»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Spiritueel / Ervaringen / Leuke ervaring met engelen
Ingezonden:  07 Jan 2013 22:04
Ik heb zo vaak leuke ervaringen gehad waarin ik geholpen ben, of waarin er iets bijzonders gebeurde. Ik wou er gewoon eens wat delen met jullie, omdat ik er zo blij van word als ik er aan terugdenk, en hopelijk jullie ook.
Ik had in een onhandige bui mijn auto eens zo ingeparkeerd dat de ruimte tussen mij en de andere auto ongeveer 1 mm. was, en geen uitwijkmogelijkheid aan de andere kant. Het leek er op dat ik mijn auto echt onmogelijk kon uit parkeren zonder de hele auto flink te beschadigen. Er stonden al mensen om me heen, mee te kijken, zo van, tjonge, jonge, hoe heb je dit nou kunnen doen. Ik was hoogzwanger en in paniek. Ik begon te bidden om hulp, en nog geen 10 seconden later komt er uit het niets een kordate, vriendelijke vrouw op me afgestapt, die zegt, ik ben vrachtwagenchauffeur geweest, ik zal je helpen, dit komt helemaal goed. Ik vroeg aan haar of zij het niet voor me wilde doen, maar ze zei, nee hoor, dat is helemaal niet nodig, je kunt het zelf, ik ga je helpen. Er kwam een rust over me, en inderdaad, met haar aanwijzingen kon ik toch achteruitrijden, iets wat daarvoor nog totaal onmogelijk leek. En weg was ze weer! Was dit een engel? Ja, ik geloof van wel
Ingezonden:  07 Jan 2013 22:16
En nog een: op een dag was ik nogal somber. Ik maakte mee heel veel zorgen over mijn jongste zoon, en had echt het gevoel, waarom overkomt ons dit nou? Ik liep die middag met mijn 3 kinderen op het winkelcentrum, in mezelf gekeerd. Ineens komt er een oudere vrouw op me af, kijkt me recht in mijn ogen, en zegt (vriendelijk, maar ook wel een beetje streng), wat een prachtig gezin heb je, wat een rijkdom. Daar mag je heel blij mee zijn! En loopt weer weg. Ik kreeg een fijn gevoel toen ze weg liep, en had en heb nog steeds het idee dat dit even een teken was van de andere kant om me te steunen en me te wijzen op de grote rijkdom die ik om me heen heb. Ik word nog steeds blij als ik er aan denk
Ingezonden:  07 Jan 2013 23:41
Mooi dat je er blij van wordt, klinkt ook heel mooi Het hoeven niet per se engelen te zijn, maar mensen die aangestuurd worden door hun gids, of gewoon vriendelijke mensen. Doch ik van me zelf uit al gauw mensen help heb ik ook wel eens gehad dat ik mensen extra hielp zonder er echt bij na te denken, alsof het ingefluisterd werd door m'n gids, zal ook vast wel.
Ingezonden:  07 Jan 2013 23:52
Je houd me een spiegel voor, Psylor
Ingezonden:  08 Jan 2013 11:53
Psylor, ja, dat is ook zo. Ik geloof dat engelen, of God, of hoe je het ook noemt,vaak zo werken, door mensen aan te sturen.
Ingezonden:  08 Jan 2013 13:05
Mijn ziens is een groot deel van wat gidsen/(bescherm)engelen doen afkomstig van God, doch het ook niet per se via een engel hoeft te gaan.
Ingezonden:  11 Jan 2013 12:08
I dont wanna spoil your party maar engelen die energie steken in hulp bij parkeren...Zonde,er zijn wel belangrijker zaken, echter, het is overduidelijk dat Imme smacht naar steun, naar bevestiging dat je er niet alleen voor staat, naar iets dat boven ons is en een echtheid aan het leven geeft die het gezwoeg in een nuttig en hoopvol perspectief plaatst. Ik zeg dit met name omdat je zegt:'dat ik dit zo vaak heb mee gemaakt' en las ook dat mooie stukje over die oude dame, die waarschijnlijk je onzekerheid opmerkte en je terecht en tactisch een hart onder de riem stak. Zeker zijn dit fijne dingen maar dit is een paranormaal forum en ik ben van mening dat het hier geen paranormale ervaring betreft, wel een van universele liefde, het leven is op zich al bijzonder genoeg, wel ondersteun ik ten volle de opmerking van Psylor dat mensen in bepaalde situaties hier toe aangestuurd worden. Ook las ik dat je het zag als een teken van steun van de andere kant en daar wil ik iets over zeggen, terwijl je dus steun krijgt aan 'deze' kant probeer je over de brug te kijken en het te ontvangen als steun van de andere kant,maar in deze oude dame zat dus een liefde die zich van deze of die kant niets aantrekt, dus lieve Imme, kijk op je schouder, niet er over heen, want daar zit het: vlakbij! Stel nou dat je een tamelijk negatieve ervaring hebt met iemand, leg je dan een lijntje met een negatieve bron aan de 'andere kant'? Dat zou dan je opvatting over die andere kant negatief kunnen beinvloeden terwijl je slechts een typisch menselijke ervaring ondergaan hebt.. Onlosmakelijk verbonden ben je met alles en je gevoel voor het geestelijke probeert zich uit te strekken maar maakt een onderscheid, je hebt al wat je zoekt, je moet het alleen nog op de juiste manier aan jezelf zien te onthullen. Ik hoop dat je je blijft verblijden in de rijkdom die aan je voeten ligt, als je goed kijkt heb je nergens een bewijs voor nodig,laat de engelen hun engelenwerk doen, wie/wat/waar word meer niet als wel onthuld, mijns inziens en met vriendelijke groeten, Bart B.
Ingezonden:  11 Jan 2013 12:47
Beetje jammer dat je er zo'n beeld over hebt, bedenk dat het vaak de kleine dingen het zijn die er toe doen en vaak tot grotere dingen kunnen lijden. Zelfs als is het met iets kleins als een auto inparkeren, het verbeterd wel de geestelijke gesteldheid van Imme, dus dat ze zich weer zekerder voelt en snel uit de vervelende situatie gehaald is. Elk leven is belangrijk, dus ook de kleine aspecten die in een leven voor komen. Kleine dingen hebben vaan een lawine effect tot gevolg, er zijn hier ook heel veel verhalen over te vinden.
Ingezonden:  11 Jan 2013 13:58
BartB, dank je wel voor je reactie. Je hebt het mooi verwoordt. Ik denk dat mijn topictitel ook niet helemaal goed gekozen is. Of het nou een "echte" engel is, of iemand die de ingeving krijgt zoiets te zeggen of te doen, of gewoon een aardig iemand, ik zie het als
een uiting van universele liefde, en hierdoor als een voor mij bijzonder moment, waardoor ik me geliefd en verbonden met het universum voel. Ik geloof niet ik voor mezelf een duidelijk onderscheid maak tussen dit soort ervaringen en "echte" paranormale verschijnselen. Ik heb bijvoorbeeld wel eens een wite verschijning naast mijn bed gezien, zelfs een engelenstem gehoord, maar voor mij valt een ervaring zoals ik hierboven omschreef, in dezelfde categorie, nl. die van uiversele liefde.  Het is denk ik ook een kwestie van definitie. Wat je schrijft over op je schouder kijken en niet er overheen, omdat dat wat je nodig hebt al vlakbij is,vind ik mooi, en daar ben ik het helemaal mee eens.
Ingezonden:  11 Jan 2013 14:06
Aanhakend op wat Psylor zegt: ik geloof zelf niet dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen belangrijke en onbelangrijke dingen. Ik denk dat het meer gaat om de intensiteit van wat ik het universum instuurde op dat specifieke moment. Deze gedachten/ gevoelens van mij kan je zien als energie, met een bepaald trillingsniveau, en als als reactie kwam daar vanuit het universum liefdevolle energie op terug, hetzij in de vorm van engelen of door engelen aangestuurde mensen, of door vriendelijke mensen, dat maakt naar mijn idee dus niet uit.
Ingezonden:  11 Jan 2013 19:18
Ik ontken zeker niet het belang van kleine dingen en verwijs daar duidelijk naar als ik zeg dat Imme op ipv over haar schouder moet kijken, en bovendien Imme jij eindigt zelf met 'was dit een engel ja ik denk van wel',nu leg je uit dat je het meer ziet als universele liefde; lees mijn stukje nog 's...ben ik het dus mee eens, als je een engel bij wijze van spreke bedoeld zeg dat dan ook! Imme's geestelijke gesteldheid gaat er op vooruit na hulp bij parkeren, gaat die dan achteruit als het de volgende keer niet lukt?Dat zou triest zijn. Er is nog wel een verschil tussen kleine dingen en onbeduidende dingen, groot en/of klein, ik vind gewoon dat je engelen erniet zo maar bij moet halen of er later een 'nou ja' van maken. Voor een engel is jouw parkeervaardigheid totaal niet van belang, dus zoals je in je laatste reactie zelf aan geeft is het meer het helpen an sich dat in deze situatie van belang was, deze poging daartoe is dus geslaagd, ik kraak de gebeurtenis niet af doch hoop dat je onderscheid maakt tussen een tijdelijk oppeppertje en het weg nemen van de oorzaak ervan die je zelf in de hand hebt, en MIJNS INZIENS denk ik dat steun van het engelenniveau pas geactiveerd word bij je omgang met de oorzaak indien hulp daar is vereist, het zal eerder een engelbewaarder zijn geweest.Maar oke, je stelt zelf dat de topictitel niet 100% is, mijn commentaar wou echter aanduiden dat deze engelen van welk 'niveau' dan ook lijkt het mij wel terdege gericht te werk gaan en niet in een algemene zin zoals je in je laatste drie regels stelt. Het is slechts mijn persoonlijke mening Imme, het is geen eitje deze zaken op een lijn te krijgen via een computerscherm, maar laten we het gezammelijk doel onderhouden door te stellen dat we wat van mekaar geleerd hebben, in het klein, van het groot...in het klein, Shaloom!
Ingezonden:  11 Jan 2013 21:14
BartB, dank je wel voor je reactie. Prima toch, dat je uitlegt hoe jij het ziet. Het helpt mij ook om mijn eigen gedachten hierover wat aan te scherpen. Ik vind het idd ook moeilijk om precies neer te typen hoe ik ergens over denk. Ik vind de materie ook zo persoonlijk en subjectief, dat ik op geen enkele manier zeker zou kunnen zeggen hoe iets zit. Het zou zo maar kunnen dat engelen zich op dat niveau helemaal niet met mij bezig houden, en het een engelbewaarder was, of misschien was het gewoon toeval, tja. Ik weet het niet, en jij ook niet. Wat voor mij telt is dat het voor mij een mpoie ervaring was, juist omdat het zo klein en alledaags was. Wat ik erbij voelde was dat Gods liefde ook in alledaagse dingen naar voren komt. En ja, die boodschap vind ik dus juist wel heel wezenlijk, en ook echt iets waar engelen zich mee bezig houden. Dus het woord engel bedoel ik niet bij wijze van spreken. Overigens is mijn geeselijke gezondheid daar niet van afhankelijk, niet van positieve en ook niet van negatieve dingen. Waarom zou het dat zijn? Ik.zou op die manier wel erg afhankelijk zijn van externe factoren.
Ingezonden:  11 Jan 2013 21:18
Ik vind het trouwens mooi dat je de moeite.neemt je gedachten zo bewust te formuleren. Dank je wel daarvoor
Ingezonden:  13 Jan 2013 01:37
Quoting "Bart B"
Imme's geestelijke gesteldheid gaat er op vooruit na hulp bij parkeren, gaat die dan achteruit als het de volgende keer niet lukt?Dat zou triest zijn.

Even ter verduidelijking, met geestelijke gesteldheid kan iets ernstigs bedoeld worden als manisch depressief zijn. Maar het kan ook iets heel simpels zijn als je goed over jezelf voelen. Het omslaan kan dus van jezelf goed voelen naar licht gestrest gaan. Hierdoor kan je wat negatief reageren op andere mensen die op hun beurt ook daarop reageren. Waar als jij jezelf goed voelt reageer je ook positiever op andere mensen die dit vervolgens ook weer over kunnen dragen. Vandaar sneeuwbal ofwel lawine effect.
Ingezonden:  14 Jan 2013 11:18
Ja, inderdaad. Daarom is het ook zo fijn om aardig te doen naar andere mensen. Het positieve effect daarvan kan veel groter zijn dan je denkt, door dit sneeuwbal effect.