»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  14 Nov 2019 09:16
Hoi,

Kan iemand mij meer vertellen over tarotkaarten? Wat het is, hoe het werkt en wat het doel er van is bijvoorbeeld. Wat ik weet is dat het een kaartspelletje(?) is waarmee je de toekomst kunt voorspellen. De reden is dat ik sinds een paar weken erg veel geïncorporeerd wordt met de kaarten. Bijvoorbeeld laatst was ik in de bibliotheek en ik voelde me heel erg aangetrokken tot een boek over tarot had weinig tijd dus heb er verder niet meer naar gekeken. Het is niet zo zeer dat ik het moet weten maar meer nieuwsgierigheid.

Alvast bedankt!
Ingezonden:  14 Nov 2019 11:25
Hoi

Het is in mijn ogen meer dan een ‘kaartspelletje’ Je kan heel veel met tarot kaarten en ze geven je advies en inzicht wat meest iedereen wel kan gebruiken. De toekomst kan je er niet mee voorspellen, want die ligt niet vast. Voor een groot deel heb je zelf je lot in eigen handen door de beslissingen die je neemt. Zelf leg ik het Keltisch Kruis, dat bestaat uit 10 kaarten die een soort verhaal over je vertellen. Je probleem, waar dat vandaan komt, je wens/doel je hoop en/of vrees komen allemaal aan bod. De 6e kaart is waar je een maand na de kaartlegging bent, dat is de eerste kaart in de toekomst en die komt eigenlijk altijd wel uit als je op dezelfde manier van leven verder gaat. De laatste kaart is de uitkomst of het vermoedelijke verloop. Bij de uitkomst is het een antwoord op wat je nodig hebt en als dat niet zo is is het het vermoedelijke verloop en ben je over een half jaar bij die kaart. Altijd dus vermoedelijk omdat nooit iets voor 100% vast staat. Alle kaarten hebben verschillende betekenissen. Je hebt Zwaarden kaarten  die strijd laten zijn, vaak met pijn en verdriet, Bekers laten gevoelens zien, Pentakels de realistische mens en Staven kaarten staan voor willen.  Dat zijn dan de kaarten van de Kleine Arcana die minder invloed hebben en eerder veranderen dan de kaarten van de Grote Arcana. Ik kan er uren over doorgaan want het is gewoon reuze interessant en bijzonder dat je zonder je iets weet van de ander een kaartlegging kan doen die klopt. Ik doe niet zoals het ‘hoort’ een kaartlegging met een vraag, maar meest een open kaartlegging en dan komt daar wel uit wat belangrijk is. Als de eerste kaart dan klopt, dat is de kern, waar het om gaat dan moeten de andere kaarten ook goed zijn, dus dat vraag ik meestal aan degene voor wie ik kaarten leg. Iedereen kan het leren, je hoeft er geen gave voor te hebben of zo.
Ingezonden:  14 Nov 2019 13:48
Dank voor je uitleg.  Zag trouwens in mijn vorige bericht staan geïncorporeerd (dit moet zijn geconfronteerd)

Het was absoluut niet denigrerend bedoeld hoor. Een van de eerste dingen die je tegenkom als je tarot googled is een kaartspel vandaar mijn formulering. Het is inderdaad een interessants onderwerp. Wel moet ik zeggen dat wat ik er tot nu toe over gelezen heb ook echt wel overeenkomt met zoals je het omschrijft. En mijn interesse is ook wel echt gewekt nu. Als ik het goed begrijp is het dus niet zo dat de toekomst voorspelt wordt maar eerder dat je iemand eens soort van richtlijn/ advies mee kunt geven. Wel een enge gedachte hoor dat je op basis van de kaarten in Iemands verleden en toekomst zou  kunnen kijken want dat  is een beetje wat ik proef uit je reactie. Aan de andere kant zeg je ook dat je lot voor een deel vast staat klopt dat? Hoe moet ik dat dan zien? Wat ik ook altijd  dacht was dat het ook iets te maken had met geesten maar dat is niet zo?  Als ik te veel vraag mag je het ook zeggen hoor. Ben er erg veel bezig allemaal de laatste tijd. 🙂
Ingezonden:  14 Nov 2019 15:47
Ik zag het niet als denigrerend hoor dat kaartspelletje, maar wilde alleen even aangeven dat het zoveel meer is. Heeft helemaal niets met geesten te maken, wel denk ik dat ik hulp krijg van gidsen door de juiste kaarten te pakken. Ik trek ze ook niet uit de stapel, maar schud de kaarten goed en pak dan de bovenste tien kaarten. Zo heb ik het geleerd. In het verleden heb ik drie cursussen tarot gedaan ( beginners, gevorderden en vergevorderden ) daarna oefenen en boeken erbij halen en meer lezen over de kaarten en betekenissen en op je intuïtie afgaan. Het is wel zo dat als je iets te verbergen hebt, bv een relatie met een ander heb, of dat je bedrogen wordt dat in de kaarten te zien is. Dat heb ik meegemaakt met een vriendin van mijn dochter die me vroeg kaarten te leggen. Daar kwam uit dat haar huidige vriend haar bedroog en dat is dan heel moeilijk subtiel uit te leggen. Gelukkig heeft de bedrogkaart ook de betekenis dat je jezelf op de een of andere manier bedriegt als het niet in de relationele zin is. Dus geef ik beide betekenissen door en later bleek dat ik gelijk had en hij ook een ander had. Sommige dingen staan wel vast hoe ze zullen gaan, je hebt bijvoorbeeld geen invloed op het overlijden van een dierbare of dat iemand anders jou pijn of verdriet doet, dat overkomt je en moet vaak zo zijn. Wel heb je altijd invloed op wat jij kan veranderen. Als jij een andere beslissing neemt dan dat je van plan was veranderen dingen daardoor en omdat je altijd een vrije wil hebt kan er nooit echt iets vaststaan. Als je in je huidige baan het niet meer naar je zin hebt kan je blijven hangen of een andere baan zoeken en dan komen er weer andere mensen op je pad waardoor er weer nieuwe ontwikkelingen kunnen komen. Zoiets haal ik dus ook uit de kaarten. Dat het goed zou zijn een knoop door te hakken en voor wat nieuws te gaan. Dat is dan advies van de kaart. Je begrijpt ook jezelf vaak wat beter na een kaartlegging omdat je geconfronteerd wordt met dingen die je wel weet maar waar je niet bij stil staat. De meeste die kaartleggen willen iets van jou of je situatie weten. Ik doe het zonder ik iets weet. Met alleen De_Dude kan ik dus al een kaartlegging voor je doen, ondanks ik dan verder niet weet hoe je heet en ook niets van je weet. Ik vind het altijd wel fijn een echte naam te hebben, maar dat is niet noodzakelijk. Als je nog meer vragen hebt hoor ik het wel.

Groetjes,
Trix
Ingezonden:  14 Nov 2019 18:38
Hoi Trix,
Ben wel heel blij met je uitgebreide uitleg. Het enige wat ik dan nog niet helemaal snap is waarom ik er dan zo door wordt aangetrokken. Hoe interessant het me ook lijkt, als ik heel eerlijk ben is het op de een of andere manier ook best wel eng. Denk ook niet dat ik het geduld heb om het te leren en er is bij mij ook geen noodzaak om vooruit te kijken. Ik moet wel zeggen dat ik het erg knap zou vinden als je op basis van een gebruikersnaam die ik een x aantal jaren geleden zonder er bij na te denken heb uitgekozen zoveel informatie zou kunnen halen. Begrijp ook dat het best confronterend kan zijn als iemand op basis van een kaart dingen kan zien die je helemaal niet zou willen laten zien. Denk dat het hele mysterieuze aspect dat er bij komt kijken reden is voor de aantrekkingskracht. Het is dus niet zo dat jij zonder de kaarten ook al bepaalde dingen voelt. Want dat hoor je ook nog wel eens dat mensen de kaarten als hulpmiddel gebruiken om een gevoel te bevestigen.
Ingezonden:  14 Nov 2019 19:05
Klopt wat je zegt. Ik ben geen medium en haal gewoon uit de kaarten wat ik erin ziet en vaak raadpleeg ik ook nog een van de boekjes/boeken die ik heb voor extra informatie om door te geven. Bij toeval ontdekte ik dat ik er wel goed in was en een kennis van me zei dat het echt mijn ding was en ik ermee door moest gaan en me er meer in gaan verdiepen, dus ben ik ook gaan doen. Ik heb al een hoop cursussen op spiritueel gebied gedaan maar ik zie geen aura’s, verschijningen en ik kan geen contact maken met overledenen en ook niet met engelen, gidsen en lichtwezens. Ik vraag ze wel me te helpen en weet dat ze er wel zijn maar verder niet. Na mijn eerste reiki cursus zijn er wel wat bijzondere dingen gebeurt en heb ik een engel gezien maar verder nooit meer. Pendelen kan ik wel en doe ik soms maar ook dat kan iedereen leren. Als je interesse heb in een kaartlegging reageer dan even bij het topic over kaarten waarin ik vraag wie er een kaartlegging wil, dan krijg je hem daar te zien. Als je daar wat lees zie je ook hoe ik te werk ga en wat de reacties daarop zijn.
Ingezonden:  14 Nov 2019 22:04
Fascinerende gedachte toch wel dat er zoveel meer is dan er kunnen zien en/ of weten. Dank voor het aanbod, ik zal er eens over nadenken. Moet wel zeggen dat ik er nog enigszins huiverig tegenover sta maar ik zal me het komende weekend eens wat meer inlezen. In elk geval bedankt voor je reacties en je uitleg tot zover. Ben er erg blij mee.