»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Ervaringen / Uittredingen / Hulp uittreden
Ingezonden:  29 Feb 2008 19:33
Ik weet sinds kort dat ik kan uittreden. Daarom wil ik er ook verder mee gaan.

Wie heeft er meer info over, of tips, of eigen ervaringen?


Alvast bedankt.
Ingezonden:  25 Mrt 2008 12:47
Vroeger was ik veel bezig met uittredingen. Eerst per ongeluk later bewust. Mijn manier was om op mijn rug op bed te gaan liggen. Mijn ogen dicht. En dan komt het moeilijkste: Nergens aandenken, je hoofd volledig leeg maken. Op het moment dat je eraan denkt dat je nergens aan mag denken, ben je al aan het denken. Mensen die die kunst beheersen zullen weten wat ik bedoel. Op het moment dat mijn hoofd leeg is, begin ik mij een zee voor te stellen. Het geluid en het beeld van het water dat op het strand stroomt ontspant mij enorm. Mijn ademhaling pas ik aan aan het ritme van dat water dat op het strand en weer terug naar zee stroomt. Op het strand: inademen.
Terug naar zee: uitademen.

Dit werkt zeer ontspannend. En op een gegeven moment voel ik dat ik begin te "wiegen". Ik stimuleer dat wiegen door denkbeeldig met mijn hielen om de beurt naar onder te drukken. Lins....rechts....links....enzovoorts. Op een gegeven moment merk je gewoon dat je los komt en kan je overal heen waar je maar wilt. Eerst het gevoel dat je vliegt en opeens ben je dan op de plaats die je voor ogen had. Omdat je je gevoel van tijd volledig kwijt bent heb je geen idee hoelang het allemaal duurt. Omdat mijn timing niet altijd even lekker loopt begin ik soms alweer uit trance te raken terwijl mijn ziel nog niet terug in mijn lichaam is. Ik merk dat omdat ik dan mijn ogen nog niet open kan krijgen en mij er heel bewust van ben dat ik niets kan bewegen. Ik probeer dan met alle macht recht op te gaan zitten. En op het moment dat de ziel terug is, schiet ik dan ook als een idioot rechtop. Alsof ik eerst vastgehouden werd en plotseling los gelaten word. Door die inspanning kom ik dan ook meestal bij met een hart dat in mijn keel klopt. Ook ben ik buiten adem alsof ik een marathon heb gelopen.

Dit is een beschrijving van hoe het bij mij gaat. Wellicht gaat het bij anderen heel anders. Ik hoop in ieder geval dat iemand, wie dan ook, hier iets aan heeft.
Ingezonden:  29 Dec 2009 20:16
maar hoe kan je bewust uittreden ??
Ingezonden:  29 Dec 2009 22:35
ik ken iemand die het kan !!
Ingezonden:  11 Jan 2010 08:33
Ik dacht dat ik dat vrij uitvoerig had aangegeven, hoe ik dat doe.
Ingezonden:  01 Mrt 2013 15:40
Kunnen niet alle mensen uittreden dan?
Goede beschrijving trouwens Blanky!
Ingezonden:  10 Mrt 2013 20:22
Iedereen kan uittreden, dit is iets heel natuurlijks, net zoals dromen. Sterker nog, dromen en uittreden gaat vaak gepaard. Als je droomt ben je vaak / altijd ook uitgetreden. Aangezien iedereen kan dromen, kan iedereen dus ook uittreden
Ingezonden:  10 Mrt 2013 20:30
klopt egoras ik kan t zelf ook ik doe het alleen liever niet maar goed
Ingezonden:  10 Mrt 2013 23:26
Nou, ik heb de afgelopen paar jaar nog steeds dit gehad, maar het blijkt dus een slaapverlamming te zijn.
Wat mij betreft bestaat uittreden niet. Als je een slaapverlamming hebt, hallucineer je aan alle kanten (echt alles dus), en bestaat de mogelijkheid dat je uittreedt. Dat denk je dan. Eigenlijk droom je.
Ingezonden:  11 Mrt 2013 08:34
Dat is idd iets dat veel mensen zeggen, maar om het te kunnen moet je het natuurlijk wel geloven. Niet alles is te verklaren met wetenschap en dingen als uittreden zijn gewoon een kwestie van geloof. Daarbij komt uittreding vaak voor bij bijna dood ervaringen. Hierbij is vaak nauwelijks hersensctiviteit en toch hebben ze uittredingen. De wctieve hersendelen zijn trouwens alleen de hersendelen die nodig zijn voor stofwisseling, hormonen, etc. Dit zou dan dus bewijs zijn voor uittredingen
Ingezonden:  12 Mrt 2013 01:09
Quote:
Mijn manier was om op mijn rug op bed te gaan liggen. Mijn ogen dicht. En dan komt het moeilijkste: Nergens aandenken, je hoofd volledig leeg maken. Op het moment dat je eraan denkt dat je nergens aan mag denken, ben je al aan het denken. Mensen die die kunst beheersen zullen weten wat ik bedoel. Op het moment dat mijn hoofd leeg is, begin ik mij een zee voor te stellen. Het geluid en het beeld van het water dat op het strand stroomt ontspant mij enorm. Mijn ademhaling pas ik aan aan het ritme van dat water dat op het strand en weer terug naar zee stroomt. Op het strand: inademen.
Terug naar zee: uitademen.


Ik doe precies het zelfde,maar beeld is van het heelal, en daar bevind ik dan ook, dan ben ik 1 met het univers, en van daaruit kan ik door een gat te maken naar andere universum's reizen.
Ingezonden:  12 Mrt 2013 20:31
Missraven,
Uittreden is een ingewikkeld verhaal.
Als je bewust wilt uittreden probeer te gaan liggen en te visualizeren dat gaat zitten. En dat uit je lichaam stapt. Alles was je doet is immers fantazie. Omdat je als geest alleen kan voelen. Zo te zeggen alle mensen en geesten die je ziet zijn echt. Het decor de kamer enz hebben je hersen er zelf bij geplaatst om het beeld logies te maken. Je kan ook niet naar plekken wat je nooit gezien heb. Maar je kan bijvoorbeeld wel terug gaan naar de droom die je vanacht had. Maarja dat komt later. Probeer maar eerst het uit je lichaam stappen. Dan ben je al een heel eind.

Mvg Magia
Ingezonden:  15 Mrt 2013 13:03
Quote:
Uittreden is een ingewikkeld verhaal.


Zo ingewikkeld is het niet, het gaat van zelf.
visualiseren doe ik enkel als ik naar een andere demencie wil.
Als ik uit wil treden, ga ik gewoon leggen, zorg dat mijn ademhaling en hartslag gezakt is, ben ik gelijk in het astrale, ik ben dan één met het heelal,
Ik heb van daaruit ook iemands leven gered, die een paar jaar later aan mij vroeg, of ik die bewuste nacht bij hem was.
Ik kan dit al van af mijn zesde jaar en het gaat van zelf, zeg maar instinct, heb altijd een goede begelijder gehad nog steeds trouwens.
En voor mensen die willen uittreden, probeer eerst contact te maken met je eigen bewustzijn met je eigen IK, probeer je naar binnen te keren, en leer je eigen lichaam kennen, kijk hoe het bloed door je lichaam stroomt, zie de plekken waar je wat mankeert of pijn hebt en probeer het te genezen.
Vandaar wordt je zelf geleid naar wat goed voor je is.
Uittreden kan ook gevaarlijk zijn.
Ik hoor van mensen, dat ze eerst een verbinding maken via de wortelchakra met de aarde, om een veilige manier terug te komen.
Ingezonden:  15 Mrt 2013 15:36
ik denk dat we het over verschillende dingen hebben univers.
Volgensmij treed jij helemaal uit en ik 3 kwart. want als je uitgetreden ben voel je je lichaam nog?
Ingezonden:  15 Mrt 2013 16:27
Ik ben dan niet bewust van mijn lichaam.
Ingezonden:  15 Mrt 2013 16:36
ja dan treed je helemaal uit. Ik doe dat niet omdat het gevaarlijker is en he makelijker terug komt.
Ingezonden:  19 Apr 2013 17:36
Maar hoelang duurt uitreden gemiddeld?
Ingezonden:  19 Apr 2013 17:50
Zolang als je zelf wilt/kunt
Ingezonden:  21 Apr 2013 19:39
Maar als ik mijn ogen dicht doe en ga liggen dan val ik bijna in slaap . Welke tip. geef je mij om gemakkelijker uit te treden?
en mischien nog een hele rare vraag maar als je bijv. Iets kwijt bent...en je denkt er hard aan, kom je dan op die plek terecht??
Ingezonden:  30 Apr 2013 21:16
Ik denk dat er voor iedereen een andere manier is om uit te treden... Wat voor mij werkt is het volgende:

Ik ga liggen (op mijn rug) en leg mijn handen op mijn buik. Dan vraag ik voordat ik begin met een soort meditatie aan mijn gidsen, engelen (en dieren) om me te beschermen en te begeleiden in mijn reis. Ook vraag ik aan degene die het goed met me voor hebben me te helpen uit mijn lichaam te gaan. Als ik dat heb ik gedaan begin ik met een korte lichaams meditatie. Als je dit zelf moeilijk vind, zou je eens op internet kunnen zoeken. Het allerbelangrijkste hierin is dat je tussen waken en slapen in blijft. Het gebeurd soms inderdaad wel eens dat je wel in slaap valt. Dan ben je gewoon te moe om te reizen (denk ik).
Tijdens deze meditatie ga ik al mijn chakra's na en zorg ik dat mijn ademhaling heel constant is. Daar focus ik me eigenlijk het meeste op.
Op een gegeven moment kom je op een punt dat (zo voelt het voor mij) je lichaam een soort van begint te trillen. Het begint vaak lichtjes en door me hierop te focussen en mijn energie naar te richten wek ik dit trillingsniveau op. Op dit moment heb ik altijd slaapverlamming. Ik ben zeker nog wel wakker, maar mijn energielichaam shaked de pan uit ). Wat ik dan doe is als eerste mijn armen uitsteken. Soms is er dan iemand aan de andere zijde die me uit mijn lichaam helpt en dan reizen we samen. Anders kun je eigenlijk gewoon je hoofd omhoog doen of er aan denken hoe je uit je lichaam zou zweven.

Zelf kan ik nog niet echt sturen waar ik heen ga, maar laat me vooral begeleiden door mijn gidsen. Voor mij is het een volgende stap om uit te vinden hoe je naar plekken kunt gaan die jij wilt.

Quote:
Maar als ik mijn ogen dicht doe en ga liggen dan val ik bijna in slaap . Welke tip. geef je mij om gemakkelijker uit te treden?

Ik denk dat je hier de combinatie tussen focus op wakker blijven en complete rust moet vinden. Ik denk dat dit het moeilijste stuk is van alles. Die je focust je heel bewust bv op je ademhaling, maar je denkt niet ergens anders aan.

Heb je al wel slaapverlamming gehad, of iig ervaren dat je niet kon bewegen maar nog wel wakker was.

Ik vraag me af. Heeft iedereen die uittreed ook slaapverlamming op dat moment? Of kan het ook anders?

Liefs Na Na
Ingezonden:  01 Mei 2013 09:05
Ik weet niet precies wat een slaapverlamming inhoud dus zo ver ik weet niet
Ingezonden:  01 Mei 2013 11:59
Als ik uittreed slaap ik niet, maar ben bij volle bewustzijn.
Ingezonden:  02 Mei 2013 14:05
Quote:
Ik weet niet precies wat een slaapverlamming inhoud dus zo ver ik weet niet


Slaapverlamming is dat je lichaam verlamt is, maar je geest bij bewustzijn. Je kunt je fysieke lichaam niet bewegen, maar je ogen wel openen. Je hebt ook het gevoel dat je kan praten/schreeuwen en kan bewegen, maar je 'echte' lichaam doet dat niet.

Quote:
Als ik uittreed slaap ik niet, maar ben bij volle bewustzijn.
Kun je je fysieke lichaam dan ook bewegen?
Ingezonden:  02 Mei 2013 15:53
Kan uitreden ook met ogen opeen
Ingezonden:  04 Mei 2013 08:14
Quote:
Kun je je fysieke lichaam dan ook bewegen?


Weet ik eigenlijk niet, het gebeurd bij mij spontaan, kan gebeuren terwijl ik met iemand in gesprek ben, het kan overal gebeuren, dus of ik mij dan kan bewegen, ben ik mij niet bewust van.
Ingezonden:  11 Mei 2013 15:32
Ik ben nieuw hier, en heb geen gaves, maar uittredingen ken ik wel.
Ik heb ze in het verleden regelmatig gehad, en vond het beslist geen pretje, hoop er nooit meer 'last' van te krijgen.

Ik kreeg het alleen als ik op mijn rug lag, en op het moment dat ik bijna in slaap viel, meestal als ik echt erg moe was.
Meestal voelde ik dan een naar omhoog (vanuit de voeten meestal)opkruipend extreem kippenvelgevoel, met als gevolg dat ik mij niet meer kon bewegen.

In tegenstelling tot andere hier gelezen ervaringen, kreeg ik mijn ogen dus niet open, en raakte dan ook in paniek.

1 x ergens anders geweest, waar ik dus niet wilde zijn, gezien wat ik niet wilde zien.

De andere keren, was het zodra ik het aan voelde komen echt vechten om te kunnen bewegen, zodat ik snel mijn bed uit kon.
Ik had er bijna geen controle over.
En het was echt geen slaapverlamming, die ken ik overigens ook wel en vind ik evenmin prettig.

Rose.