»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Ervaringen / Uittredingen / slaapverlamming/uitreding
Ingezonden:  09 Apr 2012 14:23
hoi allemaal,
dit is mijn eerste bericht hier en ik zal mijn verhaal zo goed mogelijk proberen te omschrijven, het kan misschien een langer bericht worden dan dat ik nu in gedachte heb :-) ik hoop echt op serieuze reacties van jullie

ik ben 29jaar en ben eigenlijk niet spitueel aangelegd, ik heb wel enkele onverklaarbare dingetjes meegemaakt maar dan denk ik "zou het geen inbeelding, ilussie of hoop naar iets zijn?"

ik ben de laatste tijd veel bezig met "de dood" op een akelige manier, angst voor de dood, echte angst soms denk ik dat ik klaar ben voor een psycholoog want je hoort niemand over de dood praten, dan denk ik "ben ik de enige die er zoveel angst voor heeft"

ik heb al 2jaar lang last van slaapverlammingen, eerst af en toe, nu wekelijks, soms meerdere keren per nacht, in het begin van de nacht als ik in slaap val

vroeger werd ik wakker en kon ik mijn lichaam niet bewegen, niet roepen, niks, er was ook een gevoel van aanwezigheden, nu beleef ik ze anders

ik kan nu mezelf "wakker" maken
het begint altijd men een heel eng gevoel, heel mijn lichaam slaapt, ik kan het ook beschrijven als een tv wat storing heeft, die gruis, dat gezoem
ik probeer mijn lichaam te bewegen en dan kan ik wakker worden

***
gisteravond was het weer zover
ik viel in slaap, of tja mijn lichaam viel in slaap
ik wou me bewegen en het lukte, ik wou opstaan, ook dat lukte met moeite
uiteindelijk stond ik bij de slaapkamerdeur, net bij de hal, ik zag de leuning van de trappen maar had nog steeds dat akelige gruizende slapende gevoel in me ("gruizende" geen idee of dat woord bestaat maar dit woord omschrijft mijn gevoel)
ineens werd ik "echt wakker" en lag dus gewoon in bed, ook met dat vieze gevoel maar dat verdween stilaan, ik viel weer in slaap en ja hoor 2min later weer dat gruizende gevoel, mezelf weer wakker maken door proberen te bewegen enz,... dit blijft 9 van de 10 keer doorgaan totdat ik daarwerkelijk even het licht aan doe, een paar minuten wakker blijf en daarna ga slapen op mijn andere zij

nu vraag ik me af, als ik op het moment van dat ik bij de trap stond, me omgedraaid zou hebben met het zicht naar de slaapkamer, zou het dan kunnen zijn dat ik mezelf misschien had kunnen zien liggen?

ik probeer me vaak te verleggen als ik het heb maar ik kan e niet herinneren dat ik ook daadwerkelijk wakker werd in de staat dat ik dacht dat ik zou liggen
het klinkt raar, snappen jullie wat ik bedoel?

zijn dit slaapverlammingen of uittredingen of beiden?

waarom maak ik dit mee? vanwege mijn angst voor de dood? wil iemand of iets me op deze manier laten zien dat er meer is?

ik wil er van af! ik wil zonder angst naar bed gaan, ik haat het om te gaan slapen, ik heb zelfs een lampje in de slaapkamer (nu zo een 4maand al)vanwege mijn angst

ik ben die slaapverlammingen of wat het ook is meer dat k*tsbeu, elke tip is welkom!
wat denken jullie van wat ik meemaak?

weet wel dat ik meer in de wetenschap geloof maar wel in "meer" wil geloven
Ingezonden:  09 Apr 2012 15:29
Waarom ben je precies bang m.b.t. de dood?

Als je buiten jezelf bent getreden, kan je jezelf ook zien liggen.

Heb je zelf het idee dat het met elkaar te maken heeft...
Ingezonden:  09 Apr 2012 16:58
ik ben ontzettend bang voor de dood, de angst dat er niks meer is, gewoon niks meer, dit geeft me een angstig gevoel
ik heb ook wel wat,meegemaakt ivm geesten maar dat zou ook inbeelding kunnen zijn want men wil toch geloven in "iets"
wetenschappelijk gezien is er nog geen bewijs ivm dat er meer is na de dood, alleen dat je hersenen bij bijna doodervaringen worden geprikkeld op een gebied waar hallucinaties ontstaan en dat beangstigd mij, zou er dan echt niks zijn of toch iets?

ik vind die slaapverlammingen ook echt eng, zo onbekend, zou het een bewijs voor mezelf zijn dat er meer is? zouden het hallucinaties zijn? ik denk het niet maar ik probeer altijd eerst een wetenschappelijke verklaring te zoeken
waarom maak ik dit mee?
waarom heb ik angst om te gaan slapen?
waarom ben ik na elke autorit blij dat ik veilig thuis ben, of ben ik gewoon elke dag blij dat ik er nog ben?

elke dag ben ik blij dat ik leef maar  ook angstig om de dood, om die slaapverlammingen/uittredingen
dit hoort zo niet te gaan denk ik, het is denk ik veel logischer om niet bij deze dingen stil te staan en gewoon te leven, zonder na te denken

iedereen leeft gewoon zonder na te denken volgens mij en hebben omdat ze geen angst hebben ook een nog beter leven
veel mensen denken nooit na over het leven, zuipen, ruzie maken, de bitch uithangen, zichzelf kapot maken, of denken deze mensen ook na over "het leven"?

ik heb een goed leven, een geweldig leven wat ik ook nooit wil verliezen, daarom misschien ook mijn angst? ik wil de mensen die ik nu heb nooit verliezen, stel ik ga dood en er is iets na de dood zou ik het nog keieng vinden als ik de mensen verlies die mij dierbaar zijn

ik weet het, het klinkt idioot maar ik ben wel helemaal normaal haha, ook een gewoon leven heb ik, samenwonend, werk, hobbys net zoals iedereen
ik denk alleen teveel na, en ik wil van die slaapverlammingen af :-)
Ingezonden:  09 Apr 2012 19:18
Nou, ik heb meerdere ervaringen dat als je overgaat wordt opgehaald door geliefden. Ook talloze dromen dat overleden via o.a. dromen boodschappen doorgeven dat er meer is.
Lees eens het boek: mijn naam is Emed, van Rozenmuller geloof ik. lees je 1 van de vele verhalen dat er meer is na de dood.

De wetenschap is al zover dat ze aangeven dat er meer bestaat dan wat we waarnemen, maar de mate waarin is voor hun nog onduidelijk.

Zelfs verschillende artsen zijn ervan overtuigd dat mensen na hun overlijden gewoon verder gaan. o.a. gebaseerd op bijnadoodservaringen.

Je neemt afscheid van het fysieke, en dat is het enigste, je gaat naar een  mooie plek toe, maar kan ook bij je geliefden zijn als je daaraan denkt.
jij denk dat de meeste mensen niet denken, maar de meeste mensen kunnen niet loslaten en stoppen met denken.
Zou het niet kunnen dat de meeste mensen juist een masker ophebben, omdat ze niet echt zichzelf durven te zijn?! Dat ze zich kapot maken, omdat ze juist een angst hebben?

De mensen die je achterlaat, zal je telkens kunnen opzoeken, je ontvangt hun gedachten, komt in hun dromen en kan tegen ze praten. En misschien zijn er ook een paar bij die jou ook kunnen zien.
Ingezonden:  09 Apr 2012 20:31
oke bedankt, hier krijg je tenminste nog serieuze antwoorden :-)

enig idee wat het nou is ivm slaapverlamming, wat dat zou kunnen zijn?
hoe ik ervan af geraak, ik kijk er nu al tegenop om te gaan slapen straks
Ingezonden:  09 Apr 2012 21:04
Ga eens een tijdje mediteren voor het slapen, en vraag hierbij de hulp van de engelen. Het zal niet meteen werken, maar het zou kunnen helpen.

Weet je, ik geloofde een tijd terug ook nog niet in engelen totdat ik ze zag, en ik weet dat ze willen dolgraag helpen, maar moeten wel van ons toestemming hebben om ons te mogen helpen.
Ingezonden:  09 Apr 2012 22:32
kimmeke geloof me.. de dood is niet eng.. ikzelf geloof dat er leven na je dood is. Meschien maakt het jou ook minder bang als je dat denkt. En dat uitreden is best bezonder. Ik zou jezelf ermee trainen. Cool toch :P.
Succes
Groetjes Bianca
Ingezonden:  10 Apr 2012 17:01
Bedankt,
Ik weet alleen niet zeker wat het is, uittreden of gewoon een slaapverlamming, ik heb symptomen van beiden volgens mij
Ik vind het maar eng :-)
Ingezonden:  10 Apr 2012 19:40
Een arts zal het op het medische vlak gooien, en ontkennen dat mensen uit hun lichaam treden.
Ga er veel over lezen, ik denk dat je al veel herkenning maar ook vernieuwingen zal gaan vinden.
Ingezonden:  11 Apr 2012 19:21
Yeah! 2 nachten geen rare toestanden meegemaakt! Wel steeds met schrik gaan slapen en het duurde lang neerdat ik in slaap viel
Toen vanmorgen de wekker ging had ik wel het gevoel alsof ik nog maar net in bed lag maar dat heeft iedereen wel eens

Is het niet zo dat hoe meer je iets leest over een bepaald onderwerp je er ook gevoeliger voor wordt? of kan dat geen kwaad (meer angst, dat het nog vaker gebeurd,...)

Begrijp me niet verkeerd. Ik heb er in mijn leven al veel over gelezen maar ik bedoel "nog meer"
Ingezonden:  10 Aug 2012 01:39
hallo ik heb net een post geplaatst over mijn lucide dromen in topic paranormaal omdat ik ... nouja dat kan je daar lezen, een heel verhaal over bewustzijn in mijn dromen en aanweigheid van entiteiten in mijn huis.

Ik heb lucide dromen minstens 3 a 4 keer per week, soms fijn en soms ook beangstigend. Het feit dat je dit telkens als naar ervaart kan ik goed begrijpen want het is ook een rare gewaarwording als je zoiets meemaakt. De dood van anderen of dat jezelf ooit het loodje legt ervaart ieder persoon anders maar is een onderdeel van ons leven waar je niet bang voor hoeft te zijn. Dat je nu hier bent moet je ervaren als iets goeds en probeer het leven te leiden dat je hebt. Als het dan ooit gebeurt heb je wel geleefd ook al is het met zijn ups en downs.

Jouw angsten kunnen jouw slaapgewaarwoording zeker beïnvloeden, ik heb geprobeert om voor het slapen te denken over leuke dingen en te gaan slapen met een gerust hart. Ik weet niet precies hoever jij in je dromen kunt gaan,ben je bij bewustzijn? maar probeer dingen te doen, zie het als een experiment waardoor je jezelf dingen kunt aanleren die je kunnen helpen als je weer in die droomtoestand komt, die ik lucide dromen noem.
Ingezonden:  10 Aug 2012 02:06
Wat ik nog wilde zeggen: omdat het bij mij zo vaak voorkomt heb ik er uiteraard niet altijd zin in. Wat ik heb geleerd is dat mijn lucide dromen altijd komen als ik op mijn rechter zij slaap, bijna een soort van foetus houding. Wat bij mij dan helpt is om op mijn andere zij of in een andere houding te gaan liggen...
Ingezonden:  10 Feb 2013 23:07
Hoi Kimmeke,

Ik heb de zelfde ervaring gehad.
Nu ik dit lees, komt er weer meer naar boven.
Ook ik werd dan  wakker, voelde dat ik wakker werd en kon me niet
bewegen en ogen openen lukte ook niet.
Het zelfde gebeurde nog een keer en schreeuwen / praten
Dat lukte ook niet.
Ik denk inderdaad dat  je dan uit  je lichaam bent geweest.
In die periode was ik erg angstig en niet geaard.
Vandaag hoorde ik op een verjaardag ook dit verhaal.
(Per toeval las ik dit stukje)
Zij vertelde mij dat ze helemaal,koud was toen ze weer wakker werd.

Denk inderdaad, dat je door angst, niet/ of minder geaard bent.
En daardoor een uittreding krijgt.(er voor kiest om uit te treden)
Angst is ook de sterkste emotie, en kan je helemaal lam leggen.
Nu ik dit zo schrijf. Is dat ook werkelijk zo!

Heel veel kinderen treden ook uit, omdat ze zich hier op  aarde niet veilig
voelen. En nog sterk verbonden zijn met waar ze vandaan komen.

Boswandelingen maken goed springen, stampen. Helpen om te aarden.
Laat in gedachte voor je gaat slapen  liefde door je hele lichaam stromen.
En loop de hele dag nog even door, ervaar dit met liefde.
Zodat je vredig in slaap valt.

Zie dat je verhaal al een half jaar oud is,
maar wilde nog even reageren.

Liefs Carola
Ingezonden:  25 Feb 2013 21:58
Ja vaak als je gaat slapen en je hebt een uittreding waarna je weer terugkomt, herhaald dit weer een aantal keer.
Ik denk dat als je eenmaal uitgetreden bent er een deur geopend is in je hersens waardoor dit makkelijk herhaald.. als je angstig bent en je wilt niet nog vaker in herhaling vallen, kun je het best even een tijdje uit bed gaan, goed wakker worden en wachten tot het geruis weg is. zo gaat de deur weer dicht en kun je gewoon weer slapen, tenminste zo doe ik dat..

Wanneer is iets bewezen? Ik ben van mening dat een bijna dood ervaring echt is en geen hallucinatie kan zijn..
mensen zien kleuren en horen geluiden die ze nooit gezien of gehoord hebben(door een hallucinatie kun je geen kleuren of dingen horen die je nooit eerder gezien/gehoord hebt)
als hun hard stilstaat en uit hun lichaam gaan, zien ze zichzelf vanaf boven liggen, als ze terug komen kunnen ze alles wat er gezegd is door bijvoorbeeld een dokter en wat ze gezien hebben op die plek waar ze dood gingen beschrijven( dit kan niet door een hallucinatie)
ze komen op een plek waar alleen maar liefde is, het mooist wat ze gezien hebben, en zien bekende die dood zijn, deze dode mensen zeggen dan het is je tijd nog niet,wanneer ze terugkeren verder is er geen tijd en hebben ze het gevoel dat ze er al eerder geweest zijn en thuis komen..
en het belangrijkste, er zijn in Nederland alleen al meer dan 300.000 mensen die dit meegemaakt hebben. Als er maar een paar mensen dit hebben meegemaakt kun je nog denken dat verzinnen ze, maar 300.000 mensen verzinnen zoiets niet. dus het moet wel waar zijn lijkt me