»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Waarzeggers / Kaartleggen / Vergoeding vragen?
Ingezonden:  19 Jul 2019 06:33
Hallo allemaal. Ik zit met een dilemma. Gisteren heb ik mijn handen bij iemand laten lezen die echt super goed is en daar  voor een half uur € 30,00 voor vroeg. Alles wat ze vertelde klopte en het gaf me ook inzicht in mezelf. Heel bijzonder en ook wat er nog in het leven op me stond te wachten. Ik vertelde ook dat ik met tarot kaarten werkte en het echt mijn ding was maar dat ik het als hobby zag en er ook nooit geld voor vraag. Ze vond dat ik mezelf te kort deed. Omdat ik cursussen gedaan heb, nog steeds investeer in boeken en een kaartlegging me tijd en energie kost zei ze dat het een uitwisseling van energie is en het daarom beter is iets te vragen. Ze was het met me eens dat zolang ik oefende het prima was maar dat als er mensen via, via me zouden vragen om een kaartlegging ik me niet bezwaard moest voelen. Nu is het zo dat er geregeld geen reactie komt op een kaartlegging waar ik de nodige tijd/energie in gestoken hebt. Dat vind ik jammer en als ik er iets  voor zou vragen zou ik daar minder om geven denk ik. Wat vinden jullie? Nu denk ik erover om als ik een uitgebreide kaartlegging doe voor mensen die me privé mailen er geld voor te vragen ( maximaal € 15,00 ) Dan op het forum wat korter zonder achteraf weer vragen die er zijn ook steeds na te pluizen en dat natuurlijk gratis te houden. Ik heb er vannacht over liggen denken en ik vind t moeilijk om geld te gaan vragen maar het kost mij inderdaad wel de nodige tijd en energie, dus zou ik graag willen weten hoe jullie hierover denken.

Groetjes,  Trix
Ingezonden:  22 Jul 2019 15:01
Volg je hart.
Ingezonden:  07 Sep 2019 12:34
Je kan een vast bedrag noemen, een door hun te bepalen donatie vragen of het gratis doen.

Als je vraagt om een donatie, omdat je hier toch tijd maar met name middelen in doet, zal je mogelijk van sommige minder krijgen als je wilt en van andere meer dan verwacht. Maar je houdt het dan wel open.

Let wel op dat als je er geld voor vraag, het minder vrijblijvend is als wanneer je het gratis doet. Dus misschien zelfs dat je klachten krijgt als je iets op een slechte dag verkeerd hebt gezien.

Als met al, wat Roos ook al zei, volg je hart
Ingezonden:  27 Sep 2019 12:36
Bedankt voor jullie reactie Roosmarie en Psylor. Ik blijf gewoon voorlopig op dezelfde voet verder gaan. Ik vind t ook niet nodig om geld te vragen maar als er dan gezegd wordt dat ik mezelf daarmee tekort doe wordt ik daardoor toch wel beïnvloed merk ik.
Ingezonden:  22 Nov 2019 08:28
Hallo hoge priesteres, ik zit met hetzelfde dilemma. Steeds als ik iets voor mijn  eigen ontwikkeling doe betaal ik dat zelf. Ik lees foto's van mens en dier en overleden personen, geef healingen maar alles gratis. De uitgebreide readingen vraag ik 10,= voor en dat stort ik naar een goed dierendoel. Toch hoor ik ook steeds dat je iets voor jezelf moet achter houden omdat je niet alleen maar moet geven. Het moet in balans zijn. Ik werk nog en heb het extra geld niet echt nodig. Om het weg te geven aan dierendoelen is goed maar een medium zei tegen mij hou een paar euro apart  voor jezelf. Soms doe ik dat en volg ik iets voor mijn ontwikkeling of koop een boek waar ik wat aan heb in mijn ontwikkeling of op mijn groep. Het is niet de bedoeling dat als je andere mensen helpt het jou alleen maar wat kost werd mij verteld. Ik zelf vind een bloemetje ook leuk en goed. Het gaat om de uitwisseling. ik ben ook het verre van balans op dat gebied liefs Marjo
Ingezonden:  22 Nov 2019 14:00
Hoi Marjo
Blijft inderdaad lastig, vooral als je het geld niet nodig hebt en je doet het graag voelt het op de een of andere manier niet goed om geld te vragen. In jou geval als je toch iets vraagt zou ik het zelf houden ipv een goed doel want dat geld voor die goede doelen komen voor een groot deel ook niet goed terecht. Dan koop je toch gewoon een bloemetje voor jezelf. Ik doe het thuis wanneer het mij uitkomt, kaarten leggen, dus zie ik er ook niet zo de noodzaak van in om geld te vragen. Het lijkt of het een beetje opgedrongen wordt, zo voelde het bij mij. Je doet jezelf anders tekort, je hebt er recht op, uitwisseling van energie dus dat zou dan eigenlijk moeten. Ik heb dat nu los gelaten en ik ga ervan uit dat wie goed doet, goed ontmoet. Het valt me wel op dat degene die dat zeggen zelf wel geld vragen en vinden dat ze er recht op hebben ( is misschien ook zo ) en ze willen het daarom mensen zoals jij en ik ook opdringen. Waarom ben je minder en doe je jezelf tekort door geen geld te vragen als dat voor jou toch goed voel? Eigenlijk een beetje raar want heel veel mensen zijn materialistisch en willen alleen maar steeds meer hebben. Vanuit je hart mensen helpen is toch hartstikke mooi?
Ingezonden:  25 Nov 2019 10:54
Hoi, ja klopt de goeden doelen waar ik aan geef daar gaat geen geld naar toe maar spullen. BV dierenvoedselbank breng ik eten of ik koop medicijnen voor een hond waarvan het baasje het niet kan betalen. Beetje op die manier en steun een stichting die gerund wordt door een vriendin waarvan ik zeker weet dat het ten goede van de honden komt.
Ik weet dat bij veel instanties het geld in de bovenlaag blijft plakken en er een klein beetje op bestemming komt dus dat steun ik niet.
Die bloemen ja heerlijk die koop ik ook zo af en toe voor mezelf. Wat je zegt als het gratis is zal het wel niet goed zijn en zijn mensen bereid om 150, = per consult te betalen. Ik leef ook met de stelling wie goed doet goed ontmoet. Ik vind het ook fijn om vanuit mijn hart te helpen en weet ook niet waarom dat niet goed zou zijn, Toch al een aantal keren gehoord. Ik doe mijn ding zoals het voor mij goed voelt.
Liefs Marjo