Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Spiritueel / Ervaringen / Ik voel gevaar? Vraag.
Ingezonden:  10 Jan 2013 20:19   Laatst gewijzigd door: Horizon
Hi allemaal,
Ik weet niet of dit berichtje hier goed staat, maar ik zit met een vraag. Het zit zo:

Toen ik een jaar of 9 was zat ik gezellig met m'n oppas in de huiskamer te knutselen, plotseling kreeg ik een heel raar gevoel in m'n hoofd, echt "binnenin" in het midden van m'n gezicht. (Oké, dit klinkt heel raar als ik het terug lees, maar zo'n gevoel omschrijven is niet makkelijk...) Het was ook alsof ik iets rook, een scherpe geur. Enkele seconden later hoorden de oppas en ik allemaal lawaai uit de gang komen. Het bleek dat m'n 5-jarige zusje uit haar bed naar de trap was gelopen en van de trap was gevallen. We schrokken ons natuurlijk rot, zusje had een hersenschudding en een gat in haar hoofd, moest naar het ziekenhuis etc. Is wel weer helemaal goed gekomen gelukkig, maar het was een nare gebeurtenis. Waar het om gaat is dat ik dat rare gevoel wat ik had vlak voordat ze viel later nog vaker heb gehad.
Zo zat ik een keer met mijn moeder en twee vriendinnetjes (ik was een jaar of 12) in de auto, en toen kreeg ik hetzelfde gevoel, weer heel sterk... niet veel later ontstond vlak voor onze auto een kettingbotsing waar wij ook bij betrokken raakte.
Ook heb ik een aardbeving meegemaakt toen ik op vakantie was, en je raadt het waarschijnlijk al: ik werd vlak voor de aardbeving wakker van een heel raar gevoel, zo sterk dus dat ik er wakker van werd.
Zo zijn er nog een aantal gebeurtenissen geweest waarbij ik vlak vantevoren een heel raar gevoel kreeg van binnen.
Nog niet zo lang geleden reed ik met mijn paard over het strand samen met een vriendin op haar paard (we reden in galop, dus vrij hard) en toen kreeg ik totaal uit het niets (gewoon tijdens een gesprek) weer dat rare (en inmiddels beangstigende) gevoel. Ik stopte mijn paard onmiddellijk en riep naar m'n vriendin dat ze ook moest stoppen en voor mijn ogen viel het paard met mijn vriendin erop omdat het in heel mul zand terecht was gekomen, m'n vriendin werd van haar paard gelanceerd en viel behoorlijk hard. Gelukkig kwamen paard en ruiter er redelijk goed vanaf, paard was overduidelijk zwaar gestresst en m'n vriendin bleek later haar pols te hebben gebroken, maar als ik kijk naar hoe ze is gevallen had het veel erger kunnen aflopen.

Waar het om draait: ik zit nu dus met deze vervelende  ervaringen en het rare gevoel vlak ervoor en ik vraag me af of het allemaal stom toeval is, of dat er een andere verklaarbare reden voor is?
Ik ben eerlijk gezegd persoonlijk nogal sceptisch wanneer mensen het hebben over een paranormale gave o.i.d. Het is niet dat ik die mensen per definitie niet geloof, maar ik neig altijd naar "bewijs maar dat je paranormaal begaafd bent, dan geloof ik je"
Ingezonden:  10 Jan 2013 21:48
Nou, je voelt zelf dus duidelijk aan als er iets in je nabijheid gebeurd. (vaak worden we inderdaad ervoor gewaarschuwd, maar ja, ernaar luisteren is punt twee).

Toeval bestaat namelijk niet, leuk nadenkertje
Ingezonden:  11 Jan 2013 12:54
Sommige noemen zo'n narigheid knobbel paranormaal andere instinctief, maar komt beide op hetzelfde neer. Doch het nooit echt verklaard kon worden is het vaker wetenschappelijk vastgesteld dat zo iets echt bestaat, hoe weten ze echter niet zeker. Het enige wat je kan doen als je dit mee maakt is zeer alert zijn.
Ingezonden:  20 Jan 2014 22:33
amai ; voel je dit zo sterk ? dat is wel leuk. ik heb dit slechts eenmaal gehad .
Ingezonden:  20 Jan 2014 22:35
ale ja , als ik mijn reactie lees komt het gek over met dat " leuk " .ik bedoel dat dit een mooie gave is en dat je na zoveel bevestiging er beter naar kan luisteren en in jezelf geloven.