»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Stromingen / Magnetiseren / werken met energie
Ingezonden:  07 Jun 2017 12:07
Hi,

ik heb een aantal van de topics hieronder gelezen maar ik vind niet echt wat ik zoek, maar er is zoveel informatie dat ik misschien niet op de juiste plaats zoek.

Mijn vraag is, ik begin me nog maar net bewust te worden van mijn eigen energie. Ik voel me recentelijk enorm aangetrokken tot de natuur en dieren, en ik probeer regelmatig contact te leggen met de natuur en het aanvoelen van de energie in de natuur en mijn eigen energie te sturen. Ik probeer de plantjes in mijn tuin beter te doen groeien door mezelf eerst te aarden, contact te leggen met het universum en dan in gedachten mijn energie naar die plantjes te sturen. Maar ik weet niet goed of ik het wel goed doe, en ik vroeg me af hoe andere mensen precies met energie werken, of een nuttige website waar ik daar meer info over zou kunnen vinden, de basis eigenlijk?

In het verleden heb ik ook al eens positieve energie naar mensen in mijn omgeving gestuurd, ik stel me dan een gouden licht voor dat contact met hen maakt. Maar nu vraag ik me af of dat wel mag, of dat ik eerst toestemming moet vragen voor ik iemand energie stuur? Tot nu toe heb ik me voornamelijk op plantjes geconcentreerd, dus nog niet zo veel op mensen. Ik vind mensen te complex, en het doet me soms pijn.
Ingezonden:  07 Jun 2017 20:23
Je zult leren door de tijd heen dat iedereen anders werkt. de een met symbolen, de ander met rituelen. Zoek je eigen weg, kan ik zeggen. volg je gevoel en vertrouw erop.
Als je de gedachte al hebt, die doet het meeste. als je positief denkt is de energie al sterk. vertrouw erop.
Ik heb een tijd terug een healing gedaan met zo'n 60 mensen. Ik twijfelde eraan of het wel goed zou gaan, en of ik het wel kon. Toen het moment er was voelde ik het stromen, en bleek dat ik aan mijzelf had getwijfelt. Ook de mensen hadden het ervaren dat er iets gebeurde. Dus extra bevestiging dat ik niet hoefde te twijfelen.

Mensen mag alleen met toestemming. Een mens heeft een keuzevrijheid, en mag je niet iets opleggen (ook al zijn de bedoelingen goed). Het kan zelfs gevaarlijke situaties opleveren. zeker als de ander heel gevoelig is. (denk bijvoorbeeld bij operaties, maar ook op de weg, of het werken met gevaarlijke apparaten)
Vandaar alleen met toestemming. Wel naar situaties.
Ingezonden:  09 Jun 2017 08:25
Hi Roosmarie,

dank je voor je reactie. Wat bedoel je met 'wel naar situaties'?
Ingezonden:  09 Jun 2017 17:31
Stel nou voor dat je een spannende situatie hebt op je pad, bijvoorbeeld een examen, een ontmoeting, een sollicitatiegesprek, dan kan je wel energie hiernaar toesturen. Dit is minder heftige energie, en haalt de kantjes er vanaf voor iedereen. Het is niet specifiek voor een persoon, en omdat er eigenlijk meerdere mensen bij zijn, verspreid het zich.
Wel belangrijk dat je erbij aangeeft dat mensen die het niet willen, het ook niet krijgen.
Ingezonden:  15 Jun 2017 12:40
Ik moest even wat nadenken over alles, vandaar dat ik nu pas reageer.

Ik denk dat ik ondertussen gevonden heb hoe ik energie kan sturen, ik begreep het nadat ik een droom had over energie, en het is eigenlijk min of meer dezelfde manier die ik nu al op dit moment op mezelf toepas als ik me minder lekker voel. Ik had een plant die bijna dood was en die is nu terug groen aan het worden, dus ik denk dat het werkt.

Toch nog een vraagje over het energie naar situaties sturen. Ik ken iemand die meermaals per week naar de nierdialyse moet. Het is een oud vrouwtje en ze heeft ontzettend veel pijn.
Mag ik dan positieve energie sturen naar de hele dialyse afdeling van dat ziekenhuis, of zelfs nog ruimer, in het algemeen naar mensen die pijn hebben, met de voorwaarde dat het alleen naar die mensen gaat die het willen? Is dat dan wel ok? Ik wil even zeker zijn dat ik het goed snap. Ik durf het haar namelijk niet vragen, want ze gelooft hier niet in en ik denk dat ze me dan voor gek zal verklaren.

Ik had ook het idee dat, een paar maand terug toen ik nog contact had met die vriend van me waar ik eerder over geschreven had, dat ik gemakkelijker contact kon leggen met energie. In de zin van, ik kon mijn dromen beter onthouden, ik kon beter mediteren of dingen aanvoelen en ik kreeg ook heel veel inzichten op korte tijd. Op dat ogenblik was het echt een soort van ontdekking voor me, want ik wist helemaal niet dat ik dit kon. Sinds toen heb ik hem niet meer gesproken, maar nu is het een beetje alsof die energie die ik voordien heel sterk voelde is afgezwakt, het is bijna alsof mijn leven terug 'normaal' is geworden, maar toch net niet helemaal. Ik denk dat het de bedoeling is dat ik die 'gave’ verder ontwikkel en dat het dan vanzelf terug sterker zal worden, zou dat kunnen?
Ingezonden:  16 Jun 2017 15:42
Het gaat allemaal steeds met ups en downs, net naar de fase waarin je je bevindt, soms is het bijvoorbeeld tijd om even je aandacht op iets anders te vestigen.

En ja, hou het algemeen, en met voorwaarde dat de mensen het ook willen.