Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  11 Dec 2011 19:22
Hallo,

Ik ben hier nieuw op het forum, en heb een ervaring meegemaakt waarvan ik geen idee heb wat het nou precies was. Hopelijk kan iemand me hier duidelijkheid over geven?

Het gebeurde een aantal weken geleden, heb hier nooit eerder ervaring mee gehad, behalve vaak dromen en het bekende val-gevoel als je bijna slaapt. Het is me een stuk of 5 keer gebeurd, en het heeft me behoorlijk angst ingeboezemd, daarna heb ik het niet meer gemaakt.
Ik sliep, maar was me toch erg bewust van mezelf. alsof ik kon denken in mijn slaap..ik hoorde een vreemd suisend geluid en daarna leek en voelde het levensecht aan dat mijn bed veranderde in een soort glijbaan en ik naar beneden gleed zonder dat ik mezelf kon stoppen. Ik schrok hier heel erg van en schrok een soort van wakker, ik opende iig mn ogen, mn slaapkamer was als vanouds maar zodra ik mijn ogen dichtdeed ging het gewoon door. Omdat ik het doodeng vond ben ik opgestaan en heb het licht aan gedaan, ben daarna gewoon in slaap gevallen na een tijdje. De keren daarna sliep ik aan de andere kant van het bed, en is het 2x gebeurd dat ik aan de zijkant naar beneden gleed. Het was geen droom, daar ben ik zeker van. Wat is dit dan wel? Ik heb nu behoorlijk wat gelezen over uittredingen, maar geen ervan beschreef dit 'vallende, naar beneden glijdende' gevoel, zelfs toen ik wakker werd ging het door wanneer ik mn ogen dichtdeed. Het is alleen als ik op mijn rug lig  Alle keren hield ik er een erg naargeestig gevoel aan over. Hopelijk heeft iemand hier een antwoord op, het zou voor mij wat duidelijkheid geven,

Groetjes
Ingezonden:  11 Dec 2011 21:34
Goh, geen idee op het eerste gezicht.


Het enige dat ik kan bedenken is dat je nu iets in je dromen opnieuw meemaakt van een vorig leven, een traumatische ervaring van toen die je nu nog beperkt.


Voor de rest heb ik geen enkel idee, helemaal niet, maar ik vermoed dat er mensen zijn op dit forum die je beter kunnen helpen.


Sterkte en Geluk in je zoektocht!
Ingezonden:  11 Dec 2011 21:46
Dankjewel Klaas. Ik hoop inderdaad op nog wat meer reacties..:-)
Ik heb hier ook toevallig met iemand op m'n werk mee over gepraat die zich met paranormale zaken bezig houdt, reiki e.d. Zij had het wel over een uittreding, en dat ik op het punt stond wat moois mee te maken als ik mijn angst los kan laten. Ze gaf me het advies om me de volgende keer gewoon te laten gaan en te zien wat er gebeurd. Dit durf ik gewoonweg niet, omdat ik het gevoel heb dat er iets slechts staat te gebeuren ipv wat moois..ik weet niet of dit mijn angst is of een voorgevoel.
Ingezonden:  11 Dec 2011 21:49
Ik weet niet wat jij al kan, maar als het een uittreding is, en als jij daarin wil meegaan, weet dan dat je jezelf op elk moment moet kunnen terugtrekken uit die uittreding, kan je dat?

Weet je hoe dat moet? Heb je die basis?
Ingezonden:  11 Dec 2011 22:10
Het begint altijd als ik 'bewust slaap' zegmaar, dan word ik bang en schrik ik wakker, als ik dan weer  mn ogen sluit gaat het glijden gewoon verder, alsof ik een stijle snelle glijbaan zit. Tenzij ik opsta het licht aandoe en in een andere houding ga liggen. Het vreemde eraan is dat het zo onzettend echt lijkt, dat ik er met m'n gezonde verstand niet bij kan. Achteraf voel ik me altijd zeer ongemakkelijk..ik heb me hier van te voren ook nooit in verdiept in dit soort dingen, ben pas gaan lezen erover na deze ervaringen. Ik ben een vrij nuchter down to earth persoon. Wel heb ik altijd sterke voorgevoelens bij mensen/situaties die vaak terecht zijn; soms opvallend. Maar dit is weer iets heel anders en weet me er geen raad mee. Wil eigenlijk gewoon van die angst af, en het de volgende keer wel toelaten denk ik..
Ingezonden:  11 Dec 2011 22:11
Laat het niet toe als jij het niet beheerst.

Mijn vraag is eigenlijk, ben jij in staat je op eender welk moment uit zo'n ervaring uit te trekken, als je je erin zou verdiepen?
Ingezonden:  11 Dec 2011 22:21
Wat moet ik beheersen? Wat kan er gebeuren als je het toelaat terwijl je het niet onder controle hebt?
Ingezonden:  12 Dec 2011 10:45
Dan kan je langer wegblijven dan je zelf wilt.
En het zal dan waarschijnlijk grote gevolgen hebben op je geest.


De exacte gevolgen kan ik niet voorspellen, maar het is zeker niet aan te raden.

Je moet je gronden, je verankeren in de aarde, pas dan heb je, als je uittreedt, een sterke link met de aarde, en kan je je terugtrekken als jij dat wilt.
Ingezonden:  20 Dec 2011 15:50
Oh, mn vriendin vertelde mij dit soort dingen! Ik weet wel een beetje wat het is, zoek op Wikipedia maar s op Slaapverlamming.
Heb ik ook een paar keren meegemaakt, mijn vriendin heel vaak maar ze zei dat als je er bang voor ben dat het juist dan gebeurd. Gebeurd idd vaak als je op je rug ligt.
Ingezonden:  20 Dec 2011 15:52
W8 hier een linkje

Wikipedia: Slaapverlamming
http://nl.wikipedia.org/wiki/Slaapverlamming

Als je de symptomen herkend dan heb je er inderdaad last van.

Theesakje, succes met deze ervaringen
Ingezonden:  23 Dec 2011 19:29
Waar ik aan denk is astraal gegaan?Uitgetreden???Suisend geluid?Ja...
Dat je je net uit voelde glijden uit je lichaam...ja.Tja...ik weet het zo niet zeker maar zou het een uittreding zijn?
Ingezonden:  24 Dec 2011 00:35
Het komt mij idd voor als slaapverlamming. Zelf heb ik dit met name als ik een avond ben wezen stappen. Het is gewoon letterlijk in slaap vallen.
Ingezonden:  27 Dec 2011 14:57
Het zou ook een uittreding kunnen zijn. Heb ik één keer meegemaakt. Maar het ligt eraan welke symptomen je hebt, die van slaapverlamming of uittreding.

Gr PG