»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Mediums / Voorspellingen / is mijn zoon paranormaal begaaft ?
Ingezonden:  23 Jan 2009 12:02
Mijn zoon is met de helm op geboren. Tijdens de bevalling is hij hierdoor bijna gestikt en we hebben het als zeer traumatisch ervaren.
Er is ons toen verteld dat het een bijzonder jochie is, en die als een wonder de moeillijke tijd heeft overleefd. We zijn nu 3 jaar verder en is hij een kern gezond manneke, zonder dat je iets merkt aan de vroege geboorte en alle strijd die zijn kleine lichaampje heeft moeten leveren.
Maar......hij heeft wel een paar voor mij apparte momenten waar ik niet mee weet om te gaan.
Vooral omdat ik dus echt zo een nuchtere hollander ben die alleen iets geloofd als hij het zelf ziet.
Het volgende is er voorgevallen.
Ten eerste, mijn zoon wil altijd iets op zijn hoofd dragen, een capouchon, pet, of hij komt bij me zitten en dan legt hij mijn hand op zijn hoofd.
Elke avond, klokslag 23:00 uur wordt hij wakker. In het begin vroegen we wat er was en telkens kwam hij met het antwoord...ik hoorde iets. Nu vragen we het niet meer, nemen hem bij ons en al snel slaapt hij verder en kan hij weer rustig in zijn bedje gelegd worden.
Waar ik het meeste "moeite" mee heb zijn zijn aanrakingen.
Vaak als hij wat aanraakt gebeurt er later wat met het aangeraakte.
Zo zat ik een kleine 2 maanden geleden rustig op de bank en de kinderen waren lekker aan het kleuren. Opeens komt mijn zoon naar me toe en begint mijn linker bovenarm te aaien. Hij vraagt me of ik een auw arm heb. Ik zeg hem dat papa nergens pijn heeft, maar hij geeft nog snel een kusje op mijn arm, knuffeld me en gaat weer verder spelen. Ik vertel het lachend tegen mijn partner en schenk er geen aandacht meer aan. Ik voel me tenslotte helemaal prima, heb nergens geen centje pijn en ach...het is een kind en die hebben genoeg fantasie.
Nog die zelfde nacht zit ik bij de eerste hulp met een ondraaglijke pijn, precies op de plek waar mijn zoon een kus gaf. Letterlijk huilend zit ik daar en krijg te horen dat ik een slijmbeurs ontsteking heb.
Net zoiets gebeurde 3 weken geleden met mijn partner. Mijn zoon geeft mijn haar een kus op haar hoofd en vraagt weer of ze pijn heeft. Ze heeft nergens last van, maar een paar uur later krijgt ze een micraine aanval van jewelste.
Ook staat hij soms bij een voorwerp in huis...te staren, alsof hij het bewaakt. Nog dezelfde dag stoot iemand in huis het dan om en gaat het stuk.
Ik heb zelfs een keer een vaas weggehaald om dat hij weer stond te "waken" en nog viel die later op de dag uit mijn handen toen ik hem weer terug wilde zetten.
Afgelopen maandag had ik een klant bij mij in de zaak ( tattoo shop ) die langs de foto van mijn kinderen liep. Hij stopte, raakte de foto van mijn zoon aan en zij, pfff, wat een energie komt er van die jongen af, bijzonder ventje.
Nogmaals, ik geloof pas iets als ik het zie, of kan aanraken. Wist helemaal niets van met een helm op geboren worden en van paranormale dingen moest ik al helemaal niets weten.
Ik begin me toch steeds meer af te vragen wat er hier aan de hand is.
Ondanks mijn niet geloven in het paranormale wil ik wel kunnen klaarstaan voor mijn zoon mocht hij dingen ervaren waar ik geen antwoord op heb.
Wie heeft er advies voor me, of heeft zelf zoiets ervaren ?

gr, mike
Ingezonden:  23 Jan 2009 13:00
Hoi Mike,

Het is knap dat je hier hulp voor zoekt, het is altijd beter om informatie in te winnen waardoor je je kind beter op kan voeden.

Dan nu een stukje waarmee ik je hopelijk help...
Er is een groot verschil in spiritualiteit en paranormaliteit, jouw kindje is spiritueel begaafd en word misschien of is het al lichtelijk paranormaal begaafd. Die 2 begaaft heden gaan dan ook vaak hand in hand samen.

Je hoeft niet te geloven wat ik nu uitleg maar je zal het zelf wel snel genoeg ondervinden hehe.
Je lichaam en geest worden op 2 plekken gebonden en je lichaam en cosmos op 5 plekken. Die 7 plekken worden de chakra's genoemd.
Chakra's kan je trainen, ontwikkelen en openenen. Dat gebeurt als je spiritueel leeft of spiritueel in het leven staat. Jouw kindje heeft 2 sterk ontwikkelde lichaam en geest chakra's (zijn kruin en derde oog charkra heb ik het over) of de andere 5 chakra's ontwikkelt zijn kan ik niet opmaken uit je verhaal maar de kans is groot van wel.
Om je kruin en derde oog chakra goed te laten werken kost het veel energie vanuit je andere chakra's, maar je kan vooral je kruin chakra goed laten geleiden door bv je handen te gebruiken.
1 Hand kan je kruin chakra flow versterken, maar als je 2 handen gebruikt heb je kans dat je de flow verstoord doordat het evenwicht weg is zoals bij 1 hand.
Ik hoop dat dat wat duidelijkheid geeft.

Uitleg over het derde oog en kruin chakra,
Je derde oog heeft gaves die voor de meeste mensen niet te bevatten zijn. Ruimtes aanvoelen, andere dimensies zien en energieen zoals aura's zien zijn allemaal dingen die je met je derde oog kan.
Je kruin chakra is uniek vergeleken met je andere chakra's. Deze is erg geest gebonden, je krijgt via je kruin chakra energie binnen en voelt haarfijn energieen. Je innerlijk bewustzijn komt ook via je kruin chakra naar binnen.

Nou dat zal wel even genoeg informatie zijn van mijn kant, met zulk soort dingen leef ik namelijk ook.


Advies, als je je kind gaat tegenwerken dan zullen zijn chakra's sluiten (ze kunnen op latere leeftijd weer open gaan). Maar je kan ook je kind ermee helpen door gewoon naar hem te luisteren en hem gewoon steeds jouw mening te geven.
Ik zelf ben ook opgegroeit met ontwikkelde chakra's en stond daardoor anders in het leven dan wat normaal is voor een kind. Maar dit kwam mede omdat iedereen met buiten sloot omdat ik nergens mijn verhalen en ervaringen kwijt kon. Voor alles wat voor hun normaal was waren zij een luisterend oor, tenzij het over spiritueele of paranormale zaken ging.
Laat je kind dus gewoon proberen want van proberen kan hij leren.


Greets, Robbert.
Ingezonden:  24 Jan 2009 00:32
Prachtig verhaal en bijzonder kind. Vaak wordt beweerd dat kinderen die met de helm op geboren worden een paranormale aanleg hebben. Of dat zo is weet ik niet. Feit is dat mijn moeder paranormale ervaringen heeft èn met de helm geboren is. Ik daarentegen heb die "tick" van mijn moeder geërfd maar ben niet met de helm geboren.

Mijn advies is: Blijf nuchter en sceptisch, maar wordt niet ongelovig. Kinderen hebben ook een levendige fantasie. Dat maakt het voor ouders lastig om onderscheid te maken tussen echt en fantasie. Je zoon is nu pas 3 en neemt het leven zoals het is. Hij weet niet beter en ziet zijn ervaringen dan ook als ware gewoon. Hij is zich er nog niet (volledig) van bewust dat hij anders is als de meeste andere kinderen en volwassenen. Hou dat zo lang mogelijk zo. Luister naar hem, praat met hem en neem hem serieus. Waak er echter voor dat je "het" niet meer aandacht geeft dan goed voor hem is. Een kind is een kind. En het gevaar zit erin dat als hij beseft dat hij bijzonder is, door de overmatige aandacht die hij krijgt, dat hij het gaat ge- (of wellicht zelfs mis-)bruiken om de aandacht te krijgen.

Ik bedoel dit niet lullig, hoor!Maar het zou gewoon erg zonde zijn als hij, wanneer hij wat ouder is, niet meer serieus genomen zou worden.

Kortom: Blijf nuchter en laat hem zijn "normale" kinderleven leven en vriendjes krijgen. Vriendjes die hem waarderen om wie hij is en niet om wat hij kan.
Quote:
Kinderen met zulke ervaringen kunnen maar weinig informatie vinden over dit onderwerp. Bénazir wil in dit boek laten zien dat kinderen op verschillende manieren reageren op paranormale zaken. Het is heel erg belangrijk hoe de omgeving reageert op zo’n kind. Ze hoopt ook dat door dit boek ouders, opvoeders en leerkrachten het voor kinderen makkelijker maken om hierover te praten.


Help, ik zie spoken is een waargebeurd verhaal voor kinderen met paranormale ervaringen.Het taboedoorbrekend boek is geschreven voor kinderen die op zoek zijn naar een stukje (h)erkenning.Kinderen met zulke ervaringen kunnen maar weinig informatie vinden over dit onderwerp. Bénazir wil in dit boek laten zien dat kinderen op verschillende manieren reageren op paranormale zaken. Het is heel erg belangrijk hoe de omgeving reageert op zo’n kind. Ze hoopt ook dat door dit boek ouders, opvoeders en leerkrachten het voor kinderen makkelijker maken om hierover te praten. Het liefst zou Bénazir willen dat de kinderen serieus genomen worden en als normale kinderen behandeld zullen worden.Bénazir komt op jonge leeftijd in aanraking met de paranormale wereld en het duurt lang voordat ze begrijpt wat deze wereld is en hoe ze ermee om moet gaan. Als Maud - een van de hoofdpersonen uit het boek - in haar leven komt, laat deze haar op nog veel meer manieren kennismaken met deze wereld. Voor Bénazir is deze tijd een bijzondere leerschool.Bénazir heeft haar ervaringen en de ervaringen van kinderen en volwassenen om haar heen geromantiseerd en zo is ook dit boek tot stand gekomen. De verhalen van alle kinderen uit `Help, ik zie spoken` zijn dan ook waargebeurde verhalen. Alleen de namen van de kinderen komen niet overeen met de werkelijke personen.Bovenstaande tekst komt van http://www.aquariusage.com/index.cfm?newsid=4 ... en gaat over een boek dat wellicht de moeite waard is om te lezen. Het helpt je om op een goede manier met de ervaringen van je zoon om te leren gaan. Ik heb het zelf niet gelezen maar hoop dat je er wat aan hebt.

groetjes,
Blanky
Ingezonden:  09 Aug 2013 23:27
Prachtig toch,als je een zoontje hebt met deze vooruitziende gevoelens en die jullie kan waarschuwen.
Je zou je bv er meer in kunnen verdiepen,want er is meer tussen hemel en aarde,zodat je het ook voor jezelf een plaatsje kan geven,mijn dochter heeft het ook al met 5 jaar ik had het snel in de gaten,dat ze een bijzonder kind was,laat je kind gewoon kind zijn,deze kinderen zijn begaafd ze staan meer met het hogere in verbinding,vandaar ook de sterke energie.

grts.