Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Spiritueel / Ervaringen / Angst voor donker...
Ingezonden:  26 Okt 2012 19:43
Ik heb mijn hele leven al angst voor donker.
Donker is dreiging.Als kind voelde het voor mij dat er iets dreigends en drkkends om mij heen.
Bekeken voelde ik me.
En die angst is gebleven.Ik slaap altijd in het licht.Dat voelt beter.
Soms als ik slaap wordt ik wakker geroepen door een stem en ik droom veel en heftig en onthou alles.
Ook droom ik veel over mijn overleden moeder.

Mijn zoontje heeft dezelfde angst voor donker en heeft al eens gezegt dat er iets met een zwart gewaad is in huis,hij droomt ook heel heftig...en roept snacht wel eens in zijn slaap:hou op en niet doen en is super onrustig enzo,hij heeft al meerdere paranormale ervaringen gehad en is angstig.

ik weet niet goed wat ik met mijn gevoel en angsten en ook met zijn angst enzo aanmoet.

iemand tips?
Ingezonden:  26 Okt 2012 20:09
oh wat angstig!
ik ben zelf aan het ontdekken dat ik spiritueel aan het ontwikkelen ben, en wat ik gelezen heb, en zelf heb gedaan, is een bol van licht visualiseren in je gedachten, dat je daar in zit en zo groot maken als je zelf wil,bijv om je huis ofzo.. wanneer jij samen met je zoontje veilig voelt. dat laat negatieve entiteiten buiten en alleen de vriendelijke spirits" ik heb het ook gedaan ,was geen zwart gedaante maar merkte wel onrust toen ik in bed lag en zodra ik dat deed voelde ik me rustiger en viel erna heerlijk in slaap. zodat alleen me overleden moeder, dochtertje en andere warme spirits bij mij kunnen komen.. want een bol van fel licht staat voor veiligheid dacht ik zoiets.. succes!
Ingezonden:  26 Okt 2012 21:16
Dankje voor je reactie
Ingezonden:  26 Okt 2012 21:33
iets zwarts, is zeker niet altijd iets negatiefs!
Het is meer de angst voor het onbekende, veronderstel ik, dan de spirits op zich. Want als ze negatief waren, zouden ze dat allang hebben laten weten.
Die stem, wat roept die, hoe voelt die voor jou?

Ik zou je in eerste instantie adviseren om eens er veel over te gaan lezen, zodat je meer weet over gene zijde.

Zoek voor je zoontje een medium dat hem helpt duidelijkheid te krijgen.

Kijk, kinderen voelen wat er in hun ouders omgaan (je kan wel tegen hem zeggen van niet, maar hij voelt van wel), en als jij al bang bent, is hij het ook, omdat hij van jou onbewust heeft geleerd dat het eng is.
Ingezonden:  26 Okt 2012 21:54
Dat ik de angst op hem geprojecteerd heb zou inderdaad kunnen aangezien mijn zoontje 9 van de 10 keer mijn gevoel oppikt...

hij zegt altijd:mama ik voel het wanneer jij verdrietig bent,ook als ik op school ben.

hij is al angstig vanaf baby zijn,als ik hem als baby van bedje haalde en zijn gezichtje richting zoldertrap hield dan werd hij hysterisch,ook mijn oudste zoon was bang voor die zolder en zelfs mijn nuchtere vriend kreeg daar de kriebels.

hij heeft al vaker aangegeven dat er een man door de muur kwam in onze kamer en dat die boos is en ook achter ons huis beschrijft hij een boze man.

bij nader onderzoek blijkt er in het verleden twee huizen verder op een man zich te hebben opgehangen nadat uit was gekomen dat hij zijn kinderen had misbruikt.Dus ik heb het gevoel dat hij daar last van heeft.

Er is een tijd geweest dat hij klaagde dat zijn bed bewoog of schudde.
En dat ze hem snachts plaagden.
Nu is het rustig maar die ervaringen zijn erg angstig voor hem geweest.

Hij weet dat hij meer ziet dan anderen maar vind het een last.

Hij zegt nu dat oma bij hem is om hem te beschermen en vertelt me ook wel dingen over haar enzo.

En dat vind hij wel fijn maar de angst blijft overheersen.
Ingezonden:  27 Okt 2012 00:11
Werp als gezegd een schild om je heen, leer je zoontje het ook te doen. Zie meer info hierover in het topic Schilden
Ingezonden:  27 Okt 2012 00:17
Oke.dankjewel.
Ingezonden:  27 Okt 2012 08:47
Daarnaast ga met hem naar een medium die hem kan helpen. Zolang jij die angst hebt, lukt het moeilijk hem het vertrouwen te geven dat hij het zelf ook kan.

En voor jou de tip om er je goed in te gaan verdiepen, zodat de angst afneemt en je er vertrouwen in krijgt.
Ingezonden:  09 Nov 2012 14:48
Die angst voor donker tja...
Ik ben trouwens zelf niet bang voor het paranormale.
Die angst is over sinds mijn moeder overleed.Het is puur het donker.Ik wil gewoon licht om me heen,het is een drang ook,donker is gewoon bedreigend...
De stem die ik hoor roept gewoon hard en dringend mijn naam en het is een vrouw.Het zou mn moeder kunnen zijn en het voelt alsof ik gewoon dringend wakker moet worden op dat moment.

Ik word snachts ook geregeld in paniek wakker en soms is ook mijn geheugen totaal weg.vreemde gewaarwording.

Mijn zoon slaapt op het moment slechter dan ooit.
Hij heeft ook veel lichamelijke klachten.


Ik ben al bij een medium en paragnost geweest.
Zij zeggen dat ik kan healen en dat ik gewoon vaak handoplegging bij hem moet doen,maar ik ben daar niet zo bekend mee nog.
Ook zei hij dat mijn angst met zwarte magie in mijn familie te maken heeft en dat dat op mij door zou werken???
Dat van die zwarte magie kan kloppen.
En dat ik zelf ook gaves heb maar er mee om moet leren gaan.

Van mijn zoon waren ze erg onder de indruk,ze zeiden dat zijn gaves erg sterk waren en hij erg graag in mijn buurt is omdat ik een buffer ben en hij geen last heeft als hij in mijn buurt is.Dat klopt hij wil erg graag om me heen zijn en sleept soms ook zijn matras naar mn kamer en slaapt dan beter,wat ik natuurlijk wel beperk want hij hoort niet bij zijn ouders te slapen.

Soms zegt hij wel eens iets over wat hij voelt of weet,maar niet vaak...

Gisteren hadden we visite,twee mensen die hem erg dierbaar zijn,hij ziet ze als opa en oma.En toen ze weggingen zei hij tegen de vrouw:zorg je goed voor Henk!!!

Ik vroeg hem vanochtend waarom hij dat zei.Hij zei ik voel dat het niet goed met m gaat en hij moest huilen.

Hij heeft wel vaker dingetjes en heeft t vaak bij t goede eind.

Hij vind de wereld maar niks,hij houdt niet van lichamelijk contact,ja gewoon met ons wel,hij vind de wereld druk en te groot...Stempeltje autistisch verwante stoornis en add er al opgekregen met het advies hem maar vol te stouwen met medicatie...

Ik maak me aan 1 kant zorgen,maar dat is mijn moederhart.De andere kant zegt nij dat hij sterk genoeg is om dit alles te doorstaan...
Ingezonden:  10 Nov 2012 11:03
Pfff, wat een hoop zeg en zeker wat je ook verteld over je zoontje.
Ik denk dat het heel positief is dat je je moeder om je heen voelt. Kun je niet samen met je zoontje aan haar vragen of ze bij hem wil zijn en hem wil beschermen? Ook het visualiseren van de bol met licht is heel goed.

Ik wist niet dat zoiets bestond (visualiseren dat je je in een grote bol bevindt die je zo groot kunt maken als je zelf wilt). Ik heb dit vanuit mijzelf altijd al gedaan, puur gevoelsmatig…Nooit geweten dat het daadwerkelijk zo opgeroepen kan worden….tot dat ik het op dit forum al meerdere keren las. Zo'n bol voelt gewoon ontzettend goed aan en vraag daarbij je moeder ook vooral om jullie te beschermen en andere goede spirits. Het zal jullie echt helpen.

Ik denk dat je een heel bijzonder zoontje hebt. Koester het en ga heel serieus met zijn angsten, ideeën om. Praat er met hem over.
Mijn zoontje was net drie jaar toen hij mij vertelde dat hij niet kon slapen……omdat er een man in zijn kamertje zat die de hele tijd naar hem zat te kijken…Meer dus niet. Ik ben naast hem gaan zitten op de rand van zijn bedje en heb vragen over deze man gesteld. Ik heb een sterk vermoeden dat het om mijn eigen opa ging die is overleden toen ik 3 maanden zwanger was van mijn zoontje. Hij was heel aardig volgens mijn zoontje, maar hij kon er ook niet van slapen. We hebben toen samen gevraagd aan opa of hij weg wilde gaan wanneer mijn zoontje ging slapen, omdat mijn zoontje bang van hem wordt. Dat opa welkom is, maar of hij even weg wilde gaan als hij ging slapen. Daarna heeft mijn zoontje heerlijk geslapen.

Als ik je verhaal zo lees, is jouw jouw zoontje spiritueel heel sterk ontwikkeld en pikt hij meer zaken op. Sommige spirits zullen in hem een kanaal vinden om te communiceren, anderen doen dit misschien onbewust? Misschien proberen ze contact te leggen met zijn spirit, maar weten ze niet dat ze met een kind te maken hebben? Kan dat? In dat geval moet hun dat duidelijk gemaakt worden. Ik denk dan ook niet dat ze bewust kwaad willen doen, maar dat ze het gewoon niet doorhebben dat ze met en klein kind van doen hebben. Ik weet eerlijk gezegd niet of dit kan, maar mijn gevoel zegt dit.
Ingezonden:  10 Nov 2012 22:23
Hoi EzzieBezzie,

Jouw verhaal is heel herkenbaar voor mij. Ik vroeg me af of je het begrip Nieuwetijdskind kent? jouw zoontje is er 100% zeker 1!! Als je dit begrip niet kent raad ik je absoluut aan je hier meer over te informeren.

Jouw zoontje is heel bijzonder en heeft niet voor  niets deze gave, het is alleen nog uitvinden hoe je er mee om moet/mag gaan.

Ik heb ook angst voor het donker, die gevoelens ken ik heel heel erg goed. Toch heb ik tegen mezelf van de week gezegd dat dat klaar is.. Ik ben dus gewoon express in het donker (gewoon om 19:00 uur ofzo) in mijn slaapkamer gaan zitten en had mijn hand bij de lichtknop. Ik ben echt heel bewust gaan zitten en ervaren. Tuurlijk vond ik het eng, maar ik wil mezelf aanleren dat ook al zijn er energieen om ons heen, ze mogen ons niet bang maken. Hoe banger en angstiger je wordt hoe meer energie je hen ook geeft. mijn moeder is ook overleden en als ik haar om bescherming vraag is het altijd rustig daarna.

Hoe ziet de man die je zoontje ziet eruit? Als een zwarte man?

Het enige wat ik je als tip kan geven is dat je zoveel mogelijk begrip mag tonen voor de situatie waarin je zoontje zit en idd vragen stellen over wat hij dan ziet enzo en hem nooit laten denken dat je aan hem twijfelt.

En hoe je met die angst om kan gaan heb ik maar 1 antwoord op: je angsten aangaan en overwinnen + de blokkades in je lichaam oplossen...

Veel licht en liefs Na Na
Ingezonden:  10 Nov 2012 22:34
Bedankt voor de reacties.

Het begrip nieuwetijdskinderen is mij bekend en ik heb er al veel over gelezen.

Ik probeer hem zoveel mogelijk open te benaderen en neem hem altijd serieus.
Omdat ik zelf ook dingen ervaar en veel lees erover hoop ik
dat ik m voldoende kan ondersteunen zo.