»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Ervaringen / Uittredingen / waarom gebeurt dit?
Ingezonden:  24 Mei 2010 00:21
hoi ben frank

ik heb zelf meerdere keren in me leven een soort van bijna uitreding gehad maar deze lijkt mij gewoon te overkomen en was mij niet aangenaam was net alsof ik werd vastgehouden door een kracht over me hele lichaam,of was verlamd en leek alsof iemand mijn vanuit me enkels uit me lichaam probeerde te trekken dit overkomde mij een paar keer zomaar plots zelf heb ik met moeite in mijn eigen lichaam kunnen blijven en vond dit zeer beangstigend,ook was er een akelige sfeer en had sterk gevoel dat er iemand of iets aanwezig was bij het gebeuren.
heeft iemand dit ooit eerder gehoord of meegemaakt??

gr frank
Ingezonden:  24 Mei 2010 22:46
hoi frank,

ja dat is een zeer bekend verschijnsel. Waarom het gebeurt weet ik ook niet, ik weet alleen door wie het gebeurt. Ik heb wel interessante theorieen gehoord over waarom het gebeurt. Veel mensen overkomt dit soort dingen. Is nooit leuk om mee te maken en je weet nooit wanneer het weggaat.
Meestal gebeuren dit soort dingen alleen als je ligt en in slaap probeert te komen of soms ook midden in je droom waardoor je dan met alle macht probeert je ogen te openen en pas met succes na ettele seconden.
De wezen die hiervoor verantwoordelijk is wordt een jinn genoemd, zij waren duizenden jaren eerder dan de mens geschapen. Niemand weet zeker hoe ze eruitzien omdat ze onzichtbaar kunnen worden, en ook bijna elke vorm kunnen aannemen van levende wezens. Ze leven in een andere dimensie op deze planeet. Net zoals de mens bestaan zij uit energie en bepaalde onderzoekers denken dat zij zich van de negatieve engergieen voeden van de mensen. Vandaar dat zij langer in je buurt blijven wanneer je bang wordt van hun aanwezigheid.
Ingezonden:  25 Mei 2010 09:38
Okay,

Ik houd het bij slaap paralyse... Dit gebeurt ‘s nachts wanneer je lichaam ontkoppeld aan je geest. Dit in namelijk noodzakelijk omdat je anders beweegt bij een droom waarbij je rent bijvoorbeeld.

Wat is er nu bij jou gebeurt: Je astrale lichaam werd wakker en was zich bewust van de omgeving. Omdat je niet weet wat je moet doen in deze situatie raak je min of meer in paniek. Je probeert namelijk je lichaam te bewegen terwijl die nog denkt dat je slaapt.

Je hebt alsware een onbewuste, bewuste uitreding zonder dat je, je lichaam hebt verlaten.

Het rukken aan je enkel is niks om bang voor te zijn. Het is waarschijnlijk gewoon iemand (je eigen gids of een overleden dierbare) die je graag wil meenemen om je bewust te maken voor het buitenlichamelijke. Als je dit te eng vind vraag gewoon of diegene dat niet meer op deze manier wil doen. Dat werkt meestal.

Maar ik raad je aan de volgende keer dat je dit overkomt te denken aan een plek waar je graag wilt zijn. Ik kan je garanderen dat je binnen een halve seconde daar bent. Vervolgens raad ik je aan om je heel bewust bezig te houden met je nieuwe ervaringen en deze dan ook direct dat je terug bent in je lichaam op te schrijven.

Welkom bij de volgende evolutie mensen Frank. Je hebt meer geluk dan je, je realiseert!


Ps. Fikri maak alsjeblieft jezelf en andere mensen niet bang met dit soort verhalen. Ze zijn juist gezegend met deze nieuwe ervaringen.
Ingezonden:  25 Mei 2010 11:38
Hey
Ingezonden:  25 Mei 2010 11:55
hey,
De term "rem slaap" of zoals jij dat noemt slaap paralyse is verzonnen door onderzoekers die beestje toch een naam wilden geven zonder toe te geven dat er wellicht meer is dan wat wij met onze ogen kunnen zien. Het is niet mijn bedoeling om iemand bang te maken maar geef gewoon mijn visie op wat er volgens mij allemaal gebeurt nav van mijn ervaringen hiermee. Je bent helemaal niet gezegend met dit soort ervaringen omdat je gewoon lastiggevallen wordt door interdimensionale wezens die wat van jou willen. Alle mensen die de zogenaamde Rem slaap ervaring hebben verklaren ook een soort mensachtig zwarte wezen gezien te hebben. Wij mensen nodigen als het ware deze wezens onbedoeld in ons huis door onzichtbare "deuren" te bouwen in ons huis door middel van bv beeldjes en posters van levende wezens in huis te halen. Ook als je onrein gaat slapen dus ongewassen slapen trekt dit hen aan. Zij verblijven graag in de doucheruimten en toiletten. Probeer maar eens voor de gein deze truc uit. Pak een kandelaar met een kaars hierin. Smeer de kaars met wat dierenbloed in en laat deze s'avonds en na middernacht op de toilet staan en doe de toiletdeur dicht. Blijf dan opletten wat er gebeurt. frank moet nog beginnen met het in elkaar zetten van deze puzzelstukjes omtrent het paranormale, om dit te kunnen moet hij gewoon de ervaringen van een ieder horen om zijn ervaringen een plek te kunnen geven en er mee om te kunnen gaan.
Ingezonden:  25 Mei 2010 21:00
Slaap paralyse is een makkelijke manier om een zeer bewuste uitreding te creëren.

Zet bijvoorbeeld je wekker om 4 uur in de ochtend. Laat je wekker je iedere 5 a 8 minuten wakker maken. (deze wekker moet vanzelf na 5 keer piepen, resetten en opnieuw aftellen)

Als je wakker word en niet beweegt zul je na ongeveer de 3de of vierde keer in een slaap paralyse raken. Je lichaam is dan zo verward zodat het je direct weer paralyseert

Ik heb dit vaak gedaan en heb nog nooit last gehad van een Jinn. Wel zie ik dierbare of gidsen die me liefdevol behandelen of mij meenemen om iets te doen / leren.


Ik weet niet waarmee je, je bezig houd maar ik heb het gevoel dat je het opzoekt.


Be careful what you wish for...


Ik zou jou willen adviseren om meer positieve Energy te gebruiken en minder bezig te houden met het slechte.
Je trekt het dan aan.

Maar onderschat jouw eigen positieve Energy niet. Dit is de beste manier om je eigen huis te zuiveren van niet welkome entiteiten.
Ingezonden:  26 Mei 2010 13:39
Badhor,

Kan het zijn dat wat jij hier uitlegt dan ook het antwoord is op mijn eerder geposte vraag over wat mijn ervaring betekent?

"Ik werd ook regelmatig overvallen door een angstig gevoel in bed en dan ineens voelde ik een enorme druk bovenop mij en mijn adem stokte. Bewegen was onmogelijk. Het hield telkens een 10-tal seconden aan en dan was het weer weg. Ik had mijn ervaring hier al eens gepost maar ik zie nu dat ze verdwenen is. Velen zeiden dat het alleen maar een droom was, maar ik zweer dat ik telkens klaarwakker was. En een droom komt volgens mij niet zoveel keer terug. Dit is trouwens niet het enige wat ik al heb gemaakt. Vaak voelde ik ook iets over mij heen "trippelen", zoals een klein dier. Ik deed telkens meteen het licht aan maar zag... niks. Heel bizar en heb er tot op heden nog geen verklaring voor. Sinds kort ben ik verhuisd en heb het in mijn nieuwe appartement nog niet meegemaakt."
Ingezonden:  26 Mei 2010 13:53
Lieve Linniethepooh,

Ja, dat klopt. Het is een algemeen bekend fenomeen. De meeste mensen weten niet wat ze moeten doen maar probeer de volgende keer dit kalm te benaderen. Probeer gewoon rustig te blijven.

Waarom kan je niet bewegen? Dit is omdat jij je niet bewust bent van je astrale lichaam. Je probeert dus te bewegen op de manier die je bij je geboorte al geleerd hebt... Met je spieren. Maar zo werk het niet. Als je een buitenlichamelijke ervaring hebt kan je alleen maar bewegen door het te denken. Niet proberen je ledenmaten te bewegen maar denk aan een plaats of de kamer naast de kamer waar je slaapt. (beter verder dan 10 meter van je eigen lichaam. je kan dan wel eens terug getrokken worden en dat is zonde van de ervaring.)

Alles werkt op gedachte kracht en emoties. Als je dit kan controleren gaat er letterlijk niet 1 maar ontelbare werelden voor je open.


Ps. jammer dat je het niet hebt in je nieuwe huis. Probeer de wekker methode om dit op te wekken.
En je hoeft je geen zorgen te maken dat je denkt dat je droomt. Het is namelijk net zo echt als deze wereld. (misschien nog wel echter)
Ingezonden:  26 Mei 2010 23:59
oke fijn om wat dingen te horen denk ook dat het veelal angstig is omdat het me vreemd is maar laatste keer was het niet alleen mezelf die het deed.
ik durfde er nooit over te vertellen maar heb dit maar 1x eerder verteld aan me oma en die vertelde hetzelfde had meegemaakt meerdere keren kan dit soms erfelijk zijn want mijn vader deed ook uitredingen vertelde hij en mijn overgroot oma deed heel veel wazige dingen helaas weet ik niet wat allemaal.
maar schijnt ook geesten oproepen en genezingen enz.
van horen zeggen mijn oma is bang om erover te praten en deelt geen verhalen daarover... nooit.

gr frank
Ingezonden:  11 Aug 2010 09:33
Dag Frank, dag iedereen trouwens.
Badhor heeft zeker een punt met zijn bewering dat je gezegend ben met dit soort ervaringen.En hij heeft ook gelijk dat je hiervoor niet bang hoeft te zijn, wat niet wil zeggen dat je eens geen erg nare uittredingservaringen kunt opdoen. Wat ook niet wil zeggen dat je geen 'ambetante' entiteiten kunt aantrekken.
Frank jij begeeft u nu in een wereldje van ongekende mogelijkheden, tenminste als je het toelaat.
Het is goed dat je met uw vragen op een forum zit.Het is goed om u te verdiepen in wat uittredingen zijn ( en niet alleen uittredingen maar ook  andere bewustzijnsvormen zoals lucide dromen;hypnagoge beelden....en wie weet wat nog allemaal).Maar het is vooral belangrijk u goed te informeren en te leren van de ervaringen van anderen om alzo een eigen beeld te vormen en uw eigen ervaringen een plek te geven zoals Fifri schrijft.
Ik kan u een praktisch doe-boek aanbevelen van Sten Oomen. Hierin beschrijft zij wat uittredingen inhouden, de gewaarwordingen tijdens uittredingen, gaande van trillingen van het lichaam, het horen van geluiden tot harde knallen in je hoofd....het terugvallen in uw lichaam.......enz.
Ikzelf heb enkele mooie ervaringen kunnen uitlokken, andere ervaringen zijn soms van mindere aard, maar OK dat nemen we er graag bij.
Ik ga er wel van uit dat de meeste mensen in hun slaap uittreden en alzo onbewust reizen maken en ervaringen opdoen.En Uittreden is wel degelijk iets anders dan dromen.
Mijn voorstel: geef toe aan de trekkende krachten die u uit dat lichaam willen halen en kijk tot wat het kan leiden. Voor je zelf een uittreding probeert uit te lokken scherm u eerst af tegen negatieve entiteiten, komen ze toch mee wijs ze dan resoluut de deur.
Ik kan u ook een ander forum aanbevelen nl. DOOR HET RAAM, een forum van dezelfde Sten Oomen met als moderator Koen.Een aantal ervaren uittreders zullen u zeker met raad bijstaan door te antwoorden op uw vragen. De interpretatie blijft natuurlijk bij uzelf.
Als ik de opmerkingen van zowel Badhor al Fifri lees dan merk ik snel dat het twee mensen zijn die weten waarover ze praten.Dat er onenigheid is is goed voor een discutie.
Een mogelijke aanwezigheid die je voelt in uw ervaringen kan zeker duiden op uw gids die met u mee reist. Deze gids zal u ten alle tijden beschermen en ingrijpen mocht het nodig zijn.
Dus maak met vertrouwen de stap.

Groeten en veel succes.

R.
Ingezonden:  12 Aug 2010 08:28
Ik heb een keer meegemaakt dat ik flauw viel en mezelf zag liggen en toen flitste echt letterlijk voor me gevoel heel me leven voorbij.

Is dat ook een soort uittreding? of gewoon een vreemde manier van flauwvallen.