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  25 Apr 2016 19:16
Hallo allemaal!

Ik heb met veel interesse verschillende onderwerpen gelezen.
Ik heb een hulpvraag, en hoop dat jullie zin hebben om me op weg te helpen!
Sinds de geboorte van mijn dochter in 2010 lijkt het alsof mijn ervaringen met het spirituele enorm gegroeid zijn. Ik ben er nu niet meer bang voor, in het begin beangstigde het me wel. Ik laat nu alleen dingen door in het licht en liefde. En dat werkt erg goed! Ook heb ik het geduld gevonden om te mediteren, wat ik vroeger niet kon.

Ik heb, sinds ik 19 of 20 ben, vreselijke periodes van paniekaanvallen. Waar ik nu dus ook weer in zit. Ik ben bang om voortijdig te sterven en mijn kinderen, man en familie achter te laten. Ik ben in de loop van de jaren bij een twee of drietal mediums geweest die hard moesten lachen om die gedachten want: ze zeiden dat mijn tijd nog lang niet gekomen was en ik meer in het nu moest gaan leven. Dan gaat het een tijd goed, totdat de angst me weer te pakken krijgt. Ik wil nog niet dood, niet nu ik zo'n enorme ontwikkeling voor mezelf aan het maken ben! Een van de mediums zei dat deze angst kwam uit een vorig leven waarin ik vroeg ben overleden. Vandaar dus deze paniekaanvallen.

Ook heb ik het gevoel dat ik 6 jaar geleden mijn soulmate/tweelingziel ben tegengekomen. Deze relatie is plotseling in rook opgegaan voordat ik mijn huidige man tegenkwam. Het is raar dat ik deze man na 6 jaar nog (af en toe) in mijn hoofd heb zitten..het gebeurt maar heel sporadisch. Het lijkt net alsof ik aan hem denk terwijl hij dat over mij doet. Heel raar..
Is er iemand die mij gerust kan stellen over mijn angst en deze man? Ik weet af en toe niet hoe ik de dag moet doorkomen zonder me zorgen te maken!
Ik hoop op jullie hulp! Ik weet dat niemand me mijn datum kan geven waarop ik deze aarde verlaat maar wat geruststelling/inzicht zou fijn zijn!
Alvast hartelijk dank!

Liefs,

Butterblue
Ingezonden:  26 Apr 2016 20:20
Niemand?
Ingezonden:  29 Apr 2016 14:13
Het is een rustig forum, dus verwacht niet direct een reactie.

Tweelingzielen, ze voelen elkaar aan. Maar in de meeste gevallen hebben ze geen relatie met elkaar. Bewust, want ieder heeft zijn eigen weg. Wel kunnen ze elkaar onbewust in een stroomversnelling helpen en dit kan confronterend zijn, waardoor vaak het contact wordt verbroken.

Hoe zie je zelf doodgaan? Wat denk je dat er dan gebeurd?
Wel eens aan gedacht om deze angst aan te gaan, en erachter te komen waarom het er is, zodat je de angst kunt loslaten?
Angst is je grootste vijand, dus ga deze uitdaging aan.
En verder, leef vanuit je hart alsof het iedere dag je laatste is geweest. Dat betekent in het hier en nu, met liefde voor alles.
Je hebt trouwens 3x de kans tussendoor om uit het leven te stappen als zielzijnde, daar zijn weinig mensen ook bewust van dat dit gebeurd en bestaat.
Bewust weet je niet wanneer het je tijd is, onbewust weet je hoe je pad er ongeveer uit gaat zien, en ook hoe je uit het leven stapt.
Ingezonden:  29 Apr 2016 14:17
kleine aanvulling, stop met denken aan dingen die er niet zijn of spelen, maar leef in het nu, en richt je op de dingen waar je mee bezig bent. Iedere keer dat je gedachten afdwalen, en je beseft dit, richt je weer op wat je doet. Je zult merken dat je gedachten steeds gemakkelijker bij hetgene blijven wat je doet.
Ingezonden:  30 Apr 2016 11:14
Als aanvulling op Roos, zulke angsten komen vandaag de dag steeds meer voor. Dit komt helaas doordat veel "goede" doelen met hun angst campagnes proberen zoveel mogelijk geld op te halen. Andere media als het nieuws helpen hier ook niet bij door voornamelijk negatief nieuws groots op T.V. te brengen. Mensen die hier gevoelig voor zijn (meestal tussen de 20 en 50 jaar oud) kunnen hierdoor zulke angsten ontwikkelen. Ontwijk veel van deze media, dat zal je helpen zulke gedachten af te zwakken. Volledig zal niet lukken, dan moet jij je instelling veranderen van hoe je in het leven staat, dus zoals Roos zegt, leef elke dag alsof het je laatste is. Zorg dat je nergens spijt van hebt, als je wegvalt er gezorgd zal worden voor je kinderen en dat je geen onzekerheden of spijt meer kent. Dit betekend niet dat je het leven moet opgeven, verre van, maar door zo te gaan leven creëer je innerlijke rust en zullen de gedachten op den duur weer volledig verdwijnen.

Datum van overlijden wil ik voor mezelf niet weten en zal ik voor anderen ook nooit voorspellen. Zelfs al zou ik maar een random datum noemen dan ga je er naar leven en er zo half voor zorgen dat mijn "voorspelling" uit zou komen. Plus, zou je dit echt rust geven? Ik denk het niet, spoilers zijn nooit leuk, al helemaal niet als dit je eigen leven betreft.
Ingezonden:  02 Mei 2016 08:51
Lieve Roosmarie en psylor,

Heel erg bedankt dat jullie de moeite nemen om antwoord te geven. Ik heb eventjes de tijd genomen om jullie antwoorden te laten bezinken.
Ik heb werkelijk geen idee waar deze angsten vandaan komen.. Ze waren er gewoon opeens! Ik kreeg een paniekaanval toen ik 19 of 20 was en daarmee is het circus begonnen zeg maar. De laatste paar jaren is het verergerd qua klachten. Mijn grootste angst is om dood te gaan door kanker. Vraag me niet waarom, maar het is er.
Ik denk de pijn, het moeten missen van al mijn geliefden en mijn man en kinderen die zonder vrouw/mama verder moeten. Ik heb vreselijk veel lichamelijke klachten maar weet af en toe niet meer of die werkelijk zijn of dat ik ze 'trigger' en ze er níet zijn. Hoop dat jullie nog snappen wat ik bedoel!

Dat je als ziel 3 keer de kans hebt om eruit te stappen had ik al eens van gehoord Roosmarie! Heb verschillende boeken van Doreen Virtue gelezen en daar kwam dit ook naar voren...
En wat betreft de media Psylor: dat klopt. Het lijkt wel alsof het universum me iedere dag met woord 'dood' of 'afscheid nemen' of 'kanker' bombardeert. Het maakt me vooral erg angstig. Waardoor mijn voornemens om met de dag te leven en te genieten van alles weer weg zijn. Ook als ik het niet via de media verneem,
Lijkt het wel alsof iemand iets in die trant tegen me moet zeggen. Ik wordt er echt erg onrustig van.
Ik zou ook zeker niet mijn sterfdatum willen weten hoor! (Lekker luguber ) maar meer het feit of ik me nu druk zit te maken om niks. Mijn huisarts vindt dat er niks aan de hand is en geen reden om wat dan ook verder te ondernemen. Maar mijn angsten gaan niet weg, wat voor geruststelling ik dan ook krijg. Dus ik hoopte dat ik iets meer aan inzicht van jullie kreeg, dus meer in de trant van: er is niks aan de hand. Doe gewoon je ding en je ziet je kinderen opgroeien. Niet hoe oud ik wordt, dat wil ik zeker niet!!
Ingezonden:  02 Mei 2016 11:18
Het is je ego die de angst voedt, en zolang je daar in mee blijft gaan, zal je altijd ongerust blijven.
Ga je mee in je angst, of ga je erboven staan.

Wij kunnen het wel zeggen, maar jij bent diegene die zal moeten doen. Daar kunnen woorden van anderen niet tegenop.
Je geeft zelf ook al erg duidelijk aan dat je denkt, maar waar is jouw gevoel? Weggeschoven voor de angst.

En iedereen weet dat bij houden van ooit helaas ook afscheid hoort. Je kan ze alleen wel leren dat afscheid geen definitief afscheid is, en diegene die dood gaat (jij of je man, of oma/opa, huisdier, wie dan ook) alleen afscheid neemt van het lichaam, maar verder er gewoon is en je hoort en ziet.
Ingezonden:  29 Mei 2016 18:55
Dit is ook interessant om te lezen. Ik zou denken wie spiritueel groeit geen angst voor de dood zou hebben. Mis dus. dus wel.
Zeer leerzaam dit.
Ik ken van mezelf gewoon ook periodes met angst voor de dood en dan gaat het weer weg. En het kan ook weer terug komen.
En dan gaat het weer weg. Ikzelf vindt het een rare onverklaarbare ervaringe. Ik denk als je bezig bent een proces te verwerken in jezelf dat dat kan via tarot kaarten. Die geven vaak een leiding.
Ook kunnen je dromen je dan beter helpen en tekenen in het leven komen.

Een proces wat we mee maken of gemaakt hebben moet toch verwerkt zo dat we los kunnen laten en weer verder kunnen en daarmee geconfronteerd raken is vaak pijnlijk en vaak niet raadzaam door dat proces alleen te gaan. Maar tegen woordig is het nieuw dat je gewoon bijv. naar een regressie therapeut kan.

Tarot kaarten geven ook een ondersteuning voor wat je al voelt in je zelf wat alleen nog om erkenning vraagt.

Dan stel je natuurlijk de vraag voor je een kaart legt wat het zou kunnen zijn en met gesloten ogen zoek je bij wijze van spreken de hemel af maar je houdt je gevoel erbij dan krijg je begeleiding of je ziet een visioen of je voelt iets om even bij jezelf te mogen zijn , vaak nemen angsten voor de dood dan ook totaal weer af omdat we in onze ziel weer een gemoedstoestand vinden. En onbewust zonder dat we het zelf beseffen is angst voor de dood weer een hint naar een diepgewortelde innerijke schuldgevoel wat ons geen vrede geeft al te sterven omdat we iets af moeten maken of recht zetten om met ons zelf in het reine te komen. Let wel schuld gevoel betekent niet ook schuldig zijn of slecht. Maar je moet er aan werken want dat gevoel is onprettig en voelen we als we onze ogen sluiten en in een rust toestand zijn. Daarom gaan mensen zelfs vaak werken om ver weg van zichzelf te komen staan bang zichzelf te horen.
En dat kan beangstigend zijn en het maakt niet uit wat andere zeggen of vinden. Er moet dus aan gewerkt worden en dan moet je iemand vinden met begrip. Gewoon begrip voor hoe jij je voelt.

Je kan ook beginnen met een tarot kaart leggen met de vraag wat is er aan de hand. Wees wel voorbereidt. Vaak willen we het zelf nog niet zien omdat het nog te traumatisch is. Geef het op zijn minst een maand de tijd ook om zelf tot inzicht te komen omdat je misschien ook wat te verwerken krijgt.

Velen zijn daar nog niet aan toe dus dat moet je zelf maar even zien. Je kunt het proberen ook om te zien of je merkt of je het wel of niet aan kan. Dan is dat ook al wel een hint.

Heb je misschien iets met architect of huizen bouwen. Ik zie opeens stenen leggen en huizen bouwen op de achtergrond bij het artikel wat je later schreef in je comment. Ik zie heel vrolijk. Een mooie stad met huizen.
Iets met huizenbouwen dus.

Alsof je dat graag doet. Of graag mee bezig zou zijn.

Ik heb het gevoel dat de dood iets met die stenen te maken heeft als symbool alleen begrijp ik nog niet hoe ik voel dat alleen maar.

Iets uit je vorige leven misschien een herinnering of een verdriet als dat nu niet kan en mag je eigenlijk niet echt gelukkig zou zijn. Je wilt misschien onbewust nog iets wat je gelukkig zou maken.

Ik zie je echt huizen bouwen met veel plezier op het innerlijke gebied maar net of het er in werkelijkheid niet echt van komt of zo.

Of je moet toevallig huizenbouwer zijn.

Daar voel ik dan vreemd genoeg weer verdriet bij. Heel raar. Ik zie ook de stad. De stad met huizen wat er bij hoort en de lucht.

Op zich zou ik niets weten over de tweeling ziel al hoewel ik iets ook voel misschien uit vorige leven met elkaar kennen via de huizenbouw.

Ik denk dat een tarot kaartje leggen wel zou helpen het is ook goed om inspiratie op te doen. Wel leuk dat je hier je verhaal hebt willen maken. Ik vindt het zeer leerzaam ook.
Ingezonden:  19 Apr 2017 20:57
Ten eerste wil ik zeggen dat ik geloof dan onze ziel nooit zal sterven alleen je lichaam doet dat. Ik heb zelf ook heel wat moeten opruimen in mijn vorige levens en in dit leven en heb zo al mijn angsten overwonnen. Ik kan je ook vertellen hoe je dit kan doen.

Ga tijdens mediteren en in het begin heb je wat langer nodig om tot rust te komen zo'n 10 min. Dan ga je je aarden en contact maken met vader zon. Laat dan deze 2 energieën in je hele lichaam verspreiden zodat je veilig voelt. Ik gebruik 2 manieren om te vragen waar ik wil komen tot een bepaald leven.
- Ik vraag mijn hoge zelf om naar mij toe te komen.
- Ik ga naar mijn bibliotheek waar alle boeken van mijn levens in kasten staan (dat stel ik in verbeelding voor)

Wat ik dan vraag is: waarom ben ik zo bang voor .... graag wil ik naar dat leven gaan waar dat ik gebeurt dat heeft te maken met dit.

Je hogere zelf zal je antwoorden en het lijkt net of je het zelf zegt echter zal je het zelf aanvoelen of het klopt. Als je antwoorden krijgt probeer er goed naar te kijken en vraag genoeg vragen. Dan probeer je met positieve affirmaties alles te verzachten. Hoe meer je heelt in je leven hoe beter je gaat voelen. Maar angst hebben is het slechte wat je kunt doen. Weet dat iedereen gidsen of engelen bij zicht heeft die je beschermen. Ik weet uit mijn eigen ervaring dat je angsten zullen verwijden als je het durft ze aan te gaan.

Als je nog vragen hebt dan hoor ik het graag, dit is ook misschien een beknopte manier hoe je zelf dit kunt doen.