»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  05 Apr 2020 13:32
Hoi ik ben Thomas en ben 22 jaar.

Ik heb geen idee waar dit onder valt dus zet ik het maar hier neer.

Vandaag was ik wat door de playstore aan het scrollen gewoon voor de lol om te kijken wat voor apps er allemaal zijn. En ging ik naar lifestyle toe en daar zag ik een Wicca/hekserij app.

Toen ik nog op de basisschool zat haalde ik bij de bibliotheek al wel eens boeken over hekserij. En sinds ik mij kan herinneren heb ik in mijn fantasie spreuken gebruikt.

Ook ben ik christelijk opgevoed maar geloof ik zelf meer in 'moeder natuur' en 'vader tijd'. Ik heb ontzettend veel respect voor de natuur. En de natuur voelt voor mij meer als thuis dan het huis waar ik in woon. Ik heb altijd al de wonderen van de natuur gezien.

Ik heb vandaag het ene en ander over Wicca gelezen. En het idee aan een Godin en een God en het gene waar ze voorstaan komt heel erg over met mijn opvattingen over 'moeder natuur' en 'vader tijd'. Daarnaast wordt er binnen Wicca gebruik gemaakt van spreuken en rituelen en gaan ze er vanuit dat alles in de natuurlijk goddelijk is(als ik het goed begrepen heb). Nu voelt het voor mij een beetje alsof alles uit mijn leven tot nu toe er naar wijst dat Wicca de stroming is waar ik bij hoor.
Maar ook juist omdat het zo passend voelt beangstigend het mij enorm omdat ik nooit heb verwacht dat ik iets zou vinden wat passend zou zijn.


Wat ik mij afvroeg. Zitten hier mensen die Wicca zijn? Of mensen die er wat vanaf weten?

Want ik ben wel geïnteresseerd om mij er meer in te verdiepen om te kijken of het echt iets is waar ik iets mee wil gaan doen.

Verder vraag ik mij ook af hoe groot dit is in Nederland. Weet iemand hoe dat zit?