»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Ervaringen / Uittredingen / begin van uitreding of..
Ingezonden:  29 Sep 2008 23:41
Hallo,
Ik heb een paar keer iets geks mee gemaakt. Dit was als ik in mijn bed lag. Soms kreeg ik het gevoel van een soort verdoving waarbij ik een hele grote angst voelde opkomen die ik zelf niet in de hand had en waarbij ik met alle moeite mezelf probeerde wakker te maken doormiddel van bewegen en/of mijn ogen open te doen. ik heb dit niet vaak maar zo af en toe. ik ben er zelf ook van bewust dat dit niet komt omdat ik in slaap val, dit is een hele andere en vreemde ervaring voor mij... misschien dat jullie hier iets van weten?
Ingezonden:  13 Okt 2008 18:01
ik heb dit toevallig van het weekend ook gehad maar ik hoorde ook voetstappen in mijn kamer terwijl dat niet kan ik merkte dat mn vriend naast mij sliep dus het was gewoon iets anders
Ingezonden:  14 Okt 2008 11:31
ik vind het best eng ..  heb gelukkig vannacht niks meer gehad ..
weten jullie wat dit is misschien ?
Ingezonden:  21 Okt 2008 08:47
Hoi Parajaim,

Dit is een heel herkenbaar fenomeen. De eerste keren dat dit mij overkwam schrok ik ook enorm. Dan werd ik inderdaad wakker maar kon mij met geen mogelijkheid bewegen of mijn ogen opendoen. Je hebt in dat geval ongetwijfeld een uittreding gehad. Dat zal vast vaker gebeurd zijn, alleen heb je er toen niets van gemerkt. Echter, soms gebeurt het wel eens dat je hersenen als het ware eerder ontwaken dan dat je geest is teruggekeerd in je lichaam. Dan ben je je er inderdaad opeens bewust van je je nog niet kan bewegen. Ik heb wel eens gehad dat ik met zo'n kracht mijn bovenlichaam rechtop probeerde te krijgen, dat ik, op het moment dat mijn geest teruggekeerd was in mijn lichaam, als een katapult rechtop schoot. Alsof ik eerst tegengehouden en vervolgens plotseling losgelaten werd. Je kunt je voorstellen hoe mijn vrouw hierop reageerde. Ze schrok zich wezenloos. Inmiddels heb ik (en mijn vrouw) hiermee om leren gaan en kan ik het beheersen. Ik treed nu alleen nog uit als ik daar zelf zin in hebt. Baas over lichaam èn geest, dus!

Het angstige gevoel en wellicht de hartkloppingen die je had tijdens en na het wakker worden zijn een logische reactie op de schrik. Je was je immers bewust van een voor jou vreemde situatie waarin je je niet kon bewegen, en dat veroorzaakte de angst en de lichamelijke reactie daarop.

groetjes,
blanky
Ingezonden:  11 Jan 2010 02:08
Als ik mediteer dus op het punt sta om uit te treden komen bij mij ook hartkloppingen op. Die zijn moeilijk onder controle te krijgen, wat kan ik hiervoor het beste doen?
Ingezonden:  11 Jan 2010 08:46
Die hartkloppingen worden veroorzaakt door spanningen. Het is een kwestie van goed ontspannen en je zonder angst te laten gaan. Blijf rustig ademen.